Τροφή για στειρωμένες γάτες

Απάντηση: Επιλογή τροφής γάτου

Προσωπικά δίνω Orijen και καμια φορά Acana,σε ολα μου τα ζωα,συμπεριλαμβανομενου του στειρωμενου μου Σειριου και της στειρωμενης μου Μόιρα,που ειναι και πολυ μαχμουρλου γατα,και δεν εχει μεγαλη καταναλωση ενεργειας.Ο Σειριος και η Μόιρα ειναι εξι ετων και κατι,και δε μου εχουν παρουσιασει κατι ανησυχητικο,οι εξετασεις τους ειναι μια χαρα.Τη θεωρω μια απο τις καλυτερες τροφες αυτη τη στιγμη.Θα σου ελεγα να του δινεις και καποια γευματα την εβδομαδα βραστο κοτοπουλο (μπορεις να βρασεις αρκετο και να το χωρισεις σε μεριδες στην καταψυξη για να μην ετοιμαζεις συνεχως μεσα στην εβδομαδα),βραστο ψαρι και μοσχαρι.Εμενα τους αρεσει πολυ και το κατσικισιο γιαουρτι,που και που δινω απο κανενα αυγουλακι μελατο,γενικοτερα τρωνε αρκετη νωπη τροφη σε συνδυασμο με την ξηρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Αποφάσισα μετά από ψάξιμο να ξεκινήσω Κροκέτες Sanabelle Kitten και αν του κάτσει καλά να μείνω στην μάρκα και στις άλλες επιλογές που έχει, που είναι και αρκετές.

Θα συνδυάζω και μέσα στη βδομάδα και λίγη υγρή τροφή Αminonda.

Για την ώρα ο γατούλης έχει ενθουσιαστεί με τις επιλογές. Έχω να δω αρκετή ώρα τη φάτσα του γιατί είναι χωμένη στο μπολάκι του :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μετά απο μια βδομάδα που ταϊζω Sanabelle kitten έχω παρατηρήσει ότι η μυρωδιά από τα κακάκια του είναι πολύ πιο έντονη από πριν.
Το έχει εντοπίσει και κανένας άλλος το συγκεκριμένο ζήτημα;

Κατα τ' άλλα προσαρμόστηκε μια χαρά με τη νέα του τροφή και του αρέσει πολύ :)

Μολις στειρωσα τον γατο μου.

Καλημερα,ειμαι νεο μελος και γι"αυτο θα ηθελα να ευχαριστισω για την αποδοχη.
Πριν ενα χρονο βρηκα σε μια βολτα στο παρκο με τον σκυλο μας ενα μικρο γατακι,2,5 περιπου εβδομαδων.Ηταν χωρις την μητερα του και σε πολυ κακη κατασταση.Αμεσως το πηραμε σπιτι γιατι ηταν σιγουρο οτι δεν θα επιζουσε.Ηταν γεματο παρασιτα και το ενα ματι κλειστο,συμφωνα με τον γιατρο αντιμετωπιζε κινδυνο να το χασει αν δεν ανοιγε συντομα.Με τα πολλα ο γατος επανηλθε,το ματι με πολυ αγωνα σωθηκε και ο γατος αποφασισε οτι περνουσε καλα μαζι μας,οποτε διαλεξε να ειμαστε εμεις αυτοι που θα ζησει μαζι τους.
Στο προκειμενο τωρα. Ο γατος στειρωθηκε οταν εκλεισε το πρωτο ετος της ηλικιας του, πριν λιγες μερες δηλαδη.Μεχρι τωρα ανατραφηκε με kitten διαφορων εταιριων και πλεον ειμαστε στην πρωτη εβδομαδα τροφης ενηλικων.Ο γιατρος προτεινε RC Neutered Young Male, την οποια δυστυχως δεν μπορεσα να βρω,οποτε πηγα στην RC Sterilized adult 37.Τις πρωτες μερες την τρωει αναμεικτη με μια Αcana που εχει μεινει πριν τη στειρωση.Σκεδτομουν να συνεχισω με Αcana,την οποια τρωει με δυσκολια,στην μιξη προτιμα την RC.Θα παρακαλουσα,αν καποιο μελος χρησιμοποιει την RC 37,να μπου πει πως ειναι τα πραγματα μετο δικο του.

Ευχαριστω.

Καλημερα,ειμαι νεο μελος και γι"αυτο θα ηθελα να ευχαριστισω για την αποδοχη.
Πριν ενα χρονο βρηκα σε μια βολτα στο παρκο με τον σκυλο μας ενα μικρο γατακι,2,5 περιπου εβδομαδων.Ηταν χωρις την μητερα του και σε πολυ κακη κατασταση.Αμεσως το πηραμε σπιτι γιατι ηταν σιγουρο οτι δεν θα επιζουσε.Ηταν γεματο παρασιτα και το ενα ματι κλειστο,συμφωνα με τον γιατρο αντιμετωπιζε κινδυνο να το χασει αν δεν ανοιγε συντομα.Με τα πολλα ο γατος επανηλθε,το ματι με πολυ αγωνα σωθηκε και ο γατος αποφασισε οτι περνουσε καλα μαζι μας,οποτε διαλεξε να ειμαστε εμεις αυτοι που θα ζησει μαζι τους.
Στο προκειμενο τωρα. Ο γατος στειρωθηκε οταν εκλεισε το πρωτο ετος της ηλικιας του, πριν λιγες μερες δηλαδη.Μεχρι τωρα ανατραφηκε με kitten διαφορων εταιριων και πλεον ειμαστε στην πρωτη εβδομαδα τροφης ενηλικων.Ο γιατρος προτεινε RC Neutered Young Male, την οποια δυστυχως δεν μπορεσα να βρω,οποτε πηγα στην RC Sterilized adult 37.Τις πρωτες μερες την τρωει αναμεικτη με μια Αcana που εχει μεινει πριν τη στειρωση.Σκεδτομουν να συνεχισω με Αcana,την οποια τρωει με δυσκολια,στην μιξη προτιμα την RC.Θα παρακαλουσα,αν καποιο μελος χρησιμοποιει την RC 37,να μπου πει πως ειναι τα πραγματα μετο δικο του.

Ευχαριστω.

ο δικος μου τρωει τη RC 37 απο τοτε που στειρωθηκε, εδω και σχεδον 2 χρονια δλδ. τη young male δεν μου ειναι ευκολο να τη βρισκω και απ οσο εχω καταλαβει δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα. ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι και οι 2 με τα παντα. τριχωμα, υγεια (τρωει και κονσερβα 4 φορες τη βδομαδα βεβαια), κοπρανα ολα καλα. του αρεσει και δεν τη βαριεται. την ακανα τη δοκιμασαμε αλλα δεν την ηθελε, να πω την αληθεια θελω να δοκιμασουμε και τωρα καποια που να θεωρω καλυτερα πχ arden αλλα φοβαμαι οτι τζαμπα θα πανε τα λεφτα γιατι ειναι κολλημενος με τη rc. κατι βαζουν σε αυτη την τροφη δεν εξηγειται αλλιως :hmm:

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Εμεις αρχισαμε να συνηθιζουμε στην RC,παρόλα αυτα με ανυσηχει λιγο η συσταση της.Για την Arden ακουω πολυ καλα λογια,φαινεται να εχει καλυτερα συστατικα απο την RC αλλα δεν μπορω να βρω περιεκτικοτητα σε μαγνησιο.Οαον αφορα την κονσερβα εμενα ο γιατρος μου ειπε οτι του κανει καλο λογω υγρασιας και να τρωει συχνα.Γενικα θελω να καταληξω σε μια τροφη με καλα χαρακτηριστικα,χωρις σιτηρα.

Γενικά επειδή το έψαχνα κι εγώ αυτό με το μαγνήσιο αρκετές εταιρείες από την στιγμή που είναι σε χαμηλά επίπεδα δεν τον αναφέρουν καν.

Κι εγώ Arden Kitten έχω αρχίσει να του δίνω και ίσως στη συνέχεια να πάω σε Acana όταν κλείσει το έτος.
Πάντως για την arden βρήκα αυτό:
https://www.ardengrange.com/Factsheets/Feline-Nutrition-Fact-Sheets-and-FAQs---Apr-2007.pdf

Q: Can Arden Grange products be fed to cats with feline lower urinary tract disease (FLUTD)?
[...]Many cat owners have concerns about feeding complete dry pet foods due to the fact that they are often
associated with promoting an alkaline urine favoured by struvite crystals. This is true of cheap diets that
contain a large volume of cereal ingredients, but the high proportion of meat or fish in the Arden Grange feeds
helps to promote a more acidic urine. In addition, controlled amounts of magnesium may also help to prevent
this problem. Ensuring that your cat drinks plenty of water (cat water fountains are great), maintains a healthy
weight and leads an active life-style are all helpful factors in minimising any risk.

Αυτό που είπες με την κονσέρβα ισχύει κι εγώ μία φορά τη βδομάδα του δίνω.
Πάντως απ'ότι έχω καταλάβει η μετάβαση από RC ίσως να φάνει δύσκολη άρα πρέπει αν γίνει πολύ σταδιακά.
Είχα έρθει σε επαφή με γάτο που δεχόνταν να φάει μόνο RC και junk food από supermarket (απ'ότι φαίνεται είναι πολύ νόστιμη τροφή :P)

Mε Arden είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά παρατήρησα ότι τα κακάκια του δεν είναι τόσο καλοσχηματισμένα, άρα δεν είναι τόσο σφιχτά.
Το οποίο στο pet shop πιο πολύ το απέδωσαν στο ότι είναι grain free άρα είναι λογικό, αλλά θα ρωτήσω και την κτηνίατρο μου επί τούτου.

Η arden πριν την αλλαξουν ηταν η τελεια τροφη! Πλεον σχεδον οσα γατια ακουω που εχουν δοκιμασει αρντεν ειχαν θεμα με τα κακα, μαζι κι ενα δικο μου φιλοξενουμενο, που απο rc που ετρωγε αποφασισα να το παω σε κατι καλυτερο και ειδα κι επαθα μεχρι να τελειωσει το σακι να την αλλαξω.
Προσωπικα πιστευω οτι η rc μπορει να μην ειναι κατι συγκλονιστηκο απο αποψη συστατικων, καθεται ομως πολυ καλα στο 99% των γατιων που την τρωνε.. Και δεν θεωρω τυχαιο που οσο ταιζα rc και τα 7 γατια μου ειχαν αριστο τριχωμα, αριστα κακα, ενεργεια κλπ. Ειναι πολυ δυσκολο μια τροφη να καθεται καλα ΚΑΙ στα 7 γατια που ζουν σε ενα σπιτι.

Το μονο μειον, που αναγκαστηκα κι εγω και αλλαξα, ειναι η τιμη της σε συγκριση με τα συστατικα της.

Επειδή είμαι φρέσκος γατομπαμπάς και δεν ξέρω, τι άλλαξαν στην Arden σε σχέση με παλιότερα;

Ναι, πλεον την εχουν κανει grain free.. Δεν λεω, πολυ καλα συστατικα, αλλα σε πολυ λιγες γατες δεν κανει διαρροιες ή μαλακα κακα!

Αυτη την εχει δκιμασει κανεις?https://www.bozita.com/en/Feline/Productgroups/Bozita-feline-dry/Felineindoor/

Τα συστατικα της ειναι σχετικα καλα και ειναι αρκετα value for money.

Λοιπόν παιδιά πλέον που τελείωσε εδώ και αρκετές μέρες η σταδιακή αλλαγή από Sanabelle σε Arden Kitten έχω να πω τα εξής:

Η Sanabelle ήταν καλή τροφή και νόστιμη αλλά η μυρωδιά από τα κακάκια του γατιού ήταν ανυπόφορα.
Ίσως για όσους έχουν την αμμολεκάνη στο μπαλκόνι να μην υπάρχει θέμα, αλλά για μένα που την έχω σε εσωτερικό χώρο είχα σοβαρό πρόβλημα (δοκίμασα πολλές άμμους, καμία δεν την κάλυψε)

Στην σταδιακή αλλαγή όσο μειώνονταν η ποσότητα της Sanabelle σε σχέση με της Arden η μυρωδιά βελτιώθηκε άμεσα και πλέον δεν είναι καν ενοχλητική. Σπάνια το παίρνουμε χαμπάρι ότι έχει κάνει κακάκια.
Βέβαια το αρνητικό , εάν είναι ανρητικό, με την Arden είναι ότι τα κακάκια του είναι μαλακά (όχι διάρροια) το οποίο στο pet shop μου το απέδωσαν ότι είναι grain free άρα είναι φυσιολογικό και όχι αρνητικό. Το αρνητικό μου είπαν είναι να έχει διάρροια ή δυσκοιλιότητα.
Και η αλήθεια είναι ότι το πωπουδάκι του δεν είναι ποτέ λερωμένο ούτε ερεθισμένο.
Σίγουρη απάντηση θα πάρω από βδομάδα από την κτηνίατρο μου.

Την τρίτη επίσημα στειρωνόμαστε και μας κόβονται οι μεταμεσονύκτιες σεξουαλικές ορέξεις!
Πιστεύετε ότι πρέπει να του αλλάξω είδος τροφής;;
Είναι 8 μηνών!

Οσο ειναι ακομα στην αναπτυξη,δηλαδη μεχρι να κλεισει ετος,ειναι καλα να του δινεις τροφη kitten,μετα αλλαξε.Γιατι αλλαξες την Sanabelle?Μονο λογω μυρωδιας?Εγω που τον στειρωσα πριν εναν μηνα,ακριβως μολις εκλεισε χρονο και τωρα του δινω RC 37,ψαχνω να παω σε κατι grain free και μαλλον θα καταληξω στην Arden light,η οποια εχει καλα συστατικα και ειναι οκ σε μαγνησιο και pH.Η Sanabelle για στειρωμενα εχει παρα πολυ χαμηλο μαγνησιο (0.05%) αλλα αν δεις τα συστατικα της ειναι σκετο μακαρονι.Ψαχτηκα και για την Meowing Heads,που ειναι ολιστικη και υποτιθεται κορυφαιας ποιοτητας.Δυστυχως,επειδη δεν αναφερει περιεκτικοτητα σε μαγνησιο,εστειλα mail και μου απαντησαν οτι 'δεν μπορουμε να απαντησουμε με ακριβεια,γιατι οα επρεπε να μετραμε καθε παρτιδα που παρασκευαζουμε!"

Sanabelle άλλαξα γιατί και μπορούσα να βρω καλύτερη τροφή σε συστατικά αλλά κυριώς γιατί πραγματικά η μυρωδιά από τα κακάκια ήταν ανυπόφορη και η αμμολεκάνη του είναι μέσα στο σπίτι.

Το γύρισα σε Arden kitten που είναι grain free, τα κακάκια του πολύ λιγότερη μυρωδιά αλλά πιο μαλακά. Μίλησα με την κτηνίατρο που τον εξέτασε κιόλας και μου είπε ότι είναι φυσιλογικό που είναι μαλακά ακριβώς επειδή είναι χωρίς σιτηρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν είναι σφιχτά.

Στειρώθηκε πλέον ο καλός μου και κάνω μια μετάβαση από Arden kitten σε Acana.
Έχει τρελαθεί με την Acana, έχω ένα ντουλάπι με τροφές και κονσέρβες και πάει και μου σκουντάει την Acana :D

Ο δικος μου την Acana ουτε να την μυρισει.Ευτυχως ειχα παρει την μικρη συσκευασια,τηνεβαζα αναμεικτη με RC οτν στειρωθηκε και ετσι καταφεραμε να την φαει.Ρωτησες τον γιατρο για την Acana αν ειναι οκ για στειρωμενα?Πολυ λιπος,20%.

Το ποσοστό του λίπους δεν έχει τόση σημασία ωστόσο, γιατί αυτή η τροφή έχει μέσα μόνο κρέας και όχι καλαμπόκι όπως έχει μέσα η ρόγιαλ.

Όχι ότι σημαίνει τίποτα αυτό, εφόσον ο γάτος σου δεν την τρώει πάει να πει ότι δεν του αρέσει οπότε απλά δεν του τη δίνεις. Απλά μη βλέπεις το ποσοστό και τρομάζεις, το 15% λίπος της ρόγιαλ είναι πολύ "χειρότερο" απ' το 20% της ακάνα (μπακαλίστικα τα λέω, καταλαβαίνεις τι εννοώ).

Η δικιά μας τρώει εδώ και 2 χρόνια τέτοιες τροφές (ακάνα και παρόμοιες) και είναι τόση δα, δεν έχει παχύνει καθόλου. Χορταίνει με λίγη τροφή λόγω της σύνθεσης, βέβαια είναι γενικώς ολιγόφαγη.

Καλημέρα.
Η γατούλα μου στειρώθηκε πριν ένα μήνα και έχει ήδη αρχίσει να παχαίνει λιγουλάκι (φταίω κι εγώ, γιατί, επειδή το βρήκα υποσιτισμένο, ταλαιπωρημένο και όλα τα σχετικά, το τάϊζα χωρίς μέτρο, για να πάρει τα πάνω του). Δεν έχει κλείσει ακόμη έτος, μπορώ να της ξεκινήσω τροφή για στειρωμένες; Ως τώρα της δίνω ένα pediatric growth της Royal Canin.

Καλύτερα μίλα με κτηνίατρο, μιας και το γατάκι είναι στειρωμένο, ήδη πάχυνε αλλά δεν είναι ακόμα ενός έτους.

Στη δικιά μας πχ όταν στειρώθηκε, μας είπαν να της δίνουμε κανονική τροφή (όχι για στειρωμένες) μέχρι να γίνει ενός έτους. Όπως ακούω τη δική σας περίπτωση, εμπειρικά θα έλεγα ότι αφού ήδη πάχυνε ξεκίνα της στειρωμένη τροφή και κάντης και δίαιτα ταυτόχρονα.

Άλλωστε κάποιοι κτηνίατροι συμβουλεύουν να αλλάζεις σε στειρωμένη τροφή απ' την επόμενη κιόλας μέρα της στείρωσης.

Βέβαια αν το δεις απλά, παχιά γάτα, στειρωμένη και pediatric growth τροφή δεν ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Δίαιτα και κάποια τροφή πιο κοντά στις ανάγκες της γάτας (indoor ή στειρωμένη ή light ή κάτι τέτοιο) ακούγονται πιο λογικά. Εκτός αν το γατάκι είναι πολύ νεαρό ακόμα.

Νομίζω πως η RC έχει και σειρά kitten sterilized, τέτοια έδινα εγώ στα δικά μου.

rc-kitten-sterilised-2kg.jpg

Φυσικά επικοινώνησε και με τον κτηνίατρο να σου πει την άποψή του! :)

Ναι, μου είχαν πει να συνεχίσω με αυτό μέχρι να κλείσει ενός (τον Αύγουστο).
Βέβαια, δεν έχει γίνει και τόφαλος, απλά έχει κάνει λίγο κοιλιά. Και επειδή ήταν πολύ αδύνατο, όταν το βρήκα, μου χτυπάει στο μάτι..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back