Ismini
Διάσημο μέλος
Συχνά αυτοαποκαλούνται «ζωόφιλοι», «σωτήρες ζώων» ή «ακτιβιστές», αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από συλλέκτες ζώων ή εθισμένοι στην περισυλλογή ζώων.
Με απλά λόγια, ως συλλέκτης ζώων χαρακτηρίζεται το άτομο που αποκτά περισσότερα ζώα από εκείνα που μπορεί να φροντίσει. Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να διακρίνουν ότι το ζώα τους υποφέρουν και είναι παραμελημένα. Μερικές από τις πιο δραματικές υποθέσεις είναι άνθρωποι με εκατοντάδες ζώα -που συχνά προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε.- άλλοι με πολύ λιγότερα. Και στις δύο περιπτώσεις τα ζώα που συλλέγουν είναι αναγκασμένα να ζουν σε ελεεινές συνθήκες στοιβαγμένα, χωρίς κανονική ιατρική φροντίδα και τροφή.
Το ότι λειτουργούν έτσι το αποδίδουν στο ότι θέλουν να σώσουν κάποια ζώα τα οποία διαφορετικά θα υπέφεραν ή θα κατέληγαν στην ευθανασία. Όμως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούν αυτά τα ζώα είναι απάνθρωπες και συχνά τα οδηγούν στο να υποφέρουν χειρότερα από υποσιτισμό, αφυδάτωση, αρρώστιες και πρώιμο θάνατο. Και το χειρότερο είναι ότι τα ζώα αυτά συχνά ζουν σε πολύ μικρούς χώρους «το ένα πάνω στο άλλο».
Παρακάτω μερικά ακόμη χαρακτηριστικά ενός συλλέκτη ζώων:
- Μια ανάγκη να κατέχει πολλά ζώα. Πολλοί παράλληλα με τα ζώα συλλέγουν και ένα σωρό εφημερίδες, μπουκάλια και σκουπίδια στο χώρο τους.
- Ταλέντο στο να κερδίζουν την συμπόνια και τη συμπάθεια για το πρόσωπο τους, ακόμα και όταν αποδεικνύεται τι ακριβώς κάνουν.
- Ανάγκη να ασκούν εξουσία και έλεγχο. «Όσο πιο πολλά ζώα, τόσο το καλύτερο!». Με το να ελέγχουν και να ορίζουν τη ζωή του κάθε ζώου υπό την κατοχή τους, νιώθουν ισχυροί.
- Μια μυστική και μοναχική ζωή. Δεν αφήνουν άλλους να εισβάλουν στις «ιδιωτικές συλλογές» τους.
- Εμμονή στην αποδοχή της πραγματικότητας. Οι συλλέκτες θεωρούν τον εαυτό τους «σωτήρα» και πιστεύουν ότι η κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στα ζώα εύκολα διορθώνεται.
- Η εξάρτηση του συλλέκτη δημιουργεί ένα τεράστιο μαρτύριο απέναντι στα ζώα, που ισχυρίζεται ότι αγαπά όπως κανείς άλλος.
Το να κατέχει κανείς πολλά ζώα δεν τον χαρακτηρίζει αυτόματα συλλέκτη. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο αριθμός των ζώων γίνεται πιο σημαντικός από την φροντίδα τους.
Ένας υπεύθυνος «ιδιοκτήτης» ζώων γνωρίζει ότι όλα τα ζώα χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση, εμβολιασμούς, σωστό και υγιεινό περιβάλλον, τροφή και νερό, καθώς και αρκετές ώρες ενασχόλησης μαζί τους. Και βέβαια πολλή αγάπη.
Απόσπασμα συνέντευξης
Πρόσφατα θεσπίστηκε στην SantaClara των Η.Π.Α. για να ρυθμίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από εκείνους που ταΐζουν αδέσποτες γάτες, ο εξής κανονισμός: Ο καθένας που ταίζει μια γάτα/ες για περισσότερες από 5 συνεχείς μέρες θα θεωρείται ιδιοκτήτης τους και θα είναι υποχρεωμένος να στειρώνει το ζώο.
Παρόλο που το μέτρο αυτό αφορά το 10% του πληθυσμού που ζει σε περιοχές απομακρυσμένες και θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, ο διοικητής Chris Arnold το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό. Αυτό γιατί θα αφυπνίσει τους κατοίκους απέναντι σε άτομα που φέρουν αυτό το προφίλ. Συνήθως ηλικιωμένοι, μοναχικοί, κυρίως γυναίκες. Γνωστές ως ευγενικές κυρίες που θυσιάζουν όλη τους την σύνταξη για να ταίσουν εκατοντάδες γάτες. Όμως –όπως υποστηρίζουν και τα φιλοζωικά σωματεία- δεν υπάρχει καμία «ευγένεια» στην μέθοδο αυτή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για καταδίκη σε αργό και βασανιστικό θάνατο που υποβάλλονται τα ζώα αυτά, όταν ταυτόχρονα κανείς δεν τους παρέχει την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν τα στειρώνει. H Elisabeth μιλάει σήμερα από το σπίτι της κοντά στα βουνά της Capitola, όπου πολλές γάτες κυκλοφορούν τρομαγμένες ανάμεσα στις βουνοπλαγιές. Παρακάλεσε το όνομα της να μην δημοσιευθεί. Το σπίτι της μυρίζει έντονα ούρα από γάτες. Μα λέει ότι φροντίζει περίπου 12 γάτες, αλλά βλέπουμε πολλές παραπάνω . «Δεν μπορώ να τις εμποδίσω να έρχονται» δηλώνει. Αγαπούσε πάντα τα ζώα, λέει, και έκανε επάγγελμα της να σώσει τα αδέσποτα και αυτά που δεν ήθελε κανείς. Παραδέχεται επίσης ότι πάντα χαρακτηρίζονταν «διαφορετική».
Τώρα στην ηλικία των 80 ετών η Ελίζαμπεθ, πρώτη φορά έγινε στόχος της αστυνομίας της Santa Clara το 1981, όταν διέφυγαν πάνω από 200 άρρωστα σκυλιά από το καταφύγιο της. Τα 34 από αυτά ευθανατώθηκαν. Την επόμενη χρονιά, όταν άλλα 50 πεινασμένα σκυλιά και γάτες βρέθηκαν στο κτήμα της και χαρακτηρίστηκε από τις αρχές, ως η δεύτερη χειρότερη υπόθεση κακοποίησης ζώων στην ιστορία της SantaCruz.
Το 1986 έγινε έφοδος στο κτήμα της. Παρόλο που βρέθηκαν εκεί πάνω από 200 άρρωστα και σκελετωμένα από την πείνα σκυλιά, και παρά τις προηγούμενες υποθέσεις της για κακοποίηση, οι αρχές διαφώνησαν και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες η υπόθεση της έμεινε στάσιμη.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πόσο μπερδεμένο και αδιέξοδο μπορεί να αποδειχθεί το ζήτημα «δικαιώματα των ζώων».
Στην αρχή η Elizabeth αρνήθηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά όταν τις δείξαμε τα προηγούμενα δημοσιεύματα εφημερίδων είπε ότι το πραγματικό της πρόβλημα τότε ήταν ότι δεν είχε «σωστή βοήθεια».
Και μου υπενθυμίζει ότι πλέον δεν αντιμετωπίζει. Και τελειώνει με τη φράση: «Αγαπώ πολύ αυτά τα ζώα και κανείς δεν μπορεί τα αγαπήσει όπως εγώ»!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απο την Ισμήνη για το τεράστιο διάστημα που έκανα να δημοσιεύσω το άρθρο της και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για το χρόνο που αφιέρωσε για αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
E? Της Ισμήνης είναι το άρθρο.Πολυ καλο τελικα δεν αντεξες το εγραψες εσυ.![]()

Ismini
Διάσημο μέλος

μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
μηπως τελικα ειναι συλλεκτης ζωων;:cry::cry::cry: συχνα μου αρεσει να παιρνω ζωακια στο σπιτι( νεροχελωνακια, πουλακια, χαμστερακια, κι οτι αλλο ) (παρολο που δεν με αφηνουν) αχ γιατι να το εχω εγω αυτο:cry::cry::cry: πως μπορω να το διορθωσω;

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αλλο να θελει κανεις να τα σωσει ολα κι αλλο να το κανει κι ολας μελινακι.
Εξισου ολο αυτο ειναι μια λογικη συνεχειας μερικοι αρχιζουν απο μια γατα και αφηνοντας την να αναπαραγεται γιατι δεν υθελουν ν ατη λυπησουν στειρωνοντας την καταληγουν με μεγαλο αριθμο.
Το βασικο ειναι οτι οι ανθρωποι αυτοι καλυπτουν δικα τους ψυχικα κενα με την συλλογη ζωων τα οποια αντιμετωπιζουν σαν αντικειμενα και τα θεωρουν τελεια σαν τους εαυτους τους. Ετσι τα δυσαρεστα κομματια της πραγματικοτητας ακυρωνονται κα αρνουνται τα σημαδια θανατου και κακοποιησης υποστηριζοντας οτι οχι ολα ειναι μια χαρα. Η ψυχοπαθολογια τους ποικιλει απο την ψυχωση την καταναγκαστικη νευρωση εαως την νευρωση εγκαταλειψης και η αντιμετωπιση τους στο εξωτερικο γινεται ταυτοχρονα απο την πολιτεια, ψυχιατρους και την αστυνομια.
Αυτο γιατι εαν δεν αντιμετωπιστουν και ψυχιατρικα με το που θα βγουν απο τη φυλακη θα αρχισουν να ξαναγεμιζουν ζωα.
Χαρακτηριστικα αναφερω οτι ενας τετοιος συλλεκτης εβγαινε με καραμπινα και απειλουσε αστυνομικους που τελικα μπηκαν σπιτι του οταν απο ατυχημα σε πυροβολισμο πεθανε και να μη σας πω τι ανακαλυψαν.. πτωματα γατων παντου.
Υπαρχει εξω ειδικευμενος ψυχολογος ζωων και κτηνιατροι για τετοιου ειδους κακοποιημενα ζωα που εχουν μεγαλωσει διπλα σε νεκρα αποσυντεθειμενα. Παρομοια κατασταση συναντουμε στην Στεγη ζωων του Σαμαρα εδω και σε ενα αλλο κολαστηριο ζωων στη Λαρισσα αλλα και σε πολλα ιδιωτικα σπιτια.Πχ μια κυρια μου ελεγε οτι καποια αλλη εχει 60 γατες στο διαμερισμα κα η κυρια ειχε τοσο πολυ πιστεψει την γατοσυλλεκτρια και την ειχε συμπαθησει που κι αυτη θαυμαζε το ποσο καθαρες τις ειχε.. ( αν ειναι δυνατον να ειναι καθαρες 60 γατες αλλα και να ειναι δεν ειναι μονο η καθαριοτητα ειναι και η φροντιδα και το χαδι και η τροφη και τα κτηνιατρικα).
Η κυρια αυτη τα ειχε καταφερει να τη βλεπουν σαν μια καημενη ηρωιδα...
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

Havana
Διάσημο μέλος
ismini το άρθρο σου ηταν μια κλωτσιά στο στομαχι της συνειδησης, σε σημειο που αγχωθηκα, οταν έβαλα στη ζωη μου την HAVANA ενα αδέσποτο και ομορφο τριχομπαλάκι, ενιωσα πλημυρισμένη απο γαληνη και ευτυχια, και μπορώ να πω οτι ειναι το μοναδικο πραγμα στον κοσμο στο οποιο ειμαι συνεπης, οταν αρχισα να συγκατοικώ με τον φιλο μου η αγέλη μας μεγάλωσε με ενα μεγαλωσομο σκυλο και αλλη μια γατα, εκει ειχα ενα μικρο θεμα προσαρμογης με την ''άλλη'' γατα τη ΒΑΝΙΛΙΑ ,την οποια συχνα πυκνα μου εβγαζε κατι σε ελμαιρα, να θελω να τη ζουλαω συνεχεια κτλ,τωρα αποκτησαμε και ενα πολυ μικροσωμο σκυλακι, και εκει ειναι που αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως χάνω τη μπαλα΄, για φαγητο, βολτες και κτηνιατρους δε το συζητω ειμαστε συνεπεις και τυπικοι αλλα τα συναισθηματα μου δεν ιδια για ολα τα ζωακια. και αυτο με ανησυχει....
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Spyragge
Νεοφερμένο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος

Για αρχή, θα σου πρότεινα να έρθεις σε επαφή με ένα φιλοζωικό σωματείο που θα σε βοηθήσει να στειρώσετε τις γάτες με μικρό κόστος, έτσι ώστε τουλάχιστον να μην αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός τους. Στη συνέχεια, μπορείς να δοκιμάσεις με αγγελίες εδώ και αλλού, μήπως κάποιες από αυτές μπορέσουν να υιοθετηθούν σε σπίτια.
CatOwned
Νεοφερμένο μέλος
Την προηγούμενη βδομάδα , πάνω στη συζήτηση μ’ έναν πελάτη μαθαίνω ότι αυτός έχει πολλά ζώα και τά στειρώνει φθηνά ( 30 Ε ) ενώ εγώ τον πρώτο πού ρώτησα μού ‘χε πεί 200 Ε κι ο τελευταίος 70 Ε . Έ , του πα κι εγώ να πάμε στον δικό σου βρέ παιδί μου αφού όπως λές είναι και καλός και φθηνός . Μού λέει αργότερα , εντάξει , του ‘πα ότι είναι δικό μου το ζώο , φέρ’ το να το πάω εγώ . Μά , του λέω , πώς να το δώσω τώρα έτσι το ζωάκι , κάτι μήνες είμαστε μαζί , το ‘χω αλλιώς πλέον , τουλάχιστο να’μαι κι εγώ μαζί για ψυχολογική υποστήριξη . Έπρεπε να τραβήξω μια φωτογραφία τη φάτσα του μόλις το ‘πα αυτό… Με κοιτούσε σαν εξωγήινο ο άνθρωπος ! Οπότε μάλλον σε μια τέτοια περίπτωση έπεσα . Έτσι αναγκάστηκα να του πώ «ά , ξέρεις , θα το δώσω σ’ έναν γνωστό κι έτσι δεν θα χρειαστεί να το στειρώσω εγώ» .
Πάντως όντως πολύ ενδιαφέρων το άρθρο , έχω να πώ πολλά επ’αυτού αλλά δεν έιναι νομίζω του παρόντος thread οπότε εν ευθέτω χρόνο θα τ’ αναρτήσω κάπου στο site ( μόλις εξοικιωθώ και λίγο μ’ αυτό J )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Θα ήθελα με αφορμή αυτό, να παραθέσω μία προσωπική εμπειρία που με σόκαρε και νομίζω σχετίζεται με τα όσα έγραψες.
Τη γατούλα μου τη Μία, την πήραμε από μία κυρία που εκτρέφει γατάκια, την οποία βρήκαμε από αγγελία. Αυτός είναι και ο μοναδικός οικονομικός της πόρος. Η κυρία ζει μόνη της σε ένα μικρό διαμέρισμα 45τ.μ. με 25 περσικές γάτες και 10 Περσικούς γάτους, τους οποίους έχει τοποθετήσει μέσα σε κλουβιά. Οι γάτες είναι αχτένιστες, γεμάτες κόμπους και στην πλειοψηφία τους κουρεμένες πάνω από δύο φορές η κάθε μία. Φαίνεται λοιπόν, ότι δεν υπάρχει κατάλληλη φροντίδα..
Από την άλλη μεριά όμως, η εν λόγω κυρία, έχει αφιερώσει όλο της το χρόνο στις γατούλες, δεν σε αφήνει να μπεις στο σπίτι με παπούτσια αλλά σε προμηθεύει με ειδικά αποστειρωμένα (?), δικά της, σε υποχρεώνει να απολυμαίνεις τα χέρια σου και ψεκάζει όλο το σπίτι καθημερινά με Dettol. Η ίδια εργαζόταν παλιότερα σε pet shop και γνωρίζει αρκετά πράγματα για τις γάτες.
Επιπροσθέτως, έχει έναν κτηνίατρο που κάνει επίσκεψη στο σπίτι και ελέγχει τις γάτες εκτός και αν κρίνει απαραίτητη την εξέταση κάποιας στο ιατρείο.
Τέλος οι γάτες τρέφονται με κροκέτες Hills και η κυρία δείχνει να τους έχει μεγάλη αδυναμία...
Ειλικρινά, τα έχασα όταν την επισκέφτηκα πρώτη φορά! Σίγουρα δεν τους παρέχει την καταλληλότερη φροντίδα, αλλά δείχνει να τις αγαπάει πολύ!! Κατά τη γνώμη σας ισχύει εδώ το σύνδρομο του συλλέκτη ζώων?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Τα υπόλοιπα με το Dettol και τις απολυμάνσεις μάλλον είναι προσωπικό της κόλλημα και δεν μου λένε και πολλά...
penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα συλλογής. Η κυρία, όπως την περιγράφεις, μου κάνει για κλασική περίπτωση back yard breeder. Μπορεί να έχουν περίθαλψη τα ζώα της (ή τουλάχιστον έτσι λέει η ίδια), αλλά οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι αντικειμενικά από μέτριες εως κακές. Ελέγχει καθόλου τα ζευγαρώματα που γίνονται ή είναι σε στιλ ό,τι λάχει;
Τα υπόλοιπα με το Dettol και τις απολυμάνσεις μάλλον είναι προσωπικό της κόλλημα και δεν μου λένε και πολλά...
Ελέγχει το ζευγάρωμα! Βάζει συγκεκριμένες γάτες να ζευγαρώσουν και σε συγκεκρινμένες ηλικίες.. Τουλάχιστον αυτό μας είπε...
Τι είναι ο back yard breeder?
Κι εγώ όπως σου είπα έπαθα σοκ όταν την επισκέφτηκα! Μάλιστα πήρα το γατάκι νωρίτερα από όσο θα ήθελα, επειδή με έπαιρνε κάθε μέρα τηλ. και γκρίνιαζε ότι "κλέβει" γάλα από τις άλλες γάτες.
Από την άλλη όμως, δεν ξέρω αν έχω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος το δικάιωμα να την κατακρίνω ή να κάνω κάποια ενέργεια......
Γι' αυτό το λόγο και το ανέφερα...Έχω προβληματιστεί πολύ με αυτό το θέμα...
ruko
Διάσημο μέλος
Για περισσότερα δες εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο σάιτ.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη κυρία, δεν αμφιβάλλω ότι τα αγαπάει, αλλά φέρεται ανεύθυνα.
penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Back yard breeders ονομάζονται οι παράνομοι εκτροφείς και χαρακτηριστικό τους είναι αυτά που περιγράφεις. Επίσης δεν ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη φυλή ή να εξαλείψουν τα όποια προβλήματα της (συχνά δεν έχουν ιδέα απ' αυτά), δεν κάνουν εξετάσεις στα ζώα που προορίζουν για αναπαραγωγή, με αποτέλεσμα πολλά μικρά τους να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.
Για περισσότερα δες εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο σάιτ.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη κυρία, δεν αμφιβάλλω ότι τα αγαπάει, αλλά φέρεται ανεύθυνα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά και για το site. Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι τα αγαπάει, απλά αυτό νομίζει ή αυτό θέλει να δείξει. Το θέμα είναι, πρέπει να κάνω κάτι γι΄αυτήν την κατάσταση? Από τη μία είναι οι γατούλες και από την άλλη ένας άνθρωπος δυστυχισμένος και πολύ μόνος ( από ότι είπε δεν έχει πια κανέναν, επειδή κανείς δε μπορεί να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση ) ... Αν κάνω καταγγελία, αυτή η γυναίκα θα καταστραφεί ψυχολογικά και οικονομικά... Εσύ θα έκανες κάτι στη θέση μου?
Lylian
Νεοφερμένο μέλος
Μπορεί να ακούσω και για άλλες τέτοιες ή χειρότερες θηριωδίες προς τα αδύναμα ζώα απο εμάς τους πολιτισμένους ή αυτές ειναι αρκετές ????
:cry:
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
1. δειτε την εμφανιση της κυριας και μαντεψτε τι δεν παει καλα.
2. δειτε τον τροπο που τις ταιζει.
3. δειτε ποσες καθονται και ποσες οχι για να καταλαβετε ποσο στριμόχνωνται.
4. δειτε ποσο ηρωας αισθανεται η κυρια και ποσο απελπισμενα βλέπματα εχουν οι ανθρωποι που κοιτανε τις γατες απ εξω
5. Ειναι γεγονος οτι οι γατες αισθανονται πληρως εξαρτημενες απο τη κυρια βλεπετε πως την προυπαντουν και το βασικό ειναι ακριβως αυτο που εκλαμβανει ως αγαπη η κυρια, την πληρη εξαρτηση
Εδώ μια κακή περίπτωση
https://www.metacafe.com/watch/652597/81_cats_kept_in_house/
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool