Το πιο όμορφο Ποντικοgremlin!

Διάβασα ένα σχετικό άρθρο για το φύλο και δεν είμαι σίγουρη πια πως είναι θηλυκό :confused:

Καλά αν δεν είναι θηλυκό σου προτίνω ανεπιφύλακτα να τον βγάλεις Μπαγκίρα. Ο μάυρος πάνθηρας από το βιβλίο της ζούγκλας που ηταν φίλος και προστάτευε τον Μόγλη. Έτσι είχα ονομάσει και εγώ το μάυρο πανθηράκι μου όταν ζουσε. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω τρελή αδυναμία στα μαύρα και αυτό είναι σκέτη γλύκα!!!:inlove::inlove::inlove: Μην αγχώνεσαι που δεν σ' ακούει, παιδάκι είναι κι αυτό και μέχρι να μεγαλώσει λίγο θα κάνει του κεφαλιού του!!!:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

IMG_1979copy.jpg

IMG_1985copy.jpg

ελπίζω να φαίνονται οι φωτογραφίες. καμιά ιδέα τι φύλο είναι? :)

Σοκιν!Εμενα μου φαινεται για αγορακι...

Μάλλον αγοράκι είναι. Λοιπόν εγώ πρότεινα Μπαγκίρα. Έχω λίγο στερέψει απο εμπνέυσεις αυτήν την στιγμή καθώτι λίγο κουρασμένη απο την δουλειά. Τα δίποδα είναι πολύ απαιτητικά. Χίλιες φορές τετράποδα. Είναι απείρως ευκολότερα και πολύ πιο χνουδωτούλια και όμορφα :up:

ουπς. και ξανα ουπς. δεν έχω λόγια χεχε. μου αρέσει που όταν οι φίλοι μου με ρωτούσαν τι φύλο είναι και τους έλεγα πως δεν ξέρω να ξεχωρίζω, με κορόιδευαν.

κ εγώ για αγοράκι το βλέπω τώρα. πωπω. φυσικά δεν με πειράζει, αλλά ξαφνιάστηκα.

Aisha,να σου ζήσει το μαυρου-lucky να είστε μαζί πολλά πολλά ευτυχισμένα χρόνια. :hello::hello:Τη γάτα μου την ονόμασα Μπασσέτ (η θεά των γάτων στην αρχαία Αίγυπτο), γι'αυτό σε καταλαβαίνω. Μάλιστα, επί 24 ώρες μετά την άφιξή της την φωνάζαμε Νόρα. Ούτε μια φορά δεν γύρισε το κεφάλι της .Μόλις την φώναξα " Μπασσέτ" ανταποκρίθηκε σε χρόνο 0. Περίμενε, να είσαι σίγουρη και για το φύλο. Συμπτωματικά, τον πρώτο οικόσιτο γατάκο μου (μαύρος πίσσα) μας τον δώσανε για κορίτσι, είναι λίγο δύσκολο σ'αυτήν την ηλικία να καταλάβεις το φύλο, άμα δεν έχεις εξοικειωθεί με μωρά γατάκια. Η Μπασσέτ ήταν λίγο μπίχλα στην αρχή, έκανε κακά και κουνιστή λυγιστή, χωρίς να πλυθεί, μου ανέβαινε στην αγκαλιά :mpliaks::mpliaks: Την σκούπιζα κι εγώ με βρεγμένο χαρτάκι, πωπό και πόδια, μέχρι που έμαθε. Πάντως, επειδή είμαι σιχασιάρα, τουλάχιστον μια φορά τη μέρα την σκουπίζω με βρεγμένο χαρτί καλού κακού και είναι 6 μηνών. Δεν την αφήνω να ανεβαίνει σε τραπέζια, πάγκο κουζίνας και κρεβάτια. Όλο το σπίτι δικό της είναι κατά τα άλλα. Καλά κάνεις και της μαθαίνεις το σπίτι σιγά σιγά, εγώ στην αρχή την είχα στη βεράντα, όπου είναι και το βασίλειό της. Οι γάτες είναι ακροβάτες. Εν αντιθέσει με την πλειοψηφούσα άποψη στο forum,πιστεύω ότι οι γάτες πρέπει από μικρές να εξασκούνται στα βασικά τους ένστικτα, όπως το σκαρφάλωμα και η ισορροπία. Τα πλέγματα, σίτες κλπ στο μπαλκόνι, προστατεύουν μεν, πλην, τη πρώτη φορά που η γάτα θα τα ανέβει, είναι πολύ πιθανό ότι θα πέσει και κάτω, γιατί θα έχει μεγαλώσει χωρίς να έχει μάθει τη βασική ισορροπία.Άλλωστε, την ουρά γι'αυτό την έχουν. Ούτε ένα μπάνιο θα βλάψει το μικρούλι, να φύγει από πάνω του η σκόνη και η βρωμιά του δρόμου, μόνο να το πλύνεις γρήγορα γρήγορα και να το στεγνώσεις με σεσουάρ. Ένα γατάκι ,το πολύ ενός μηνός, που μάζεψα απ'το δρόμο και ήταν γεμάτο πετρέλαια και πίσσα, το έπλυνα απανωτά τρία σαπόυνια για να καθαρίσει. Τίποτα δεν έπαθε, μοσχομύρισε και ηρέμησε, τη δε γάτα μου, την πλένω κάθε 1 1/2 μήνα, τη βουρτσίζω 3 φορές την εβδομάδα και έχει κάνει μια γούνα σαν λούτρινη (κοντότριχη είναι), εκτός αυτού, όχι ότι τρελλαίνεται, αλλά, δεν φοβάται το νερό. Όσο για παιχνίδια, έκανες την πιο σοφή δουλειά με το χαρτονένιο τούνελ. Το καλύτερό μας εμάς είναι ένα γατοτούνελ από το Alex Pack αξίας 5 ευρώ, όπου παίζουμε μαζί συνέχεια, μόλις με βλέπει, τρέχει στη βεράντα, χώνει το κεφάλι στη μια άκρη και περιμένει, να πάω από την άλλη . Επίσης, βόλοι ,της δίνω έναν και το τι γίνεται ,δεν μπορείς να φανταστείς, αυτός κυλάει με θόρυβο και την ξετρελλαίνει. Πάρε και από το τζάμπο καλάμι με ποντίκι στην άκρη, ενώ, θα δεις την πλήρη αποθέωση, αν κουνας κάτω από το ριχτάρι του καναπέ κάτι. Εγώ, χώνω τη μυγοσκοτώστρα και την κουνάω κρατώντας το χερούλι. Όλο το μεγαλείο της Γάτας Κυνηγού, τότε αποκαλύπεται. Κάνει άλματα α λα Ταρζάν (άλμα- καναπές- άλμα- πολυθρόνα -άλμα -απέναντι καναπές).Δοκίμασέ το.
Σε φιλούμε, η Μπασσέτ και εγώ και κάνουμε πολλά χαδάκια στο μωράκι σου:baby::kiss::kiss:

Εμενα μου φαινετε για κοριτσακι και απο πισω αλλα και απο μπρος (φατσα)..:hmm:

Καλησπέρα Ελένη,

Τι όμορφο όνομα το Μπασσέτ!
Αυτοσχεδιάζω προς το παρόν όσον αφορά τα παιχνίδια της. Κι εγώ θέλω να τον (πωπω, δυσκολεύομαι τώρα με την αλλαγή φύλου:P) εξασκήσω, γι'αυτό παίζω συνέχεια μαζί του. Του έχω κρεμάσει και κάτι σαν δίχτυ και προσπαθεί να σκαρφαλώσει. Κοίτα σύμπτωση, του είχα πάρει ένα μικρό ποντικάκι το οποίο τσάκισε (δεν κοιμάται χωρίς αυτό, αφού εξαντληθεί πρώτα στο παιχνίδι) και σήμερα το κρέμασα από μια σειρά καλαμάκια και είναι σαν καλάμι ψαρέματος. Έχει τρελαθεί από την χαρά του (και είναι πιο ξεκούραστο για μένα χεχε)

Σκέφτηκα σαν όνομα το Merlin από το μάγο, αλλά είναι τόσο συνηθισμένο που με χαλάει :( Πώς σας φαίνεται? Ο μύθος λέει πως είναι παιδί μιας θνητής γυναίκας και ενός incubus (ένα κακοποιό πνεύμα που συνευρίσκεται ερωτικά με τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του ύπνου). Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένες φορές το γατί μου κάνει σαν δαιμονισμένο χεχε Οι υπόλοιποι μύθοι γύρω από το πρόσωπο του πάνω κάτω είναι γνωστοί (Βορτιγκερν, Αρθούρος κτλ). Αλλά είμαστε κ ψώνια, μας αρέσει να ξεχωρίζουμε, οπότε σχεδόν ακυρώνεται :P

Ό,τι όνομα κι αν επιλέξω τελικά, ξέρω σίγουρο πως το χαιδευτικό του είναι Πίτσινι χεχε Θέλω να το φάω!!! κοιμάται πάνω στο σβέρκο μου, ανάμεσα στο κεφάλι μου και τα μαλλιά μου:lol: και τα τρώει, γιατί?

Moukelis, bunny, orangelo, fanto-girl, nehalennia, aalyah, Ελένη thank you για τη βοήθεια!!!

υ.γ. μήπως αυτό το thread δεν ανήκει πια σε αυτή την κατηγορία και πρέπει να πάει αλλού? :hmm:

υ.γ.2: joy, αυτό ήταν, μπερδεύτηκα εντελώς!! χεχε

Έχει γίνει έθιμο, σε κάθε νέο μέλος ,που ψάχνει όνομα για το γατί του να του αφιερώνω το ποίημα του Έλλιοτ

"ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ"

Το να βαφτίζεις τα γατιά, έχει μια δυσκολία...
Δεν είναι επιπόλαιη κι ανάλαφρη ασχολία
Καθόλου δεν τρελάθηκα και δεν το λέω αστεία:
Κάθε μια Γάτα, ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ!
Ένα, να τη φωνάζουμε στην οικογένειά της
Ας πούμε Βίκτωρ, Αύγουστος, Τζωρτζίνα, Ιπποκράτης
Ας πούμε, Μέρλιν, Τζόναθαν, Αλόνζο, Μανταλένα
Καθημερνά ονόματα, καλά, συνηθισμένα.
Να βρείτε ωραιότερα υπάρχουν ευκαιρίες
Ονόματα για τζέντλεμεν και άλλα για κυρίες
Ας πούμε, Πλάτων, Άδμητος, Ηλέκτρα, Ευρυάλη
Μα όλ' αυτά είναι κοινά και θα τα έχουν κι άλλοι.
Μια Γάτα, όμως, να ξέρετε, θέλει και το δικό της
Το δεύτερό της όνομα νά 'ν' αποκλειστικό της!
Για να μπορεί αφ' υψηλού τον κόσμο να κοιτάει
Και την ουρά της πάντοτε ψηλά να την κρατάει.
Πρέπει να είναι όνομα μονάχα για μια Γάτα.
Χουρχούρης, για παράδειγμα, Γλείψος, Χνουδοπατάτα
Κι άλλα πολλά τέτοιας λογής μπορώ να αναφέρω:
Μπομπαλουρίνα, Πιρπιρής, Φρουφρού, Τρελοκαμπέρω.
Πέρα όμως απ' αυτά τα δυο, υπάρχει κι ένα άλλο
Τ'όνομα το μοναδικό, το τρίτο, το μεγάλο:
Το όνομα το μυστικό, ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
Και Γάτα σ' άνθρωπο μπροστά ποτέ δεν αναφέρει.
Όταν σε διαλογισμό λοιπόν μια Γάτα δείτε
Πάντα ο λόγος είν' αυτός και να το θυμηθείτε:
Σ'απύθμενους συλλογισμούς βρίσκεται βυθισμένη
Για τ'όνομα το άρρητο
Το αρρητορητονιάρρητο
Το όνομά της το Κρυφό σκέφτεται μαγεμένη.

Καλή επιτυχία στην επιλογή ονόματος

Έχει γίνει έθιμο, σε κάθε νέο μέλος ,που ψάχνει όνομα για το γατί του να του αφιερώνω το ποίημα του Έλλιοτ

"ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ"

Το να βαφτίζεις τα γατιά, έχει μια δυσκολία...
Δεν είναι επιπόλαιη κι ανάλαφρη ασχολία
Καθόλου δεν τρελάθηκα και δεν το λέω αστεία:
Κάθε μια Γάτα, ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ!
Ένα, να τη φωνάζουμε στην οικογένειά της
Ας πούμε Βίκτωρ, Αύγουστος, Τζωρτζίνα, Ιπποκράτης
Ας πούμε, Μέρλιν, Τζόναθαν, Αλόνζο, Μανταλένα
Καθημερνά ονόματα, καλά, συνηθισμένα.
Να βρείτε ωραιότερα υπάρχουν ευκαιρίες
Ονόματα για τζέντλεμεν και άλλα για κυρίες
Ας πούμε, Πλάτων, Άδμητος, Ηλέκτρα, Ευρυάλη
Μα όλ' αυτά είναι κοινά και θα τα έχουν κι άλλοι.
Μια Γάτα, όμως, να ξέρετε, θέλει και το δικό της
Το δεύτερό της όνομα νά 'ν' αποκλειστικό της!
Για να μπορεί αφ' υψηλού τον κόσμο να κοιτάει
Και την ουρά της πάντοτε ψηλά να την κρατάει.
Πρέπει να είναι όνομα μονάχα για μια Γάτα.
Χουρχούρης, για παράδειγμα, Γλείψος, Χνουδοπατάτα
Κι άλλα πολλά τέτοιας λογής μπορώ να αναφέρω:
Μπομπαλουρίνα, Πιρπιρής, Φρουφρού, Τρελοκαμπέρω.
Πέρα όμως απ' αυτά τα δυο, υπάρχει κι ένα άλλο
Τ'όνομα το μοναδικό, το τρίτο, το μεγάλο:
Το όνομα το μυστικό, ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
Και Γάτα σ' άνθρωπο μπροστά ποτέ δεν αναφέρει.
Όταν σε διαλογισμό λοιπόν μια Γάτα δείτε
Πάντα ο λόγος είν' αυτός και να το θυμηθείτε:
Σ'απύθμενους συλλογισμούς βρίσκεται βυθισμένη
Για τ'όνομα το άρρητο
Το αρρητορητονιάρρητο
Το όνομά της το Κρυφό σκέφτεται μαγεμένη.

Καλή επιτυχία στην επιλογή ονόματος

Ουαου. Εντυπωσιάστηκα! Πολύ όμορφο και γλυκό ποιηματάκι!

Αν και καθυστερημένα, ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!
Πολύ ωραίο το ποίημα.

Ακόμα δεν έχω βρει όνομα.
Θυμάστε που σας έλεγα πως είναι καλόβολο? ε, ξεχάστε το. Είναι ο διάβολος μεταμφιεσμένος χεχε
Ανεβαίνει στον καναπέ πίσω από το κεφάλι μου και μου επιτίθεται στο πρόσωπο για να παίξει!! Τι το φυσάω στη μουρίτσα και του βάζω φωνές, τίποτα! το διασκεδάζει! φοβάμαι μη μου βγάλει κανά μάτι.

Το κτήνος.. αλλά το αγαπάω!!!! :)
Θα ανεβάσω και videos soon

Τα γατακια που βρισκω κατα καιρους στην αρχη ολα ορμανε στο προσωπο και σε ολα με το που πανε να το κανουν τα κοιταω στα ματια και τους μιλαω σαν να μιλαω σε ανθρωπο οτι δεν κανει να το κανουν αυτο ή μη το κανεις αυτο μπορει να μου κανεις κακο και μετα τα φιλαω στο προσωπο και κατα ενα περιεργο τροπο το σταματανε μαχαιρι:blink::blink:. Δεν το δοκιμαζεις δεν εχεις να χασεις τιποτα.. εκτος απο καμια νυχια ή καμια δαγκωνια:lol:!

Κάτι τέτοιο κάνω Joy. Κάπως πάντως αρχίζουμε και συνεννοούμαστε :) Φυσικά εξακολουθεί να κάνει αταξίες, αλλά γατί είναι, λογικό είναι. Το καλό είναι πως το ψιλοκαταλαβαίνει νομίζω.

Έχω σοβαρό πρόβλημα τώρα. Έχει στο αφτί του τρία εξογκωματάκια, μακρόστενα κάπως. Δεν με αφήνει να δω καλά, αλλά το ένα φαίνεται μαύρο. Είναι τσιμπούρια αυτά? και αν ναι, τι πρέπει να κάνω? Πόσο επικίνδυνα είναι για μένα και το μικρό μου? Υπάρχει περίπτωση να γεμίσει το σπίτι? Ή εγώ? Οκ, είμαι άσχετη :) Είναι πολύ μικρό ακόμα, μπορώ να κάνω κάτι? Κάποιο φάρμακο?

Καταρχην,όχι πανικος.Ποσο ειναι;Στο γιατρο το εχεις παει;Αποπαρασιτωση εξωτερικη εκανε;

τα τσιμπούρια της γάτας είναι διαφορετικά από αυτά του σκύλου; του σκύλου είναι στρογγυλά με τριχωρά πόδια. (εγώ από το σκύλο που τον έχω στην αυλή και ΄πότε πότε πιάνει κανένα το βγάζω με την πένσα -κάθεται υπομονετικά ακίνητος- και τα σκοτώνω επιτόπου)

Ουφ, με πιάνει ένας πανικός, ας μην το κρύψω. Είναι δεν είναι 5 εβδομάδων.
Μόλις το βρήκα πήρα την κτηνίατρο και μου είπε να της το πάω σε 1 μήνα περίπου. Μέχρι τότε μου είπε να του πάρω από το φαρμακείο φάρμακο για αποπαρασίτωση. Μου έδωσε η γυναίκα στο pet shop ένα που λέγεται Banmith της Pfizer. Χορηγείται με σύριγγα από το στόμα και έχει επαναληπτικές δόσεις. Πρέπει να του ξαναδώσω σε λίγες μέρες.

Αυτό είναι όλο. Δεν ξέρω τίποτε άλλο..

Εξωτερική αποπαρασιτωση λεω,οχι εσωτερικη.Frontline μαλλον;

εξωτερική? όχι, δεν έχω κάνει εξωτερική. Δεν το γνώριζα. Πρέπει να σπεύσω, ε? ωχ, κ το έχω πάνω μου όλη την ώρα.

Καλα δεν παθαινεις και τιποτα.Η γιατρος δεν σου το ειπε;Δεν της το πας καλυτερα,να σου συστησει την αναλογη δοση και σκευασμα για την ηλικια και το βαρος του;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back