speri
Διάσημο μέλος
Θελει προσοχη με τα μακρυτριχα ειναι αληθεια εδω η δικια μας που ειναι κεραμιδογατουλα και μας εκανε τις προαλλες εμετο. Πηραμε παστα αλλα μας ειπε ο γιατρος με το που ξακανακει τοτε να της βαλουμε. Περαστικα στο Φωντα !!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Καλημέρα!Της έφυγε κανα 300άρι...Μαρίνα καλημέρα
Μήπως κατά τύχη συζήτησες πόσο ξοδεύτηκε που πήρε τον γάτο στο νοσοκομείο?. Αν η περίθαλψη ήταν "αγάπη μου γατούλη μου" η "αγάπη μου γατοευρούλη μου" ??

Ομως όταν έχεις το φόβο μην χάσεις τον Φωντάκο σου, και τον βλέπεις να κάνει εμετούς, να έχει ανεβάσει πυρετό, και ο κακομοίρης να υπομένει όλες τις ταλαιπωρίες και τα τρυπήματα τόσο στωικά ,δεν σε νοιάζει...Όχι ότι περίσσευαν, αλλά καταλαβαίνεις πώς το λέω...

Πρέπει να βάλω φώτος του Φώντα! Είναι ένας υπέροχος αρχοντόγατος τερρράάάάστιος!!!

Γιατί να μην της δίνεις προληπτικά σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι αφού κάνει εμετό;;Θελει προσοχη με τα μακρυτριχα ειναι αληθεια εδω η δικια μας που ειναι κεραμιδογατουλα και μας εκανε τις προαλλες εμετο. Πηραμε παστα αλλα μας ειπε ο γιατρος με το που ξακανακει τοτε να της βαλουμε. Περαστικα στο Φωντα !!!!![]()
Για ρώτα τον doctor!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Τον ρωτησαμε αλλα ειπε την επομενη φορα που θα κανει εμετο τοτε να της βαλουμε...τι να πω διιστανται οι αποψεις...

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειναι εντάξει. Για 4 μέρες μου φαίνεται λογικός αριθμός. Απλως, κτύπα ξύλο, τέτοιες περιπτώσεις τις .......σημειώνω.Καλημέρα!Της έφυγε κανα 300άρι...
Ομως όταν έχεις το φόβο μην χάσεις τον Φωντάκο σου, και τον βλέπεις να κάνει εμετούς, να έχει ανεβάσει πυρετό, και ο κακομοίρης να υπομένει όλες τις ταλαιπωρίες και τα τρυπήματα τόσο στωικά ,δεν σε νοιάζει...Όχι ότι περίσσευαν, αλλά καταλαβαίνεις πώς το λέω...
Πρέπει να βάλω φώτος του Φώντα! Είναι ένας υπέροχος αρχοντόγατος τερρράάάάστιος!!!![]()
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
λοιπον, ειμαι το καταλληλο ατομο να απαντησει σε αυτη την ερωτηση

Μεχρι προσφατα ειχαμε τεραστιο προβλημα με τριχομπαλες, σε σημειο να βγαζει μια καθε 1-2 μερες σε εποχη τριχοπτωσης και 1 καθε βδομαδα σε εποχη που δεν μαδαει. Τον περασμενο μαρτιο σταματησε να τρωει για 3 μερες. Ενω ειχε ορεξη ετρωγε λιγο και μετα εφευγε. Μετα απο 2 μερες χωρις να εχει φαει, αρχισε να κανει εμετους και αργοτερα διαρροια. Τον πηγαμε στον κτηνιατρο, του βρηκε δεκατα και του εβγαλε ακτινες. Αφου του εβαλε ορο και του εκανε αντιεμετικη ενεση τον πηραμε σπιτι με την προυποθεση οτι την επομενη μερα θα τον εβλεπε ο δικος μας κτηνιατρος (τον ειχαμε παει σε νοσοκομειο ζωων που ειναι ανοιχτο 24/7). Οταν τον πηραμε σπιτι αρχισε να τρωει κανονικα. Του δωσαμε και μια μεγαλη δοση παστας την επομενη μερα και λιγο αργοτερα μας αφησε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ τριχομπαλα στην μοκετα. Την επομενη μερα τον πηγαμε στον κτηνιατρο μας και τον βρηκε μια χαρα και απο τοτε εκανα τα παντα για να μη το ξαναπαθει. Τωρα εχει να κανει εμετο τριχομπαλα απο μεσα σεπτεμβριου και να φανταστεις πως μαδουσε μεχρι πριν λιγες μερες!!!
Η παστα δεν ωφελει και πολυ. Στην περιπτωση με το γατι της φιλης σου θα πρεπει να υπαρχει αφθονο χορτο στο σπιτι. Μπορει να φυτεψει ειτε φακες, ειτε να παρει ετοιμο χορτο απο το pet shop ειτε να φυτεψει βρωμη, σιταρι, κριθαρι. Αν δεν τρωει πολυ χορτο θα πρεπει να το ανακατευει στην τροφη του. Οταν φυτεψα φακες στον δικο μου οι τριχομπαλες μειωθηκαν στην 1 καθε 3-4 βδομαδες. Το προβλημα τολμω να πω οτι λυθηκε με την αλλαγη στην τροφη του. Απο τοτε που αρχισα να του δινω ωμα (εδω και 3 μηνες περιπου) δεν εχει βγαλει ουτε μια τριχομπαλα. Το πιο σημαντικο ομως απο ολα ισως να ειναι το χτενισμα. Εγω τον δικο μου δεν μπορω να τον χτενισω γιατι νευριαζει. Αν η φιλη σου μπορει να τον χτενιζει, τοτε θα πρεπει να το κανει ανελιπως καθημερινα και σε περιοδο τριχοπτωσης 1-2 φορες την ημερα.
marina289
Περιβόητο μέλος
λοιπον, ειμαι το καταλληλο ατομο να απαντησει σε αυτη την ερωτηση
Μεχρι προσφατα ειχαμε τεραστιο προβλημα με τριχομπαλες, σε σημειο να βγαζει μια καθε 1-2 μερες σε εποχη τριχοπτωσης και 1 καθε βδομαδα σε εποχη που δεν μαδαει. Τον περασμενο μαρτιο σταματησε να τρωει για 3 μερες. Ενω ειχε ορεξη ετρωγε λιγο και μετα εφευγε. Μετα απο 2 μερες χωρις να εχει φαει, αρχισε να κανει εμετους και αργοτερα διαρροια. Τον πηγαμε στον κτηνιατρο, του βρηκε δεκατα και του εβγαλε ακτινες. Αφου του εβαλε ορο και του εκανε αντιεμετικη ενεση τον πηραμε σπιτι με την προυποθεση οτι την επομενη μερα θα τον εβλεπε ο δικος μας κτηνιατρος (τον ειχαμε παει σε νοσοκομειο ζωων που ειναι ανοιχτο 24/7). Οταν τον πηραμε σπιτι αρχισε να τρωει κανονικα. Του δωσαμε και μια μεγαλη δοση παστας την επομενη μερα και λιγο αργοτερα μας αφησε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ τριχομπαλα στην μοκετα. Την επομενη μερα τον πηγαμε στον κτηνιατρο μας και τον βρηκε μια χαρα και απο τοτε εκανα τα παντα για να μη το ξαναπαθει. Τωρα εχει να κανει εμετο τριχομπαλα απο μεσα σεπτεμβριου και να φανταστεις πως μαδουσε μεχρι πριν λιγες μερες!!!
Η παστα δεν ωφελει και πολυ. Στην περιπτωση με το γατι της φιλης σου θα πρεπει να υπαρχει αφθονο χορτο στο σπιτι. Μπορει να φυτεψει ειτε φακες, ειτε να παρει ετοιμο χορτο απο το pet shop ειτε να φυτεψει βρωμη, σιταρι, κριθαρι. Αν δεν τρωει πολυ χορτο θα πρεπει να το ανακατευει στην τροφη του. Οταν φυτεψα φακες στον δικο μου οι τριχομπαλες μειωθηκαν στην 1 καθε 3-4 βδομαδες. Το προβλημα τολμω να πω οτι λυθηκε με την αλλαγη στην τροφη του. Απο τοτε που αρχισα να του δινω ωμα (εδω και 3 μηνες περιπου) δεν εχει βγαλει ουτε μια τριχομπαλα. Το πιο σημαντικο ομως απο ολα ισως να ειναι το χτενισμα. Εγω τον δικο μου δεν μπορω να τον χτενισω γιατι νευριαζει. Αν η φιλη σου μπορει να τον χτενιζει, τοτε θα πρεπει να το κανει ανελιπως καθημερινα και σε περιοδο τριχοπτωσης 1-2 φορες την ημερα.
irinaki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα!Εδω και δυο μερες παρατηρησα οτι η γατουλα μου εκανε εμετο τριχες.Βλεπω οτι μαδαει πολυ αυτη τη περιοδο.Ειναι συνηθισμενο φαινομενο?Να ανησυχησω και να τη παω στο γιατρο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι η εποχή που μαδάνε αρκετά! Αν δεις ότι συνεχίζεται να την πας στον γιατρό. Πρόσεχε για τριχόμπαλα! Τουαλέτα πηγαίνει κανονικά? Καλό θα ήταν να της δίνεις μια φορά την εβδομάδα ειδική πάστα για τις τριχόμπαλες και να τη βουρτσίζεις για να μειώσεις τις τρίχες που καταπίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
irinaki
Νεοφερμένο μέλος

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
αληθεια τι ειναι καλυτερο.. να κανει εμμετο με τριχομπαλα ή να την αποβαλλει στα κακακια της? γιατι με οσα διαβασα εδω, και με αλλα που χω ακουσει εχω μπερδευτει..που κ που της δινω παστα για τριχομπαλες, αν και πλεον δεν εχει προβλημα με την τουαλετα..εμμετους δε κανει, και χορτο που πηρα δε της αρεσε..:S ισως της αρεσει της φυσης εξω, γιατι βγαινει συχνα..ειδικα τωρα που χει φτιαξει ο καιρος το ευχαριστιεται...
ο κτηνίατρος της Ήρας και του Δία μου είπε οτι είναι προτιμότερο να τρώνε πάστα και να τις αποβάλουν απο τα κακά τους και όχι με τον εμετό γιατί ερεθίζεται το στομαχάκι τους όταν γίνεται συχνά. Όσο αφορά το χορταράκι, τα δικά μου αφού το τρώνε μα μανία.......... μετά κάνουν εμετό, επομένως παστούλα και πάλι παστούλα!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ομως..με το χορταρακι,ποτε δεν μου εχουν κανει εμετο η αληθεια ειναι..και επισης ειναι ο πλεον ΦΥΣΙΚΟΣ τροπος αποβολης των τριχομπαλων.Αν παρατηρησεις,ολες οι γατες στη φυση..τρωνε χορτο για να τις αποβαλλουν..αυτο,δεν λεει κατι;
Επισης..οσες παστες εχω δει για τις τριχομπαλες,περιεχουν parabens,που ηδη εχουν απαγορευτει σε ολα τα καλλυντικα ακομα και τροφιμα που προοριζονται για ανθρωπους,λογω καρκινογενεσης.
Καλο ειναι να προτιμαμαι τον φυσικο τροπο,απο τον χημικο..,οταν αυτο ειναι εφικτο

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνω για τον εμετο που λες..οντως τα ερεθιζει.Εμενα μαλιστα ο δικος μου..εβγαζε αιμα..απο τον πολυ εμετο.
Ομως..με το χορταρακι,ποτε δεν μου εχουν κανει εμετο η αληθεια ειναι..και επισης ειναι ο πλεον ΦΥΣΙΚΟΣ τροπος αποβολης των τριχομπαλων.Αν παρατηρησεις,ολες οι γατες στη φυση..τρωνε χορτο για να τις αποβαλλουν..αυτο,δεν λεει κατι;
Επισης..οσες παστες εχω δει για τις τριχομπαλες,περιεχουν parabens,που ηδη εχουν απαγορευτει σε ολα τα καλλυντικα ακομα και τροφιμα που προοριζονται για ανθρωπους,λογω καρκινογενεσης.
Καλο ειναι να προτιμαμαι τον φυσικο τροπο,απο τον χημικο..,οταν αυτο ειναι εφικτο![]()
επειδή έχω δοκιμάσει απο του εμπορίου της φρίσκις αλλά και στο σπίτι φυτεύοντας φακές και φασόλια, μήπως ξέρεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα εμπορίου να την δοκιμάσω μήπως και δεν το κάνουν εμετό;
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι..εχεις δικιο.Η διατροφη παιζει πολυ μεγαλο ρολο.Ενα θα πω.Οταν εδινα στα γατια μου ρουαγιαλ,αλλα και αλλες τροφες πριν τη ρουαγιαλ...ο μπουκακος τρελαινοταν στους εμετους λογω τριχομπαλας.Με το που τους την αλλαξα και εδωσα ακανα,οι εμετοι κοπηκαν ΜΑΧΑΙΡΙ.Προφανως εχει πολυ καλυτερες πηγες φυτικων ινων .Το χορτο βασικα,μονο επειδη το ζητανε τους το δινω.Εμετοι γιοκ..![]()
η Ήρα τρώει ρουαγιάλ και δεν έβγαζε καθόλου τριχόμπαλες μόνο κάπου-κάπου υγρά με λίγες τρίχες, δεν της έδινα ποτέ τίποτα αν και είχα δοκιμάσει χορταράκι αλλά μετά απο ένα πρόβλημα στο πεπτικό της σύστημα που αντιμετώπισε πρόσφατα ο γιατρός μου είπε ότι θα πρέπει να της δίνω πάστα τουλάχιστον μέχρι να στρώσει το σύστημά της....... αλλά μάλλον θα δοκιμάσω την ακάνα

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Δεν το θυμαμαι γμτ,αλλα οταν παω κτηνιατρο..θα το εχω στο μυαλο μου να στο γραψω..

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
η Ήρα τρώει ρουαγιάλ και δεν έβγαζε καθόλου τριχόμπαλες μόνο κάπου-κάπου υγρά με λίγες τρίχες, δεν της έδινα ποτέ τίποτα αν και είχα δοκιμάσει χορταράκι αλλά μετά απο ένα πρόβλημα στο πεπτικό της σύστημα που αντιμετώπισε πρόσφατα ο γιατρός μου είπε ότι θα πρέπει να της δίνω πάστα τουλάχιστον μέχρι να στρώσει το σύστημά της....... αλλά μάλλον θα δοκιμάσω την ακάνα![]()
χμ..αυτο ακριβως εκανε και ο δικος μου..τριχομπαλες δεν εβγαζε..ομως του προκαλουσε εμετους με υγρα..μιλαμε για τουλαχιστον 3 φορες τη βδομαδα,και καποιες μαλιστα και 3-4 εμετους την ημερα.
Βεβαια το καθε γατι εχει τον δικο του οργανισμο.Καθολου δεν γνωριζω αν η ακανα θα σας λυσει το προβλημα..αλλα σιγουρα το ελυσε στον δικο μου..

goth
Δραστήριο μέλος
Εχω ακουσει παρα πολλες φορες τον ''μυθο'' της τριχομπαλας και δεν ξερω αν αληθευει.Δεν εχω δει ποτε απο τα 7 γατακια μου μου περασαν απο το χερι μου να φτυνουν τριχομπαλες.Σας εχει τυχει ποτε???
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool