katerinapat
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!Έχω ένα γατάκι 2,5 μήνων.Η ανησυχιά μου ειναι η εξής:Επειδή έχω και ένα σκύλο που του αρέσει να αράζει στο μπαλκόνι αφήνω την μπαλκονόπορτα ανοιχτή .Το γατάκι πάει και κάθεται σε μια συγκεκριμένη γωνία, εγώ μπαινοβγαίνω συνέχεια και πάντα ειναι εκεί.Εχτές όμως η μαμά μου, μου είπε οτι κυνηγούσε μια πεταλούδα και πήγε να πέσει απο το μπαλκόνι .Είμαστε στο ισόγειο αλλά περνάνε πολλά αμάξια από το δρόμο μας.Να την αφ'ηνω να βγαίνει;Απο την άλλη δεν είναι κρίμα και όλη μέρα μέσα στο σπίτι;Προσπάθησα να την παίρνω μαζί μου στις βόλτες που κάνω με το σκύλο μου γιατί τον βγάζω σε ελεγχόμενο μέρος αλλά ενώ είναι πολύ δραστήρια όταν πηγαίνουμε εκεί φοβάται .Μου λέει και η γειτόνισα χτές για να με αποτελειώσει ...μην δένεσαι πολύ <εκείνη την ώρα παίζαμε στο μπαλκόνι> εγώ είχα γάτα δέκα χρόνια και μόλις βρήκε ανοιχτή πόρτα το έσκασε.Οι μόνες γάτες που δεν το σκάνε είναι αυτές που δεν βρίσκουν ανοιχτές πόρτες. Ισχύει; Μπορεί να με έχει κανει σουρωτήρι με τα νύχια της αλλά δεν μπόρω να φανταστώ πλέον πως δεν θα την έχω....Ευχαριστώ !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Υπάρχει και παραυπάρχει δυστυχώς. Οι γάτες έχουν μανία εξερεύνησης γι' αυτό αν δεν μπορείς να περιφράξεις το μπαλκόνι σου με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί να φύγει με τίποτα, ο μόνος τρόπος είναι να το έχεις μόνο μέσα.
Ακόμα είναι μικρούλι, όταν όμως μεγαλώσει λίγο ακόμα είτε κατά λάθος, είτε επίτηδες θα βρεθεί κάτω. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerinapat
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ....Από αύριο λοιπόν μέσα στο σπίτι μέχρι να δω πως θα το περιφράξω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest User 74802
Επισκέπτης
Γι' αυτό καλό είναι να πάρεις τα μέτρα σου αν θες να κάνει βόλτα στο μπαλκόνι χωρίς να κινδυνεύει και χωρίς να έχεις άγχος. Εγώ έχω μικρό μπαλκόνι και στην αρχή είχα βάλει στα κάγκελα πλαστικο δίχτυ απο αυτό που βάζουν για τα παιδιά. Όμως έχει μεγάλες τρύπες και είναι οτι πρέπει για να σκαρφαλώνουν οι γατούλες. Οπότε αντί να την αποτρέψω την βοηθούσα κιόλας να σκαρφαλώσει. Έτσι, έβαλα plexy glass και ησύχασα! Αυτό όμως είναι ακριβό αν έχεις μεγάλο μπαλκόνι. Σου προτείνω λοιπόν τις παρακάτω λύσεις που είναι και δοκιμασμένες απο πολλούς γατογονείς.
https://www.plus4u.gr/dixty-prostasias-trixie-diafanes-(4-x-3-m)/137002233-137002233/p
https://www.plus4u.gr/set-trixie-sam...akia-me-sxedio-psarakia/137002169-137002169/p
katerinapat
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ....Επειδή έχω μεγάλο μπαλκόνι μάλλον θα δοκιμάσω το σαμαράκι....Και αυτό το γατάκι είναι στο ίδιο μέγεθος με την δικιά μου οπότε θα είναι και μια γλύκα.... Τώρα κατά πόσο θα κάτσει το αγριόγατο μου να της το βάλω είναι ένα μίκρο θέμα...αλλιώς σκέφτηκα να βάλω καλάμια είχαμε παλιά και μας είχαν βγει και οικονομικά και είναι και πολύ ψηλά οπότε δεν νομίζω να μπόρει ή να σκαρφαλώσει ή να πιαστεί...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σαμαράκια!!
καθώς επίσης κι εδώ
πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν

Guest User 74802
Επισκέπτης
katerinapat
Νεοφερμένο μέλος
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
εγώ με μεγάλο μπαλκόνι και με γατο-διαβολάκι, με την καλαμωτή είμαι μια χαρά.
δεν προσπαθεί αν σκαρφαλώσει, άλλωστε αν το κάνει το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να πέσει πίσω . είναι σχετικά λεπτή οπότε βλέπει κάτω, δε της εμποδίζει την ορατότητα και χαζεύει άνετα. αλλά και στο μικρό μπαλκόνι έχουμε πιο χοντρή καλαμωτή κι επίσης δεν κάνει προσπάθεια να σκαρφαλώσει.
σε κάθε περίπτωση η επιτήρηση είναι απαραίτητη κάθε φορά που βγάζεις τα ζωάκια σου στο μπαλκόνι, για πολλούς λόγους. εμείς είμαστε άνεργοι οπότε και τώρα π είναι καλοκαίρι και έχουμε σχεδόν όλη μέρα ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες, πάντα κάποιος τσεκάρει κάθε λίγο και λιγάκι πού είναι η μικρή. όταν λείπουμε βέβαια οι πόρτες είναι κλειδωμένες!
μια φίλη έχει περίφραξη από κοτετσόσυρμα, αλλά τα δικά της γατιά είναι κάτι μπουνταλάδες

όσον αφορά στο σαμαράκι, επειδή έχω πάρει ένα ίδιο με αυτό που σου παρέθεσε η φίλη, αν το γατάκι σου είναι μικρό όπως είδα, πάρε αρχικά το kitten μέγεθος, γτ το one size θα της είναι μεγάλο και θα το βγάζει.
εγώ μετά την πλήρη ανάρρωση της στείρωσης θα ξαναρχίσω εκπαίδευση, να της το φοράω 10 λεπτά κάθε μέρα, γτ τον αύγουστο που θα πάμε διακοπές στο εξοχικό της μαμάς μου θα πρέπει να το φοράει αρκετά.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Για μένα καλαμωτή είναι σχεδόν σαν ανοχύρωτο μπαλκόνι. Καθόλου δεν τις εμπιστεύομαι τις καλαμωτές,συνήθως εύκολα τις σκαρφαλώνουν άμα θέλουν. Και πολύ καλά κάνεις και την επιτηρείς συνέχεια, διότι το οτι δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα να την προσπελάσει, δεν σημαίνει οτι αυτό δεν θα το επιχειρήσει στο μέλλον (αν πχ δει κάποιο πουλί ή έντομο να ίπταται εκεί γύρω και του κινήσει το ενδιαφέρον...)
Αντίθετα, το κοτετσόσυρμα θεωρείται μια πολύ ασφαλής λύση, αν θέλει κάποιος να έχει το κεφάλι του ήσυχο..

rouli726
Δραστήριο μέλος
αλλα ηδη η μικρη εχει δειξει τις διαθεσεις της και νομιζω οσο μεγαλωνει πιο απιθανο μ φαινεται να κανει κατι, μιας κι ηδη βλεπει πουλια καθε μερα στα συρματα της δεη π ειναι σχετικα χαμηλα κοντα στο μπαλκονι, και γατες απο κατω στο δρομο, και αυτοκινητα κλπ κλπ
μεσα στο σπιτι κανει ο,τι τρελα φανταζεσαι, στο μπαλκονι προτιμα να παιζει μετα καλαμια που ξεφλουδιζουν ή με τη φτερη που εχουμε ή τα φυλλα που ερχονται απο τα λουλουδια του γειτονα.

ουσιαστικα αυτο π θελω να πω ειναι πως ο καθενας καλο ειναι να εχει υποψην του πως ακομη κι η καλυτερη περιφραξη χωρις επιτηρηση μπορει να ειναι ανωφελη. απο εκει κ περα ο καθενας ο,τι καλυτερο μπορει να κανει για να ασφαλισει το ζωακι του ειναι θεμιτο.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
κι αυτό είναι πολύ καλό και βολικό θα έλεγα..

Όμως, όπως λες, παρότι για τη δική σας περίπτωση η λύση της καλαμωτής φαίνεται να αρκεί, δεν επαναπαύεσαι και νομίζω καλά κάνεις.
Ασφαλώς και κανένας τρόπος περίφραξης δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής, απλώς υπάρχουν βαθμίδες ασφάλειας.
Προς το παρόν, και αφού το γατί δεν δείχνει κάποια περιέργεια να γνωρίσει τα πέριξ και πέραν του μπαλκονιού, αρκέσου στο να την παρακολουθείς για τυχόν αλλαγή συμπεριφοράς και, αν κάποια στιγμή χρειαστείς πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, το λουράκι-σαμαράκι είναι ιδανικό και, επιπλέον, οικονομικό για μας, που δεν διαθέτουμε χρήματα για πιο δυνατές και μόνιμες λύσεις

Εμάς ο γάτος μας έπεσε σήμερα από τον 7ο... Δεν τον βγάζουμε έξω αλλά είχαμε 1 χιλιοστό τη συρρώμενη ανοιχτή εδώ και μήνες και κατάφερε και την άνοιξε με το πόδι του χωρίς να τον πάρουμε είδηση... έσπασε αριστερό χέρι και πόδι και σε δύο ημέρες θα κάνει επέμβαση... μεγάλη στεναχώρια και είναι ζόρι γιατί όπως και να ακουμπήσει πονάει ο δύστυχως.. με σύριγγα νερό και την ανάγκη στην πάνα... είχα πάρει περίφραξη το χειμώνα και δεν την είχα βάλει γιατί δεν ανοίγαμε... θα την έβαζα αυτή την εβδομάδα δοκιμαστικά και ενώ ήμουν παρούσα... αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση... θα βγαίνει μόνο όπως τον έβγαζα...με λουρί...γιατί μπορεί να πηδήξει από το τραπέζι, το aircondition κτλ και αυτό που περάσαμε σήμερα ήταν τραγικό και θα κρατήσει καιρό...Καλησπερα! Αφου ειχες την δυνατοτητα καλα εκανες και εκανες την περιφραξη.Ομως καλο ειναι να βγαινει παντα με επιβλεψη.Ειναι ασφαλες αυτο το πλεγμα? Εγω προσωπικα αν ειχα μπαλκονι και ηθελα να το περιφραξω για τους γατους θα το εκλεινα με κανονικα συρμα μεχρι πανω σαν κλουβι αλλα θα κοστιζε μια περιουσια και θα ηταν και λιγο αντιαισθητικο.Ομως οι γατουληδες θα μπορουσαν να απολαμβανουν την βεραντα με ασφαλεια οποτε ηθελαν χωρις εμας μπαστακες και εμεις θα ειχαμε το κεφαλι μας ησυχο και τις πορτες ορθανοιχτες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ωστόσο μέσα στην ατυχία του, τυχερός που χτύπησε σ'αυτά τα σημεία, γιατί σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του
Εύχομαι όλα να πάνε καλά, η επέμβαση να γίνει με επιτυχία και να έχει μια καλή και γρήγορη ανάρρωση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κατερινα κουρτη
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αν θέλεις να βγαίνει έξω η γατούλα, πρέπει απαραιτήτως να περιφράξεις το μπαλκόνι, διότι πάνω από την ευχαρίστησή της είναι η ασφάλειά της που προέχει!

Αν θέλεις δες μήπως πάρεις και κάποια ιδέα για σωστή περίφραξη από αυτό το θέμα εδώ
Μια άλλη λύση που θα σου πρότεινα επίσης για το μπαλκόνι αν δεν μπορείς να το περιφράξεις είναι το λουράκι-σαμαράκι, αλλά και πάλι θέλει προσοχή και ειδική προετοιμασία και εκπαίδευση ωσότου το συνηθίσει.
Εύχομαι να βρείτε μια αποτελεσματική λύση

Fronimitis
Νεοφερμένο μέλος
προκειται για κλασικο πλεγμα στο καγκελο περα ως περα με πιαστρακια για τα καγκελα...και για διαφανη τεντα με ειδικης κατασκευης ενωσεις / προσθηκες στις γωνιες που κλεινουν με σκριτς - σκρατς για να μην περνουν αναμεσα...προκειται ομως και για μικρο μπαλκονι...
Enjoy![]()
Καλημέρα σας,
Βλέπω πως το μήνυμα έχει γραφτεί εδώ και πολύ καιρό αλλά επειδή είμαι απελπισμένη με τους δικούς μου (ζωηρότατους) γάτους θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς ποιός έφτιαξε το συγκεκριμένο μπαλκόνι-φρούριο ή πού μπορώ να απευθυνθώ γενικά για τέτοιες κατασκευές, μιας και το προφίλ της Γιούλης έχει διαγραφεί απ' ότι μου λέει το site. Προφανώς σε "τεντά" θα με παραπέμψετε αλλά μήπως έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση ώστε να μην δώσω μια περιουσία;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- manose
- Ψαραδέλλη
- maria_thess
- Riama
- CatGuard
- Disaster_a
- uncle_nontas
- Ani.
- Elli M.
- Fronimitis
- phil22
- mpirarxos
- Claire Rentfield
- Chris2756
- thkalas
- polimnia11
- Katerina N
- Τσοςμή
- jiyongie
- 3lbereth
- Nikos90
- nasstazia
- Tsakoulinaki
- Νί-κη
- George1990
- Νελλι
- Tsecat
- catgirlbarbara
- vasilist
- Petros_2833
- Νουλης
- Psipsinel80
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool