Ο κτηνίατρος μετά την στείρωση του οδυσσέα, μου συνέστησε ως καλύτερες τροφές για στειρωμένα, την c/d της Hills, και ως εξαιρετική την royal canin.
Παρελθόν στο ταίσμα: Πάντα φακελάκια με μπουκίτσες junior μιας και ακόμα δεν έχει κλείσει το 1 έτος.
Αποτέλεσμα τώρα: Πλησιάζει το πιατάκι με τις κροκέτες royal canin , τις μυρίζει, με κοιτάει νιαουρίζει, και έρχεται να τριφτεί στα πόδια μου. Σαν να μου λεει:
" Τι αηδίες είναι αυτές που θέλεις να μου δώσεις να φάω, αφού το ξέρω οτι μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο."
Τεχνικές που δοκίμασα: 1)Ανακατεύω τις κροκέτες με λίγο απο τις μπουκίτσες.
Ξεχωρίζει τις μπουκίτσες και τρώει μόνο αυτές.
2)Αφησα τις κροκέτες στο πιάτο μέχρι να πεινάσει.
Αυτός εκεί, στο πείσμα. Δεν θα τις αγγίξει, εμένα θα με πιάσουν οι τύψεις, και τελικά θα του βάλω να φάει αυτό που θέλει.
Δεν νομίζω οτι είναι λύση να λυσσάξει της πείνας για να αναγκαστεί να φάει την "σωστή" τροφή. Μου φαίνεται τελείως "μεσαιωνική" τακτική.
Ομως κάτι πρέπει να γίνει καλό για την υγεία του.
Στο pet shop μου είπαν οτι γευστικά, η royal canin, είναι η πιο καλή για.. απαιτητικά γατάκια.
Αλλα κανένα αποτέλεσμα. Την ίδια αντίδραση έχει με οτιδήποτε πήγα να του δώσω.
Κάποια βοήθεια? Εγώ φταίω που τον κακόμαθα? Πως να το διορθώσω? Είναι περίπου 9 μηνών, δεν είναι παχύς, μιας και είναι υπερδρασήριος γατούλης, και γενικά χαίρει άκρας υγείας, σύμφωνα με τον κτηνίατρό.
Ευχαριστώ πολύ,
Μαρίνα.