Το πρώτο γατάκι...

• Thread starter Thread starter Dani
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Dani

Νεοφερμένο μέλος

Ο Dani αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γεια σασ παιδιά,,μολισ μπηκα στο forum σας κ μ'αρεσει πολυ!! Προχ8εσ αγορασα το πρωτο μου γατακι..βλεπεται παντα είχα σκυλιά κ τωρα με τη μικρη εχω μπερδευτεί!! :hmm:ειναι πολυ δραστηρια κ οταν τησ μιλαω / μαλλωνω κανει τη κινεζα :blink:
Εκπαιδευονται τελικα οι γατες;
ΑΑ κ τι ονομα να τησ δώσω...?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Ρίξε μια ματιά στην ενότητα με τα άρθρα,θα βρεις εκεί αρκετά που θα σε βοηθήσουν με την εκπαίδευση και τη σωστή ανατροφή της γατούλας σου.Από που την αγόρασες αν επιτρέπεται;Είναι κάποιας ράτσας;Βάλε μας και καμιά φωτό να εμπνευστούμε κανένα όνομα!
Να σου ζήσει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η μαμά της είναι αγκύρας αλλα ο μπαμπας της κεραμιδόγατος..
'Εμοιασε όμως στη μαμά της..!!:P

Θα βάλω φωτο..στο φακελο Dani

Εκπαιδευονται τελικα οι γατες;

Όχι, αλλά εκπαιδεύονται πολύ καλά οι ιδιοκτήτες τους.:D
Γενικά, η εκπαίδευση της γάτας είναι δυνατή, αλλά η επιτυχία της εξαρτάται απ' το χαρακτήρα του ζώου και απαιτεί πολλή υπομονή και αφοσίωση απ' τον ιδιοκτήτη. Καλύτερα πες μας πιο συγκεκριμένα τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τη γατούλα σου!:)

Λοιπόν, τριγυριζει συνεχεια κ παιζει με τα καλώδια κ τη βλέπω να σκαρφαλώνει στις κουρτίνες. Γρατζουνάει τις καρέκλες κ προσπαθεί να ανέβει στο τραπέζι...:(

Λοιπόν, τριγυριζει συνεχεια κ παιζει με τα καλώδια κ τη βλέπω να σκαρφαλώνει στις κουρτίνες. Γρατζουνάει τις καρέκλες κ προσπαθεί να ανέβει στο τραπέζι...:(

Μετά από 6 μήνες συγκατοίκησης με το Φιντέλ, 1 φορτιστή κινητού, 1 τροφοδοτικό laptop και 1 κρεβάτι μέσα στη γρατζουνιά (έχει και υφασμάτινο περίβλημα γμτ - το πήρα πριν με υιοθετήσει ο γάτος) έχω να προτείνω τα εξής:
1) Ράγες στο πάτωμα για τα καλώδια
2) Απωθητικό σπρέι εκεί που γρατζουνάει (κάθε μέρα όμως)
3) Όταν πάει ν'ανέβει κάπου που δεν θες χτυπάς παλαμάκια ή φωνάζεις κοφτά (ή στην περίπτωσή μου του τινάζεις πάνω του λίγο νεράκι)και το κατεβάζεις κάτω. Για να επιτύχει το τελευταίο πρέπει να το κάνεις ΚΑΘΕ φορά που το επιχειρεί γιατί αλλιώς δεν το εμπεδώνει. Ως εκ τούτου πρέπει για κάνα δυο βδομάδες να τρέχεις πίσω από το γατάκι - δεν είναι τόσο χάλια όσο ακούγεται γιατί στις αρχές ούτως ή άλλως τρέχεις πίσω απ' το γατάκι...:up:

Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν πάντα επιτυχία γιατί αν οι γάτες εκπαιδεύονταν αυτός που θα είχε ανακαλύψει τη μέθοδο θα ήταν πάμπλουτος...:cool:

Όλα αυτά που περιγράφεις είναι λίγο-πολύ φυσιολογικά. Είναι και καινούργια στο σπίτι σας, οπότε θέλει να εξερευνήσει το χώρο.

Για να μη γρατζουνάει τα έπιπλα, πρέπει να της πάρεις ένα ονυχοδρόμιο και να της δείξεις πώς να το χρησιμοποιεί. Επίσης, δοκίμασε να τη βάλεις να κυνηγήσει ένα παιχνιδάκι γύρω απ' το στύλο και σιγά-σιγά θα μπει στο νόημα. Όταν τη βλέπεις να ξύνεται αλλού να την πηγαίνεις στο ονυχοδρόμιο και να την επιβραβεύεις, όποτε το χρησιμοποιεί.

Το σκαρφάλωμα είναι επίσης φυσιολογική συμπεριφορά, οπότε πρέπει να έχει κάποιες επιφάνειες που να της επιτρέπεται να σκαρφαλώσει. Αν δεν θέλεις να ανεβαίνει σε κάποια τραπέζια, μία μέθοδος είναι να τη βγάζεις για λίγο απ' το δωμάτιο όταν το επιχειρεί ή να την βάζεις σε μια ψηλή επιφάνεια που επιτρέπεται να ανέβει και πάλι να την επιβραβεύεις όποτε τη χρησιμοποιεί.

Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα πολύ. Είναι μικρή ακόμα και είναι λογικό να είναι υπερδραστήρια. Μεγαλώνοντας θα περιορίσει τις αταξίες.:)

Η μαμά της είναι αγκύρας αλλα ο μπαμπας της κεραμιδόγατος..
'Εμοιασε όμως στη μαμά της..!!:P

Θα βάλω φωτο..στο φακελο Dani
Να σου ζήσει,είμαι σίγουρη ότι είναι πανέμορφη.Αλλά γιατί πήγες και αγόρασες ημίαιμο γατάκι βρε;Έχει ένα σωρό που χαρίζονται...και φουντωτά σαν τα περσίας επειδή είναι διασταυρώσεις σαν το δικό σου.:(
Όσο για τις αταξίες,συμφωνώ με όσα σου είπαν οι παραπάνω,υπομονή και θα ηρεμήσει.:)

Ξέχασα να σας πω :rolleyes:..δεν την αγορασα μου την χάρισαν!! πριν 2μηνεσ βρήκα ένα μωρό 20ημερών κ το έχασα απο υπογληκεμικό σοκ απο λάθος κ αδιαφορία της δικιάσ μου κτηνιάτρου κ ετσι αποφασισα να μην αγορασω γατί ράτσας αλλά να πάρω πάλι κάποιο αδεσποτο/ ημιαιμο που χρειάζεται ένα σπίτι!! της έχω πάρει παιχνίδια κ αυτό που ειναι για τα νυχια της
(αλλά το πρόγραμμα έχει μανικιουρ - πεντικιουρ τη νύχτα :()

Ο γατουλης μου καταλαβαινει αυτα που του λεω μονο οταν θελει. Αν του ετοιμαζω να φαει και του λεω κατσε κατω.. το κανει. Αν του πω κανε τουμπα οσο παιζουμε.. το κανει. Αλλιως τιποτα..

Tην ονόμαασα Sandy τελικά!!:D
Πωσ σας φαίνεται??;)
ειναι πολυ έξυπνη , κανει απίστευτα κόλπα..κ αρχιζει κ μαθαινει το 'μη'..ελπιζω να γλυτώσω τις κουρτίνες :lol:

Tην ονόμαασα Sandy τελικά!!:D
Πωσ σας φαίνεται??;)
ειναι πολυ έξυπνη , κανει απίστευτα κόλπα..κ αρχιζει κ μαθαινει το 'μη'..ελπιζω να γλυτώσω τις κουρτίνες :lol:
Ωραίο όνομα!Ε θα το μάθει το μη,που θα πάει,μην ανησυχείς.Κι εμένα ποτέ κανένα γατί μου δε μου κατέστρεψε κουρτίνα.;)

Τις τελευταιες μέρες έμπαινα στο σπίτι κ υπήρχε μια περίεργη μυροδιά!!:confused:
Σήμερα κατάλαβα ότι η μυρωδιά αυτή ερχεται απο την αμμο τησ...καθε φορα που κανει την αναγκη τησ κ σκαβει την αμμο αυτη βγάζει μια πολη άσκημη μυρωδιά..!!:/: Τι να κάνω?? πηρα τησ Friskies μια αρρωματικη (αλλα δε φαίνετε να είναι κ πολύ) υπάρχει καποια που θα μου προτύνατε??
Μηπωσ να τησ έπερνα κλειστω WC :up: !!!!!!!!!???????

Ναι, τα ούρα μυρίζουν πολύ έντονα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.:sick: Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την αλλάζεις πιο συχνά. Ένα άλλο τρυκ (αν και δεν το έχω εφαρμόσει προσωπικά) είναι να βάλεις στον πάτο της λεκάνης μαγειρική σόδα που τραβάει κάπως τις μυρωδιές.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις καινούργια άμμο, ρίξε μια ματιά στις κριτικές. Καλύτερα να την ειδάγεις σταδιακά αναμιγνύοντάς την με την παλιά, μέχρι που να τη συνηθίσει. Πολλά γατιά δεν έχουν πρόβλημα, απλώς στο λέω για να μην έχετε 'ατυχήματα'.:)

Η κλειστή τουαλέτα είναι μια πολύ καλή λύση. Απλώς πρέπει να προσέξεις λίγο το πορτάκι της, κάποια γατάκια "σφηνώνουν" εκεί, κατά την προσπάθειά τους να βγουν.

διάβασα στο forum για την αμμο την biocat's που έχει άρωμα πορτοκάλι..εχω ρωτήσει σε αρκετά μαγαζιά στο πειραια κ δε τη βρίσκω:confused: ξερει κανεις απο που μπορω να τη πάρω??;)

η Sandy όλο το βράδυ γυρίζει μέσα στο δωμάτιο, ανεβαίνει στο κρεβάτι κ πιο συγκεκριμένα στο μαξιλάρι που κοιμόμαστε..το γρατζουνάει, το δαγκώνει:blink: κ οταν την διώχνουμε πάει στο κάτω μέρος του κρεβατιού κ μασ δαγκώνει τα ποδια (παίζει). Γενικα όλο το βράδυ οργιάζει..:D ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? την εκλεισα στο μπανιο για μισή ώρα χθες σαν τιμωρία αλλά δε νομίζω οτι το εμπέδωσε:hmm:

Περιμενε να ερθει ο χειμωνας με το σωτηριο παπλωμα :lol: εδω η Ιολη ειναι 1.5 χρονων και αν κανω το λαθος και κουνησω κανενα ποδι στον υπνο μου αστα .... και αν δεν ειμαι σκεπασμενη με σεντονι κλαφτα ... :P

η Sandy όλο το βράδυ γυρίζει μέσα στο δωμάτιο, ανεβαίνει στο κρεβάτι κ πιο συγκεκριμένα στο μαξιλάρι που κοιμόμαστε..το γρατζουνάει, το δαγκώνει:blink: κ οταν την διώχνουμε πάει στο κάτω μέρος του κρεβατιού κ μασ δαγκώνει τα ποδια (παίζει). Γενικα όλο το βράδυ οργιάζει..:D ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? την εκλεισα στο μπανιο για μισή ώρα χθες σαν τιμωρία αλλά δε νομίζω οτι το εμπέδωσε:hmm:
Χμ...Αν δοκίμαζες να παιξεις αρκετά μαζί της πριν την ώρα του ύπνου ώστε να εξαντληθεί;Γενικά οι γάτες είναι νυκτόβια ζώα,γι'αυτο τους αρεσει να παίζουν το βράδυ(εναλλακτικά θα κηνυγούσαν).Αν την κοιμίζατε σε ένα άλλο δωμάτιο;:hmm:

Εκτός απ' το βραδινό παιχνίδι, μπορείς να τη βγάζεις απ' το δωμάτιο όταν είναι άτακτη, χωρίς όμως να υποχωρείς στα κλάματά της.:P Με τον καιρό θα καταλάβει ότι πρέπει να κάθεται ήσυχη, αν θέλει να μείνει μέσα μαζί σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back