Τροφή για στειρωμένους γάτους

Δεν είναι πολύ πιο ακριβές από τις άλλες τροφές,αλλά αν το δεις και σε σχέση με το ότι τρώνε πολύ μικρότερη ποσότητα και χορταίνουν και καλύπτουν και τις ανάγκες τους σε υδατάνθρακες και πρωτεϊνες,τελικά στα ίδια σου έρχονται από άποψη χρημάτων.Μπορείς να δεις τις συσκευασίες και κριτικές εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες εδώ, Άντζελα.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τς τς τς...τι εξυπηρέτηση,ταυτόχρονα το βάλαμε ruko.:lol:

:lol::lol::lol: Πετάει η ομάδα!:up:

Ευχαριστώ πολύ!Αν και ο δικός μου τρώει συνέχεια δεν σταματάει καθόλου!!:lol:
Ελιναι λίγο πολύ φαγανός :lol::lol::lol::lol::lol:

Χμ,καλό θα ήταν τώρα που στειρώθηκε να αρχίσεις να του περιορίζεις λίγο την τροφή σιγά σιγά,μέχρι να φτάσει το συνιστώμενο όριο που γράφει πάνω το σακουλάκι της τροφής για τα κιλά του.Αλλιώς μπορεί να σου γίνει βαρελάκι!:lol:

Ήταν 5.400 κιλά τον προηγούμενο μήνα και όταν τον πήγα για στείρωση ήταν 4,700 μου αδυνάτησε.:/:

Σε εμάς ο γιατρός μας είπε ότι ακόμα δεν θα του αλλάξουμε την τροφή αλλά να συνεχίσουμε ότι του δίναμε (hills,Friskies)και αν θέλουμε να τα ανακατεύουμε(mix)..(Όταν του κάναμε τη στείρωση ήταν 4.500 κιλά και πάει στον δέκατο μήνα)..Πάντως τρώει αρκετές φορές από λίγο όμως και αυτό από μόνος του..Βέβαια δοκιμάσαμε να του δώσουμε τροφή για στειρωμένες γάτες και δεν τις πλησίaσε καν..Έμεινε νηστικός και περίμενε την τροφή του μέχρι που αναγκαστήκαμε να πάρουμε τον κτηνίατρό μας νύχτα να πάμε στο κτηνιατρείο του που έιναι και pet shop για να μας δώσει Hills..

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να αλλάξουμε και τη διατροφή της γάτας μας όταν έχει περάσει το σοκ της στείρωσης..Πολλές αλλαγές μαζί δεν ξέρω αν τις αντέχουν..Ο γιατρός μας μας είπε να αρχίσουμε την τροφή για τις στειρωμένες γάτες μετά το καλοκάιρι κατά τον Οκτώβριο εξαιτίας της εποχής..Δεν θέλει να του την αλλάξουμε το καλοκάιρι..

Η αλλαγή τροφής δεν είναι κάτι το τρομερό. Απ' όσο ξέρω, το γατί μπορεί να περάσει απευθείας σε ειδική τροφή μετά τη στείρωση. Δεν είναι ανάγκη να περάσει κάποιο διάστημα.
Φυσικά καλό είναι να εισάγεις την καινούργια τροφή σταδιακά, αναμιγνύοντάς την με την παλιά (ίσως γι' αυτό να την απέρριψε ο δικός σου).

Ο γιατρός μας μας είπε να αρχίσουμε την τροφή για τις στειρωμένες γάτες μετά το καλοκάιρι κατά τον Οκτώβριο εξαιτίας της εποχής..Δεν θέλει να του την αλλάξουμε το καλοκάιρι..

Τι σχέση έχει η εποχή;:confused: Ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο.

Εξαιτίας των προβλημάτων στο πεπτικό που μπορέι να παρουσιάσει εδώ εξαιτίας της ζέστης..

Καλά σου είπε το ίδιο μου είπε και καποια ιδιοκτήτρια ενός pet shop που ξέρει.

Ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες?

Καλημέρα παιδιά! Έχω κάποια απορία σχετικά με τις τροφές. Μέχρι τώρα λόγω άγνοιας και λόγω χαμηλότερης τιμής:P έπαιρνα στη γάτα μου friskies. Μετά τη στείρωση όμως έχει παχύνει και ο κτηνίατρος μου πρότεινε να μου δώσει ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες γιατί τα frieskies παχαίνουν. Διάβασα στις κριτικές για τις τροφές για την Royal Canin Young Female S/O Stones and Weight, και από ότι είδα είναι πολύ καλύτερη ποιοτικά από άποψη βιταμινών και άλλων στοιχείων, όμως τα λιπαρά της και οι πρωτεϊνες της είναι στα ίδια ποσοστά με τα frieskies. Η απορία είναι πώς γίνεται να αδυνατίσει η γάτα μου με την τροφή αυτή αφού το ποσοστό των λιπαρών κυρίως είναι ίδιο? :hmm:Ευχαριστώ!

Η τροφή αυτή γράφει επάνω πόσα γραμμάρια πρέπει να τρώει η γατούλα σου εαν είναι φυσιολογική στο βάρος ή εάν χρειάζεται να αδυνατίσει. Εφόσον εσύ πρέπει να της κάνεις δίαιτα, είναι υπολογισμένο ότι με τα γραμμάρια που θα σου υποδεικνύει η συσκευασία (και με λίγο περισσότερο παιχνίδι και τρέξιμο μέσα στο σπίτι:P ) θα καταφέρετε το στόχο!

Καλημέρα παιδιά! Έχω κάποια απορία σχετικά με τις τροφές. Μέχρι τώρα λόγω άγνοιας και λόγω χαμηλότερης τιμής:P έπαιρνα στη γάτα μου friskies. Μετά τη στείρωση όμως έχει παχύνει και ο κτηνίατρος μου πρότεινε να μου δώσει ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες γιατί τα frieskies παχαίνουν. Διάβασα στις κριτικές για τις τροφές για την Royal Canin Young Female S/O Stones and Weight, και από ότι είδα είναι πολύ καλύτερη ποιοτικά από άποψη βιταμινών και άλλων στοιχείων, όμως τα λιπαρά της και οι πρωτεϊνες της είναι στα ίδια ποσοστά με τα frieskies. Η απορία είναι πώς γίνεται να αδυνατίσει η γάτα μου με την τροφή αυτή αφού το ποσοστό των λιπαρών κυρίως είναι ίδιο? :hmm:Ευχαριστώ!

Νομίζω ότι δε συγκρίνεται η εταιρία Friskies με την Royal Canin, η δεύτερη είναι απείρως καλύτερα στα συστατικά που περιέχουν οι κροκέτες και έχει 10% λιπαρά. Ελέγχει το βάρος της γάτας και προστατεύει από τη δημιουργία ουρόλιθων;) Αλλάξέ της τροφή, θα δεις διαφορά.

Μήπως πρέπει να πάρεις την Royal Canin Veterinary Diet, μήπως αυτή έχει λιγότερα λιπάρα γιατί λογικά για young adoult θα είναι πιο λιπαρή. Και μία απορία ψάχνοντας στο Internet για να βρω την Persian Royal Canin είσα ότι στην Αμερική την πουλάνε περίπου 20 δολ. πως γίνεται τώρα στην Ελλάδα να έχει πάλι 20 Ευρώ μόνο οι Εταιρείες το γνωρίζουν

Η αλήθεια είναι ότι πριν τη στείρωση τις έδινα ανεξέλεγκτα τροφή. Μετά τη στείρωση όμως και αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχει επιπλέον λίπος, τις έδινα όσα γραμμάρια έλεγε η συσκευσία για γάτα 4 κιλών. Η δική μου τη μέρα της στείρωσης ήταν 3.700 κιλά και τώρα μετά από 2 μήνες έφτασε τα 4.400 παρόλο που της δίνω όσα λέει η συσκευασία! Θα πάω σήμερα να της πάρω από το γιατρό ειδική τροφή αλλά μήπως δεν αδυνατίσει λόγω ίδιων λιπαρών?

Θα πάω σήμερα στο γιατρό να μου αυτός ποιά τροφή να της δίνω και πόσα γραμμάρια.Δεν ξέρω ποια θα μου προτείνει...:hmm:Θα τον ρωτήσω πόσα λιπαρά έχει πριν την πάρω.Ευχαριστώ πολύ!;)

Καλημέρα και από μένα έχω κι εγώ μια απορία..Ξέρετε οι περισσότεροι ότι έχω αρσενικό και θυληκό..Τι γίνεται με την τροφή μετά την στείρωση του πρώτου(μάλον δεν θα τα στειρώσω και τα δύο αμέσως)??Δηλαδή αν στειρώσω την Ήλια μπορώ να δίνω και στα 2 ίδια τροφή και μετά την στείρωση και των 2 τρώνε και αρσενικά και θυληκά τα ίδια για στειρωμένες γάτες????

Καλημέρα και από μένα έχω κι εγώ μια απορία..Ξέρετε οι περισσότεροι ότι έχω αρσενικό και θυληκό..Τι γίνεται με την τροφή μετά την στείρωση του πρώτου(μάλον δεν θα τα στειρώσω και τα δύο αμέσως)??Δηλαδή αν στειρώσω την Ήλια μπορώ να δίνω και στα 2 ίδια τροφή και μετά την στείρωση και των 2 τρώνε και αρσενικά και θυληκά τα ίδια για στειρωμένες γάτες????

Τα στειρωμένα τρώνε τη δική τους ειδική τροφή. Από τα δικά μου γατιά, μόνο το ένα είναι στειρωμένο και τρώει τις δικές της κροκέτες, τις Royal Canin Young Female. Για τα αρσενικά υπάρχουν οι Royal Canin Young Male, που μοιάζουν στη σύστασή τους με τις κροκέτες για τα θηλυκά, αλλά όχι απόλυτα. Όταν στειρώσεις τις γάτες σου, θα δίνεις στην καθεμιά τις δικές της κροκέτες. Τουλάχιστον, αυτό θα κάνω εγώ με τις δικές μου.

Τα στειρωμένα τρώνε τη δική τους ειδική τροφή. Από τα δικά μου γατιά, μόνο το ένα είναι στειρωμένο και τρώει τις δικές της κροκέτες, τις Royal Canin Young Female. Για τα αρσενικά υπάρχουν οι Royal Canin Young Male, που μοιάζουν στη σύστασή τους με τις κροκέτες για τα θηλυκά, αλλά όχι απόλυτα. Όταν στειρώσεις τις γάτες σου, θα δίνεις στην καθεμιά τις δικές της κροκέτες. Τουλάχιστον, αυτό θα κάνω εγώ με τις δικές μου.
Δηλαδή δεν υπάρχει για στειρωμένες γάτες ανεξαρτήτου φύλλου τροφή ε???Μήπως πρέπει να τα μάθω τώρα να τρώνε ξεχωριστά????:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back