Τροφή για στειρωμένες γάτες

Ναι προσπαθώ να το κάνω αλλά δεν πιάνει πάντα :P τουλάχιστον δεν έχω μεγάλο πρόβλημα, της αποσπώ την προσοχή όταν αρχίζει να νιαουρίζει έντονα για φαγητό και δεν σταματάει.
Ξέρει μήπως κανείς σε πόσο διάστημα είναι υγιές να χάσει μια γάτα 1 κιλό?
Σόρρυ που βγαίνω λίγο εκτός θέματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι προσπαθώ να το κάνω αλλά δεν πιάνει πάντα :P τουλάχιστον δεν έχω μεγάλο πρόβλημα, της αποσπώ την προσοχή όταν αρχίζει να νιαουρίζει έντονα για φαγητό και δεν σταματάει.
Ξέρει μήπως κανείς σε πόσο διάστημα είναι υγιές να χάσει μια γάτα 1 κιλό?
Σόρρυ που βγαίνω λίγο εκτός θέματος.
Απ' ότι μου είχε πει η κτηνίατρός μου σε αρκετό βάθος χρόνου. Δεν είναι καλό όταν αδυνατίζουν γρήγορα. Για τον Κόναν μου είχε πει γύρω στα 200 γραμμάρια ανά τετράμηνο περίπου. Κάνε τον λογαριασμό.:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

α οπότε καλά πάμε εμείς, είχα ανησυχήσει μήπως δεν χάνει αρκετά, είμαστε στα 150-200 γραμμ τους τελευταιους 4-5 μηνες περίπου.
:)

Παιδια αυτο το θεμα θα μας βασανιζει παντα δυστυχως,εμεις απο σημερα ομαδικως ξεκιναμε farmina matisse,ειχα παρει και παλια αλλα νομιζω αλλο κωδικο
Οικονομικα δεν βγαινει αλλιως......,και με την κτηνιατρο που μιλησα,την θεωρει μια καλη τροφη
Πρωτο συστατικο κρεας,χαμηλα σχετικα λιπαρα,και ωραιο ποσοστο σε μαγνησιο
Ελπιζω να μας κατσει στομαχικα και εντερικα.........
Καμια γνωμη εχετε για αυτην;;;;;

ξέρει κανείς την τροφή affinity special care?
τί κατηγορίας είναι?
ειναι καλή?
την έχει δοκιμάσει κανείς?

Οχι πρωτα φορα την ακουω
Εμεις ανακαλυψαμε μια νεα-η γατομπατιρομανα ολο ψαχνομαι-''οκ passion'' την urinary πηραμε περιμενω να περασουν λιγες μερες να σας πω λεπτομερειες και εντυπωσεις......
Στο μεταξυ αν τη ξερει κανεις να μου πει γνωμη;;;

Την affinity την είχαμε δοκιμάσει για ένα διάστημα παλιότερα, όταν ήμασταν κι εμείς στο ψάξιμο...μάλιστα μας την είχε συστήσει ένας κτηνίατρος και μπορώ να πω ότι το...γατοπλήθος μου... δεν είχε κανένα πρόβλημα, τη δέχτηκαν πολύ καλά όλοι και στη μεγάλη συσκευασία που παίρναμε μας έβγαινε θυμάμαι και αρκετά οικονομική. Άσχετα αν δε καταλήξαμε τελικά να είναι η σταθερή μας τροφή, αφού βρήκαμε κτ πιο οικονομικό που μας καλύπτει καλά, συνδυαστικά βέβαια με υγρή τροφή. Είναι πολύ καλής ποιότητας τροφή πάντως και ενδείκνυται ανετότατα και για στειρωμένες γάτες.
Ofilia τσέκαρε ποιάς εταιρείας είναι η τροφούλα που πήρατε, για να σου πούμε αν τη ξέρουμε, αφού urinary λέγονται γενικά αυτές που προορίζονται για στειρωμένες γάτες!

α ωραία μαρία, γτ κι εγώ την είχα ακουστά αλλά δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται. την βρήκα χύμα σε καλό μαγαζί της γειτονιάς μου κι είπα να τη δοκιμάσουμε. η μικρή την έφαγε άνετα, θα δω παρενέργειες τυχόν, σε τρίχωμα και τουαλέτα και αν είναι οκ θα τη συνεχίσω γιατί μου βγαίνει πιο οικονομική από τη sanabelle που παίρνω τώρα.
αν όχι, επιστρέφουμε στη sanabelle που είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
τί να κάνουμε δυστυχώς προσπαθούμε πάντα να βρούμε κάτι πιο οικονομικό, χωρίς όμως να χάνουμε ποιότητα.

Μμμμ ειναι της nova foods ,αν δεν κανω λαθος παραγεται στην Ιταλια,δεν εχω τη συσκευασια μπροστα μου,την urinary,την καταβροχθισαν σε σχεση με την απλη που ειχε παρει ο αντρας μου(ντιπ ασχετος)
Παντως αν τους κατσει καλα ,θα μου κατσει κι εμενα ,την βρηκα 30€ τα 12,5 κιλα

Δε τη ξέρω αυτή την εταιρεία, πολύ δελεαστική είναι πάντως η τιμή της κι έχει και ειδική σειρά για στειρωμένα, πόσο μάλλον που την καταβροχθίζουν τα ζουζούνια, κι εμάς η δική μας μάς βγαίνει 50 ευρώ το 20κιλο, άρα στα ίδια ερχόμαστε! Θα το ψάξω πάντως για τη συγκεκριμένη, να συγκρίνω συστατικά σε σχέση με τη δική μας, αλλά και σε σχέση με την affinity που έθεσε η rouli παραπάνω και μου τη θύμισε γιατί κι αυτή μας είχε καθήσει καλά και την είχαμε κόψει τελικά επειδή δε την έφερνε πλέον ο κτηνίατρος τότε κι όχι λόγω τιμής, αφού βγαίνει ελάχιστα παραπάνω από αυτή που παίρνουμε... στην χχl συσκευασία βέβαια...
Όχι ότι έχουμε παράπονο από την τροφή μας αλλά άμα βρούμε κάτι πιο ποιοτικό στα ίδια χρήματα πάνω κάτω, γιατί όχι;
Περιμένουμε λοιπόν τις εντυπώσεις της γαταπληκτικής οικογένειας για τη νέα σας τροφούλα :)

Mαρακι
εμενα μου εκανε εντυπωση γιατι την τρωει και ο Τζιμης(ναι μεν κοιλιοδουλος,αλλα ο κυριος στην κροκετα μας την εκανε:mad:)μονο την eqioulibrio ετρωγε με την ιδια ορεξη αλλα μονο την κανονικη ,για στειρωμενα με τιποτα
να τα συστατικα για την urinary"
Maize, maize gluten, dehydrated chicken and turkey meat 18%, lard, fresh chicken and turkey meat 6%, rice, hydrolysated chicken protein, sodium chloride, calcium carbonate, peas, beet pulps, brewer's yeast 0,5%, maize oil 0,5%, dehydrated fish meal, pork greaves.
Additives per kg

Nutritional additives: vitamin A 27.500 UI, vitamin D3 1.600 UI, vitamin E 420 mg, copper sulphate pentahydrate 10 mg (copper 5 mg), ferrous carbonate 186 mg (iron 80 mg), calcium iodate, anhydrous 4 mg (iodine 0,4 mg), sodium selenite 10 mg (selenium 0,1 mg), zinc oxide 100 mg (zinc 75 mg), manganous oxide 12 mg (manganese 7,5 mg), taurine 1.000 mg, choline chloride 600 mg, DL-methionine 50 mg.
Analytical constituents

Moisture 8%, crude protein 34%, crude oils and fats 14,5%, crude fibres 1,7%, crude ash 5,9%, calcium 1,1%, phosphorus 0,8%, magnesium 0,08%.

για πες γνωμη,γιατι δεν το κατεχω και πολυ το ξενογλωσσο:P

α να και γιοα τα στειρωμενα (θα δοκιμασω αν την τρωνε και αυτη τοσο καλα ,προς το παρων δεν πηρα συσκευασια μεγαλη,οποτε αυριο θα παρω και αυτην)και θελω την γνωμη σας
1)αν σας φαινεται καλη
2)αν τελικα τις τρωνε και τις 2 ποια να προτιμησω?για στειρωμενα ή urinary?
Composition

dehydrated chicken and turkey meat 24% (of which turkey 50%), maize, maize gluten, wheat bran, lard, dehydrated fish meal 4%, pea fibre 4%, rice, pork greaves, lignocellulose, hydrolysated chicken protein, maize oil, sodium chloride, brewer's yeast.
Additives per kg

Nutritional additives: vitamin A 27.500 UI, vitamin D3 1.600 UI, vitamin E 420 mg, copper sulphate pentahydrate 10 mg (copper 5 mg), ferrous carbonate 186 mg (iron 80 mg), calcium iodate, anhydrous 4 mg (iodine 0,4 mg), sodium selenite 10 mg (selenium 0,1 mg), zinc oxide 100 mg (zinc 75 mg), manganous oxide 12 mg (manganese 7,5 mg), taurine 1.500 mg, choline chloride 600 mg, DL-methionine 50 mg.
Analytical constituents

Moisture 8%, crude protein 38%, crude oils and fats 11,2%, crude fibres 4%, crude ash 5,9%, calcium 1,1%, phosphorus 0,95%, magnesium 0,09%.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Οφηλία μου μπορείς να μου πεις γιατί κόψατε την equilibrio? Εγώ αυτή του παίρνω, (την light) την τρώει με ευχαρίστηση αλλά κάτι πήρε το αυτί μου, ότι έχει κάποια προβλήματα. Δεν είμαι σίγουρη αν μου το είπαν διότι δεν την έφερναν στο μαγαζί τους.
Καιρό έχω να σας γράψω, κι ελπίζω όλοι/ες να είστε καλά!

Μια χαρά μου φαίνονται τα συστατικά τους ofilia, τόσο στην urinary όσο και στη sterilized (μικρές οι διαφορές τους, απλά η δεύτερη είναι πιο light, από την άποψη των λιπαρών) δεοδομένης κιόλας της τιμής νομίζω ότι είναι σούπερ για..γατοπολύτεκνους και καλύπτουν και οι δύο καλά τα στειρωμένα. Κι η δική μας urinary πάνω κάτω παρόμοια σύσταση έχει. Τώρα όσον αφορά στο ποιά να διαλέξεις άμα τους κάτσουν καλά, νομίζω εγώ θα διάλεγα την urinary, μιας που θεωρείται πιο κατάλληλη για την προστασία τους (κ κυρίως των αρσενικών) από προβλήματα στο ουροποιητικό. Αλλά τα επίπεδα σε μαγνήσιο είναι ούτως ή άλλως χαμηλά και στις δύο, απ΄ό,τι βλέπω (0,01 η διαφορά), οπότε όποια και να προτιμήσεις το ίδιο κάνει πιστεύω...

Ηλεκτρα μου (περα του οικονομικου που την βρηκα 27-28ε τα 7,5 κιλα,αν και ο πετσοπας μου ειπε θα μου την αφηνε 25ε,τα σκασμενα ετρωγαν πολυ καλα την απλη -για στειρωμενα δεν την προτιμησαν καθολου-και η απλη εχει υψηλα ποσοστα λιπαρων:/:

σημερα πηρα την ok passion για στειρωμενα και πεσαν με τα μουτρα(ποιος???τα γαταπληκτικα???????)οποτε θα παρω τσουβαλακι για στειρωμενα,αφου και η urinary ενημερωθηκα πως ειναι σε ελλειψη.

Καλησπερα σας θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις για τη τροφη που πρεπει να δινω στον γατουλι μου ο οποιος ειναι 1.5 χρονων κ κιλα 5.5 η κτηνιατρος μας δεν μας βοηθαει ιδιαιτερα στο θεμα αυτο.ο jean μου ειναι στειρωμενος και πολυ επιλεκτικος στα φαγητα ετρωγε royal canin για στειρωμενα αλλα σταματησε δοκιμασα πολλες κ τελικα επειδη εοχε αρχησει να πεφτει το τριχωμα του οχι κατι φοβερο αλλα πεφτανε τριχουλες πηρα τις bozita για τριχωμα που ειναι,αυτη του αρεσει παρα πολυ και η κτηνιατρος μας ειπε να του δινω αυτη αφου του αρεσει,το θεμα μου ειναι αν θα εχει καποιο προβλημα υγειας? Οπως επισης τρωει κονσερβα τις gourmet καθε μερα μια τισ μικρες κ αρκετες λιχουδιες αυτα του κανουν κακο η οχι? Ευχαριστω πολυ!

προσωπικα, δεν την εχω δοκιμασει αλλα εχω ακουσει οτι ειναι απο τις πολυ καλες, η bozita.
απλως επειδη ειναι στειρωμενος, δες να παιρνεις την σειρα για στειρωμενα ή light ή urinary, ανάλογα τί έχει.

υ.γ. μη σου κανει εντυπωση για τη βοηθεια της κτηνιατρου, δεν ειναι η δουλεια τους ουσιαστικα αυτη, απλως καποια κατευθυνση σου δινουν οσον αφορα στο ειδος της τροφης. φαντασου κατι σαν τους δικους μας παθολογους σε σχεση με εναν διατροφολογο. ειναι και πολλες οι τροφες και συνηθως δεν ξερουν συγκεκριμενα.

Καλημερα Θα του παρω την ιδια για στειρωμενα να δω αν θα τη φαει.Για τις κονσερβες και τος λιχουδιες ποια ειναι η αποψη σου? Ευχαριστω.

Άννα, τα αρσενικά στειρωμένα γατιά καλό είναι να προσέχουν τις ουρολοιμώξεις. Οπότε αν υπάρχει σειρά για το ουροποιητικό θα είναι καλό να την πάρεις. Ειδάλλως πάρε αυτή για τα στειρωμένα. Οι κονσέρβες και οι λιχουδιές είναι απολύτως θεμιτές. Βέβαια μπορεί το γατί να βάλει βάρος εύκολα με καθημερινή χρήση. Θα προσαρμόζεις εσύ την ποσότητα. Αν σε απασχολεί το τρίχωμα του μπορείς να του πάρεις λάδι σολομού για συμπλήρωμα, η να ραντίζεις τις κροκέτες με ελαιόλαδο, αν το τρώει. Τέλος μπορείς να κάνεις την μετάβαση από την μια τροφή στην άλλη σταδιακά για να την δεχθεί.

Ξερετε καποια τροφη που να ειναι για στειρωμενα γατακια σε μια καλη τιμη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

περίπου μέχρι πόσο μπορείς να δώσεις? Οι πολύ φθηνές που έχω δώσει είναι οι tonus και josera. Περίπου στα 7 ευρώ. Η Josera κάπως καλύτερη. Α και η farmina του είχε αρέσει. Ποιοτικά μπορεί να βρεις και καλύτερες πάνω από το 10ευρω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back