ελένη 2
Νεοφερμένο μέλος
)
Πρέπει να είναι απ' το γαλά που τους έδινα στην αρχή. (γάλα για μωρά σε σκόνη). Έχω σκοπό να τα πάω στον κτηνίατρο άμεσα. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να συνεχίζω να τα ταίζω κανονικά;Επίσης η κοιλίτσα του ενός φαίνεται ακόμα πρησμένη κι ας προσπαθώ σε κάθε γεύμα να ενεργείται... Καμια συμβουλή;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Εννοεις μεχρι ποτε θα τρωνε μονο γαλατακι?? Νομιζω και απο τον μηνα σιγα σιγα αρχιζουν να τρωνε και μονα τους, ειδικα αμα δεν εχουν μητερα... Οποτε οταν τα πας στο γιατρο ρωτα τον ποσο ειναι και τι τροφη να τους παρεις, αλλα μπορεις να δοκιμαζεις και απο το σπιτικο μηπως το τρωνε...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=24187
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ελένη 2
Νεοφερμένο μέλος
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω δεν ειμαι το πλεον καταλληλο μελος να σε κατατοπισω στο θεμα των νεογεννητων αλλα σιγουρα πολλα αλλα μελη θα σε βοηθησουν!
καλυ τυχη στα μικρα

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=24187
ελένη 2
Νεοφερμένο μέλος
... Ωχ,αυτό δεν το ήξερα..Ανησυχώ πολύ μήπως πάθουν κάτι από δική μου κακή φροντίδα. Φαντάζομαι βέβαια πως πέρα απ' αυτά που διαβάζω θα με κατατοπίσει και ο γιατρός. thanks για την πληροφορία!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όταν με το καλό σταματήσεις να τους δίνεις γάλα, στο μήνα πάνω, η καλύτερη τροφή είναι η Babycat της Royal Cannin που είναι για μωράκια από 4 εβδομάδων και πάνω. Πρέπει όμως πρώτα να φτάσουν γερά μέχρι τον 1 μήνα, οπότε πήγαινέ τα στο γιατρό και θα ξαναμιλήσουμε για οποια απορία έχεις. Οι περισσότεροι εδώ έχουν γίνει experts στο θέμα των baby γατιών! Ή σχεδόν....

ελένη 2
Νεοφερμένο μέλος
ελένη 2
Νεοφερμένο μέλος
Σας έπρηξα με τα κακά! αλλά αυτό με ανησυχεί περισσότερο
Α! Το ένα άνοιξε τα μάτια
, οπότε πρέπει να είναι κάτι λιγότερο από δέκα ημερών σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Αυτο με το αιμα δεν μου αρεσε.... Μαλλον πρεπει να το αναφερεις στο γιατρο αμεσα....
Καταρχην καλως ορισες και μπραβο σου.

Το θεμα δεν ειναι απλα μη κανεις κατι λαθος εσυ. Τα μεκρα γατακια ειναι πολυ ευαισθητα κι ακομη κι αν κανεις τα παντα τελεια παλι μπορει να μη τα καταφερουν. Δεν θελω να σε απογοητευσω, καθε αλλο. Απλα δεν θελω να κακισεις τον εαυτο σου αν κατι δεν παει καλα γιατι θα ηταν αδικο (κι εγω που εχω μεγαλυτερη εμπειρια εχω χασει γατακια. Αλλα βεβαια σωθηκαν
) Ευχομαι να τα καταφερουν τα καημενα. Φανταζομαι δεν χρειαζεται να κανουν κακα καθε φορα που τρωνε..... Αλλα ρωτα και το γιατροΠαντως αμεσα επικοινωνησε με το γιατρο για το γατακι με το αιμα γιατι πολυ πιθανα υπαρχει θεμα.... Ευχομαι να το ξεπερασει
Και παλι μπραβο σου
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσον αφορά το αίμα , μάλλον πρέπει να πάρεις άμεσα συμβουλή κτηνίατρου. Περιμένουμε να μας πεις νέα!!!
χριστινα
Διάσημο μέλος
ελένη 2
Νεοφερμένο μέλος

marigo173
Δραστήριο μέλος
συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου. Είναι πολύ κοπιαστική και πρέπει να είσαι έτοιμη για όλα αλλά αξίζει τον κόπο! Σήμερα πήγα στην κτηνίατρο την μικρή που είχα βρει πριν 2 μήνες στα σκουπίδια για τα 2α εμβόλια και τον δεν πίστευε στα μάτια της, όταν της την είχα πρωτοπάρει ήταν τόσο μικρή που της έκοψε τον ομφάλιο λώρο!! Στεναχωρήθηκε κιόλας που τα 1α εμβόλια της τα έκανε ο άλλος γιατρός της κλινικής
.Και τώρα στο θέμα μας. Τα κακάκια δεν χρειάζεται να γίνονται μετά από κάθε τάισμα και αφού έχουνε διάρροια με το μαλακό το τρίψιμο και μία μέρα να κάνουν να ενεργηθούν δεν πειράζει, είναι μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τους το καινούριο γάλα (έχω αδερφή φοιτήτρια κτηνιατρικής και την είχα πρήξει με το θέμα των σκ***ων
). Γενικά στα μικρά δεν πρέπει να αλλάζεις συχνά γάλατα ή αν είναι αναγκαίο να το κάνεις πολύ σταδιακά και τα δικά σου πήγαν από το γάλα της μαμάς, στο γάλα σκόνη για μωρά και τώρα στο γάλα για γατάκια οπότε θα δυσκολευτούν λίγο αλλά θα τα καταφέρουν. Το μικρούλι με τα σκουληκάκια βέβαια έχει ακόμη πιο σκληρό αγώνα αλλά ας κάνουμε θετικές σκέψεις. Αποπαρασίτωση μπορείς να ξεκινήσεις από τις 2 έβδομαδες με πάστα για γατάκια, στο λέω εγγυημένα το έχω διασταυρώσει. Για την διάρροια μια μέθοδος είναι να δίνεις πιο αραιή φόρμουλα(περισσότερο νερό λιγότερο γάλα) και όταν αρχίσουν να επανέρχονται σιγά σιγά να πηγαίνεις προς την κανονική αναλογία, αν όμως είναι καλύτερα σήμερα άστο. Γενικά τις αλλαγές στη διατροφή να τις κρατάς στο ελάχιστο.Επίσης πολύ σημαντικοί παράγοντες σ' αυτή την ηλικία είναι η α) ζεστασιά και β)η αποστείρωση. Τα δικά σου είναι 3 οπότε ζεσταίνουν και το ένα το άλλο αλλά καλό είναι να τους έχεις κάτω από τα σκεπάσματα μια θερμοφόρα με ζεστό νερό (εγώ τη νύχτα της έβαζα και καυτό και την τύλιγα σε πετσέτα για να κρατιέται ζεστή ως το πρωί αλλά είπαμε εσένα αλληλοζεσταίνονται κιόλας). Καλό θα ήταν να τους αλλάζεις σκεπάσματα κάθε 2 μέρες και να πλένεις τις πετσέτες/πανιά σε ψηλή θερμοκρασία. Επιβάλλεται να πλένεις τα χέρια σου πριν και μετά να τα αγγίξεις και μην αφήνεις και πολλούς να τα πιάνουν! Να τους κάνεις και μια φορά τη μέρα μπανάκι με βαμβάκι βρεγμένο με χλιαρό νερό (και να τα σκουπίζεις αμέσως καλά), έτσι θα γίνουν και καθαρά γατάκια μεγαλώνοντας.
Το τάισμα σ ' αυτή την ηλικία κάθε 4-6 ώρες και SOS δεν ταΐζουμε ποτέ ένα παγωμένο γατάκι πρώτα το ζεσταίνουμε!!! (πχ πάνω σε θερμοφόρα), το γάλα πρέπει να έχει περίπου την ίδια θερμοκρασία με το σώμα τους γιατί αλλιώς καταστρέφονται τα έντερα τους.
Πολύ υπομονή εύχομαι και καλή τύχη!! Για ό,τι χρειαστείς ρώτα εδώ! Εγώ θα λείπω το σαββατοκύριακο αλλά κάποιος θα βρεθεί να σου απαντήσει.
ελένη 2
Νεοφερμένο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
. Σκουληκάκια έχουν σχεδόν όλα τα γατάκια απλά συνήθως αργούν να επωαστούν, κάποια όμως δεν είναι τόσο τυχερά. Τώρα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξεις γιατρό επειδή σου είπε να κάνεις την αποπαρασίτωση στις 3 και όχι στις 2 βδομάδες, απόψεις είναι αυτές. Αλλά επειδή τα ορφανά γατάκια κινδυνεύουν περισσότερο καλό είναι να ξεκινήσεις όταν κλείσουν τις 2 βδομάδες (δλδ αν είναι 9-10 ημερών σε 5-6 μέρες). Η πάστα αυτή είναι αρκετά ασφαλής και για μικρά γατάκια δε χρειάζεται να τα πάρεις στον κτηνίατρο για να τους τη δώσει. Θα πας στο κτηνιατρείο θα την πάρεις και θα τους τη δώσεις εσύ
, ρώτα μόνο για τη δοσολογία. Είναι σε μια συσκευασία δοσομετρημένη, οπότε ζύγισέ τα και υπολόγισε πόσο περίπου θα δόσεις στο καθένα.Η Ντάλια είναι αυτή με το ποντίκι στην υπογραφή, δεν είναι κούκλα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool