Το γνωστό πρόβλημα: Γάτα στο μπαλκόνι

γεια σας παιδακια!!!

απο χτες εχω διαβασει οτι λυση εχετε δωσει για περιφραξη μπαλκονιου για τις γατες.εχω ομως μπερδευτει.

η ιστορια εχει ως εξης.τωρα η γατα μου παιζει σε κηπο.ειμαστε σε αυτο το σπιτι 2 χρονια και η πατσαβουρα μου ειναι 3μιση.
ομως σε 1 μηνα θα μετακομισουμε σε ενα διαμερισμα στον 3ο οροφο ρετιρε,και καθοτι η πατσαβουρα ειναι τρελλο ζιζανιο ειμαι σιγουρη οτι θα παθει πολλα απο την περιεργεια της.

σκεφτηκα να παρω το γνωστο πλεγμα για γατες απο αυτο το site

https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_flaps_nets/cat_nets/cat_nets/29941

ομως πολυ φοβαμαι πως θα γαντζωνεται και θα ανεβαινει οσο παει και δεν το βρισκω και πολυ καλη ιδεα.
μετα σκεφτηκα να βαλω διαφανη τεντα καθετη που να μπορω να την σηκωνω οποτε θελω για να μην μπορει κιολας να γαντζωνεται απο κει.
αυτην την στιγμη αποζητω μια οικονομικη λυση γιατι μας εχουν πεσει ολα μαζι.
επισης πρεπει να κοιταξω και τα πλαινα διαχωριστικα.
επισης θα θελα να μαθω ποσο σας στοιχισε μια κατασκευη πλεξιγκλας αν εχετε κανει.
για να αποφυγω το να επισκεπτεται την γειτονισσα:D
αν εχετ φωτο απο τα μπαλκονια σας με το πως τα εχετε διαμορφωσει θα με βοηθουσατε παρα πολυ.

σας ευχαριστω εκ των προτερων γατομαμαδες και γατομπαμπαδες:cat::kiss:

Καλησπέρα!

Το να την έχεις μόνο μέσα στο σπίτι χωρίς να τη βγάζεις στο μπαλκόνι, και δη όταν δεν μπορείς να την ελέγχεις, δεν το έχεις σκεφτεί; Δεν είναι υποχρεωτικό ή αναγκαίο οι γάτες να βγαίνουν στο μπαλκόνι... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτη την εποχη τους αρεσει πολυ να καθονται στο μπαλκονι. Τα χαιρομαι να τα βλεπω που παρατηρουν τον κοσμο απο κατω, και δεν εχω και πολλες τυψεις που τα εχω φυλακισμενα μονο μεσα...
Αλλα τις τελευταιες μερες με εχουν τρομαξει! Τα πουλια κανουν παρτυ απ'εξω και οι γατουλιδες ειναι τοσο εξτασιασμενοι που με τρομαζουν!
Βλεπουν τα χελιδονια με τρελη προσηλωση και φοβαμαι μη πηδηξουν πανω απο τα καγκελα! ειμαστε στον 4ο οροφο οποτε καταλαβαινετε οτι αν κατσει στραβη δε θα τη γλιτωσουν... :/:
τι να κανω? εχω βαλει πλεγμα για τα παιδια αλλα μη γελιομαστε, μπορουν να πηδηξουν πιο ψηλα απο 1,20m.
Ειναι τοσο χαζα που να μη καταλαβαινουν τον κινδυνο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι τοσο χαζα που να μη καταλαβαινουν τον κινδυνο?
Όχι, χαζά δεν είναι και προσέχουν, αλλά απροσεξίες μπορούν να συμβούν και γι'αυτό πρέπει να παίρνουμε εμείς τα μέτρα μας. Εγώ την έχω πατήσει, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα και δε θέλω να μου ξανατύχει, αλλά δεν μπορώ και να την κλείνω μέσα συνέχεια, κλαίει και μου χτυπάει τα πατουσάκια στο τζάμι...Δυστυχώς το μπαλκόνι μου δεν κλείνει εύκολα και αναγκάζομαι να βγαίνω κι εγώ μαζί!:/:

Σκοπευα να βαλω αυτες τις μερες πλεγμα,οπως ειχαμε καταληξει σε αντιστοιχο θεμα αλλα αυτο με την καλαμωτη ακουγεται ενδιαφερον,ποσο παει το μαλλ?ι-ποσα ευρουλακια το μετρο εννοω!

Το μπαλκονι ειναι ευτυχια για τα γατια! Το να' εχεις την αμμο τους σε εξωτερικο χωρο ειναι ευτυχια για σενα! Ο δικος μου στην αρχη περπαταγε και κα8οτανε εξω απ'τα καγκελα του μπαλκονιου (σε κοματι 5εκ.). Ειναι στο δευτερο οροφο. Τρομαζε ολη την γειτονια οταν το εκανε. Εγω το μαλωνα λιγο οταν τον εβλεπα χωρις βεβαια να τον φοβησω. Πλεον δεν κανει πια τρελες, απολαμβανει τη θεα βγαζοντας μονο το κεφαλι (αντε και τα μποστινα ποδια) εξω απο τα καγκελα!

Δε νομιζω να ειναι ευτυχια για οσα γατια εχουν πεσει απο μπαλκονια,ουτε για τους ιδιοκτητες τους.Ισως η αμμος εξω να ειναι παρα πολυ πρακτικη,αλλα εγω δε θα διακυνδυνευα τη ζωη του για την ευκολια μου.

εγω που εχω την γατα μου στο μπαλκονι και μενω στον δευτερο οροφο,οσο καιρο την εχω δεν εχει πεσει απο κατω,παρολο που ανεβενει στα(καγκελα)και καθετε:)

μετα απο πολλα βασανα και καθυστερησεις μετακομισαμε.ετοιμαστηκαμε και χθες εφερα την γατα μου στο σπιτι.
αυτη ειχε συνηθισει σε αυλιτσα απο την πισω μερια του δρομου και δνε ειχε δει αυτοκινητα ουτε ακουγε φασαριες.

απο χθες πιστευω ειναι ολα νορμαλ αν σκεφτουμε οτι αλλαξε τελειως περιβαλλον και συνθηκες.
το βραδυ που πηγαμε για υπνο αρχισε να κλαιει γιατι ηθελε παρεα.
το βραδυ κοιμηθηκε καμποση ωρα αλλα ηταν και σχετικα ανησυχη.
οσο για το μπαλκονι με το που ακουει τον θορυβο απο τα αυτοκινητα φρικαρει.δεν το πλησιαζει αν δεν εχει αποσταση ασφαλειας.
κλεινω τα παραθυρα αλουμινιου απο τα οποια δεν περνα κανενας ηχος και την βαζω στο γατοδεντρο να βλεπει τον δρομο.

εκανα περιφραξη στα πλαινα και μπροστα με πλεγμα ως το τελος των καγκελων και λιγο πιο πανω.σκεφτομαι ομως να καλεσω τεντά και να μου φραξει και το μπροστινο τμημα απο τα καγκελα και πανω γιατι μονη μου δεν θα τα καταφερω.

ποσο αραγε θα μπου κοστισει μια διαφανης τεντα 6,5 μετρα πλατος και 3 υψος με την αναλογη υποδομη για να στηριχτει πανω????

εχετε να μου συστησετε καποιον τεντά κοντα στην νεα χαλκηδονα???
ειμαι απεναντ απο την φιλοζωικη για να καταλαβετε που μενω

ευχαριστω.:):)

με το μπαλκόνι τί κάνουμε;

γειά σας πάλι!
άλλη μια απορία, σχετίζεται με το μπαλκόνι της αγαπημένης μας φιλενάδας... υπάρχει πάντα ο φόβος μήπως ρίξει κανέναν παιχνιδιάρικο ή ριψοκίνδυνο σάλτο προς τα κάτω.. έτσι πώς δημιουργούμε τον χώρο αυτόν;

η γάτα των γειτόνων, στο απέναντι σπίτι, αν και αρσενική, τη βλέπω να κάθεται στα μάρμαρα πριν τα κάγκελα χωρίς να έχει επιχειρήσει ποτέ σάλτο.. και αναρωτιέμαι ποιά είναι η ψυχολογία της που δεν την οδηγεί ποτέ σε κάτι τέτοιο...

η μουσταρδούλα νομίζω ότι την ενδιαφέρει να επεξεργάζεται τα στοιχεία γύρω της και έτσι δεν δοκιμάζω να την αφήσω στο μπαλκόνι μήπως φύγει και έχουμε άλλα δυσάρεστα..:|

από τότε που είμαστε μαζί, έχω τα παράθυρα στην ανάκλιση (όταν φεύγω τα κλείνω) και για να αερίσω τον χώρο την βάζω σε άλλο χώρο ή στην γατοθήκη της..

τί πρέπει να κάνω για να διαμορφώσω το ιδανικό μπαλκόνι, ώστε να ξεσκάει και αυτή και να είμαι ήσυχη και εγώ για την ασφάλεια και την ευχαρίστησή της;

ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

συγγνώμη για τη δυσκολία που άνοιξα καινούργιο θέμα ενώ υπήρχε ήδη το κατάλληλο αντίστοιχο. δικαιολογήστε με ως νέα στο forum που δε σκέφτηκα να ψάξω για παρόμοιο.

μίλησα με την κοπέλα που ανακάληψε τη μουσταρδούλα σε μια αποθήκη έργων τέχνης :) και πήγαμε σε υλικά οικοδομών. εκεί είχε ένα πλαστικό χοντρό που η γάτα δε μπορεί να γατζωθεί. πρόκειται για πολύ οικονομική λύση. όμως η απορία που παραμένει είναι πόσο ψηλό πρέπει να είναι το φράγμα, μήπως αν το βάλω μέχρι το τέλος του μπαλκονιού πηδήσει πιο ψηλά αφού είναι κάπως αδιάφανο και έτσι βρεθεί πάλι στο κενό με την απειλή των σκύλων κάτω.

μήπως πρέπει να περάσουμε το χειμώνα σπίτι και αφού η μουσταρδουλίτσα στειρωθεί, πριν δοκιμάσω απόπειρες με μπαλκόνι;
από ότι φαίνεται η μουσταρδούλα είναι ζωάκι με εξερευνητικά ενδιαφέροντα αφού ότι ανοιχτή πόρτα βγει, πηγαίνει να την ανακαλύψει και έτσι φοβάμαι μήπως θελήσει να ανακαλύψει και τί κρύβεται πίσω από το αδιάφανο τείχος. το υλικό όπως σας ξαναείπα είναι ένα θολό πλαστικό, κάπως χοντρό αλλά λείο.

για τη συγκεκριμένη γατίτσα, αφού από τη πρώτη στιγμή γατζώθηκε στις κουρτίνες σε ύψος μάλιστα 70 εκατοστών περίπου, ίσως ένα πλέγμα με τρυπίτσες γίνει ο ιδανικός στόχος για τα περίτεχνα νυχάκια της και φοβάμαι να το βάλω, όπως εκείνο το όμορφο μπαλκόνι που φαίνεται σε κάποιες φωτογραφίες

λέτε να δοκιμάσω το αδιάφανο υλικό με επιτήρηση; κι αν ξαφνικά δώσει το σάλτο μορτάλε τότε τί γίνεται;

εύχομαι να μη μετέφερα πολύ από το άγχος μου
ευχαριστώ

Σκοπευα να βαλω αυτες τις μερες πλεγμα,οπως ειχαμε καταληξει σε αντιστοιχο θεμα αλλα αυτο με την καλαμωτη ακουγεται ενδιαφερον,ποσο παει το μαλλ?ι-ποσα ευρουλακια το μετρο εννοω!
Εγώ έχω βάλει καλαμωτή είναι πάμφθηνη...με δύο ρολά ξεμπερδεύεις...Στο PROFI έχει καλαμωτές 2,5χ5 8 ευρώ νομίζω..1,5χ5 5 ευρώ..:):):):)

Γάτα σε μπαλκόνι

Καλησπέρα σας,
θα ήθελα την γνώμη ή την συμβουλή όσων έχουν μία ανάλογη εμπειρία πάνω στο θέμα γάτα και μπαλκόνι..
Τι εννοώ με αυτό; Σε λίγο διάστημα από τώρα, θα αλλάξουμε οικογενειακώς σπίτι και θα πάμε σε κάποιο που είναι σε ψηλότερο όροφο και με μικρό μπαλκονί (στενό). Το θέμα μου είναι, πως η μία μας η γάτα είναι τυφλή και ο άλλος αρκετά μεγάλος για να πηδάει πολύ ψηλά και η αλήθεια είναι πως τρέμω στην ιδέα να τα αφήσω να κυκλοφορούν στο μπαλκόνι, ακόμα και στα χέρια κάποιου. Στην αρχή σκέφτηκα να βάλω πλέγμα, αλλά η Υβόννη (η τυφλή μας), είναι πάρα πάρα πολύ επίμονη και με δυσκολία μπορείς να την πάρεις από εκεί που επιμένει. Όσον αφορά τον άλλο μας τον γάτο, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντιληφθεί το κενό, αν το δεί από το μπαλκόνι και ακόμα και πλέξι-γκλας να βάλω, φοβάμαι μην πηδήξει κάτω, όπου φαντάζομαι ότι το τέλος θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για όλους μας..:(:(
Μήπως είμαι υπερβολική; Μήπως δεν θα γίνει τίποτα;;; Αλλά μία φίλη, που μένει στον πάνω όροφο από τους γονείς μου, έχει τρία γατιά έτσι, που ενώ είχαν πέσει μία φορά και την γλύτωσαν, το ένα στο τέλος κατέληξε στο δρόμο από τον 8ο όροφο.
Όποια συμβουλή έχετε είναι ευπρόσδεκτη:/:
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Το γνωστό πρόβλημα: γάτα στο μπαλκόνι

Καλημερα Ελιζα και να χαιρεσαι τις γατουλες σου:)
Εμεις που μενουμε σε μονοκατοικια παρολ'αυτα το μπαλκονι εχει καποιο υψος οποτε οταν βγαζω τη μικρη εξω να παρει τον αερα της ειμαι εκει και την προσεχω αν και εχουμε βαλει το πρασινο πλεγμα -που ειναι για παιδακια- αυτη ανεβαινει καμια φορα στην κουπαστη και εγω την κατεβαζω αμεσως...
Παντως αν εφτιαχνες μια καλη περιφραξη πιστευω πως κανενα απο τα γατουνια σου δεν θα ειχε προβλημα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :)
Σκέφτηκα να το καλύψω όσο περισσότερο μπορώ (το μπαλκόνι) και να τα έχω με στηθόλουρο έξω, για να δω πως θα συμπεριφερθούν. Αν δω ότι είναι άτακτος και άτακτη, θα προτιμήσω να μην τα βγάζω στο μπαλκόνι, παρά να πάει η καρδιά μου στην κούλουρη. Όπως διάβασα και παραπάνω, αρκετές έχουν πέσει, αλλά εκεί! Επιμένουν!
Να μην αναφέρω δε, ότι η Υβόννη, δεν βλέπει δεν βλέπει, αλλά μου φέρνει διάφορα πράγματα "δωράκι" στο μαξιλάρι και ο άλλος δεν αφήνει τίποτα μικρότερο από αυτόν, που να μην το κυνηγήσει... Αν κανένα πουλί του τραβήξει το μάτι, μπορεί να τον προκαλέσει (δεν θέλει και πολύ αυτός!)

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :)
Σκέφτηκα να το καλύψω όσο περισσότερο μπορώ (το μπαλκόνι) και να τα έχω με στηθόλουρο έξω, για να δω πως θα συμπεριφερθούν. Αν δω ότι είναι άτακτος και άτακτη, θα προτιμήσω να μην τα βγάζω στο μπαλκόνι, παρά να πάει η καρδιά μου στην κούλουρη. Όπως διάβασα και παραπάνω, αρκετές έχουν πέσει, αλλά εκεί! Επιμένουν!
Να μην αναφέρω δε, ότι η Υβόννη, δεν βλέπει δεν βλέπει, αλλά μου φέρνει διάφορα πράγματα "δωράκι" στο μαξιλάρι και ο άλλος δεν αφήνει τίποτα μικρότερο από αυτόν, που να μην το κυνηγήσει... Αν κανένα πουλί του τραβήξει το μάτι, μπορεί να τον προκαλέσει (δεν θέλει και πολύ αυτός!)
Ετσι είναι.Δυστυχώς και εμένα τα μικρά μου είναι εντελώς απρόβλεπτα..και δεν μπορώ να κάνω περίφραξη,λόγω "περίεργου¨ιδιοκτήτη.:/:..οπότε..απλά δεν τα βγάζω στο μπαλκόνι.

Και όπως λένε, "better safe than sorry", οπότε θα λάβω τα μέτρα μου, αλλά θα τις αφήνω μέσα. :redface:
Νομίζω πως μία γάτα που ζούσε όλη της την ζωή μέσα, σε μία χ ασφάλεια, ίσως δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά του ύψους ή τον κίνδυνο..

Ακόμα και αυτές που έχουν συνηθίσει στο μπαλκόνι,είναι δυνατόν να συμβεί και αυτό..δηλαδή να πέσουν.Το έχουμε δει αρκετές φορές.:(.Ατυχήματα δυστυχώς μπορούν να συμβούν..

Καλησπέρα,
Είμαι νεό μέλος εδώ και νέα γατομαμά. Ο Εκτωράκος μου είναι 6,5 μηνών.
Χτές το μεσημέρι γλίστρησε και έπεσε από το μπαλκόνι (4ος όροφος) και χτύπησε με το κεφάλι.
Ευτυχώς σηκώθηκε και τον πήγαμε κατευθείαν στον κτηνίατρο, πέρασε το πρώτο 24ώρο (Δόξα τον Θεό :) ) αλλά ακόμα αγωνιούμε για τυχόν εσωτερικές αιμοραγίες.
Περιφράξτε το μπαλκόνι σας για να μην περάσετε αυτά που περνάω εγώ τώρα.

το ίδιο επαθα και εγώ....σκαρφάλωσε πανω στο μπαμπου που εβαλα 2 λεπτά μετά την τοποθέτηση και 4 μέρες ήταν στον κτηνιάτρο σε αβέβαιη κατάσταση ευτυχώς όλα καλά!!!την επόμενη εβγαλα το μπαμπού και έβαλα πλέξιγκλας το οποίο κόστισε αρκετά αλλά προβλήματα τέλος...όσο σίγουρος μπορεί να είσαι με ψιψίνια..έχω δει να σκαρφαλώνουν τοίχο στη προσπάθεια να ξεφύγουν!!

περαστικά ευχομαι!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ευχαριστώ πολύ!!! Μόλις γυρίσαμε από τον κτηνίατρο.... είναι λίγο καλύτερα :) αλλά ακόμα δεν ξέρουμε, με το ζόρι βγαίνει η φωνή του.
Πόσο σου κόστισε το πλέξιγκλας? μάλλον και εγώ αυτό θα προτιμήσω, ευχαριστώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back