kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα ειναι υπερβολη, ναι. Δεν υπαρχει κανενας λογος να της δινεις οτιδηποτε για προβλημα που δεν εχει. Μην κοιτας τον δικο μου τον τυραννο, απο μωρο εχει παθει ενα θεμα με την παστα αυτη και πολλες φορες πηγαινα να δωσω στα αλλα και την εκλεβε απο το χερι μου.
Επισης να σου πω πως οι τριχρωμες γατουλες εχουν καλυτερο οργανισμο στα περισσοτερα πραγματα και αρα και σε αυτο, δυο περασαν απο τα χερια μου και μπορω να στο βεβαιωσω.
Ευχαριστω και παλι!!!! Μακαρι το κοριτσι μου να εχει οντως καλυτερο οργανισμο!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Να ρωτησω κατι;; Απο ποια ηλικια πρεπει να δινουμε την παστουλα για τις τριχομπαλες;;
Η Defurr-Um που αγοράζω εγώ γράφει στις οδηγίες ότι ενδείκνυται η χορήγηση για γατάκια που είναι μεγαλύτερα των 6 μηνών.
Οπότε υποθέτω ότι από εκείνη την ηλικία και μετά μπορούμε να τους δίνουμε προληπτικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νομίζω ότι και η δικιά μου γατούλα έκανε πρόσφατα (κοντεύει ενός έτους) την πρώτης της τριχόμπαλλα. Βασικά, δεν ήταν καθόλου σε σχήμα μπάλλας, ήταν εντελώς μακρουλό πράγμα, χρώματος μπεζ σκούρου και φαινόταν κάτι σαν τρίχες στο τέλος, σαν ουρά. Συγγνώμη για την αηδιαστική περιγραφή, αλλά θέλω να είμαι σίγουρη ότι είναι αυτό και όχι κάτι άλλο, γιατί δεν ξέρω. Είναι αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μήνα, επειδή ήμαστε στο σπίτι των γονιών μου, δεν τη χτένιζα όσο τακτικά τη χτένιζα πριν και ίσως φταίει αυτό. Αλλά ήταν εντελώς αηδιαστικό (αφού την κοίταξα την ώρα που το είχε βγάλει αυτό το πράγμα και τρόμαξε και η ίδια και πισωπάτησε, η καημένη :-).
Οι ειδικές τροφές, πρασινάδες κ.λπ. προλαβαίνουν το σχηματισμό τους ή απλά τις βοηθάνε να αποβάλλονται πιο εύκολα; Γιατί η δικιά μου είναι και μακρύτριχη και φοβάμαι μην έχει θέμα όλη την ώρα..
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα ελεγα ομως μια και λες πως αυτες τις ημερες δεν την χτενιζες τακτικα να περιμενεις να ξαναβρειτε τους ρυθμους σας και αν δεις και συνεχιζεται τοτε μπορεις να κανεις κατι, αλλιως αστο για του χρονου το καλοκαιρι. Ετσι κι αλλιως τον χειμωνα χανουν πολυ λιγωτερες τριχες και δεν νομιζω να εχει προβλημα.
fonzoi
Νεοφερμένο μέλος
παιδιά SOS !!!! Η μικρή μου πριγκίπισσα έχει μεγάλο θέμα με τις τριχόμπαλες!!! Ο γιατρός μου είπε να προσέχω την τροφή που της παίρνω να είναι για την υγεία του τριχώματος. Δοκίμασα Προ Πλαν, Ρογιαλ, Josera και Λεοναρντο αλλά να πως έχουν τα πράγματα. Josera βρίσκω όταν κατεβαίνω Θεσσαλονίκη, οπότε δεν είναι και πολύ εύκολη η προμήθεια της και δεν την δοκίμασα σε συνεχές διάστημα ώστε να δω αποτελέσματα/ Μας άρεσε γενικά και δεν κάναμε νάζια. Τις άλλες 3 τις βρίσκω στην καβάλα και είναι οι μόνες που βρίσκω σε καλές τροφές. την Τονους ούτε για δείγμα....και Θεσσαλονίκη που ρωτήσα δύσκολα τη βρίσκω μόνο με παραγγελία. Τις Προ πλαν και Ρογιαλ δεν της τρώει, που να πεθαίνει της πείνας!!! και δώσε τριχόμπαλες!!! κάθε μέρα την βουρτσίζω ...θα μου μείνει κουρούπα σας λέω το γατί!!! Τώρα τρώμε Λεοναρντο και μας αρέσει...αλλά δεν είδα ακόμα βελτίωση. Την πάστα για τις τριχομπαλες της την δίνω πιο συχνά απο 1 φορα την εβδομαδα κατα παραγγελία του γιατρού. Σκέφτωμαι να της δίνω μίξη απο Λεοναρτο που τρώει με ρογιαλ για τριχομπαλές μπας και δούμε χαϊρι!!! έχει δοκιμάσει κανείς να δώσει ανάμεικτες ??? αποτελέσματα??? καμία άλλη συμβουλή?? να σας πω πως αλλάζει τρίχωμα και παίρνει το ενήλικο της ετσι όπως τα υπολογίζω....παίζει ρόλο????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μάλλον παίζει ρόλο που αντικαθίσταται το τρίχωμα, αλλά και ο καιρός. Όσο θα μπαίνει η άνοιξη τόσο θα αυξάνεται η τριχόπτωση με αποκορύφωμα το καλοκαίρι
Επειδή κι εμείς έχουμε πρόβλημα με τις τριχόμπαλες (τις κάνει εμετό πότε-πότε), δοκίμαζε να τη χτενίζεις πιο συχνά και, αφού πρώτα συμβουλευτείς τον κτηνίατρο, να τις βάζεις λίγες σταγονίτσες λαδάκι σολωμού (κυκλοφορεί σε μπουκαλάκι με δοσομετρητή) μαζί με το φαγητό της. Βοηθάει στο γαστρεντερικό και βελτιώνει την υφή του τριχώματος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fonzoi
Νεοφερμένο μέλος
την χτενίζω καθημερινά πλέον την έρμη...και έχει αρχίσει να έχει νεύρα....με τα άλλα γατάκια που είχα ,τριχόμπαλες έβλεπα 1-2 το χρόνο και άμα (κλασσικές κεραμυδόγατες
)...και χωρίς να δίνω εξειδικευμένες τροφές. Η τζίτζη μου κάνει τριχομπαλα κάθε μήνα σχεδόν....την πείρα απο φόβο. το λάδι σολομού το ξέρω, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στην Καβάλα. Ζήτησα απο το πετ σοπ να μου το φέρουν και δεν έδωσαν σημασία...σε 1-2 πετ σοπ που πήγα Θεσσαλονίκη κεντρικά ούτε και εκεί...μόνο μέσο ιντερνετ το βρίσκω....έχω εκνευριστεί με το θέμα της δυσκολίας να βρω κάποια προϊόντα....της βάζω λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο φαγητό της μα δεν είδα ακόμα βελτίωση...σίγουρα ρίχνει λιγότερες τώρα αλλά τριχόμπαλες πάλι κάνει...
φοβάμαι μην πάθει τίποτα σοβαρό στο τέλος....είναι και αυτή όμως μια μυγιάγγιχτη όλη μέρα πλένετε...και ότι χνούδι βρεί το τρώει...3 φορές την εβδομάδα βάζω ηλεκτρική για χάρη της... κάποιο άλλο σπιτικό γιατροσόφι για να δυναμώσει το τρίχωμα υπάρχει???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.whiskas.ie/our-products-snacks-and-treats-whiskas-anti-hairball.aspx
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το καλύτερο απ' όλα είναι συχνό χτένισμα και μια πάστα από τις ειδικές για τις τριχόμπαλλες. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα τίποτα της whiskas στα γατιά μου.Κατι κροκέτες της whiskas anti-hairball κανουν τιποτα προληπτικά αν ξερει κανεις;
https://www.whiskas.ie/our-products-snacks-and-treats-whiskas-anti-hairball.aspx
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μην εμπιστεύεσαι προϊόντα super market. Προμηθεύσου μια πάστα σε σωληνάριο, όπως η "Defurr-UM Plus" και δίνε της μ'ένα κουταλάκι του γλυκού (όχι γεμάτο) τη σωστή δόση, ανάλογα με το βάρος της, 1-2 φορές την εβδομάδα. Καλύτερα ρώτα κτηνίατρο για τη συχνότητα. Η πάστα βοηθάει λίγο, αλλά μη περιμένεις και θαύματα. Τη δίνω στη δική μου που μόλις αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός, αρχίζει και η τριχόπτωση και οι εμετοί μαζί..

Επίσης μην αμελείς να τη χτενίζεις συχνά είτε με ειδική βούρτσα, είτε με ανάλογο γάντι. Αυτό που κάνω εγώ, είναι να τα εναλάσσω (πότε με χτένα
furminator και πότε με γάντι) και στο τέλος να περνάω όλη την επιφάνεια του σώματός της με μια βρεγμένη πετσετούλα, να φεύγουν και τα υπολείματα των τριχών. Το δε μαλλί που βγαίνει δε λέγεται...

Κι όσο σκέφτομαι οτι όλο αυτό το τριχοφορτίο καταλήγει στο στομάχι και στο εντεράκι της...

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το δικό σου είναι μικράκι ακόμα για τέτοια.
Η γατούλα μου είναι μακρύτριχη. Παρόλα αυτά, στο ενάμιση χρόνο που την έχω (θα γίνει δυο ετών, σε δυο μήνες), τριχόμπαλα μου είχε βγάλει μόνο μια φορά, πέρυσι το καλοκαίρι, και σε φάση που είχα παραμελήσει λίγο το χτένισμά της. Την τελευταία βδομάδα, όμως, έβγαλε δυο. Ομολογώ ότι δεν είμαι όσο τακτική θα ήθελα, αυτόν τον καιρό, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, ωστόσο τη χτενίζω (με την furminator) περίπου μια φορά τη βδομάδα. Ενδεχομένως και λιγότερο, αλλά σίγουρα πιο τακτικά από εκείνη την περίοδο την περσινή.
Σημαίνει αυτό ότι θα έχει πάντα θέμα; Γιατί από μαλλί διαθέτουμε μπόλικο (και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που δεν έβγαζε).

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Υ.Γ. Φωτεινούλα και τα κοντότριχα έχουν θέμα, ειδικά όσο μεγαλώνουν. Από την εμπειρία μου έχω παρατηρήσει πως το μικρότερο πρόβλημα το έχουν οι τρίχρωμες γατούλες, τα μονόχρωμα όμως ειδικά θέλουν αρκετή περιποίηση για να μην έχουν πρόβλημα.
Από το χρώμα των τριχών εικάζω πως ήταν του Ορφέα. Ωστόσο όταν τον βουρτσίζω τακτικά το τρίχωμά του αγριεύει και κάνει ξηροδερμία. Από την άλλη δεν έχω δοκιμάσει να τους έχω χορταράκια να μασουλάνε...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν αγριεύει το τρίχωμά του, μην τον βουρτσίζεις με βούρτσα. Πάρε το γάντι που είναι πιο απαλό, ή όταν βλέπεις τρίχες νεκρές μπορείς να βρέχεις ελαφρά μια πετσετούλα και να την περνάς επάνω του για να φεύγουν τουλάχιστον αυτές.Το πιστεύω... Πριν λίγο καιρό είχα βρει εμετό μαζί με μια μικρή μάζα με τρίχες. Βέβαια και ο εμετός είχε αμάσητη την τροφή.Από το χρώμα των τριχών εικάζω πως ήταν του Ορφέα. Ωστόσο όταν τον βουρτσίζω τακτικά το τρίχωμά του αγριεύει και κάνει ξηροδερμία. Από την άλλη δεν έχω δοκιμάσει να τους έχω χορταράκια να μασουλάνε...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Και μια φορά τη βδομάδα λίγη παστούλα απευθείας ή στο φαγητό τους (η δική μου τρελλαίνεται με τη γεύση της και την τρώει απευθείας από το κουταλάκι
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Και που να δεις τον Κόναν, αφού φάει το δικό του μερίδιο, τρέχει από πίσω μου για να μου βουτήξει και της Τασούλας.(η δική μου τρελλαίνεται με τη γεύση της και την τρώει απευθείας από το κουταλάκι)

Η δε Τασούλα, όταν της το δίνω κάνει λες και της έδωσα βιτριόλι.

Υ.Γ. Πάντως να είστε προετοιμασμένοι για αλλαγή γούστων κάποια στιγμή. Η Ζουζού που το έτρωγε από το χέρι μου και το περίμενε πως και πως, κάποια στιγμή, δεν ξέρω πως της την βάρεσε και δεν ήθελε ούτε να το δει. Αναγκαζόμουν να την κυνηγάω και να της το βάζω είτε στο χεράκι, είτε κάπου αλλού που θα αναγκαζόταν να το γλύψει σίγουρα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool