Fotini
Διάσημο μέλος
Δηλαδή δεν υπάρχει για στειρωμένες γάτες ανεξαρτήτου φύλλου τροφή ε???Μήπως πρέπει να τα μάθω τώρα να τρώνε ξεχωριστά????![]()
Για τις θηλυκές γάτες---> Royal Canin Young Female
Για τις αρσενικές γάτες---> Royal Canin Young Male
Είναι διαφορετικές κροκέτες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Οκ Ευχαριστώ...!!!Αρχίζουμε απο σήμερα εκπαίδευση πωως να μην χωνόμαστε στο φαί του άλλου!!!Για τις θηλυκές γάτες---> Royal Canin Young Female
Για τις αρσενικές γάτες---> Royal Canin Young Male
Είναι διαφορετικές κροκέτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Όσο για τις κτηνιατρικές Royal, ελάχιστα διαφέρουν η Young Male από τη Young Female στη σύστασή τους, περισσότερο κόλπα του μάρκετινγκ είναι αυτά. Ο προηγούμενος κτηνίατρος (που μάλιστα τις πουλούσε κιόλας) μου είχε πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τρώνε και τα δύο τη Young Male.
Ανεξάρτητα όμως απ' αυτό, θα ήταν καλό να τα μάθεις να τρώνε χωριστά. Αφενός για να ελέγχεις την ποσότητα που τρώει το καθένα και αφετέρου για να μη δυσκολευτείς στην περίπτωση που το ένα χρειαστεί να φάει κάτι διαφορετικό κάποια στιγμή, για λόγους υγείας.
stellak
Διάσημο μέλος
Ο προηγούμενος κτηνίατρος (που μάλιστα τις πουλούσε κιόλας) μου είχε πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τρώνε και τα δύο τη Young Male.
Κι ο δικός μας γιατρός το ίδιο μας έχει πει
και το εφαρμόζουμε. Ωστόσο αυτό γίνεται για ευκολία, διότι έτσι κι αλλιώς ο καθένας τρώει από το δικό του πιάτο (συχνά, υπό επιτήρηση
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giannis The Great
Νεοφερμένο μέλος
Αφού στο είπε και ο κτηνίατρος, άκουσέ τον.Κάτι παραπάνω ξέρει!Έχω κανένα μήνα που έκανα στείρωση στον γάτο μου, η κτηνίατρος όμως επείδη ήταν στα 6 με 7 μηνών μου είπε να του δίνουμε ακόμα την παλιά τροφή μέχρι να γίνει 1 χρονών.Υπάρχει πρόβλημα ; Ή καλά μου είπε η κτηνίατρος ώστε να αναπτυχθεί κανονικά ;
katerina10
Περιβόητο μέλος
Κατ αρχάς ευχαριστώ πολύ Αρήθα μας...Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν έχουν καταφέρει να φάνε όλο το πιατο τους πάντα αφήνουν πολύ και το τρώνε ανα διαστήματα..Έτσι είναι πολύ δύσκολο να τα ταίζω ξεχωριστά..Ελπίζω να μην χρειαστεί να τους αλλάξω ποτέ φαι..Γιατί δεν ξέρω το πως..Υπάρχουν και άλλες κροκέτες, π.χ. αυτές εδώ της Hill's, που είναι για στειρωμένα γατιά ανεξαρτήτως φύλου. Επίσης, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλές είναι οι Sterilized της Royal Canin (τις βρίσκεις στα πετ σοπ), είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα γατιά κάνουν σαν τρελά γι' αυτές.
Όσο για τις κτηνιατρικές Royal, ελάχιστα διαφέρουν η Young Male από τη Young Female στη σύστασή τους, περισσότερο κόλπα του μάρκετινγκ είναι αυτά. Ο προηγούμενος κτηνίατρος (που μάλιστα τις πουλούσε κιόλας) μου είχε πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τρώνε και τα δύο τη Young Male.
Ανεξάρτητα όμως απ' αυτό, θα ήταν καλό να τα μάθεις να τρώνε χωριστά. Αφενός για να ελέγχεις την ποσότητα που τρώει το καθένα και αφετέρου για να μη δυσκολευτείς στην περίπτωση που το ένα χρειαστεί να φάει κάτι διαφορετικό κάποια στιγμή, για λόγους υγείας.

exitmusician
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλές είναι οι Sterilized της Royal Canin (τις βρίσκεις στα πετ σοπ), είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα γατιά κάνουν σαν τρελά γι' αυτές.![]()
Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν είναι (που είναι) δύσκολο να βρει κανείς τις Young Male / Female, οι Sterilized είναι νομίζω η δεύτερη καλύτερη διαθέσιμη λύση. Η δική μου τις τσακίζει.
Να ρωτήσω κάτι με τη σειρά μου: αν δεν έχει τελειώσει τις κροκέτες, την επόμενη ημέρα πετάτε αυτές που έχουν μείνει και βάζετε εντελώς φρέσκες ή απλά συμπληρώνετε; Αν ισχύει το δεύτερο, κάθε πότε είναι καλό να αλλάζουν εντελώς (εγώ τις αλλάζω κάθε 3 μέρες);
stellak
Διάσημο μέλος
Να ρωτήσω κάτι με τη σειρά μου: αν δεν έχει τελειώσει τις κροκέτες, την επόμενη ημέρα πετάτε αυτές που έχουν μείνει και βάζετε εντελώς φρέσκες ή απλά συμπληρώνετε; Αν ισχύει το δεύτερο, κάθε πότε είναι καλό να αλλάζουν εντελώς (εγώ τις αλλάζω κάθε 3 μέρες);
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα...
Εννοείς ότι αφήνει πολύ φαγητό στο πιάτο της και για πολλές μέρες μάλιστα; Δηλαδή ΠΟΣΗ ποσότητα της σερβίρεις ανά γεύμα; Δεν ακολουθείς τις συμβουλές του κτηνιάτρου σου ή τη δοσολογία που έχει πάνω στο σακκουλάκι, δηλαδή ανάλογα με το βάρος της γάτας τόσο βάρος τροφής; Πολύ εντύπωση μου κάνει αυτό που λες. Ποτέ δεν μου έχει τύχει να μου αφήσουν κροκέτες στο πιάτο τα δικά μου αφού βάζουμε την αναλογία της κάθε μέρας μοιρασμένη σε γεύματα... Για διευκρίνισε τι εννοείς γιατί μπορεί να έχω καταλάβει εντελώς λάθος!
exitmusician
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Δε νομιζω να πειράζει,αφού την ανακατεύεις με φρέσκια.Πόσο βάρος έχει η γατούλα σου αν επιτρέπεται;Μου φαίνεται περίργο που δεν τρώει όλη την τροφή της,εμένα συνηθως δεν τους είναι αρκετή η ημερήσια ποσότητα!Εννοώ ότι η δική μου δεν τρώει όλη την τροφή της αλλά κάθε πρωί βρίσκω λίγη που έχει περισσέψει στο πιατάκι της. Αυτή την τροφή τη συμπληρώνω ώστε να φτάσει την ενδεδειγμένη ποσότητα και την τρίτη μέρα πετάω αυτή τη λίγη που έχει πείνει στο πιατάκι και βάζω καινούρια. Είναι πολύ πιο απλό από ό,τι φαντάστηκες και, ναι, ακολουθώ την ενδεδειγμένη δοσολογία μέχρι γραμμαρίου. Απλώς η γάτα μου δεν τρώει όλη την τροφή της. Τόσο παράξενο είναι;![]()

Desdemona
Διάσημο μέλος
Μην ανησυχείς, κι ο δικός μου έτσι κάνει. Απλώς του συμπληρώνω καινούργια ποσότητα τροφής και την ανακατεύω. Αν δεν την έχει φάει μέχρι την επόμενη μέρα, τότε πετάω όλο το περιεχόμενο και αντικαθιστώ.Εννοώ ότι η δική μου δεν τρώει όλη την τροφή της αλλά κάθε πρωί βρίσκω λίγη που έχει περισσέψει στο πιατάκι της. Αυτή την τροφή τη συμπληρώνω ώστε να φτάσει την ενδεδειγμένη ποσότητα και την τρίτη μέρα πετάω αυτή τη λίγη που έχει πείνει στο πιατάκι και βάζω καινούρια. Είναι πολύ πιο απλό από ό,τι φαντάστηκες και, ναι, ακολουθώ την ενδεδειγμένη δοσολογία μέχρι γραμμαρίου. Απλώς η γάτα μου δεν τρώει όλη την τροφή της. Τόσο παράξενο είναι;![]()
exitmusician
Νεοφερμένο μέλος
. Αυτό κάνω κι εγώ μόνο που αντικαθιστώ όλο το περιεχόμενο την τρίτη μέρα. Ευχαριστώ 
exitmusician
Νεοφερμένο μέλος
Δε νομιζω να πειράζει,αφού την ανακατεύεις με φρέσκια.Πόσο βάρος έχει η γατούλα σου αν επιτρέπεται;Μου φαίνεται περίργο που δεν τρώει όλη την τροφή της,εμένα συνηθως δεν τους είναι αρκετή η ημερήσια ποσότητα!![]()
3,900 κιλά είναι, ηλικία 1 έτους και στειρωμένη. Οι Royal Canin που της δίνω συστήνουν 60 γραμμάρια την ημέρα για μια κανονικού βάρους γάτα (όπως η δική μου). Απλώς αφήνει λίγη ποσότητα καθημερινά (5-10 γραμμάρια).
stellak
Διάσημο μέλος
εμένα συνηθως δεν τους είναι αρκετή η ημερήσια ποσότητα!![]()
Κι εγώ, moukelis, γι'αυτό ρώτησα, γιατί τα ίδια θα ήθελαν να τρωνε περισσότερο μέσα στην ημέρα. Γι' αυτό μου φάνηκε παράξενο, (για να μην πω αξιοζήλευτο
) επειδή τα δικά μου είναι λιγάκι λαίμαργα! Κατά τα άλλα, έτσι που το λες exitmusician, δεν φαίνεται να πηγαίνει κάτι λάθος, απλώς δεν κατάλαβα τι εννοούσες στην αρχή.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Αν σου πω ότι ο Πρέστο είναι 6 κιλά, θα ζηλεύεις ακόμα;(για να μην πω αξιοζήλευτο)

stellak
Διάσημο μέλος
Αν σου πω ότι ο Πρέστο είναι 6 κιλά, θα ζηλεύεις ακόμα;![]()
O Presto είναι μικρό αγοράκι, είναι καλό που πήγε κιόλας 6 κιλά;
Ο Νίνο και η Μέλη που κοντεύουν 4 ετών είναι 6600 και 6700 αντίστοιχα... και ναι μεν είναι μεγαλόσωμα γατιά αλλά αν μπορούσα να τους κάνω κράτει και να ζυγίζουν κάτι λιγότερο δεν θα είχα αντίρρηση. Ειδικά η στρουμπουλή μου που δεν παίζει και πολύ κι έχει κρεμασμένη κοιλιά... είναι ίδια η Queen Latifah
Είμαστε λίγο off topic; Συγνώμη Μοντς!
Desdemona
Διάσημο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Ίσως χάνουν το έντονο άρωμα που έχουν, η γεύση όμως δεν αλλοιώνεται. Με μια δόση φρέσκες κροκέτες, αυτές που μένουν καταναλώνονται μια χαρά....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Οι κροκέτες οξειδώνονται όταν μένουν για πολλές ώρες εκτεθειμένες στον αέρα, ειδικά το καλοκαίρι που κάνει και ζέστη. Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι παίρνουμε premium τροφές τις πληρώνουμε πάνω-κάτω το ίδιο.Συγγνώμη, παιδιά, αλλά πόσο τις αγοράζετε τις κροκέτες και τις πετάτε; Εγώ δεν έχω πετάξει ποτέ κροκέτες, ακόμα κι αν μείνουν στο πιάτο τις αφήνω ώσπου να τις φάνε. Οι κροκέτες δεν χαλάνε μετά από μερικές μέρεςΊσως χάνουν το έντονο άρωμα που έχουν, η γεύση όμως δεν αλλοιώνεται. Με μια δόση φρέσκες κροκέτες, αυτές που μένουν καταναλώνονται μια χαρά....
Fotini
Διάσημο μέλος
Οι κροκέτες οξειδώνονται όταν μένουν για πολλές ώρες εκτεθειμένες στον αέρα, ειδικά το καλοκαίρι που κάνει και ζέστη.

Τώρα να σου πω ότι δεν το ήξερα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool