Τριχόπτωση στα αυτάκια;;;;

• Thread starter Thread starter Ismini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ουφ!! Μάλλον ησύχασα... Αν και το πρωί που την παρατηρούσα στο φως, μου φάνηκε ότι αραίωσε ακόμα περισσότερο το τρίχωμά της εκεί... :/: Κοντεύει να γίνει όπως μπροστά (μεταξύ αυτιών-ματιών). Όσο ήταν μωράκι ήταν σίγουρα πιο πυκνό. :(
Ναι ετσι γινεται! Ο Σιβα λογω ρατσας εχει πολυ λιγο χνουδάκι. Μιλαμε για τελειως καραφλα αυτιά!:D
Αλλα η Αρηθα ακομα και στα αυτια ειναι φτηστή Βαλεντίνο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H σαρδελα, για να προστατευει τα αυτακια της, μιας και δεν εχει πτερυγιο, εχει βγαλει παρα πολυ τριχα γυρω απο το αυτι της.
Οταν ηταν μικρη ηταν πολυ λιγοτερη εως καθολου.

Θα σας ανεβασω φωτογραφιες να δειτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H σαρδελα, για να προστατευει τα αυτακια της, μιας και δεν εχει πτερυγιο, εχει βγαλει παρα πολυ τριχα γυρω απο το αυτι της.
Οταν ηταν μικρη ηταν πολυ λιγοτερη εως καθολου.
γιατί δεν έχει πτερύγιο η Σαρδέλα σου;

Δε νομίζω ότι είναι κάτι κακό αυτό Αλίκη. Που να δεις πως είναι του Χιόνη! Αυτιά, μουσούδα και οι δύο γραμμές από τα βλέφαρα μέχρι τ'αυτιά είναι τόσο αραιά που φάινεται το δέρμα! Επειδή είναι τόσο ροζ ο γιατρός μου έχει πει και του βάζω αντιηλιακό. Αυτό βέβαια για το αντιηλιακό ισχύει μόνο για τις άσπρες γάτες που έχουν λιγότερη μελανίνη.

Βάλτης αντιηλιακό και μετά η γάτα σου θα το γλύφει σαν είναι παγωτό!Προτείνω λοιπόν μιας και πλησιάζουν οι ζέστες του καλοκαιριού να βάζεις το αντιηλιακό για κανένα μισάωρο στον καταψύκτη και μετά να της το "σερβίρεις".:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Βάλτης αντιηλιακό και μετά η γάτα σου θα το γλύφει σαν είναι παγωτό!Προτείνω λοιπόν μιας και πλησιάζουν οι ζέστες του καλοκαιριού να βάζεις το αντιηλιακό για κανένα μισάωρο στον καταψύκτη και μετά να της το "σερβίρεις".:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Κάθε άλλο! Όταν με βλέπει με το σωληνάριο στο χέρι παίρνει δρόμο. Προσπαθώ να τον ξεγελάσω και του βάζω όταν κοιμάται, αλλά μετά το ένα αυτί ξυπνάει και τον κυνηγάω σ'όλο το σπίτι για να βάλω στο δέυτερο και μέχρι να τον πιάσω μου κάνει τα χέρια ριγέ...:( :( :(

Λυπάμαι που θα το πω αλλά έτσι είναι τα αυτιά της Νεφέλης μου τα τελευταία 2,5 χρόνια,απο τη στείρωση και μετά δηλαδή.Είναι ελαφριάς μορφής μυκητίαση η οποία αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά με fungoral ανθρώπινο αντιμυκητιασικό φάρμακο σε μορφή χαπιού και αλοιφής.Το κακό είναι ότι σταματώντας τη φαρμακευτική αγωγή η τριχόπτωση επανέρχεται.Το καλό είναι ότι το ζώο δεν υποφέρει ,ούτε καν φαγουρίζεται(σπανίως ίσως).Πρόσεξε το όμως γιατί συνήθως μεταφέρεται και στα μάτια προκαλώντας περισσότερες καφεκόκκινες τσίμπλες και κόκκινα μάτια.

Ναι αλλά εάν τελικά της βάλεις αλοιφή, έστω και με το ζόρι, μέτα δε τη γλύφει για να τη βγάλει;;;Τουλάχιστον έτσι κάνουν οι δικές μου.:P :lol:

Όχι δεν τη γλύφει. Δεν τον έχω δει να το κάνει τουλάχιστον. Από την άλλη όταν του βάζω πάει και κρύβεται όπου βρει οπότε δεν ξέρω τι κάνει όσο είναι κρυμμένος:hmm:

Τα αυτια του Βαλεντίνο

Aretha να τα και τα αυτια του Βαλεντινο. Θα τα εβαζα χτες το βραδυ, αλλα μπηκα και ειδα τι εγινε με το γατακι και το εκλεισα.

Την Παρασκευή περάσαμε μια βόλτα απ' την κτηνίατρο και, όντως, δεν είναι τίποτα! Ούτε μύκητες ούτε τίποτα άλλο δερματολογικό. Είναι γενετικά κληρονομούμενο χαρακτηριστικό και, όντως, στα μαύρα φαίνεται πιο έντονα λόγω της χρωματικής αντίθεσης :greycat:

Υπάρχει περίπτωση να είναι λόγω της γενικότερης εποχιακής απώλειας τρίχας; Μύκητας δε νομίζω να είναι, γιατί το δέρμα από κάτω είναι φυσιολογικό (δεν έχει πληγή, δεν ξεφλουδίζει)... :hmm:
Ανεβάζω και δυο φωτογραφίες, μία με φλας, μία χωρίς. Έχει δει κανείς κάτι παρόμοιο;[/quote]

Κάτι τέτοιο είχα παρατηρήσει κι εγώ σ' ένα γατούλη μου τον Ρόμπυ κατά περιόδους και μάλιστα ήταν ορατό γιατί ήταν σοκολατί μπούρμας και ήταν αρκετά σκούρο το τρίχωμα. Χωρίς να είμαι κτηνίατρος, δεν νομίζω ότι είναι παθολογική ένδειξη... Κουκλάρα πάντως, να τη χαίρεσαι:)

Τώρα που μιλάμε για αυτιά και αντηλιακό, έχετε ρωτήσει τι είδους πρέπει να είναι; Εντάξει παιδικό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα που το γλείφουν;:redface:

Τώρα που μιλάμε για αυτιά και αντηλιακό, έχετε ρωτήσει τι είδους πρέπει να είναι; Εντάξει παιδικό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα που το γλείφουν;:redface:
Δεν νομίζω Νερίνα:hmm: Δεν μου είπε κάτι ο κ.Πάνος όταν μου είπε να του βάζω αντιηλικαό. Εγώ του βάζω το αντιηλιακό που χρησιμοποιώ κι εγώ για το πρόσωπο το 30+ της Roc.

Την Παρασκευή περάσαμε μια βόλτα απ' την κτηνίατρο και, όντως, δεν είναι τίποτα! Ούτε μύκητες ούτε τίποτα άλλο δερματολογικό. Είναι γενετικά κληρονομούμενο χαρακτηριστικό και, όντως, στα μαύρα φαίνεται πιο έντονα λόγω της χρωματικής αντίθεσης :greycat:

Ωραία είναι όλα καλά.Εμείς δυστυχώς δεν είμαστε τόσο τυχεροί!Εξακολουθούμε να παιδευόμαστε κατά καιρούς με αντιμυκητιασικά τα οποία γλύφει μάλιστα!:hmm:

Δεν νομίζω Νερίνα:hmm: Δεν μου είπε κάτι ο κ.Πάνος όταν μου είπε να του βάζω αντιηλικαό. Εγώ του βάζω το αντιηλιακό που χρησιμοποιώ κι εγώ για το πρόσωπο το 30+ της Roc.

Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση ,διότι η γάτα είθισται να γλύφει οποιαδήποτε αλοιφή της βάζεις! Δεν το συζητάς με το γιατρό ,πριν το ρισκάρεις;;:confused:

Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση ,διότι η γάτα είθισται να γλύφει οποιαδήποτε αλοιφή της βάζεις! Δεν το συζητάς με το γιατρό ,πριν το ρισκάρεις;;:confused:
Όπως ξαναείπα ο κ.Πάνος(ΑΙΛΟΥΡΟΣ) μου είπε να του βάζω αντιηλιακό! Του είπα ότι του βάζω από το δικό μου και δεν μου είπε ότι κάνω κακό. Οπότε είναι Ο.Κ.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back