Τροφή για στειρωμένες γάτες

Καλησπέρα!

για μία ακόμα φορά στην αναζήτηση τροφής...όσες δοκίμασα τελευταία δεν τους έκατσαν καθόλου καλά και επίσης άρχισαν να με πιάνουν οι τύψεις και τα άγχη μου που τους έριξα την ποιότητα.
Σκέφτομαι να γυρίσω σε κάποια καλύτερης ποιότητας να έχω κ το κεφάλι μου ήσυχο,,,τουλάχιστον για όσο μπορώ να την πληρώνω...:/:

Ήθελα να ρωτήσω όσους δίνετε acana.Ποιά σειρά δίνεται;
βρήκα 3 διαφορετικές που από ότι είδα έχουν τα ίδια ποσοστά πρωτεινης,μαγνησίου κλπ αλλά κάνουν όντως όλες;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τί τους δίνεις τώρα?
Η ακανα σίγουρα είναι πολύ καλή, κι ίσως σε μεγάλη συσκευασία να έρχεται πιο οικονομική, αλλά νομίζω υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές πιο οικονονομικές, πχ happy cat.
Εγώ στη δική μου δίνω sanabelle που έρχεται το 10 κιλο στα 40-45 ευρώ κι είναι πολύ καλή, απλώς γιατί δεν μπορεί τις grain free-holistic.

Αcana έχουμε δοκιμάσει την πορτοκαλί, δεν θυμάμαι ονομασία, έχουν αλλάξει τώρα νομίζω.
Αν είσαι Αθήνα, μπορώ να σου στείλω με μνμ το πετ σοπ που πάω εγώ κι έχει τεράστια ποικιλία τροφών, σε πολύ καλές τιμές και πάνω από όλα ξέρουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι και μπορούν να σε κατατοπίσουν αν σου πέσει πολύ ακριβή η acana.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηappy cat ήταν η τελευταία που πήρα κ το μετάνιωσα!
Δεν τους έκατσε καθόλου καλά.Δυστυχώς πήρα την μεγάλη συσκευασία κ δεν με έπαιρνε να την πετάξω οπότε την ανακάτεψα με μία άλλη κ τώρα επιτέλους τελειώνει.

Γενικά θα ήθελα να δω κάποια grain free και μου κάνει εντύπωση που καμία τους δεν έχει ειδική σειρά για στειρωμένα.
η αλήθεια είναι πως η acana μου έρχεται ακριβή κ ειδικά όταν μιλάμε για 3 γατιά αλλά αν δε βρω κάτι άλλο θα τη δοκιμάσω κ βλέπουμε.Αρκεί να τους κάτσει καλά βέβαια!

σκέφτηκα να γυρίσω κ στην proplan αλλά επικρατούν νομίζω τα αρνητικά σχόλια.
το pet shop που λες τα φέρνει σπίτι; γιατί έχουμε κ ένα θέμα με τις μεταφορές

η sanabelle νομίζω έχει sterilised στην grein free σειρά της.
εγώ παίρνω αναγκαστικώ την light κι όχι την sterilised γιατί δεν τρώει η δικιά μου grain free.
θα σου στειλω ενα λινκ στο προφιλ σου να δεις.

εγώ happy cat δεν εχω δοκιμασει αλλα εχω ακουσει καλα λογια για αυτο στην προτεινα. μηπως εχουν θεμα με τη μεταβαση τροφης? γιατι εκει θελει λιγο προσοχη.

Μπα όχι!η happy cat τους έκατσε χειρότερα από κάθε άλλη ειδικά στον Ρίκο κ την Καρμέλα...

δεν μου έχουν κάνει τόσο μεγάλο πρόβλημα με άλλη τροφή.

η light κάνει για στειρωμένα;το γράφει μεν στην περιγραφή αλλά είναι light οχι sterilized..:hmm:

Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά μ'αυτά και μ'αυτά που διαβάζω σχετικά με τις γατοτροφές και το κατά πόσο γίνονται αυτές ανεκτές από τα ζουζούνια μας, τείνω στο συμπέρασμα οτι το θέμα είναι καθαρά γατο-ατομικευμένο (αν μπορούμε να το πούμε έτσι:P), εννοώντας οτι δεν μπορούμε να πούμε οτι η τάδε τροφή είναι καλώς ή κακώς ανεκτή γενικά. Εξαρτάται από τον οργανισμό της κάθε μιας γάτας ξεχωριστά.
Για παράδειγμα είμαι σούπερ ευχαριστημένη από την Happy cat, μια χαρά την ανέχεται η Τέρψη. Γενικά ο,τι νέα τροφή της έχω δώσει να δοκιμάσει δεν της έχει φέρει κανενός είδους δυσανεξία, εκτός από μια που είναι η sushicat σε κονσέρβα και που της έφερε γαστρεντερολογικά προβλήματα..:/:
Όμως να διευκρινίσω, οτι δεν της αλλάζω ξαφνικά την τροφή. Απλώς έχουμε τη βασική που είναι η R/C sterilized και απλά ένα γεύμα την ημέρα το αντικαθιστώ με Happy Cat;)

Σίγουρα ισχύει πως κάθε γατούλα αντιδρά διαφορετικά σε κάθε τροφή..
για την happy cat έχω ακούσει καλά λόγια αλλά εμείς περάσαμε δύσκολα μέχρι να τελιώσει το τσουβαλάκι μιας κ δεν με επαιρνε να την πετάξω κι όλας...
η αλλαγή γίνεται πάντα ομαλά..
αυτή που τους είχε κάτσει καλά ήταν η tonus αλλά δε θέλω να ξαναγυρίσω σε αυτή...
Δεν είχα σκεφτεί βέβαια να δίνω ταυτόχρονα από δύο οπότε σκέφτομαι να πάρω την acana να δοκιμάσουμε και ταυτόχρονα να δίνω κάποια άλλη λιγότερο καλή..

Επειδή είχα αγοράσει κι εγώ acana, είχα ρωτήσει την κτηνίατρο αν θα ήταν καλό να την ταίζω αποκλειστικά με αυτήν και μου είχε πει οτι
όχι αποκλειστικά. Απλά ένα γεύμα την ημέρα ας είναι με αμιγώς πρωτεινούχα τροφή. Αυτό και έκανα, ούτε με την acana είχε πρόβλημα (σε ορισμένα γατιά κάθεται "βαρειά" και τους προξενεί διάρρροια), αλλά δεν μου άρεσε η έντονη μυρωδιά της:|

Αλκυόνη, μήπως σου εξήγησε η κτηνίατρος γιατί να μη δίνεις κυρίως ακάνα;

Δυστυχώς όχι, αλλά με τον τρόπο που μου το έλεγε μου έδωσε έντονη την εντύπωση οτι θα έπαιρνε πολλή ώρα για να μου εξηγήσει κι ήταν στο τέλος της επίσκεψής μας οπότε πήρα τη μικρή κι έφυγα. Σε επόμενη ευκαιρία πάντως, πιστεύω να θυμηθώ να τη ρωτήσω:)

Με προβλημάτισες λίιιγο ακόμα...θα παώ μέσα στην εβδομάδα στην κτηνίατρο να τη ρωτήσω κ εγώ κ βλέπουμε...
τί να πω;αυτές οι τροφές με έχουν προβληματίσει πάρα πολυ!

Κι εγώ θα πάω σύντομα να προμηθευτώ την αμπούλα για την αποπαρασίτωση και με την ευκαιρία θα ζητήσω να μου εξηγήσει:hmm:

Καλημέρα , απο την Παρασκευή είμαστε και εμεις στο club των στειρωμένων. Η κτηνίατρος μου είπε να πάρω τροφή για στειρωμένες. Έλεγα να χρησιμοποιήσω την τροφη της ROYAL CANIN άλλα στο pet shop μου προτείναν σαν καλύτερη και σχετικά οικονομική, την planet pet adult sterilized κοτόπουλο , τι άποψη έχετε ;

Τη δεύτερη που αναφέρεις, δεν την ξέρω..:hmm: Τη δική μου πριν και μετά τη στείρωση της έδινα , και εξακολουθώ να τις δίνω, τη R/C σα βασική τροφή και στα ενδιάμεσα γεύματα λίγη κονσέρβα για στειρωμένα και μια κατά βάση πρωτεινούχα σε κροκέτες. Θα σου συνιστούσα όμως να λαμβάνεις υπόψη κατ'αρχήν τη γνώμη του κτηνιάτρου και μετά των πετσοπάδων, για ευνόητους λόγους.. Επίσης να προτιμάς τις παλιές και δοκιμασμένες μάρκες, τουλάχιστον τώρα που το ζουζούνι βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περίοδο και ο μεταβολισμός αλλάζει. Αργότερα έχετε όλο το χρόνο να δοκιμάσετε νέες γεύσεις.:)

Σήμερα πήγαμε κτηνίατρο...δεν μου είπε κάτι αρνητικό για την acana και γενικά μου είπε πως είναι από τις καλές τροφές!
Μου πρότεινε την royal μόνο και μόνο επειδή έχει την ειδική σειρά για αρσενικά-για να είμαι κ εγώ πιο ήσυχη για τον Ρίκο- και μιας κ της φέρνει κ εκείνη μπορώ να την παίρνω σε μια σχετικά καλύτερη τιμή...(σχετικό πάντα αυτό!)

Alcyone εσύ ποιά δευτερη τροφή τους δίνεις;

Της δίνω "Happy Cat", από την οποία είμαστε πολύ ευχαριστημένες.
smiley-happy119.gif
(για ξηρή τροφή μιλάμε πάντα)
Όμως πρόσφατα μου χάρισε η αδερφή μου ένα πακέτο "Science Plan" (Young Adult, Sterilized) της Hills οπότε θα ακολουθήσει αυτή. Της έχω δώσει και Acana και μια χαρά τις δέχεται μέχρι τώρα όλες, χωρίς να μου έχει παρουσιάσει κάποιο εντερικό πρόβλημα.
Ίσως γιατί αποτελούν ένα από τα γεύματα της ημέρας και όχι όλα τα γεύματα
1657.gif

Να πω την αλήθεια μου εκεί που με την happy cat τα κακά τους ήταν συνέχεια μαλακά τις δύο τελευταίες μέρες κ ενώ το τσουβαλάκι σχεδόν τελείωσε πια έφτιαξαν!
ίσως ήθελαν παραπάνω χρόνο από ότι με άλλες τροφές για να τη συνηθίσει ο οργανισμός τους..:hmm:

Πιθανότατα έτσι είναι... Δεν είναι όλες οι τροφές ίδιες (όπως και οι γατο-οργανισμοί άλλωστε) Θα έλεγα να κατασταλάξετε σε μια ιδανική τροφή που να τους ταιριάζει, να μείνετε σ'αυτή κι αν θελήσεις κάποτε να την αλλάξεις νομίζω ξέρεις το γνωστό: πάντα σταδιακά, ποτέ απότομα!

Όντως η royal, με το εξαιρετικό της μάρκετιν, έχει βγάλει κωδικούς για όλα τα είδη γατιών!
Από ότι όμως έχω καταλάβει, στα λεφτά της υπάρχουν καλύτερες. Απλώς είναι που κάθεται στο πεπτικό των περισσότερων γατιών καλά και την προτιμούν πολλοί γονείς.

Εμένα πάντως, παρότι ήδη 3 μήνες σε δίαιτα, ακόμη δεν έχει συνηθίσει και αρκετές φορές ζητιανεύει για φαγητό.. προσπαθώ να μην υποκύπτω βέβαια!

Εχω καιρό να γράψω και με συγχωρείς αν σου γράφω κάτι που ήδη ξέρεις. Σπάσε το γέυμα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Χώρισε την ίδια ημερήσια ποσότητα σε τρείς μερίδες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back