Τροφή για στειρωμένες γάτες

7+ ετων ειναι και παρα πολυ δραστηριος. Σε σχεδον καθημερινη βαση κυνηγαει μονος του μπαλακια για 1-2 ωρες το πρωι και αλλο τοσο οταν νυχτωνει. Σε βλεπει πολλες φορες, καμπουριαζει, νιαουριζει και φευγει σαν βολιδα για να τον κυνηγισεις. Οταν παιζω μαζι του με καλαμι με φτερα πηδαει σε υψος 1-1.5μ στον αερα για να τα πιασει. Πολλες φορες τρελαινεται και κατεδαφιζει το σπιτι με το τρεξιμο του. Μονο στο ταβανι δεν πηδαει! Πριν στειρωθει ηταν νωχελικος και δεν επαιζε καθολου, ουτε καν εμπαινε στον κοπο να εξερευνα το σπιτι. Ολη μερα κοιμοταν, ετρωγε, και ψεκαζε. Ηταν πιο χοντρος απο οτι τωρα. Λογικο, αφου τοτε δεν κουνιοταν καθολου. Ιδια τροφη ετρωγε τοτε, ιδια και τωρα. Δεν εχει αλλαξει τιποτα στην ρουτινα του.

Ψαξτε στο internet για την στειρωση και το βαρος (στα αγγλικα εχει πιο πολλα αρθρα, neutering/spaying weight gain myth). Ειναι μυθος οτι η στειρωση κανει το ζωο υπερβαρο. Εμεις τα κανουμε υπερβαρα γιατι τους δινουμε περισσοτερη τροφη απο οτι χρειαζονται, τα εχουμε κλεισμενα μεσα στο σπιτι (αναγκαιο κακο) και δεν τα βοηθαμε να γυμναστουν. Ενας καλος ιδιοκτητης γατας δεν παρεχει στο ζωο του μονο τροφη, νερο και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, αλλα και ασκηση. Η αλληλεπιδραση μαζι τους ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητη.

ΥΓ: Μια γατα 6 ετων ειναι ακομα νεαρη και δεν δικαιολογειται να ειναι νωχελικη. Συνηθως πανω απο τα 10-12 αρχιζουν και "πεφτουν".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel η συμπεριφορά του γάτου σου που περιγράφεις μου θυμίζει γάτο νευρικό για αυτό ειναι τόσο υπερκινητικός αν και στειρωμένος.Το φυσιολογικό είναι τα γατιά μετά τη στείρωση να ηρεμούν. Και της αδελφής μου που ειναι αρσενικός 11 χρονών έτσι είναι νευρικός όλο τρέχει μέσα στο σπίτι ,πηδαει απο δω απο κει,σαν να μη τον χωράει το σπίτι.Ρώτησε κτηνίατρο και της είπε οτι έτσι είναι ο χαρακτήρας του, είναι νευρικό γατί.Μην νομίζεις και τα γατιά διαμορφώνουν χαρακτήρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Ελεος! Στο τελος θα μου τον βγαλετε και με σχιζοφρενια! Το πιο φυσιολογικο πραγμα ειναι να βλεπεις το γατι ζωηρο και δραστηριο! Στην θεση σας θα ανησυχουσα αν εβλεπα τα γατια σας να περνουν ολη την ημερα τους ξαπλωνοντας. Οσο πιο δραστηριο ειναι το ζωο, τοσο καλυτερη ειναι η φυσικη του κατασταση και αλλο τοσο μειωνεται ο κινδυνος να εμφανισει προβληματα υγειας που σχετιζονται με την καθιστικη ζωη. Ειναι οπως και με εμας. Αν δεν ασκεισαι και δεν εισαι δραστηρια, στα 45 σου θα εισαι με υπερταση, διαβητη και θα δυσκολευεσαι να ανεβεις 10 σκαλοπατια.

Σχιζοφρένεια δεν υπάρχει στα γατιά .Ενας κτηνίατρος μου είχε πει οτι τα ζώα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο ζούν διαμορφώνουν και χαρακτήρα,ζούν σε ήρεμο περιβάλλον γίνονται ήρεμα ,ζούν μέσα σε νευρωτικό περιβάλλον με τσακωμούς και φασαρίες γίνονται ανήσυχα και νευρικά.Αυτά βέβαια που ζουν μόνιμα μέσα σε σπίτι,και τα έχεις απο μικρά.Τα ζωάκια είναι όπως τα παιδάκια!

Τελευταία επεξεργασία:
Στο τελος θα μου πεις οτι τον δερνουμε κιολας! Την εννοια "παιχνιδι" την εχεις ακουστα; Αν δεν μπορεις να ξεχωρισεις ποτε το γατι ειναι νευρικο και ποτε παιζει, τοτε το προβλημα το εχεις εσυ και οχι το γατι μου, το οποιο παρεπιπτοντως εχει μεγαλωσει σε αριστες συνθηκες. Τι αλλο θα ακουσω θεε μου σημερα. Εχετε ξεφυγει εντελως μερικοι βγαζοντας συνεχως αυθαιρετα συμπερασματα λες και δεν εχετε κατι καλυτερο να κανετε στη ζωη σας.

.... τωρα κοιταω την happy cat που ανεφερες πολυ καλη τιμη εχει....να υποθεσω οτι η light ειναι για στειρωμενα γιατι sterilized δεν βλεπω να εχει....

Κι όμως υπάρχει Happy Cat Sterilized
t09058.gif

DSCN2677.jpg

Νelliel ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο,ούτε καν το σκέφτηκα.Εγώ απλώς είπα γενικά πως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας της γάτας ανάλογα με το περιβάλλον που ζεί.

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτή η τροφούλα η Ηappy cat για στειρωμένα είναι ολιστική; Είναι καλή, την έχει δοκιμάσει κανείς;

Έχει δοκιμάσει κανείς τις τροφές της versele laga?
Τελευταία, έχω δει σε 2-3 πετ σοπ της περιοχής μου την Lara και μου έκανε εντύπωση γτ δεν την ξέρω καθόλου.
Έχει 1,50 ευρώ τα 350 γραμμ αν δεν κάνω λάθος. Να υποθέσω είναι premium?
Βρήκα και την ιστοσελίδα της να δείτε και να μου πέιτε αν την ξέρετε ή τί σας λένε τα συστατικά της.
Lara_Adult___Ste_54386d20654ac.jpg

Analytical constituents
Protein 34 %
Crude fat 9 %
Crude fibre 4 %
Crude ash 9 %
Calcium 1,1 %
Phosphorus 1 %
Sodium 1 %
Magnesium 0,1 %
Taurine 0,2 %

Nutritional additives
Vitamin A 20.000 IU/kg
Vitamin D3 1.000 IU/kg
Vitamin E 100 mg/kg
E1 (iron) 50 mg/kg
E2 (iodine) 1,4 mg/kg
E4 (copper) 7 mg/kg
E5 (manganese) 57 mg/kg
E6 (zinc) 65 mg/kg
E8 (selenium) 0,2 mg/kg
Colourant(s)
Antioxidant(s)

Composition
Meat and animal derivatives (consisting of)
Chicken 30 %
Cereals
Vegetable protein extracts
Oils and fats
Derivatives of vegetable origin (consisting of)
Cellulose 2 %
Minerals
Yeast

Packings
Small bags 350 g
Bags 2 kg

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτή η τροφούλα η Ηappy cat για στειρωμένα είναι ολιστική; Είναι καλή, την έχει δοκιμάσει κανείς;

Εμείς αυτήν χρησιμοποιούμε και είναι ένα από τα τρία μέρη των καθημερινών γευμάτων της (τα άλλα δυο είναι R/C και κονσέρβα). Δεν νομίζω οτι είναι ολιστική (χωρίς να είμαι και σίγουρη), αλλά είναι πολύ καλή τροφή για στειρωμένα και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και για γατούλες με ευαίσθητο στομάχι.
Περιέχει 10% λιπαρά, 37% πρωτείνες, ταυρίνη και αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Τελευταία επεξεργασία:
Θα τη πάρω να τη δοκιμάσει η γατούλα μου,μπορώ να τη βρώ παντού;

Θα τη πάρω να τη δοκιμάσει η γατούλα μου,μπορώ να τη βρώ παντού;

Φοβάμαι πως όχι. Τυχαία βρήκα την πρώτη φορά και αγόρασα τη light της ίδιας μάρκας σε πετ σοπ κοντά στη γειτονιά μου μείναμε ευχαριστημένες, μας τελείωσε και πρόσφατα που έφερε και sterilized προτίμησα αυτή. Ενώ σε μεγαλύτερο πετ σοπ δεν την έχουν. :/:
Ωστόσο μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο μέσω on-line αγορών :)

Ευχαριστώ πολύ,θα το ψάξω.:)

Ανάμεσα στην κτηνιατρική σειρά της royal για στειρωμένα και στην απλή, ποια θεωρείτε καλύτερη εσείς;;

Ανάμεσα στην κτηνιατρική σειρά της royal για στειρωμένα και στην απλή, ποια θεωρείτε καλύτερη εσείς;;
Ποιάν ακριβώς εννοείτε όταν λέτε τροφή για στειρωμένα στην κτηνιατρική σειρά; Εγώ ξέρω πως έχει για στειρωμένα γατάκια μέχρι ενός έτους, για στειρωμένα από ενός έτους έως 7 ετών, για στειρωμένα από 7 έως 12 ετών και για στειρωμένα από 12 ετών και πάνω. Επίσης υπάρχει μια τροφή για στειρωμένα από 7 ετών και πάνω που ζητάνε συνέχεια τροφή και ελέγχει την όρεξή τους. Καμμιά από αυτές δεν είναι στην κτηνιατρική σειρά της royal.
Στην κτηνιατρική σειρά δεν γνωρίζω κάποια για στειρωμένα...:hmm:

Η κτηνιατρική σειρά(βρίσκεται αποκλειστικά σε κτηνιατρεία) για στειρωμένα βγάζει τα neutered young male και neutered young female! :) Απλά σκεφτόμουν και την απλή σειρά, την sterilised!! :) Τι γνώμη έχετε;;

Όντως έχει και κτηνιατρική για στειρωμένα. Ίσως είναι λίγο καλύτερη από την κανονική, ίσως κι όχι. Πρέπει να συγκρίνεις τα συστατικά.

Καλησπερα σε ολους τους γατογονεις!!! Μετα απο πολυ ψαξιμο και δοκιμες επειδη το θεμα με ειχε κουρασει με τις τροφες κατελληξα επιτελους σε μια και θα μεινω εκει!!! Απο pro plan που ειμασταν τελευταια φορα πηγα σε Equlibrium neuturedτα 2 κιλα τα περνω 11ε. Προς το παρον παρατηρω οτι τα κακακια ειναι αοσμα την τρωει ευχαριστα και πανω απ ολα χορταινει!!! Σταματησε αυτη η μονιμη κλαψα για φαι ολη μερα ολη την ωρα που τραβαγα με τις προηγουμενες τροφες!! Τωρα περιμενω να δω και το τριχωμα αν θα σταματησει να μαδαει τοσοοοοο πολυ!! Προς το παρον ευχαριστημενη!!

Θα βαλω και φωτο να δειτε....

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
cats_neutered_adult_epets.jpg

Συνημμένα

• cats_neutered_adult_epets.jpg
    41,6 KB · Εμφανίσεις: 175
  • cats_neutered_adult_epets.jpg
    41,6 KB · Εμφανίσεις: 175
γενικά νομίζω είναι μια χαρά η equilibrio. δεν έχει τύχει να την πάρω γτ έχω καλό πετ σοπ που πουλάει χύμα καλές τροφές.
αλλά έχω ακούσει θετικά σχόλια από όποιον την έχει δοκιμάσει κι η τιμή της είναι λογική.

υ.γ.το καλοκαίρι όλα τα γατιά μαδάνε αρκετά...!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back