Τριχόμπαλα

Βάσω μου δεν την εχω δει να κανει εμετό, γενικα μονο ιδιοτροπίες κανει..:P τη μερα τρωει τρωει και το βραδυ ολο και κατι θα της κακοφανει, μα θα δει τους αλλους να τρωνε και θα ενοχληθει, μα θα θελει να φαει κατι αλλο, θα ακουσει ενα θόρυβο και δεν τρωει. Σαν απόψε της ειχα κανει κοτοπουλο και εφαγε. Ε καλα σου κανει:P hehe δεν ειναι για οσο θες εσυ...για οσο σου επιτρέπει η εξοχοτητα της :D μα και μενα τετοια κανει. Καποτε της αρεσει καποτε κανει νιαου νιαου θυμωμένα και την χτενίζω με το ζόρι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τριχομπαλα;

Καλησπέρα γατοπαρεα,θα ήθελα τη βοηθεια σας.Σημερα ο γάτος μου έκανε ένα θόρυβο σαν βήξιμο ςνω ταυτόχρονα παρατήρησα συσπάσεις στο στομαχάκι του σαν να θέλει να κάνει εμετό,υποψιάζομαι τριχομπαλα γιατί είναι μακρυτριχος και γλείφεται συνέχεια,να σημειώσω πως έχει βγάλει τριχομπαλα άλλη μια φορά αλλα αυτή τη φορά φαίνεται να τον δυσκολεύει.Πως μπορώ να τον ανακουφίσω,ενδείκνυται κάποια παστούλα; Ευχαριστώ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τριχόμπαλα. Μπορείς να δοκιμάσεις την Defurr-Um Plus, 1/4 κουταλάκι του γλυκού 1 φορά την εβδομάδα για πρόληψη και να χτενίζεις τον γατούλη σου τακτικά, ώστε να απαλάσσεται από το περιττό τρίχωμα που καταπίνει καθώς γλείφεται (ιδιαίτερα την άνοιξη/καλοκαίρι που ξεφορτώνονται αρκετό μαλλί χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τριχομπαλα;

Καλησπέρα,
Είμαστε δυστυχώς κι εμείς στην ίδια φάση καμιά βδομάδα τώρα.Μάλιστα τις 2 τελευταίες μέρες δεν είχε καθόλου διάθεση ο γάτος μου,ήταν με αναγούλες σχεδόν όλη μέρα και δεν κατάφερε ούτε μία φορά να τα βγάλει να ηρεμήσει.Εμάς μας έδωσαν στο πετ σοπ μια πάστα(έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην ιδιοκτήτρια) την GIMCAT(κόστος περίπου 3 ευρώ).Την δίνω μια φορά την ημέρα για 7 μέρες και μετά διακοπή για 2 εβδομάδες και επανάληψη αν χρειαστεί.Σήμερα είμαστε στην τρίτη μέρα και έχω δει τεράστια βελτίωση(δεν έχει καν αναγουλιάσει ούτε μια φορά σήμερα).Άντε και "περαστικά" μας.

Περαστικά κι από εμένα:) (που κι η δική μου έχει το θεματάκι της με τις τριχόμπαλες).
Ό,τι μπορούμε κάνουμε, εφ'όσον ορισμένα γατο-ζούζουνα έχουν την τάση να καταπίνουν περισσότερο τρίχωμα και ιδιαίτερα ευαίσθητο στομαχάκι...:/:

Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις,αύριο κιόλας θα πάω στο pet shop να προμηθευτώ γιατί δεν μπορώ να τον βλέπω να δυσκολεύεται ??????

Πριν 3 εβδομαδες τρελαθηκε στους εμετους λογω τριχομπαλας (μαδαει πολυ). Ξεκινησαμε με παστα 3 συνεχομενες ημερες απο ενα κουταλακι του γλυκου και επειτα 1 φορα την εβδομαδα παραλληλα με χορτο. Problem solved.

Και πάνω που νόμιζα πως δεν θα τον ξαναδω να πνίγεται,μόλις είχαμε νέο επεισόδιο.Μα γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνει εμμετό να συνέλθει?Να αγοράσω κι εγώ χόρτο παράλληλα με την πάστα?Εν τω μεταξύ ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.Δεν υποτίθεται πως θα σταμάταγαν να μαδάνε αυτήν την εποχή?.Τόση τρίχα, ούτε καλοκαίρι να'τανε.θέμα με τριχόμπαλλα δεν ξαναείχαμε ως τώρα....και προβληματίζομαι.Μήπως τώρα είναι η ηλικία που εμφανίζεται?(15 μηνων).

Και σε εμάς απ' ότι θυμάμαι εκεί γύρω άρχισε το πρόβλημα.... Προφανώς είναι ο χρόνος που αρχίζει το πρόβλημα, αν έχει, ένα γατί. Και η δική μας γάτα μακρύτριχη, δεν θέλει να τη βουρτσίζουμε οπότε συχνά μας κάνει εμετό... Η γιατρός μας συνέστησε ειδική διατροφή της royal fibre response γιατί έχει πολλές ίνες και βοηθάει. Βέβαια και τότε έκανε αλλά πιο αραιά. Τώρα βέβαια το χειμώνα δεν μαδάει η Κίρα μας, παρά ελάχιστα.... Αν το δικό σου μαδάει ίσως θα έπρεπε να δεις τη διατροφή του γενικότερα. Μήπως θέλει ενίσχυση σε κάτι.
Κατά καιρούς δίνω την defur και αυτό τη βοηθάει πολύ, αλλά προσπαθώ και με τις τροφές που της δίνω να τη βοηθάω. Αρκετές κονσέρβες - τόνο ειδικά που της αρέσει και πολύ - και φυσικά τροφές πλούσιες σε ίνες. Αυτό που κατάλαβα γενικά είναι ότι θα ζήσουμε με αυτό το πρόβλημα. Θέλει προσοχή βέβαια να μην γυρίσει σε τίποτα άσχημες καταστάσεις.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.το θέμα διατροφή σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να ξανακοιτάξω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back