Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Το γάλα της rc είναι βρεφικό, πωλείται κυρίως για πολύ μικρά γατάκια που έχασαν τη μαμά τους και δεν έχουν να θυλάσουν..σε γατιά 4 μηνών πχ δεν έχει τίποτα να προσφέρει!! Πέραν του οτι είναι αρκετά θερμοδογόνο!! Εάν θές όμως σώνει και καλά να δώσεις δοκίμασε το γαλατάκι της whiskas που είναι για ενήλικα ζώα, έτσι σαν λιχουδιά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Δεν το σκεφτομαι καν,για ανθρωπινο γαλα.Απλως επειδη ειδα στη σελιδα με τα προιοντα της Royal,και τη σκονη γαλακτος και λεει απο 1-4 μηνων,σκεφτομαι να του παρω.
Πόσο μηνών θα το πάρεις το γατάκι? 3 μηνών υποθέτω σωστά? Αν θες τόσο πολύ να του δωσεις για ένα μήνα καλώς! Απλά να ξέρεις οτι και στη φύση 3 μηνών το πολύ η μάνα σταματάει να θυλάζει τα γατάκια!
Εγω αυτο που θα κανω παντως ειναι ανα 5-6 μηνες να αλλαζω τροφη. Θα παιρνω rc κτηνιατρικη και αρντεν και ο θεος βοηθος.
Και ξαναλεω αν ειχα μονο 1-2 γατια θα ταιζα μονο κονερβα.
Ηλιάννα, το έχεις εφαρμόσει αυτό στο παρελθόν με την αλλαγή της τροφής; Σε ρωτώ γιατί η κτηνίατρός μας μου τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην αλλάζω κάθε τόσο τροφή για το γαστρεντερικό τους. Συγκεκριμένα μου είχε πει κιόλας πως συχνά δεν μπορείς από την αρχή να καταλάβεις αν η γατούλα θα παρουσιάσει δυσανεξία σε συγκεκριμένη τροφή, έχει τύχει να εμφανίσει και μετά από ένα χρόνο λήψης συγκεκριμένης τροφής...
Για την RC κι εγώ ακούω πολύ καλά λόγια, παρόλο που στο κτηνιατρείο εμπορεύονται τη HILL'S. Πάντως, όσον αφορά την ουρολιθίαση 3 στους 4 κτηνιάτρους που ρώτησα μου μίλησαν για προδιάθεση ως τον καθοριστικότερο παράγοντα, με την πρϋπόθεση φυσικά πως δίνεις μια καλή τροφή. Καλή τροφή οι συγκεκριμένοι εννοούν δοκιμασμένες εδώ και χρόνια τροφές (όπως οι περισσότερες super premium).Μαλιστα...Δηλαδη με λιγα λογια,σκατουλες(συγγνωμη κιολας).Ειναι να μη του τυχει.Δε μπορω να βρω αλλη εξηγηση.Εμενα και οι 2 κτηνιατροι που πηγα εδω στη Θηβα μη ειπαν τα καλυτερα για την Royal,να τον αρχισω με κιττεν οσο ειναι μικρος,μετα τη στειρωση με το αντιστοιχο για κιττεν και μετα για τα ενηλικα.Μου ειπαν να αποφυγω τις κονσερβες για να μη τον κακομαθω.Εμενα ομως δε μου παει με τιποτα η καρδια να του δινω μονο ξηρα τροφη.Θεωρω οτι ειναι κριμα.Και κατι ακομη.Δινει κανενας σας γαλα στο γατι του?Μιλαω για ηλικιες κατω του 1 ετους.Εμενα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται αλλα εγω θελω να του δωσω.Εχει δοκιμασει κανεις σας το αντιστοιχο της Royal babycat milk για να μου πει?Ειναι σκονη που διαλυεται σε νερο,απο οτι ειδα.
Όσον αφορά τις κονσέρβες τώρα η γιατρός μας μου είχε πει χαρακτηριστικά πως δεν τις θεωρεί τόσο απαραίτητες, άλλωστε λέει γι' αυτό υπάρχουν και οι αντίστοιχες ξηρές που προλαμβάνουν προβλήματα του ουροποιητικού. Αυτή είναι η πεποίθησή της. Εγώ τους δίνω περί τις τρεις φορές την εβδομάδα για μεζεδάκι και δεν μου έφερε αντίρρηση.

Για το γάλα έχω κι εγώ την εντύπωση πως είναι για μωράκια αυτό της RC. Εγώ στη δική μου έδινα μέχρι 3-4 μηνών, μέχρι που της προκάλεσε διάρροια (βασικά δεν ήταν και διάρροια αλλά προς τα εκεί το πήγαινε) οπότε το κόψαμε. Κι αυτό γιατί το γάλα το χρειάζονται ως μωράκια, μετά παύει να τους προσφέρει κάτι, απ' όσο έχω ακούσει.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Δεν το σκεφτομαι καν,για ανθρωπινο γαλα.Απλως επειδη ειδα στη σελιδα με τα προιοντα της Royal,και τη σκονη γαλακτος και λεει απο 1-4 μηνων,σκεφτομαι να του παρω.
Εγω απλα θα σου πω οτι πολλες φορες, ακομα και γατια που εχω μεγαλωσει με μπιμπερο, αν δωσω πανω απο 30-40 μερες γαλα ξεκινανε διαρροιες και ειναι απο το γαλα παρολο που ειναι υποκαταστατο. Δεν εχει να προσφερει τιποτα στο γατι και ειναι απλα λυση αναγκης για οσους βρισκουν γατακια ορφανα. Καμια σχεση δηλαδη με το γαλα της μανας.
Ηλιάννα, το έχεις εφαρμόσει αυτό στο παρελθόν με την αλλαγή της τροφής; Σε ρωτώ γιατί η κτηνίατρός μας μου τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην αλλάζω κάθε τόσο τροφή για το γαστρεντερικό τους. Συγκεκριμένα μου είχε πει κιόλας πως συχνά δεν μπορείς από την αρχή να καταλάβεις αν η γατούλα θα παρουσιάσει δυσανεξία σε συγκεκριμένη τροφή, έχει τύχει να εμφανίσει και μετά από ένα χρόνο λήψης συγκεκριμένης τροφής...
Γενικα δεν κανω σταδιακη αλλαγη τροφης και δεν εχω θεμα. Ομως αποψη του κτηνιατρου μου και γενικα οσο εχω διαβασει ειναι να μην μενουμε στα ιδια. Αλλωστε τροφη δεν θα αλλαζω ανα μηνα αλλα 2 φορες το χρονο.
Εχω ξαναπει και σε παιδι που γραφει κι εδω μεσα πολλες φορες και το εχει ψαξει το θεμα με τις τροφες, επειδη με λεει υπερβολικη και οτι τοσα γατια εχουν μεγαλωσει με προπλαν, δεν αντιλεγω, οταν ομως βλεπεις το γατι σου απο τη μια στιγμη στην αλλη να μενει παραλυτο και 10 μερες να πηγαινει και να ερχεται γινεσαι οχι απλα υπερβολικη αλλα υστερικη. Αλλωστε και η ακανα η οποια στον ενα μου γατο εμφανισε πιο γρηγορα προβλημα στο συκωτι του αποτι θα το παρουσιαζε αλλιως, δεν μπορω να μην πω οτι ειναι παρα πολυ καλη τροφη, παρολο που στο γατι μου δεν εκατσε καλα. Ομως μια εταιρια η οποια δεν κανει ελεγχους στα προιοντα της γιατι εγω να τη προτιμησω και για μενα αλλα και για τα ζωα μου? Με οσους μιλησα μου ειπαν οτι η προπλαν ηταν εξαιρετικη τροφη μεχρι που αγορασε τη πουρινα η νεστλε. Απο κει και περα εγινε χαλια. Φυσικα υπηρχε ΚΑΙ η προδιαθεση εγω δεν ριχνω αποκλειστικα ευθυνες στη τροφη.
Εγω σηκωσα τα χερια ψηλα επελεξα rc κτηνιατρικη γιατι μου τη προτεινε ο κτηνιατρος μου και απο κει και περα θα δινω και αρντεν που τη θεωρω πολυ καλη τροφη!
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
ύποπτο........Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elektra2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να σας ρωτήσω την equilibrium για στειρωμένα, την βρίσκεται? Γιατί σε 5-6 pet-shops δεν τη βρίσκω. Μου λένε ότι έχει πρόβλημα με τις παραγγελίες της. Γνωρίζετε τίποτε πάνω σε αυτό? Επίσης γνωρίζετε καθόλου τις τροφές της farmina και ποια η γνώμη σας για αυτές?
xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
nanaka
Νεοφερμένο μέλος
καλησπέρα παιδιά.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω την equilibrium για στειρωμένα, την βρίσκεται? Γιατί σε 5-6 pet-shops δεν τη βρίσκω. Μου λένε ότι έχει πρόβλημα με τις παραγγελίες της. Γνωρίζετε τίποτε πάνω σε αυτό? Επίσης γνωρίζετε καθόλου τις τροφές της farmina και ποια η γνώμη σας για αυτές?
Oσον αφορα την equilibrio θα τη βρεις ηλεκτρονικα στο superpet μεσω ιντερνετ...για τη farmina δε γνωριζω...
anna 21
Δραστήριο μέλος
Eίναι βλαπτικό σε στειρωμένη γάτα να δίνουμε και μαγειρεμένο κρέας ή σαλάμι με μέτρο;
οταν στειρωνονται οι γατες αποφευγουμε να δινουμε τροφες που εχουν αλατι. συμβαλλει στη δημιουργια ουρολιθιασης. γιαυτο παιρνουμε αλλωστε και ειδικη τροφη για στειρωμενα. οποτε σαλαμι οχι θα ελεγα αλλα αν μιλαμε για μια λιχουδια μια στις τοσες ε δεν νομιζω οτι πειραζει. μαγειρεμενο κρεας εξαρταται. απ τη μια ειναι καλο γιατι ποιοτικα θα ειναι καλυτερο απο αυτο που τρωει μεσω κονσερβας/κροκετας, απ την αλλη το κρεας που μαγειρευουμε για εμας δεν ειναι πληρης διατροφη για τη γατα. οποτε και παλι ως λιχουδια ή ως συμπληρωμα και με προσοχη να μην εχει μεσα πραγματα που πειραζουν τις γατες πχ μπαχαρικα, κρεμμυδια κλπ. υπαρχει και η λυση να μαγειρευεις ειδικα για τη γατα σου που ομως πρεπει να το ψαξεις για να το κανεις πληρη διατροφη.
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα θα ήθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές και προτάσεις για την επιλογή τροφής για τον γατούλη μου.
Είναι 6-7 μηνών και σε ένα μήνα αναμένεται να στειρωθεί.
Αυτή την στιγμή του δίνω ξηρή τροφή Equilibrio Kitten και είναι πολύ δεκτικός και χαρούμενος.
Γενικά είναι πολύ δεκτικός στην τροφή
, άρα θεωρώ ότι με παίρνει να πειραματιστώ με τροφή αν είναι να του βρω το "ό,τι καλύτερο".Η πρώτη μου απορία είναι αν μετά την στείρωση πρέπει να συνεχίσω kitten τροφή ή πρέπει να του του κάνω άλλη διατροφή πιο oriented για στειρωμένες γάτες.
Επίσης νομίζω ότι η Equilibrio είναι αρκετά χαμηλή σε μαγνήσιο γιατί θέλω να είμαι λίγο προσεκτικός με το FUS (μέχρι τώρα δεν μου έχει δείξει κάποια προβλήματα ούρησης)
Σαν καλύτερες τροφές μου έχουν συστήσει τις Acana. Ποιά είναι η γνώμη σας επί τούτου;
Eίναι καλό να τρώει μονο ξηρή τροφή;
Αντίστοιχα θα ήταν καλό να τρώει μόνο υγρή τροφή;
Ό, τι συμβουλές και προτάσεις εκ πείρας καλοπροαίρετες

Έχω διαβάσει και στα άλλα άρθρα εδώ απόψεις αλλά συμπέρασμα δεν έβγαλα με το τι να επιλέξω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Χωρις να εχω ιδιαιτερη γνωση για γατακια μικρα πιστευω πως ειτε τροφη για στειρωμενα του δινεις ειτε kitten δεν πειραζει. Ισως μπορεις να του τα σμιγεις. Την acana δεν την εχει δοκιμασει η δικια μου αλλα προσφατα της εδωσα royal canin και ξετρελλαθηκε, εκτοτε δεν θελει να φαει τιποτε αλλο. Οσο για υγρη και ξηρη τροφη απ'οτι λενε οι κτηνιατροι ειναι καλυτερη η ξηρη τροφη αλλα μπορεις να του δινεις και καποιες φορες υγρη. Σιγουρα μονο υγρη τροφη οχι νομιζω! Εγω της δινω απο τα 2 μιας και αρνειται πολλες φορες πεισματικα να φαει μπισκοτα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Έλεγα να αποφύγω την RC γιατί είναι αρκετά εθιστική και για τα λεφτά της θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε καλύτερη αναλογία συστατικών.
Με ξηρή τροφή θορυβήθηκα λίγο μήπως του δημιουργήσει θέμα με το ουροποιητικό λόγω έλλειψης πολλών υγρών, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία τώρα ψάχνομαι και έχω ακούσει 1002 διαφορετικές γνώμες στο θέμα της διατροφής και έχω μπερδευτεί :/
Τι εννοείτε αρκετά εθιστική; Δε θαρρώ να περιλαμβάνουν κάποια εθιστική ουσία!
Απλά φαντάζομαι είναι αρκετά νόστιμη και αρέσει στις περισσότερες γάτες. Εγώ πάντως έχω καταφέρει μετά από RC να δώσω και της purina αλλά και της matisse τροφή. Μόνο την acana δεν ήθελαν και τους προκάλεσε και διάρροιες 
Πάντως, από όσο ξέρω, η τελευταία θεωρείται αρκετά καλή τροφή!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξαρταται παντα απο το ποσο ιδιοτροπη και πεισματάρα ειναι η γατα! Η αλήθεια ειναι οτι η RC μπορει να ειναι ακριβή αλλα τρώνε πολυ λιγοτερη ποσότητα. Οπως και τα φακελάκια με υγρή τροφη της ίδιας μαρκας αν και δεν ειναι μεγαλο δεν μπορει η δικη μου να το φαει σε μια φορα ολο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool