Τριχόμπαλα

• Thread starter Thread starter nikos_x
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δεν ξερω πλεον τι αλλο να κανω
Nα παρεις furminator και shedder!:up:

Ασε μη μιλας για εσχατια,εγω που πρεπει εδω που ειμαι να βρω ομοιοπαθητικα φαρμακα για τον οιστρο να δεις...
Pulsatila?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χτενιζω καθε μερα το Μορφεα και βγαζω αλλη μια γατα απο τριχες στη χτενα....του δινω παστα defurum περιπου μια φορα τη βδομαδα και μου εχει κανει τελευταια 3-4 τριχομπαλες...ειναι καλο αυτο που απαλασσεται με τον εμετο απο αυτες, η να ανησυχησω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεν κάνω λάθος, η defurrum και οι παρόμοιες πάστες έχουν σκοπό να μαλακώσουν τα κακά τους ώστε να αποβάλλονται από το έντερο οι τρίχες και να αποφεύγονται οι εμετοί με τις τριχόμπαλες...:hmm:
Υποθέτω όμως ότι στα μακρύτριχα, και ειδικά αυτή την εποχή που όλα μαδάνε σαν τρελά, είναι μάλλον δύσκολο να τις αποφύγεις εντελώς τις τριχόμπαλες. Αν δεν δείχνει πάντως να δυσανασχετεί, αν τρώει και παίζει κανονικά, δεν νομίζω ότι είναι ανησυχητικό.

:) Απο που τις βγαζει τις τριχομπαλες;Κανοντας εμετο η απο το πωπακι της;Κι η δικια μου βγαζει ,αλλα δεν την εχω δει ποτε πως τις βγαζει ,μου τις ετοιμαζει στα κρυφα μεχρι στιγμης .
Της δινω και παστα και την χτενιζω καθημερινα.

Νικο μπορεις να μας πεις περισσοτερα για αυτο;
δινει νομιζω η Βασια ενα ομοιοπαθητικο των καταλινων στην Αθηνα, Δωρα, θα τη ρωτησω γι'αυτο και θα σου πω:)

τελικα νομιζω η Σεμελη μου βγαζει τη τριχομπαλα σαν εμετο....τα ιδια και χθες:/::redface:αλλα εχει τις γκριζες τριχες του Μορφεα και ανακαλυψα οτι στο μπαλκονι καθεται και τον γλυφει με τις ωρες:blink:αυτος μαδαει αλλωστε παρα πολυ κι οχι η Σεμελη....θα αυξησω τη παστα και τους πηρα τροφη για τις τριχομπαλες....

δινει νομιζω η Βασια ενα ομοιοπαθητικο των καταλινων στην Αθηνα, Δωρα, θα τη ρωτησω γι'αυτο και θα σου πω:)

τελικα νομιζω η Σεμελη μου βγαζει τη τριχομπαλα σαν εμετο....τα ιδια και χθες:/::redface:αλλα εχει τις γκριζες τριχες του Μορφεα και ανακαλυψα οτι στο μπαλκονι καθεται και τον γλυφει με τις ωρες:blink:αυτος μαδαει αλλωστε παρα πολυ κι οχι η Σεμελη....θα αυξησω τη παστα και τους πηρα τροφη για τις τριχομπαλες....
:)Υπαρχει ειδικη τροφη για τριχομπαλες ;Σε πετ σοπ την βρισκουμε;Γραψε λεπτομερειες γιατι με ενδιαφερει.

Μου ειχε πει η Βασια ποιο δινει και δε νομιζω να ηταν αυτο.;)

:)Υπαρχει ειδικη τροφη για τριχομπαλες ;Σε πετ σοπ την βρισκουμε;Γραψε λεπτομερειες γιατι με ενδιαφερει.
παιρνω τη ξηρα τροφη της royal canin και οτυπος λεγεται intense hairball:)σχεδον σε ολα τα pet shops πιστευω θα την βρεις....αν οχι, πολυ πιθανο να εχει και η εταιρια hills καποια αντιστοιχη:)
η τροφη αυτη εχει πολλες φυτικες ιννες οπου βοηθα στην αποβολη τους μεσω των κοπρανων...

παιρνω τη ξηρα τροφη της royal canin και οτυπος λεγεται intense hairball:)σχεδον σε ολα τα pet shops πιστευω θα την βρεις....αν οχι, πολυ πιθανο να εχει και η εταιρια hills καποια αντιστοιχη:)
η τροφη αυτη εχει πολλες φυτικες ιννες οπου βοηθα στην αποβολη τους μεσω των κοπρανων...
:) Τη δινεις σαν κανονικη τροφη η ως συμπληρωμα;Περιεχει και ολα τα υπολοιπα θρεπτικα συστατικα;

ειναι πληρης τροφη που τη δινεις απο μονη της σε ενα προγραμμα 21ημερων οπου οπως λεει στη συσκευασια "υποσχεται" να λυσει το προβλημα....

:) ο.κ. Ευχαριστω.Θα την αναζητησω και ελπιζω να την βρω .

Αν δεν κάνω λάθος, η defurrum και οι παρόμοιες πάστες έχουν σκοπό να μαλακώσουν τα κακά τους ώστε να αποβάλλονται από το έντερο οι τρίχες και να αποφεύγονται οι εμετοί με τις τριχόμπαλες...:hmm:
Υποθέτω όμως ότι στα μακρύτριχα, και ειδικά αυτή την εποχή που όλα μαδάνε σαν τρελά, είναι μάλλον δύσκολο να τις αποφύγεις εντελώς τις τριχόμπαλες. Αν δεν δείχνει πάντως να δυσανασχετεί, αν τρώει και παίζει κανονικά, δεν νομίζω ότι είναι ανησυχητικό.
μετα απο μια εβδομαδα τροφης για τις τριχομπαλες μου τις βγαζουν απο τα κακακια! :up::up::redface:
Σε σκεφτομουν το πρωι Αλικη οταν καθαριζα τη τουαλετα...συγκινηθηκες τωρα ε? :lol:

Τρίχες γάτας

παιδια ο γατος μου εχει προβλημα με τις τριχες στο λαιμο του και φοβαμαι οτι θα παθει ασφυξια απο τις τριχες μηπος μπορει καποιος να με βοηθησει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τρίχες γάτας

Καλημερα.Τι εννοεις; ότι δυσκολευεται στην αναπνοη;;
Οι γατες οπως καθαριζονται,καταπινουν και τριχες οπως ειναι φυσικο.Υπαρχει ειδικη πάστα για τριχομπαλες που τους βοηθαει να τις αποβαλλουν .Καταρχην θα πρεπει να τον πας στο γιατρο να τον δει..και αυτος θα σου δωσει και την πάστα.Επισης βοηθαει πολυ και το γατοχορτο(παλι στα κτηνιατρεια θα το βρεις),αλλα αυτο δρα περισσοτερο προληπτικα....για αμεση αποβολλη θα πρεπει να του δωσεις την πάστα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:angelnot::)οκ χιλια ευχαριστω να σε παντα καλα και εσυ και τα κατοικιδια σου

Τριχόμπαλα...

Aπευθύνομαι περισσότερο στους έχοντες μακρύτριχα γατόνια...
Ο γάτος της φίλης μου, ημίαιμο Μαίην Κουν,κάποια στιγμή άρχισε να μην δείχνει καλά, να είναι υποτονικός,ιδιαίτερα κακοδιάθετος κτλ,κτλ.
Να μην τα πολυγράφω, η κτηνίατρος γνωμάτευσε ότι είναι στα πρόθυρα ειλεού...Του έκανε κλύσμα και μία ένεση, ο Φώντας συνήλθε σχετικά... Μετά από κανα-δυο μέρες άρχισε τους εμετούς, αφού δεν μπορούσε να ενεργηθεί σωστά και ό,τι λίγο έτρωγε -γιατί πλέον δεν είχε και όρεξη- το έβγαζε με εμετό.
Η κτηνίατρος είπε ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο στην Παιανία -απίστευτοι οι γιατροί εκεί!:) - ... Εκεί παρέμεινε 4 μέρες, του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγει την επέμβαση, την οποία και απέφυγε... Εξετάσεις για το αν έχει χαμηλό κάλιο, γενικώς ένα σωρό εξετάσεις , και τελικά ήταν τριχόμπαλα... Τόση ποσότητα που και οι γιατροί απόρησαν! Ρώτησαν τη φίλη μου ¨μήπως μασουλάει και τίποτα μοκέτες κτλ;;¨
Τώρα ειδική διατροφή και πολύ άγχος και επίβλεψη μην ξαναπάθει τίποτα ο Φώντας μας... για να μην αναφέρω την απίστευτη ψυχική ταλαιπωρία τόσες ημέρες...
Σημειωτέον ότι η φίλη μου του έδινε συστηματικά πάστα για τριχόμπαλα, εκτός του τελευταίου μήνα που το αμέλησε.
Οι γιατροί της είπαν ότι όσοι έχουν μακρύτριχα, καλό είναι στην ξηρά τροφή να προσθέτουν και λίγο ελαιόλαδο, για να ¨γλιστράει¨ περισσότερο μέσα τους η ξηρά τροφή. Συμβουλευτείτε και τον κτηνίατρό σας σχετικά!
Πάντως μας είπαν ότι έχουν δει τέρατα σε μακρύτριχα με τριχόμπαλες...:/: ¨δεν θέλετε να ξέρετε¨, μας είπαν. Δεν ρωτήσαμε περαιτέρω ...Ούτε και μείς αντέχαμε ν'ακούσουμε και να μάθουμε!

Απάντηση: Τριχόμπαλα...

Αυτο με το ελαιολαδο το γνωριζω κι εγω,τους κανει πολυ καλο.Περαστικα στον γατουλη,να τον βουρτσιζει και τακτικοτερα,βοηθαει.

Αυτο με το ελαιολαδο το γνωριζω κι εγω,τους κανει πολυ καλο.Περαστικα στον γατουλη,να τον βουρτσιζει και τακτικοτερα,βοηθαει.
Ευχαριστούμε!:)
Υπέφερε πολύ, ζήσαμε μια τρέλλα....:/:

Απάντηση: Τριχόμπαλα...

Μαρίνα καλημέρα
Μήπως κατά τύχη συζήτησες πόσο ξοδεύτηκε που πήρε τον γάτο στο νοσοκομείο?. Αν η περίθαλψη ήταν "αγάπη μου γατούλη μου" η "αγάπη μου γατοευρούλη μου" ??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back