Το πιο όμορφο Ποντικοgremlin!

Aisha

Νεοφερμένο μέλος

Η Aisha αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Καλημέρα,

Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ για το site. Δηλώνω ενθουσιασμένη που βρίσκω τόσες χρήσιμες πληροφορίες μαζεμένες, αλλά πάνω από όλα για την αυθεντική αγάπη όλων των γατόφιλων μελών.
Σαν πρώτο post θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη εμπειρία μου και να σας παρακαλέσω αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει να λύσω κάποιες απορίες.

Στην παιδική μου ηλικία είχα πάρα πολλούς μικρούς φίλους, αλλά η μετακόμιση μας στην Αθήνα μου στέρησε την παρέα τους για κάποια χρόνια. Στα 17 μου υιοθετήσαμε την Kahli, μια πανέμορφη σιάμ γάτα, την οποία λατρέψαμε όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος. Δυστυχώς "έφυγε" στα 6 της χρόνια, εντελώς απροσδόκητα και επώδυνα. Έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια και ακόμα κλαίμε όταν μιλάμε για εκείνη. Η οικογένεια μου δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό της, έτσι δεν υπήρχε καν θέμα να υιοθετήσουμε ξανά ένα ζωάκι, όσο κι αν τα αγαπάμε πολύ. Το ερμηνεύω ως κίνηση άμυνας μπροστά στο φόβο να επαναληφθεί κάτι άσχημο.

Την τετάρτη βγήκα από το σπίτι μου να πάω να πάρω τσιγάρα. Στον γυρισμό, ενώ περπατούσα με το βλέμμα καρφωμένο στην άσφαλτο και χαμένη στις σκέψεις μου, καθώς δεν διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου, είδα ένα κατάμαυρο μικρό γατάκι κουλουριασμένο ανάμεσα σε μια ρόδα αυτοκινήτου και το πεζοδρόμιο. Ήταν κάτι ανάμεσα σε ποντίκι και gremlin, άλλα κ ο υ κ λ ί! Αφού έγινε η πρώτη αναγνωριστική επαφή, γύρισε ανάσκελα να του χαιδέψω την κοιλίτσα, και πάει, αυτό ήταν. Με σκλάβωσε για πάντα. Το έφερα σπίτι και το τάισα και δεν ήξερα τι να κάνω. Πάντα ήθελα να πάρω κι άλλο γατάκι, αλλά φοβόμουν πολύ. Είμαι έτοιμη μετά την Kahli? θα μπορώ να το φροντίζω όπως πρέπει? και χίλια δυο ακόμα στριφογυρνούσαν στο μυαλό μου. Αποφάσισα να μην επιτρέψω στον φόβο μου να επικρατήσει και να έχει ως αποτέλεσμα άλλο ένα γατάκι να "χαθεί". Έχει ανάγκη από φροντίδα και εγώ έχω ανάγκη από μια φίλη.

Δε έχω βρει ακόμα το κατάλληλο όνομα για εκείνη. Είναι θηλυκό, 4 περίπου εβδομάδων, κατάμαυρο με μια πολύ λεπτή άσπρη γραμμή στην κοιλιά, πολύ παιχνιδιάρικο, καλόβολο και ήσυχο. Βλέπετε, η Kahli δεν ήταν ένα εύκολο γατί, ήταν μια ντίβα που είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ πριν την υιοθετήσουμε και σε αυτά τα 6 χρόνια αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα μαζί της, κάτι που αρχικά ενίσχυε τους ενδοιασμούς μου στον αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω.

Ο λόγος που σας γράφω είναι για να ζητήσω τη βοήθεια σας. Δεν είχα ποτέ ξανά ένα τόσο μικρό γατάκι, ούτε ποτέ είχα την αποκλειστική ευθύνη ενός ζώου και αν μπορούσατε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα πολύ. Διάβασα πάρα πολλά άρθρα, ελπίζω να μην σας ρωτήσω πληροφορίες που ήδη είναι διαθέσιμες. Επιπλέον, ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε αν οι ερωτήσεις μου είναι πολύ χαζές :)

Σας περιγράφω την κατάσταση. Μένω μόνη σε ένα μεγάλο σπίτι (να'ναι καλά οι γονείς μου, γιατί αλλιώς..) με 8 δωμάτια, εκ των οποίων τα 3-4 δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ. Αποφάσισα το δωμάτιο του γατιού να είναι το μικρό υπνοδωμάτιο. Δυστυχώς είμαι άνεργη αυτή τη στιγμή, οπότε έπρεπε να αυτοσχεδίασω για κάποια πράγματα, εκτός φυσικά των απαραίτητων (τροφή, άμμο, φάρμακο για παράσιτα κτλ).

Μπαίνω στο θέμα, ώστε να μην σας κουράσω άλλο:

- Μίλησα τηλεφωνικά με την κτηνίατρο και μου είπε πως στην παρούσα φάση να της δώσω μόνο φάρμακο για τα παράσιτα και σε ένα μήνα περίπου να την πάω για εμβολιασμό. Μήπως γνωρίζετε αυτή η πρώτη επίσκεψη πόσο περίπου θα κοστίσει? Διάβασα για το τριπλό εμβόλιο κτλ, αλλά δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει και φυσικά θέλω να είμαι 100% προετοιμασμένη.

- Πώς μπορώ να καταλάβω αν έχει ψύλλους? Δεν έχω δει τίποτα περίεργο, αλλά μπορώ να είμαι και σίγουρη?

- Πότε μπορώ να την κάνω μπάνιο? Πότε της κόβω τα νυχάκια? Ήταν αδέσποτη και λογικά πολύ βρώμικη. Σαν έφηβη είχα την τάση να έχω δερματικά προβλήματα μια στο τόσο και οι γιατροί τα απέδιδαν στο ότι χάιδευα γάτες στο δρόμο. Φαντάζεστε πως με τρομάζει λίγο η ιδέα, αν και τις 4 μέρες που την έχω δεν έχω βγάλει τίποτα (το ότι πλένω τα χέρια μου μανιωδώς μάλλον συμβάλει σε αυτό χεχε). Την Kahli δεν την κάναμε μπάνιο ποτέ. Έβλεπε νερό και εξαφανιζόταν. Πιστεύετε πως πρέπει να την κάνω μπάνιο?

- Μέχρι να κάνει τα εμβόλια της είναι ασφαλές να την χαιδεύω ή να την αφήνω να πλησιάσει το πρόσωπο μου? (θέλει να κάνουμε "μυτούλες" και με "σκοτώνει" που την απομακρύνω). Είναι ασφαλές να ανεβαίνει πχ στον καναπέ? το έχω αποφύγει προς το παρόν (μένει μέσα στο κουτί-κρεβάτι της), αλλά δεν το βλέπω να τα καταφέρνω για πολύ (και δεν θέλω κιόλας να το αποφύγω..)

- Είμαι υπερβολική που σκέφτομαι να μην της επιτρέπω να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα μου να κοιμόμαστε μαζί? Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να κοιμάμαι αγκαλιά με μια γάτα, αλλά αφενός ο σύντροφος μου γκρινιάζει (κυρίως για τις τρίχες, είχε δεινοπαθήσει με την Kahli), αφετέρου ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο έχει τοξοπλασμάτωση, που μάλιστα δεν υποχωρεί, και αναβάλλει συνέχεια την προσπάθεια να μείνει έγκυος. Αυτό μου έχει δημιουργήσει άγχος, γιατί μπορεί να μην είναι στα άμεσα σχέδια μου μια εγκυμοσύνη, αλλά μελλοντικά θα το ήθελα. Κατα πόσο είναι ασφαλές να είμαι με τα εσώρουχα πχ και να έχει παντού τρίχες? Συγγνώμη αν ακούγομαι υπερβολική.

- Αποφάσισα το δωμάτιο της γάτας μου να είναι το μικρό υπνοδωμάτιο, το οποίο δεν χρησιμοποιώ ποτέ εκτός από μία φορά κάθε 100 χρόνια που σιδερώνω (φοβερή νοικοκυρά χεχε). Προς το παρόν ελεύθερη είναι μόνο εκεί μέσα και στο διάδρομο. Όταν την πρωτοέφερα, έφυγε από την αγκαλιά μου και πήγε πίσω από το ψυγείο. Ένιωσα τον απόλυτο τρόμο μην πάθει τίποτα και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να την βγάλω. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως είναι μόλις 13-14cm μπορεί να κρυφτεί οπουδήποτε και να μην την βρίσκω. Καλά κάνω που προς το παρόν την έχω περιορισμένη ή πάλι είμαι παρανοϊκή? Πότε μπορώ να την αφήσω να τρέχει όπου θέλει? Η ίδια, πάντως, όπως προανέφερα, είναι εξαιρετικά καλόβολη. Ούτε γκρινιάζει ούτε τίποτα. Νιαουρίζει μόνο όταν παίζουμε ή όταν με βλέπει και μου κάνει χαρούλες :)

- Ο προβληματισμός αυτός έχει ως αποτέλεσμα να την αφήνω αρκετές ώρες μέσα στο δωμάτιο μόνη της. Της κάνω κακό? Ο χρόνος, όμως, που περνάμε μαζί είναι ποιοτικός. Ή παίζουμε με τις ώρες ή κοιμάται επάνω μου πάλι με τις ώρες (μόνη έρχεται)

- Τέλος, είναι τρομερά παιχνιδιάρα. Καθώς το ταμείο είναι μείον, σκέφτηκα να αυτοσχεδιάσω όσον αφορά τα παιχνίδια της προς το παρόν. Μεταξύ άλλων της έφτιαξα μια χάρτινη κατασκευή από μια κούτα μεγάλου μήκους-πλάτους και μικρού ύψους. Έκανα μεγάλες τρύπες στο πάνω μέρος και εσωτερικά κρέμασα μπάλες από αλουμινόχαρτο και παίζει με τις ώρες. Μπάίνει από την μια τρύπα, βγαίνει από την άλλη και χτυπιέται με τα μπαλάκια. Όμως το αγαπημένο της παιχνίδι είναι το χέρι μου και τα δάχτυλα μου. Όσο και να το απολαμβάνω αναρωτιέμαι μήπως την ενθαρρύνω μελλοντικά να γρατζουνάει εμένα και τους φίλους μου.

Αυτές είναι οι απορίες μου. Εύχομαι να μην σας κούρασα με την πολυλογία μου και ελπίζω να υπάρχει κάποιος από σας που να μπορεί να μου απαντήσει. Σας αφήνω προς το παρόν για να πάω να την ζουλήξω :D Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες και μπράβο σου που υιοθέτησες το μικράκι!:up:Ας πάρουμε τι απορίες σου μία-μία:

- Το πρώτο εμβόλιο κοστίζει γύρω στα 30-40 ευρώ (πρέπει να υπολογίσεις και την επανάληψη). Φυσικά, μπορείς να ρωτήσεις απευθείας τον κτηνίατρό σου και να κάνεις μια μικρή έρευνα αγοράς, αν το οικονομικό είναι πρόβλημα. Δεν είναι ντροπή!;) Εδώ μπορείς να βρεις μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη.

- Είναι δύσκολο να καταλάβεις αν έχει ψύλλους λόγω χρώματος, αλλά για καλό και για κακό κάνε και μια εξωτερική αποπαρασίτωση. Αν είναι κάτω από τριών μηνών, πρέπει να χρησιμοποιήσεις σπρέι.
Μια συμβουλή: το καλύτερο είναι να πάρεις γάντια μιας χρήσης, να ψεκάσεις πάνω στο γάντι και μετά να τρίψεις καλά το γατάκι. Πάντως, μην ανησυχείς, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις ψύλλους.

- Δε νομίζω ότι χρειάζεται να την κάνεις μπάνιο, θα καθαρίσει σιγά-σιγά μόνη της. Αν όμως επιμένεις, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές του σχετικού άρθρου.
Προσωπικά, δεν τους κόβω τα νύχια, αλλά αν θέλεις μπορείς να το κάνεις με μικρό ψαλιδάκι ή ειδικό νυχοκόπτη για γάτες πατώντας το νύχι για να βγει έξω και προσέχοντας να μην κόψεις το ροζ σημείο. Αυτό μπορεί να στο δείξει και ο κτηνίατρος.
Εξίσου σημαντικό είναι να της πάρεις ένα ονυχοδρόμιο και να της μάθεις να ξύνει τα νύχια της εκεί. Μπορείς να βρεις πάμφτηνα στα Jumbo από πέντε ευρώ.

- Ναι, είναι απόλυτα ασφαλές να κάνει οτιδήποτε μέσα στο σπίτι, κι ας είναι ανεμβολίαστη. Τα εμβόλια γίνονται για να προστατεύσουν την ίδια από διάφορες ασθένειες, όχι εμάς!;)

- Δες το άρθρο για το τοξόπλασμα. Για να κολλήσεις τοξόπλασμα από τη γάτα σου πρέπει α) να είναι η ίδια μολυσμένη (πρέπει να έχει φάει ωμό και μολυσμένο κρέας) και β) να φας τα κόπρανά της :sick: π.χ. αν δεν πλύνεις τα χέρια σου αφού καθαρίσεις την άμμο και μετά τα βάλεις στο στόμα σου. Με λίγα λόγια είναι μάλλον απίθανο.
Στατιστικά, κινδυνεύεις περισσότερο από άπλυτες σαλάτες, γιατί εκεί μπορεί να υπάρχουν ίχνη από κόπρανα μολυσμένων ζώων. Επίσης κίνδυνος υπάρχει μόνο αν κολλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης. Οπότε μην ανησυχείς - δεν θα πάθεις τίποτα.
Αν φυσικά, δεν θέλεις να κοιμάται μαζί σου για άλλους λόγους, αυτό είναι απόλυτα θεμιτό.:) Απλώς μην υποχωρείς αν αρχίσει να κλαίει έξω απ' την πόρτα.

- Μπορείς να την αφήσεις να πηγαίνει όπου θέλει, αλλά πρόσεχε τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, καθώς τα μικρά δεν έχουν αίσθηση του ύψους. Καλύτερα να βάλεις ένα πλέγμα στο μπαλκόνι.

- Δεν πειράζει να είναι μόνη της μερικές ώρες, όλοι δουλεύουμε και αφήνουμε τις γάτες μας αρκετές ώρες. Αρκεί, όπως λες, ο κοινός σας χρόνος να είναι ποιοτικός.

- Όπως σωστά είπες, δεν πρέπει να την αφήνεις να παίζει με χέρια και πόδια. Κατά τ' άλλα, δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για γατοπαίχνιδα, τα πιο πετυχημένα είναι αυτά που υπάρχουν ήδη μέσα στο σπίτι.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλως μας ήρθες!Τα χαδια και τα γουργουρητα της μικρης σου θα σε κανουν να εμπεδωσεις οτι πηρες τη σωστη αποφαση,αυτη που θα εκανε και την Kahli σου χαρουμενη.Σιγουρα σου γουργουριζει απο εκει που ειναι!
Τωρα για τις αποριες σου:Αν το γατακι ειναι πολυ μικρο,θα χρησιμοποιησεις μια ειδικη παστουλα,που θα της τη δινεις τρεις μερες συνεχομενα,σε δοση αναλογα με το βαρος της.Ο πρωτος εμβολιασμος κοστιζει περιπου 20 ευρω,αλλα ειναι αναλογα με τον γιατρο.Θα χρειαστει αλλα δυο εμβολιακια,με το αναλογο κοστος.Επισης,χρειαζεται εξωτερικη αποπαρασιτωση με σπρει Frintline,που επισης δεν ειναι ακριβο.Μονο πολλη προσοχη στη χρηση του,καλυτερα ψεκασε πρωτα σε πλαστικα γαντια και τριψε το γερα σε ολο το σωμα.Μην ψεκασεις κατευθειαν πανω του.Θα προτεινα να την ψεκασεις κι ας μην εχεις δει τιποτα,για να εισαι σιγουρη.Οι ψυλλοι ειναι κατι μικρα μικρα μαυρα εντομα,θα τα δεις στο σαγονακι και στην κοιλιτσα ισως.
Θα προτεινα να δοκιμασεις να την καθαρισεις με μωρομαντιλα χωρις αρωμα.Αν ειναι απαραιτητο να την κανεις μπανιο,ακολουθησε την διαδικασια που περιγραφεται στο σχετικο άρθρο.Γενικα οι γατες ειναι πολυ πολυ καθαρα ζωα,αλλα αν θες να εισαι σιγουρη οτι δεν ειναι βρωμικη για πρωτη φορα που μπαινει στο κρεβατι σου,χρησιμοποιησε μωρομαντιλα και αν δεν καθαρισει,δοκιμασε ενα ζεστο μπανακι,αρκει να προσεξεις απειρως πολυ μην κρυωσει μετα.
Το αν θα ανεβαινει στους καναπεδες και αν θα καθεται στο κρεβατι σας,ειναι δικο σου θεμα.Απο πλευρα υγειας,αν τηρεις τους κανονες υγειυνης και η γατουλα ειναι αποπαρασιτωμενη και εμβολιασμενη,και τρεφεται οχι με ωμα κρεατα,ειναι ασφαλες.Διαβασε και το πολυ ενδιαφερον άρθρο για την τοξοπλάσμωση,συνηθως παρουσιαζουν το θεμα πολυ πιο τραγικο απο οτι ειναι.Ειναι ασφαλες να την αφηνεις να πλησιαζει το προσωπο σου,αρκει να μην ειναι επιθετικη,και να εχεις υποψιν σου οτι τους φαινονται πολυ περιεργα ταα βλεφαρα.Αυτες δεν εχουν,βλεπεις,κι οταν ανοιγοκλεινουμε τα ματια μας συχνα απλωνουν το πατουσακι τους για να δουν τι ειναι.Αν γινεται βιαιη με τα παιχνιδια σας κτλ,απλα απομακρυνε την και μην παιζεις μαζι της για λιγο.Ενα σταθερο "μη" και απομακρυνση βοηθα να μαθει τι επιτρεπεται κι τι οχι τωρα που ειναι μικρουλα.Επισης,αν βλεπεις οτι δεν πιανει κατι απο τα παραπανω,μπορεις να κατεβεις στο υψος της και να της φυσηξεις απαλα στο προσωπο(ετσι τα μαλωνουν οι μαμαδες τους) ή να την ψεκασεις με λιγο νερακι.Ειναι λογικο να σου κρυβεται,γιατι θελει ακομα να εξερευνησει το χωρο.Αν το δωματιο της ειναι αρκετα μεγαλο,νομιζω της αρκει.Θα μου αρεσε ομως να εχει προσβαση που και που και στους υπολοιπους χωρους,για να μην γινει φοβισμενη μεγαλωνοντας.Επισης,θα πρεπει να βλεπει κι αλλους ανθρωπους για να κοινωνικοποιηθει και να δεχεται τον κοσμο.Μην την παιζεις με τα χερια.Μπορεις να δεσεις μια μπαλα σε ενα σπαγγο και να τον τραβας,να φτιαξεις μπαλακια απο αλουμινοχαρτο,κτλ.Μην την μαθεις να παιζει με τα χερια σου,γιατι δεν θα ειναι καθολου χαριτωμενο να σε γεμιζει νυχιες μεγαλωνοντας ή να μη μπορεις να φορεσεις σαγιοναρες το καλοκαιρι.Οσο για το ονομα,βαλε μας φωτο και πες μας τα γουστα σου(προτιμας ελληνικο,ενο κτλ) και κάτι θα κανουμε.
Ελπιζω να βοηθησα.Για οτιδηποτε αλλο χρειαστεις,εδω ειμαστε!Εγω,η Μόιρακαι ο Σειριος σας καλωσοριζουμε!:)

Καλησπέρα Ruko, Moukelis, Μόιρα και Σείριε :Ρ,
Είμαι ευγνώμων για τις άμεσες απαντήσεις σας!! Τώρα μπορώ να την χαρώ πραγματικά. Πωπω, ένιωσα χαζή σχετικά με τα εμβόλια. Αν και είναι απόλυτα λογικό αυτο που λες Ruko, ποτέ δεν το είχα σκεφτεί, από παιδί το είχα συνδυάσει και με την δική μας ασφάλεια. σσσσσσσ ας μείνει μεταξύ μας γκουχ γκουχ
- Για την αποπαρασίτωση μου έδωσαν στο pet shop ένα φάρμακο σε σύριγγα. Αν και δεν είχε πρόβλημα να το φάει, εμένα με δυσκόλεψε να υπολογίσω τη σωστή δόση και ίσως του έδωσα και λιγότερο. Δεν είμαι βέβαιη πως τα έκανα σωστά. Αυτή η παστούλα που λες Moukelis τι είναι? χμ.. Επίσης μου είπαν στο pet shop πως το φάρμακο για ψύλλους είναι για άνω των τριών μηνών.
- Μου αρέσει η ιδέα με τα μωρομάντιλα. Μην το ταλαιπωρώ άδικα.
- Ονυχοδρόμιο πρέπει να πάρω άμεσα, γιατί παρατηρώ την προτίμηση της στον καινούριο μου καναπέ! δεν την αφήνω όμως. Ελπίζω να καταφέρω να την μάθω.
- Είχα διαβάσει το άρθρο για το τοξόπλασμα, αλλά είπαμε, είμαι υπερβολική και φοβιτσιάρα και σκεφτόμουν πως μπορεί να μην έχει καθαριστεί καλά μετά την ανάγκη της και τέτοια. Να έχουν μείνει ίχνη στο τρίχωμα ή κατι τέτοιο.
- Όσο για το πλέγμα, δυστυχώς η δική μου εμπειρία δεν ήταν θετική. Η Kahli έβρισκε τον τρόπο και σκαρφάλωνε ακόμα πιο εύκολα και μετά όλη η γειτονιά την έψαχνε. Δεν το διακινδυνεύω, γιατί είμαι αρκετά ψηλά και τα μυτερά κάγκελα της πολυκατοικίας είναι ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι. μπππρρρρρρ ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω.
- Χίλια ευχαριστώ που μου επεσήμανατε να μην παίζει με τα χέρια-πόδια. Πάλι νόμιζα πως υπερβάλλω
- Θέλω πολύ να τριγυρνά μέσα στο σπίτι! Της ανοίγω σιγά σιγά και ένα δωμάτιο για να μάθει κ την αφήνω μόνη να βολτάρει. Υπάρχει περίπτωση να μην βρει την άμμο της όμως? Και αυτό με το ψυγείο? δεν είναι επικίνδυνο?
- Πιστεύω πως η Kahli με κοιτάει από τον γατοπαράδεισο και χαίρετε για μένα

Παιδιά και γατιά, να'στε καλά και ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Είμαι ακόμα πιο ενθουσιασμένη τώρα που ξεφορτώνομαι τις φοβίες μου. Θα ανεβάσω φωτογραφίες πολύ σύντομα :) Αν και είμαι Internetικώς τύπος, ποτέ δεν έγραφα σε forum και πρώτη φορά που το θέλω πολύ. Πάω να την φέρω να χουχουλιάσουμε στον καναπέ!
Φιλιά!!

Πρεπει να ειναι το ιδιο που σου ειπα κι εγω για την αποπαρασιτωση.Banminth ή Flutemnium πρεπει να σου έδωσαν.Δεν ειναι τιποτα,μην ανησυχεςι και αν εδωσες ενα γραμμαριο παραπανω,το πολυ πολυ να της φερει λιγη διαρροια.Αν ειναι τεραστιο το σπιτι,φροντιζε να μην αλλαζεις θεση στην αμμολεκανη της.Αφησε την πρωτα στο δωματιο με την αμμο της,και ανοιγε ενα δωματιο τη φορα.Ετσι θα εχει παντα τη "βαση" της,ειτε για να παει στην αμμο,ειτε για να κρυφτει αν τρομαξει και θελει να απομονωθει.;)Φωτο φωτο φωτο!Και τι ονοματα προτιμας δε μας ειπες,να της βρουμε ενα!

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Ουφ! Μετά από πολύ κόπο τα κατάφερα (νομίζω)
δεν με έχει αφήσει σε ησυχία χεχε καινούρια της εμμονή το τραπεζάκι του σαλονιού.

Το ιδανικό όνομα για μένα θα ήταν αυτό που θα σήμαινε και κάτι (αποφεύγω τα χριστιανικά, συγγνώμη παιδιά), αλλά και να έχει ωραία υποκοριστικά.

Π.χ. Το όνομα Kahli, το πήραμε από τη θεά Kali (καταλαβαίνετε τι σήμαινε και πραγματικά της ταίριαζε πάρα πολύ) και είχαμε καμιά δεκαριά υποκοριστικά. Από Καλάκι και Καλίνιους έως Καλλιόπη που την φώναζε η γιαγιά :up: Επίσης, την φωνάζαμε Ρακούν (μεταξύ άλλων)
αχ, τώρα έχει ανέβει στο σβέρκο μου κ μυρίζει τα φρεσκολουσμένα μαλλιά μου
Αν έχετε καμια ιδέα ενημερώστε με!
Καλό απόγευμα

Συνημμένα

• n746203910_803976_4526.jpg
    n746203910_803976_4526.jpg
    51 KB · Εμφανίσεις: 65
  • IMG_1955.jpg
    IMG_1955.jpg
    151,9 KB · Εμφανίσεις: 69
  • n746203910_805218_3090.jpg
    n746203910_805218_3090.jpg
    65,8 KB · Εμφανίσεις: 68
Αχ κι εμενα μου αρεσουν τα ονοματα που σημαινουν κατι!Θα ψαξω και θα βρω καποια που να ταιριαζουν στην μαυρη μουριτσα σου!

τι γατάαααααααααααααααααααααααααααααααακι είναι αυτό; ερωτεύτικα :)

Prince,
Ευχαριστούμε πολύ πολύ!
Με τέτοια φάτσα, πως ήταν δυνατόν να το αφήσω.
Παιδιά, ακόμα δεν έχω μάθει ακριβώς πως λειτουργεί το forum, αλλά που θα πάει, θα το πιάσω το νόημα. Θέλω να δω και τις δικές σας γατούλες :)

Moukelis:
Είδα! μου αρέσει πάρα πολύ η κέλτικη μυθολογία γενικά. Υποψήφιο για το δικό μου βλαστάρι είναι κ το Pixie, αλλά υστερεί σε υποκοριστικά. Ψάχνω κάτι απο μυθολογία, αστερισμούς κτλ Νομίζω με έχεις πιάσει :P

Εγώ πάλι πάντα άφηνα τα γατάκια μου να παίζουν με τα χέρια μου και τα πόδια μου. Απλά όταν με πόναγαν φρόντιζα να κάνω κατανοητό ότι δε μου είναι ευχάριστο. Ο γατούλης μου τώρα έρχεται να παίξει με τα χέρια μου όταν θέλει περισσότερη επαφή, αλλά όταν θέλει να δαγκώσει και να γρατσουνίσει άνετα πάει στα παιχνίδια του.

Θα σε συμβούλευα να μη της κόψεις τα νύχια αν μπορείς να το αποφύγεις. Αν τύχει κάτι και βρεθεί έξω θα είναι τελείως ανυπεράσπιστη. Με λίγη υπομονή θα μάθει να τα ακονίζει στο ονυχοδρόμιο και να μη σου δημιουργεί πρόβλημα.

Ω ναι,εχεις τα δικα μου γουστα κι εσυ...Θα σου βρουμε ενα στο πι και φι.;)

Αναμένω προτάσεις!! αν και προειδοποιώ πως είμαι λίγο δύστροπη. Δεν είναι αστείο πράμα το όνομα :P

Saiho, ευχαριστώ για τη συμβουλή! Προς το παρόν δεν σκοπεύω να της κόψω τα νυχια, δεν βρίσκω το λόγο.

Σας αφήνω προς το παρόν. Ευχαριστώ που με υποδεχτήκατε στην παρέα σας!

Λοιπον,με τη σειρα που μου αρεσουν περισσοτερο:Λίλιθ,Aurelia,Imelda,Nuca,Silva,Etelvina(ευγενικη φιλη),Alba(Αυγη),Adela(ευγενης).

Ουφ! Μετά από πολύ κόπο τα κατάφερα (νομίζω)
δεν με έχει αφήσει σε ησυχία χεχε καινούρια της εμμονή το τραπεζάκι του σαλονιού.

Το ιδανικό όνομα για μένα θα ήταν αυτό που θα σήμαινε και κάτι (αποφεύγω τα χριστιανικά, συγγνώμη παιδιά), αλλά και να έχει ωραία υποκοριστικά.

Π.χ. Το όνομα Kahli, το πήραμε από τη θεά Kali (καταλαβαίνετε τι σήμαινε και πραγματικά της ταίριαζε πάρα πολύ) και είχαμε καμιά δεκαριά υποκοριστικά. Από Καλάκι και Καλίνιους έως Καλλιόπη που την φώναζε η γιαγιά :up: Επίσης, την φωνάζαμε Ρακούν (μεταξύ άλλων)
αχ, τώρα έχει ανέβει στο σβέρκο μου κ μυρίζει τα φρεσκολουσμένα μαλλιά μου
Αν έχετε καμια ιδέα ενημερώστε με!
Καλό απόγευμα
Τι λες για το Εβενίνα;:hmm:Ο έβενος είναι μαύρος όπως και το πανέμορφο γατουλάκι σου!!!:)
Το Ραλού πώς σου φαίνεται;:hmm::happy:

Ebony,Enigma,Blackie,Amarissa,Ash,Zelda (dark battle):)

λοιπον αφιστε τα παιδια ξερετε ποια ειναι η ιερια των ονοματων εεεεε?????:P:P:P:P εχω ονομασει κοντα στα 300 γατια (pedigree ονοματα οχι πλακα):P:P ψωνιοοοοοοοοοοοοο

Σενκα (senka) σημαινει σκια:hmm:
Ντονελλα :|
Εολαντε (χμμμ ωραιο ονομα ):D
Κοβεντινα (ονομα θεας των λιμνων):|
Αμεντι (ονομα της θεας της δυτικης γης στην αιγυπτο):|
Νεκβετ (η φυλακας της αιγυπτου και των φαραω):rolleyes:
Βινους (Αφροδιτη):D

Ειναι πανεεεμορφη!! Να σου ζησει:up: Το "Σένκα" μου αρεσε πολυ!

Καλημέρα σας!
Τι θερμή ανταπόκριση, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Πολλά από τα ονόματα που ακούστηκαν μου άρεσαν, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει αυτό το "κλικ" με κάποιο. Σκέφτομαι να κάνω τεστ στην ίδια, να δω σε ποιο όνομα "ανταποκρίνεται". Πάντως έχετε έμπνευση, μπράβο!
Έχει ξεθαρέψει πολύ όμως και με γρατζουνάει (στο παιχνίδι, όχι επιθετικά) :hmm:Δεν με πειράζει άμεσα, αλλά με προβληματίζει για το μέλλον. Είναι τρομερά παιχνιδιάρικο. Δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο χεχε επίσης, δεν νομίζω πως καταλαβαίνει όταν τη "μαλώνω". Παρά το φύσημα στη μουρίτσα του και τα σταθερά "μη" και "όχι", αυτή συνεχίζει ακάθεκτη. Αντιδραστικό και επίμονο πλάσμα (σαν και μένα) :P
Πάω να διαβάσω κανένα άρθρο σχετικό με τη συμπεριφορά

Να το χαίρεσαι το γατουλίνι σου! Είναι ένα κουκλάκι!
Έχω κι εγώ κάποιες ιδέες για όνομα :)
Μορένα (μελαχρινή , μελαμψή)
Beltis (μεγάλη κυρία)
Sirona (Θεά των τεχνών και της αστρολογίας)
Kishar (Πρότυπο γυναίκας στον Κόσμο)
Ishtar (Θεά του έρωτα, της ζωής και της φύσης)

Ευχαριστώ πολύ, Nehalennia, το Ishstar το σκεφτόμουν και εγώ. Ωραία ονόματα έχετε προτείνει.

Διάβασα ένα σχετικό άρθρο για το φύλο και δεν είμαι σίγουρη πια πως είναι θηλυκό :confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back