Τροφή για στειρωμένες γάτες

καλησπερα, είμαι καινούργιο μέλος, και έχω μια σημαντικη απορία απο όσα διάβασα πιο πάνω.

εχω εναν κόκινο γατούλι αρσενικο 5 ετων. τον στειρωσαμε οταν ήταν 1 ετους και κάτι. ηταν τοτε 5.5 κιλα, τα τελευταια 2 χρόνια είναι σταθερος στα 4,5-4,7 κιλα χωρις να καταλαβαινω γιατί. στην αρχη του δίναμε κανονικη τροφή και καθε τρίτο μηνα για στειρωμενα για 1 μηνα. με λιγα λογια 3-4 μηνες το χρόνο για στειρωμενα και τους υπολοιπους μηνες κανονικη χωρις υψηλο μαγνησιο.

τωρα λαμβανει μονιμως για στειρωμενα ξηρα τροφη.φταίει αυτο που δεν παίρνει κιλά?κανει εμετους ασπρους ή και με φαι 3-4 φορες την εβδομαδα...τι μπορει να είναι?? θα ήθελα να βοηθησετε γιατι ανησυχω πολυ.

ευχαριστω πολυ!
Φοβάμαι πως την απάντηση στην ερώτηση αυτή μπορεί να την δώσει μόνο ο κτηνίατρος.
Εγώ θα ρωτήσω μόνο αν παίρνει κάτι ο γατούλης για τις τριχόμπαλλες; Αλήθεια τι χρώμα είναι, μήπως κυριαρχεί το άσπρο και και ο άσπρος εμμετός που βλέπετε είναι οι τριχόμπαλλες που βγάζει, μαζί με φαγητό κάποιες φορές;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα, ευχαριστω για την απαντηση.

του δινω την whiskas antihairball και οσον αφορά στο χρώμα ειναι ναι μεν πιο πολυ το κόκκινο αλλά στην κοιλιά και τον λαιμό είναι άσπρος που ειναι φαναζομαι πιο μεγαλες οι τρίχες εκει...ισως ειναι και αυτο για τον άσπρο εμετο.(και με φαί αλλα σπάνια)

θα μιλήσω αύριο με τον κτηνίατρο να το σιγουρεψω τι ακριβως ειναι γιατι ο νους παει πάντα στα ασχημα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα, ευχαριστω για την απαντηση.

του δινω την whiskas antihairball και οσον αφορά στο χρώμα ειναι ναι μεν πιο πολυ το κόκκινο αλλά στην κοιλιά και τον λαιμό είναι άσπρος που ειναι φαναζομαι πιο μεγαλες οι τρίχες εκει...ισως ειναι και αυτο για τον άσπρο εμετο.(και με φαί αλλα σπάνια)

θα μιλήσω αύριο με τον κτηνίατρο να το σιγουρεψω τι ακριβως ειναι γιατι ο νους παει πάντα στα ασχημα
Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει το μυαλό σας στο χειρότερο. Νέος γατούλης είναι και αρκετά προσεγμένος απ' ότι κατάλαβα.:)
Αυτά τα κροκετάκια της whiskas δεν κάνουν ιδιαίτερη δουλειά, περισσότερο λειτουργούν σαν treat. Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα που διευκολύνουν την απορρόφηση των τριχών που μαζεύονται στο στομάχι των γατιών μας και αποβάλλονται με τον πιο φυσικό τρόπο, χωρίς να παιδεύονται με εμμετούς τα καημενούλια.
Ο άσπρος εμμετός τώρα, μπορεί να είναι και από το λευκό χρώμα των τριχών που έχει στην κοιλίτσα του όπως λέτε, μπορεί όμως να βγάζει και σκέτα σάλια που έχουν την μορφή άσπρου αφρού πολλές φορές.
Πάντως καλό θα ήταν να τον έβλεπε ο κτηνίατρος για να αποκλείσει οτιδήποτε άλλο και να επικεντρωθείτε εκεί, στις τριχόμπαλλες δηλαδή. Κι εμένα η πρώτη μου γατούλα, όταν δεν ήξερα τίποτα από αυτά τα πράγματα, στην ηλικία του γατούλη σας ήταν όταν το πρωτοανακαλύψαμε.
Εύχομαι σύντομα να μάθετε τι συμβαίνει και να είναι όλα περαστικά του.:)

Καλησπέρα, εχω άλλες 5 μερες και τελειωνω την τροφη nutram για γατακια, πλεον ο μαξουλης είναι 8 μηνων και εκλεισε ένα μηνα στειρωμενος!! πηγα απ το πετ σιτυ κ μ ειπαν να του παρω την nutram για στειρωμενους αρσενικούς τα συστατικα της είναι αυτα

nutram URINARY CARE MALE

Ακατέργαστες πρωτεϊνες min. 33
Ακτέργαστο λίπος min. 15
Ακατέργαστες ίνες min. 4.5
Ακατέργαστη τέφρα min. 6.5
Μαγνήσιο max. 0.10
Ταυρίνη min. 1800mg/kg
Ωμέγα-6 min. 2.40
Ωμέγα-3 min. 0.20

Και η άλλη που θελω να συγκρινω είναι η apllaws, μ ειπαν πολύ καλα λογια για αυτην την τροφη, δεν γραφει βεβαια ότι είναι για στειρωμενα, αλλα καπου διαβασα ότι δεν χρειαζεται αρκει να κοιτάξουμε αν εχει χαμηλα καποιες τιμες.. Ποια πρεπει να κοιτάξω???
apllaws aduld chicken

Πρωτεΐνη 38%,
ακατέργαστα έλαια και λίπη 20%,
ακατέργαστες ίνες 2.1%,
ακατέργαστες σταχτη 10,5%
omega 6: 3,8%
omega 3: 0,8%
ασβέστιο 2,3%,

φώσφορος 1.5%,
ταυρίνη 2000 mg/kg,
Η ποιο εμπειρες ποια από τις 2 σας φαινετε πιο καλη, για γατο 8 μηνων στειρωμενο?? ειχα παρει μικρα σακουλάκια να κανω δοκιμη και τις τρωει και τις 2, λιγο με πιο ορεξη την apllaws. περιμενω απαντησεις , ευχαριστωωωωωω ;)

ο μαξ μεγαλωσε!!!!!

Συνημμένα

• 20150425_101719.jpg
    20150425_101719.jpg
    1.005,2 KB · Εμφανίσεις: 51
  • 20150427_111555.jpg
    20150427_111555.jpg
    877,3 KB · Εμφανίσεις: 60
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημέρα!!! Ποιο ειναι το συστατικο π πρεπει να μην εχει σε μεγαλο βαθμο η ξηρα τροφη για στειρωμενο γατο??

Καλημέρα!!! Ποιο ειναι το συστατικο π πρεπει να μην εχει σε μεγαλο βαθμο η ξηρα τροφη για στειρωμενο γατο??
Οι υδατανθρακες.

Οι υδατανθρακες.
Οι υδατάνθρακες είναι για να μην παχαίνουν. Το συστατικό που πρέπει να είναι σε μικρό ποσοστό για να μην κινδυνεύουν, κυρίως τα αρσενικά γατιά, από παθήσεις του ουροποιητικού, είναι το μαγνήσιο και το νάτριο.

Το παχος ειναι το νουμερο ενα προβλημα στα στειρωμενα. Αν και το νουμερο ενα συστατικο που πρεπει να αποφευγεται ειναι η ξηρα τροφη.

Το μαγνησιο το καταλαβαινω γιατι πολλοι εχετε και μια αδικαιολογητη εμμονη/ψυχωση με αυτο, αλλα το νατριο γιατι;

Το παχος ειναι το νουμερο ενα προβλημα στα στειρωμενα. Αν και το νουμερο ενα συστατικο που πρεπει να αποφευγεται ειναι η ξηρα τροφη.

Το μαγνησιο το καταλαβαινω γιατι πολλοι εχετε και μια αδικαιολογητη εμμονη/ψυχωση με αυτο, αλλα το νατριο γιατι;
Γιατί και αυτό συμβάλει σε κάποιο βαθμό στην δημιουργία ουρόλιθων. Περισσότερο βέβαια το μαγνήσιο αλλά έχει και το νάτριο το μερίδιο ευθύνης του.
Γι' αυτό σε ζώα που δίνουμε μαγειρεμένο φαγητό δεν βάζουμε ποτέ αλάτι.
Στο θέμα της σκέτης ξηρής θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. ΄Ομως το συνιστούν κτηνίατροι και αν κάποιος δεν το ψάξει μόνος του ή δεν την έχει πατήσει, δύσκολο να μην ακολουθήσει τις οδηγίες τους.:/:
Τώρα όσο για το πάχος αυτό που ευθύνεται κυρίως είναι πως τα γατιά ζουν μέσα στα σπίτια μας χωρίς μεγάλες δυνατότητες να γυμνάζονται... Είχα έναν γάτο στειρωμένο από 6 μηνών και μέχρι 4 χρονών έβγαινε και έξω εκείνα τα χρόνια. Δεν είχε παχύνει καθόλου και τότε δεν ήξερα για τροφές ειδικές για στειρωμένα. Από τότε που περιορίστηκε μεσα στο σπίτι, πάχυνε αμέσως.
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι προσοχή στην ποσότητα του φαγητού, ότι κι αν είναι αυτό και να προσπαθούμε να παίζουμε αρκετά μαζί τους για να γυμνάζονται όσο γίνεται.:)

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Εμενα ο κτηνιατρος μ ειπε καθημερινα καλης ποιοτητας ξηρα τροφη όσο θέλει και 3 φορες την εβδομάδα κονσερβα... τελικα βλέπω πως ο καθένας λεει κ κατι διαφορετικο.. Το θέμα ειναι επειδη απο μικρό του δινω ξηρα τροφη δεν τρελαίνεται για κονσερβα!!..

To νατριο ομως το προσθετουν επιτηδες σε πολλες κροκετες για ουρολιθους ωστε να αναγκαζεται το ζωο να πινει περισσοτερο νερο για να αραιωνονται τα ουρα και να αποφευγεται το προβλημα.

Ο δικος μου κτηνιατρος παντως μου λεει να δινω μονο υγρη τροφη. Μηπως να αλλαζατε κτηνιατρο;

spongebob21, εχεις δοκιμασει το αυτοννοητο; Να τον αφησεις δηλαδη νηστικο; Αν μαθει τι εστι πεινα, θα τρωει τα παντα. Μη τον κακομαθαινεις.

Καλησπερα! Εχω εναν πρωην αδεσποτο στειρωμενο γατουλη τον Αρη ειμαι νεα γατομαμα! Παθαινω μαζι του το εξης: ειναι 9 μηνων και του περνω την pro plan για στειρωμενα γατουνια. Δινω 14ε το 1,5 κιλο και δεν με φτανει ουτε μηνα! Κλαιει ολη την ωρα για να φαει!!! Δεν χορταινει; εχω πει πολλες φορες οτι θα κρατηθω και θα του βαζω μονο πρωι-μεσημερι- βραδυ!! Αλλα αυτο ειναι αδυνατον κλαιει και μ ακολουθει σαν τις αμαρτιες μου απο πισω για να του βαλω να φαει. Δεν τολμω να παω στην κουζινα γιατι ετσι και με παρει γραμμη καηκα ξεκιναει ο θρηνος!! Χαχαχαχα εχετε παθει κατι παρρομοιο; το pet shop μου προτεινε επειδη ειναι φαγανο και η pro plan ειναι ακριβη να δοκιμασω την Passion για στειρωμενα σε χυμα την ξερετε; φοβαμαι να δοκιμαζω χυμα απο την μια γιατι με τοσα που ακουω για το ουροποιητικο τους τρεμω! Και κατι ακομα απο δραστηριοτητα εσας πως πανε; εμενα πρεπει να πινει red bull κρυφα δεν εξηγηται αλλιως μολις αρχισει να χαραζει αρχιζει να τρεχει σαν παλαβο μεσα στο σπιτι, μας δαγκωνει τα ποδια....κυνηγαει το σκυλο , τι παθαινει; ποτε θα ηρεμησει; ποιοις του ειπε οτι θελουμε να ξυπναμε απο τις 5 και τις 6 το πρωι....αυτα! Ευχαριστω! Οποιαδοιποτε γνωμη και εμπερια θα βοηθουσε!

Η γνώμη μου είναι πως οι ποσότητες που αναγράφονται σε κάθε τροφή είναι ενδεικτικές. Ζύγισε την τροφή και δεν πόση του χρειάζεται για να χορτάσει. Πόσα κιλά είναι? Σε παίρνει να τον ταΐζεις μέχρι να χορτάσει, για ένα μήνα? Να δεις μέχρι που θα κυμανθεί το βάρος του. Έπειτα μπορεί να μην του ταιριάζει η τροφή, δοκίμασε να την αλλάξεις. Την passion αν εννοείς την OK passion είναι καλή από ότι βλέπω, κοντά στην pro plan.
https://www.okpassion.it/en/home.php?page=cat_dry_urinary
https://www.proplan-cat.co.uk/products/product-range/dry-food/sterilised δες συστατικά και ανάλυση.

Πολλές χύμα είναι απλά συσκευασμένες σε μεγάλα τσουβάλια, δεν σημαίνει ότι είναι ότι να ναι.

Αυτη την στιγμη του δινεις λιγοτερο απο 50γρ ημερησιως. Μιλαμε για υπερβολικα μικρη ποσοτητα για γατι που βρισκεται ακομα στην αναπτυξη :eek: Λογικο να τρεχει ολη την ωρα απο πισω σου και να πειναει! Ειναι και η τροφη χαλια και η κατασταση χειροτερευει! Αν το γατι ειναι υπερβολικα δραστηριο, τοτε πρεπει να τρωει ακομα περισσοτερο!

Παρηγγειλε online τροφη acana ή orijen, την συσκευασια των 6.8 κιλων, που τα χορταινει με μικροτερη ποσοτητα και περιεχουν 70-80% κρεας. Την acana την παιρνω γυρω στα 50 ευρω τα 6.8 κιλα. Αν την συγκρινω με την pro plan που παιρνεις στα 14 ευρω το 1.5 κιλο, τοτε η acana μου βγαινει στα 11 ευρω το 1.5 κιλο. Μπορεις να την βρεις και στα 40-45 ευρω αν ψαξεις καλα. Στειλε μου ΠΜ αν θελεις να σου πω απο που την αγοραζω με δωρεαν μεταφορικα και παραδοση μεσα σε 2 εργασιμες ημερες.

Nelliel και pepper σας ευχαριστω για την βοηθεια. Pepper ναι την ok passion εννοω.....οσο για την pro plan καπου διαβασα εδω στο σαιτ οτι κι αλλος γατογονιος ειχε το ιδιο προβλημα με μενα το γατακι του δεν χορτενε!!! Του βαζω οικανοποιητηκη ποσοτητα να φαει καθε φορα για να χορτασει αλλα μπα τζιφος! Σκεφτομαι μηπως ειναι λυχουδης απλα κ τρωει απο λαιμαργια κ μονο οχι γιατι απαραιτητα πειναει πολυ.....τι να πω.....τωρα ειναι 9 μηνων περιπου, 4 κιλα! Καλο η κακο; οσο για τις χυμα με προβληματιζει οτι και πολλους οτι επειδη ειναι ανοιχτες τιθεται θεμα υγρασιας, σκονης, να μπαγιατευουν πιο ευκολα....τωρα αληθεια ψεματα ποιος ξερει...

Τελευταία επεξεργασία:
Οι κτηνίατροι μου έδωσαν περιθώριο να φτάσει ο γάτος μέχρι 6 κιλά, παραπάνω όχι. Δεν θυμάμαι 9 μηνών το βάρος, αλλά στον χρόνο είχε φτάσει τα 5.200 και παραμένει. Είναι πολύ ικανοποιητικό βάρος. Τα λέω αυτά γιατί το γατί σου έχει περιθώρια. Ζυγίζεις την ποσότητα που τρώει? Αύξησε την μέχρι να το δεις χορτασμένο. Όπως λέει και η Nelliel παραπάνω, βρίσκεται στην ανάπτυξη.

Γενικά υπάρχουν αρκετές τροφές σε πολύ καλή τιμή και ποιότητα, ειδικά αν ψάξεις στο ίντερνετ όπως είπαν και παραπάνω.
Επίσης νομίζω πως το φυσιολογικό είναι 2 κιλά τροφής περίπου το μήνα(μιλάω αν τρώει αποκλειστικά ξηρή τροφή).΄

Όσο για την χύμα τροφή έχει να κάνει ανάλογα με το πόσο κατανάλωση έχει- δλδ αν πωλείται αμέσως ή μένει μήνες ανοιχτό το τσουβάλι. Εγώ πχ έχω 2 καταστήματα που παίρνω χύμα τροφή, ξέρω όμως πως "φεύγουν" σαν τρελές, δλδ είτε τα συσκευάζουν σε ξεχωριστές σακούλες του κιλού είτε είναι κωδικοί που "φεύγουν" σε λίγες μέρες γτ τις προτιμούν πολλοί λόγω οικονομίας.

υ.γ. αν είναι ζωηρό έτσι θα είναι πάντα χαχαχαχα επίσης οι γάτες έχουν αυτή την συνήθεια να ξυπνάνε χαράματα και να τρέχουν :D

Γενικά υπάρχουν αρκετές τροφές σε πολύ καλή τιμή και ποιότητα, ειδικά αν ψάξεις στο ίντερνετ όπως είπαν και παραπάνω.
Επίσης νομίζω πως το φυσιολογικό είναι 2 κιλά τροφής περίπου το μήνα(μιλάω αν τρώει αποκλειστικά ξηρή τροφή).΄

Όσο για την χύμα τροφή έχει να κάνει ανάλογα με το πόσο κατανάλωση έχει- δλδ αν πωλείται αμέσως ή μένει μήνες ανοιχτό το τσουβάλι. Εγώ πχ έχω 2 καταστήματα που παίρνω χύμα τροφή, ξέρω όμως πως "φεύγουν" σαν τρελές, δλδ είτε τα συσκευάζουν σε ξεχωριστές σακούλες του κιλού είτε είναι κωδικοί που "φεύγουν" σε λίγες μέρες γτ τις προτιμούν πολλοί λόγω οικονομίας.

υ.γ. αν είναι ζωηρό έτσι θα είναι πάντα χαχαχαχα επίσης οι γάτες έχουν αυτή την συνήθεια να ξυπνάνε χαράματα και να τρέχουν :D

Μου επεσε η ψυχολογια.....δεν θα ξανακοιμηθω.....:P......οσο για τις τροφες σωστο το σκεπτικο σου!! Αν επιτρεπετε εσυ τι τροφη του δινεις; εγω λεω να δωσω μια ευκαιρια στην ok passion! Του δινω και κονσερβα μεσα στην εβδομαδα του αρεσει ευτυχως.....το κακο ειναι οτι του αρεσει και η σκυλοτροφη και η σκυλοκονσερβες του λυγουρινου αλλα μολις τον δω να κανει ``` επιθεση`` τον μαζευω αμεσως.....θα φαει και μας αυτος καμια ωρα χαχαχαχαχαχα σας ευχαριστω πολυ !!!!

χαχαχαχαχα ενταξει μεγαλωνοντας ηρεμουν, αλλα μη φανταστεις πως ενα ζωηρο γατι θα γινει απολυτως του καναπε.
επισης βοηθα αν υπαρχει και δευτερο γατακι για παρεα, ασχολουνται μεταξυ τους πολυ.

εγω της στειρωμενης γατας μου της δινω sanabelle light που βρισκω χυμα με 4ευρω/κιλο(με τις προυποθεσεις του χυμα που σου ειπα-φευγει πολυ γρηγορα στο καταστημα), κι ειμαι απολυτα ευχαριστημενη. ειναι εξαιρετικη τροφη και σε πολυ καλη τιμη.
δεν ξερω που μενεις, αν θες στειλε μνμ να σου πω το καταστημα, το οποιο εχει πολλες τροφες χυμα-σε ολες τις κατηγοριες και τιμες κι ειναι πολυ καλο καταστημα γενικα.

την οκ πασιον την εχω ακουστα αλλα δεν την εχω δοκιμασει οποτε δεν μπορω να πω αποψη.

υ.γ.εγω τωρα με το δευτερο γατι εχω αλλο προβλημα, τρωει το ενα το φαι του αλλου :P

καπου μεσα στο σαιτ ειχα βρει μια ενοτητα που ελεγε σχολια και αναλυση συστατικων των τροφων αλλα δεν το βρισκω παλι αν μπορει καποιος να μου στειλει τι λινκ...ευχαριστω!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back