Τριαδίτιδα...

Raktia

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κάτια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.814 μηνύματα.
Τί είναι πάλι αυτή η τριαδίτιδα; Έβλεπα τον Χωσούλη μου υποτονικό όλες αυτές τις μέρες και είδα και εμετούλη 2-3 φορές και έτσι τον πήγα στο γιατρό. Του έκανε εξετάσεις αίματος και του βρήκε ένα συκώτι χάλια. Οι τιμές του, λέει, ήταν τοσο υψηλές που δεν τις εμφάνησε το μηχάνημα. Ξέρει κανείς να μου πεί τι είναι η τριαδίτιδα και πόσο σοβαρή είναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχάς περαστικά σας εύχομαι να είναι όλα.Προσπάθησα να βρω κάτι στο γουγλη και δε μου εμφάνισε τίποτα.Σίγουρα σου το είπε έτσι?Δε σου είπε περισσότερες λεπτομέρειες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιατι δε ρωτας τον γιατρο του φορουμ ? :hmm:

Τον ρώτησα τον γιατρό και αναμένω απάντηση. Από το ψάξημο που έκανα είδα ότι είναι μια πάθηση που αφορά μεσηλικές και ηλικιωμένες γάτες και προσβάλει συκώτι πάγκρεας και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Εμφανίζεται πολύ συχνά σε γάτες με χαμηλό ανοσοποιητικό όπως αυτές με AIDS. Απλα ήθελα να δω μήπως υπάρχει κάποιος που να το έχει ξαναδεί και να ξέρει την πορεία της κατάστασης και τι ελπίδες έχει. Ο γιατρός του είναι πολύ φιδωλός στα λόγια του και δεν κατάλαβα πολλά. Μου είπε ότι έιναι πολύ σημαντικό και ότι θέλει στενή παρακολούθηση.
Κάποιος που να ξέρει περισσότερα;;;;

Απο ότι κατάλαβα απο την απάντηση του γιατρού είναι ένας όρος... του τύπου
" κάποιο απο τα τρία" ή " και τα τρία" Μια γενική ορολογία που περιλαμβάνει κάποιες απο τις 3 περιπτώσεις που ανέφερε ο Γιάννης. Δεν είναι μια "μονή" αρρώστια όπως πχ λευχαιμία... :hmm:

Μη βιαζεσαι παντως να απελπιστεις πριν ερευνησεις το θεμα και πριν συμβουλευτεις κα δευτερο γιατρο οπως κανουμε σε καθε σοβαρη παθηση. Κοντα στον πειραια ειναι κι Αιλουρος γιατι δεν κανεις ενα τηλεφωνημα???

Τί είναι πάλι αυτή η τριαδίτιδα; Έβλεπα τον Χωσούλη μου υποτονικό όλες αυτές τις μέρες και είδα και εμετούλη 2-3 φορές και έτσι τον πήγα στο γιατρό. Του έκανε εξετάσεις αίματος και του βρήκε ένα συκώτι χάλια. Οι τιμές του, λέει, ήταν τοσο υψηλές που δεν τις εμφάνησε το μηχάνημα. Ξέρει κανείς να μου πεί τι είναι η τριαδίτιδα και πόσο σοβαρή είναι;

Κατ αρχή εύχομαι περαστικά αλλά με όλο το σεβασμό, αν δε σου πει ο γιατρος σου, ποιος άλλος θα μπορούσε να σου εξηγήσει καλύτερα;
Κι αλοιμονο αν δεν έχουμε την οικειότητα με το γιατρο μας να τον ρωτήσουμε οτιδήποτε μα οτιδήποτε θέλουμε (οσο χαζό ή αστείο κι αν μπορει να φανεί) κι αν δε μας διαφωτίσει πλήρως.
Τωρα εμεις, ότι κι αν γνωρίζουμε για τις γάτες δεν ειναι παρά εμπειρικό και η ημιμάθεια μπορεί να αποδειχθεί πολύ κακός σύμβουλος.
Οσο για το μηχάνημα, κανονικά όσο ψηλές κι αν ήταν το μηχάνημα δεν έπρεπε να τις δείξει ούτως ή άλλως;;;:blink:
Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο και να γίνει γρήγορα καλά ο γατούλης.

Χμμμ μετα απο οσα διαβασα σε βλεπω κι εσενα οπως εκανα εγω στη καλυψουλα να τη χωνεις σε καμμια τσαντουλα και ηνα τη ταιζεις με το ζορι κονσερβα με τη συριγγα. Βασικο ρολο φαινεται να παιζει η βιταμινη Κ... βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά, το γιαούρτι, τον κρόκο του αυγού και το σογιέλαιο

Βιταμίνη Κ
Η βιταμίνη Κ έχει κυρίως αντιαιμορραγική δράση και θεωρείται απαραίτητη για τη σύνθεση της προθρομβίνης.

περισσοτερα για ασθένειες γατας κι εδω
https://www.thepetcenter.com/exa/fd.html

Πάντως επειδή από αυτά που διαβάζω φαίνεται να είναι κάτι πολύπλοκο, καλύτερα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη άμεσα. Εύχομαι να είναι κάτι περαστικό:/::/::/:
Υ.Γ. Άσχετο, αλλά αν μπορείς διόρθωσε λίγο την υπογραφή σου, γιατί ξεχειλώνει το forum:redface:

Παντως φαινεται κατι πιο χρονιο αν ειναι αυτο που με υπομονη διορθωνεται. Αν χρειαστει να κανεις καταναγκαστικο ταισμα μπορω νασου πω. Προσ το παρον καλο ειναι να εισαι σιγουρη οτι αυτη ειναι η διαγνωση και καλο ειναι να σου προτεινει και λυσεις ο γιατρος σου

Σας ευχαριστώ όλους παρα παρα πολύ. Αυτο που υπάρχει στο internet το είδα και εγώ. Και αυτό και ότι άλλο υπάρχει. Σημερα δεν έχω δουλέψει καθολου και μόνο διαβάζω.
Από ότι μου είπε και ο γιατρός του, σήμερα που μιλήσαμε, είναι πολύ γενικός όρος και αφορά παθήσεις που έχουν να κάνουν με συκώτι, πάγκρεας και έντερο. Το πρόβλημα του Χωσούλη μου είναι στο συκώτι. Έχει όρεξη, πράγμα που είναι καλό, και δεν έχει χάσει βάρος.
Ότι και αν χρειαστει ο πρίγκιπάς μου θα το κάνω. Εξετάσεις, τάισμα, οτιδήποτε.
Είναι πολύ μικρός ρε γμτ για να έχει προβλήματα τέτοιου είδους. Και η διατροφή του είναι πολύ προσεγμένη (εκτός απο μερικες παρασπονδίες). Ξηρά τροφή για ενήλικα της purina και πολύ σπάνια καμιά κονσέρβα. Το πολύ 1 το μήνα.
Τον σκέφτηκα και εγώ τον Πάνο αλλά έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό του γιατί και με την Χαρά όταν είχε πρόβλημα στάθηκε πολύ σωστός. Πάντως μια δεύτερη γνώμη δεν βλάπτει, έχεις δίκιο.
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ άλλο. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα κοντεύω να το χασω.

Θα διορθώσω και την υπογραφή. Έχεις δίκιο

Και η καλυψουλα ειχε προβλημα στο συκωτι αλλα καπου διαβασα οτι το συκωτι εχει ιδιοτητες να αναδομειται η κατι τετοιο θα σε γελασω και αυτο εχει σχεση με το γιατι πρεπει να κανεις καταναγκαστικο ταισμα

Και η καλυψουλα ειχε προβλημα στο συκωτι αλλα καπου διαβασα οτι το συκωτι εχει ιδιοτητες να αναδομειται η κατι τετοιο θα σε γελασω και αυτο εχει σχεση με το γιατι πρεπει να κανεις καταναγκαστικο ταισμα

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν εχει χρειαστει ποτέ να τον πιέσουμε για να φάει. Συνήθως το αντίθετο κάνουμε. Ο γιατρός του μας εξήγησε το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το φαγητό στη συγκεκριμένη κατάσταση. Και είναι πολύ καλό το ότι έχει όρεξη και μεγάλη μάλιστα.
Μόνο που όταν τον βλέπω να κοιτάει το κενό με τις ώρες ή να κοιμάται όρθιος σαν να με μαχαιρώνει νιώθω εκείνη την ώρα. Δεν ξέρω τι να κάνω για να τον βοηθήσω και τρελένομαι.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back