Τροφική αλλεργία

Μήπως να ρωτούσες το γιατρό αν επιτρέπεται να του δώσεις τροφή όχι ξηρή, ούτε και κονσέρβα, αλλά κάτι μαγειρευτό από εσένα? Όπως λίγο μπιφτέκι ψητό χωρίς αλάτι, κρεμμύδι κι άλλα καρυκεύματα, ή κοτόπουλο βραστό? :hmm:

Πάντως καλό είναι παράλληλα να συνεχίσεις και την προσπάθεια με αντίστοιχες υποαλλεργικές κροκέτες άλλης μάρκας (αν υπάρχουν), όχι μόνο εξ αιτίας του πρόβληματος υγείας που παρουσίασε τώρα, αλλά γιατί η βασική τους τροφή είναι προτιμότερο να είναι η ξηρή και συμπλήρωμα κονσέρβας, παρά το αντίστροφο.
Εύχομαι να βρεθεί όσο πιο σύντομα κάτι που να του αρέσει για να μη μένει άλλο υποσιτισμένο..
Και γρήγορα να ξεπεράσει την αλλεργία που το ταλαιπωρεί :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα.... Παράγγειλα σήμερα την arden κροκετα την υποαλλεργικη.. Διάβασα εδώ μέσα ότι είναι καλή πολύ... Το θέμα είναι ότι δε έτρωγε ποτέ μαγειρεμενα φαγητά.... Του δίνω φακελάκι Royal που είναι αναλατο κ για κλινική δίαιτα.... Αλλά το ζώο μου πεινάει....πονάει η καρδιά μου γμτ... Άλλο να του εκοβα σταδιακά την κονσέρβα κ άλλο αυτό....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γνωριζεις σε ποια ουσια εχει αλλεργια; Στη θεση σου θα εδινα κατι που δεν περιεχουν οι τροφες που εδινες τοσο καιρο, πχ γαλοπουλα ή κουνελι και σιγα σιγα θα εδινα ενα ενα τα συστατικα που περιεχουν οι τροφες που ετρωγε μεχρι να βρω τι τον πειραζει. Αν βρεις τι τον πειραζει τοτε δεν χρειαζεται να ψαχνεις για υποαλλεργικες τροφες, αλλα για τροφες που δεν περιεχουν το συστατικο που τον πειραζει. Αν εχει για παραδειγμα αλλεργια στο κοτοπουλο, τοτε του παιρνεις τροφες χωρις κοτοπουλο.

Λήψη Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον... Το μωράκι μου έτρωγε όλες τις γεύσεις της Γκουρμέ απλές κ σπέσιαλ diamat... Shelba μόνο κοτόπουλο... Κ Friskies μόνο μοσχάρι κ γαλοπούλα με φασόλια.... Το μόνο που δεν έτρωγε από τις γκουρμέ κ γενικά ήταν ότι είχε σχέση με ψάρια...στις κονσέρβες.... Το έκανα κ αυτό το τεστ προχθές κ του έβαλα λιιιγη κονσέρβα Friskies που προανέφερα κ σε μισή ώρα ξεκίνησε πάλι το ξυσιμο κάτω από το σαγονι του κ το ματωσε λίγο.... Δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω... Τα χω χαμένα.... Του πήρα χθες την arden graden υποαλλεργικη έφαγε το βράδυ ευτυχώς μια χουφτιτσα... Είχε ήδη φάει οοολη μέρα δύο κονσέρβες royal cannin gastrointestinal... Αυτό.... Σήμερα το πρωί του εδωσα πάλι τριάντα κροκετες έως τώρα κ του έβαλα προ μισης ώρας μισή gastrointestinal κονσέρβα... Δε ξέρω ποια είναι η ουσία δυστυχώς αλλά έχω φρικάρει... Του παράγγειλα κ την Applaws κοτόπουλο... Του έβαλα έφαγε καμιά εικοσαρια..... Κ έχω κλειστή bozita υποαλλεργικη..... Βοηθήστε μας....δεν ξέρω τι να κάνω.... ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΆΕΙ ΥΠΟΑΛΕΡΓΙΚΗ κ να ηρεμήσει το ξυσιμο.... Έστω την μισή ποσότητα για αρχή.... Είναι 5. 5 κιλά στειρωμενος κ σχεδόν δύο χρόνων πανέμορφο κουκλί.....ανέβασα κ φώτο χθεσινή.... Ανάλογα με το βάρος του περίπου πρέπει να τρώει 70 γραμμάρια την ημέρα..... Ας μου φάει 40 για αρχή έστω..... Τον αγαπώ τόσο πολύ......

Τελευταία επεξεργασία:
Βασικα πριν αρχισεις τους πειραματισμους πρεπει να φυγουν ολα τα αλλεργιογοννα απο πανω του και αυτο παιρνει χρονο, βδομαδες, ισως και μηνες. Συνεπως ταιζεις βραστο, ψητο, τηγανητο, ωμο ή οπως αλλιως το θελεις, κουνελι, χοιρινο, αρνι, μοσχαρι, κατσικι ή οτι αλλο τελος παντων δεν υπηρχε στις τροφες που ετρωγε προσφατα για μερικες εβδομαδες μεχρι να σταματησει να εμφανιζει συμπτωματα. Οταν σταματησουν λοιπον τα συμπτωματα, τοτε αρχιζεις και δινεις αλλα κρεατα, για παραδειγμα κοτοπουλο και περιμενεις 1-2 μερες να δεις αν τον πιασει φαγουρα. Αν οχι, τοτε συνεχιζεις με αλλο συστατικο, πχ κοτοπουλο με καλαμποκι (αλεσε στο μπλεντερ βραστο κοτοπουλο και ριξε μεσα ενα κουταλακι βραστο καλαμποκι). Αν δεν τον πιασει φαγουρα, συνεχιζεις με το επομενο συστατικο, πχ ρυζι (αλεθεις στο μπλεντερ κοτοπουλο ή ενα απο τα παραπανω κρεατα που τον ταιζες μεχρι να του φυγουν τα συμπτωματα και προσθετεις και λιγο ρυζι). Αφου ελεγξεις ενα μεγαλο μερος των συστατικων που περιεχει μια τροφη (ξεκινα με μια μονο), τοτε του δινεις την τροφη αυτη και περιμενεις να δεις αντιδραση. Αν δεν τον πειραξει καλως, θα μπορει να την τρωει, και αν θελεις πειραματιζεσαι με αλλες τροφες μεχρι να δεις τι τον πειραζει. Εννοειται οτι αν το γατι αρνειται να φαει, το αφηνεις να πεινασει, αλλα δεν τον αφηνεις εντελως νηστικο για πανω απο 24 ωρες. Λογικα αν του δωσεις σκετο κρεατακι θα το φαει, οι περισσοτερες γατες το τρωνε δηλαδη.

Σήμερα οοολη μέρα έχει φάει τριάντα γρ κροκετα υποαλλεργικη κ 45 γρ κονσέρβα gastrointestinal royal cannin.... Αυτό.... Του πάω τις κροκετες μπροστά του κ φεύγει.... Αφού έβαλα τα κλάματα... Μαγειρεμενα δε του έχω δώσει ποτέ.... Καμιά φορά άμα μαγειρευα κάνα κρεατικο του έδινα το μυριζε κ έφευγε.... Θα φάει απλά το τρεναρω την υπόλοιπη μισή κονσέρβα πιο μετά αλλά δε με βοηθά καθόλου μα καθόλου.... Να τον αφήσω κ να φύγω έως αργά το βράδυ μόνο με νεράκι κ κροκετες στο πιάτο του να δω αν θα τις φάει ???????είναι πολύ επιπονο ρε παιδιά......... Να θέλω να του δώσω τα πάντα κ να μην μπορώ......... Θα βρασω κ κοτόπουλο αύριο.... Νεροβραστο.... Δε ξέρω τα χω χαμένα

Από χθες χωρίς κονσέρβα.... Σήμερα πήγε μόνο του κ έφαγε κροκετες.... Περίπου 40 γρ από το πρωί.... Θα το συνεχίσω... Έστω ?????? γραμμάρια ακόμη αν φάει έως το βράδυ θα έχει φάει 50.... Έστω αυτό δε θα του δώσω κονσέρβα.... Μακάρι να μας βοηθήσει ο Θεός..... Μακάρι.....

Μην αγχωνεσαι! Δεν θα παθει τιποτα αν δεν φαει μια μερα. Αστον νηστικο και μη τον λυπασαι καθολου, για καλο του το κανεις. Εγω τα αφηνω και τα 2 νηστικα οταν δεν τρωνε οτι τους προσφερω. Ξερουν οτι αν δεν φανε αυτο που εχουν στο πιατο, δεν προκειται να τους δωσω κατι αλλο μεχρι να το φανε ή να χαλασει (αν ειναι υγρη τροφη την βαζω στο ψυγειο αν δεν την εχουν φαει μεσα σε 1 ωρα και την προσφερω ξανα 8 ωρες αργοτερα). Τρωνε τα παντα και τα 2 και ετσι πρεπει να μαθεις να κανει και ο δικος σου γιατι οπως ηδη βλεπεις, εχεις προβλημα.

Σήμερα έφαγε κροκετες καμιά 50 γραμμάρια περίπου... Καθόλου κονσέρβα... Έκανα τη σκληρή κ μέσα μου έσκασα.... Το θέμα είναι ότι εξυσε την πληγή του κ την ξαναματωσε... Στο πηγουνι του γμτ

Καταλαβαινω πολυ καλα την αγωνια σου γιατι και εγω τα εχω περασει αυτα, αλλα προσπαθησε να μην αγχωνεσαι, ακομα και οταν βλεπεις αιματα. Θα του περασουν, δεν ειναι τιποτα αυτα. Για να μη ξαναματωσει παρε μια πετσετουλα και βρεξε την μεχρι να σταζει με ζεστο νερο και απαλα απαλα καθαρισε τις πληγες του ωστε να φυγει το ξεραμενο αιμα για να μη ξεκολλαει καθε φορα που το ξυνει με αποτελεσμα να ανοιγει η πληγη. Με το αγχος δεν βοηθας ουτε το γατι αλλα ουτε και τον εαυτο σου. Ψυχραιμια πανω απο ολα.

Νικη να σε ρωτησω κατι πως διαπιστωσες οτι το γατακι σου εχει τροφικη αλεργια στις τροφες,εκανες καποιο τεστ στις τροφες που δινεις και το διαπιστωσες,γιατι εχω ακουσει για τροφικη δυσανεξια που μπορει να εχει ενα γατακι με συμπτωματα διαρροια και εμμετο,δεν ανεχεται καποια ειδη τροφης το στομαχακι τους.Εσενα δεν εχει ορεξη να φαει και ξυνεται συνεχεια.Μπορει κατι να το ενοχλει εξωτερικα και ξυνεται,ξυνονται και απο νευρικοτητα μερικες φορες.Μηπως εχεις καιρο να του κανεις εσωτερικη και εξωτερικη αποπαρασιτωση;Μπορει να ειναι αλεργικos στα τσιμπηματα ψυλλων η κουνουπιων, εαν βγαινει εξω τωρα το καλοκαιρι,και εαν εχει παρασιτα εσωτερικα δεν εχει ορεξη να φαει .:hmm:

Τελευταία επεξεργασία:
Νίκη σου είπε να κάνεις ακαριαία την αλλαγή? Δεν έχω εμπειρία από αλλεργία βέβαια, αλλά αν τουλάχιστον για 3-4-5 μέρες να την ανακάτευες με την παλιά του τροφή?

Η τροφικη αλλεργια δεν ειναι το ιδιο με την τροφικη δυσανεξια. Η πρωτη προκαλει εντονο κνησμο και κατα συνεπεια πληγες (δερματιτιδα) στο δερμα, κυριως στην περιοχη του κεφαλιου και του λαιμου. Αν συνεχισει το γατι να τρεφεται με τροφη που ειναι αλλεργικο σε αυτη, θα γινει σαν την παρακατω γατουλα και χειροτερα:
350px-Feline_food_allergy.jpg

Οποτε, οσοι δεν γνωριζετε, καλο ειναι να αποφευγετε να δινετε αοριστες απαντησεις που μπορει να χειροτερεψουν την κατασταση της γατουλας. Το τελευταιο πραγμα που θελει ειναι να δει το γατι της μεσα στα αιματα να ξυνεται με μανια και να τρεχει πανικοβλητο περα δωθε μη γνωριζοντας τι του συμβαινει. Καλυτερα να πεινασει το γατι, που δεν προκειται να πεινασει γιατι οπως ειπε η κοπελα εφαγε 50γρ κροκετα, παρα να φαει τροφη που θα του γεμισει παλι τον οργανισμο με αλλεργιογοννα. Ενα μολις γευμα με αλλεργιογοννο αρκει για να προκαλεσει κνησμο και πληγες για καμποσες μερες.

Η τροφικη αλλεργια δεν ειναι το ιδιο με την τροφικη δυσανεξια. Η πρωτη προκαλει εντονο κνησμο και κατα συνεπεια πληγες (δερματιτιδα) στο δερμα, κυριως στην περιοχη του κεφαλιου και του λαιμου. Αν συνεχισει το γατι να τρεφεται με τροφη που ειναι αλλεργικο σε αυτη, θα γινει σαν την παρακατω γατουλα και χειροτερα:
350px-Feline_food_allergy.jpg

Οποτε, οσοι δεν γνωριζετε, καλο ειναι να αποφευγετε να δινετε αοριστες απαντησεις που μπορει να χειροτερεψουν την κατασταση της γατουλας. Το τελευταιο πραγμα που θελει ειναι να δει το γατι της μεσα στα αιματα να ξυνεται με μανια και να τρεχει πανικοβλητο περα δωθε μη γνωριζοντας τι του συμβαινει. Καλυτερα να πεινασει το γατι, που δεν προκειται να πεινασει γιατι οπως ειπε η κοπελα εφαγε 50γρ κροκετα, παρα να φαει τροφη που θα του γεμισει παλι τον οργανισμο με αλλεργιογοννα. Ενα μολις γευμα με αλλεργιογοννο αρκει για να προκαλεσει κνησμο και πληγες για καμποσες μερες.

Συμφωνω με οσα λες εαν εχει αποδειχτει οτι εχει τροφικη αλλεργια σε καποιο συστατικο τροφης,αλλα η ιδια λεει οτι δεν εχει ορεξη να φαει ο γατουλης και ξυνεται συνεχεια στο προσωπο, οχι οτι ξυνεται σε ολο το σωμα, οτι εχει κανει τεραστιες πληγες και του εχει φυγει το δερμα.Εαν ειχε τροφικη αλλεργια με τις υποαλλεργικες τροφες που δινει θα ειχε δει καποια βελτιωση.Και το λεω αυτο επειδη και γω ειχα προβλημα με τη γατουλα μου,τωρα το τους καλοκαιρινους μηνες που εβγαινε στη βεραντα ξυνοταν συνεχεια και το τριχωμα της ηταν συνεχεια ανασηκωμενο,εκανε σαν κατι να τη ενοχλουσε με συνεπεια να ξυνεται και να ματωνει τη περιοχη γυρω απο τα αυτια της.Ουτε ειχε ορεξη να φαει,ετρωγε δυο κροκετες και εφευγε.Με το που της εδωσα το χαπι της αποπαρασιτωσης, ειχα πολυ καιρο να δωσω, αρχισε ξανα να τρωει κανονικα και της εβαλα και ενα περιλαιμιο για τους ψυλλους σταματησε το ξυσιμο,μαλλον ηταν αλλεργικη στα τσιμπηματα των εντομων.Η Νικη πρεπει πρωτα να αποκλεισει τη αλλεργια του γατουλη της απο κατι αλλο και μετα να καταληξει εαν συνεχιζεται η φαγουρα και σε ολο το σωμα οτι καποιο συστατικο τροφης τou δημιουργει αλλεργια.:)

ΥΓ. Συγγνωμη αλλα η τροφικη αλλεργια προκαλει κνησμο σε ολο το σωμα,και πεφτει και το τριχωμα στο σημειο εκεινο,το γραφουν και πιο πανω τα μελη.

Τελευταία επεξεργασία:
Συμφωνω με οσα λες εαν εχει αποδειχτει οτι εχει τροφικη αλλεργια σε καποιο συστατικο τροφης,αλλα η ιδια λεει οτι δεν εχει ορεξη να φαει ο γατουλης και ξυνεται συνεχεια στο προσωπο, οχι οτι ξυνεται σε ολο το σωμα, οτι εχει κανει τεραστιες πληγες και του εχει φυγει το δερμα.Εαν ειχε τροφικη αλλεργια με τις υποαλλεργικες τροφες που δινει θα ειχε δει καποια βελτιωση.Και το λεω αυτο επειδη και γω ειχα προβλημα με τη γατουλα μου,τωρα το τους καλοκαιρινους μηνες που εβγαινε στη βεραντα ξυνοταν συνεχεια και το τριχωμα της ηταν συνεχεια ανασηκωμενο,εκανε σαν κατι να τη ενοχλουσε με συνεπεια να ξυνεται και να ματωνει τη περιοχη γυρω απο τα αυτια της.Ουτε ειχε ορεξη να φαει,ετρωγε δυο κροκετες και εφευγε.Με το που της εδωσα το χαπι της αποπαρασιτωσης, ειχα πολυ καιρο να δωσω, αρχισε ξανα να τρωει κανονικα και της εβαλα και ενα περιλαιμιο για τους ψυλλους σταματησε το ξυσιμο,μαλλον ηταν αλλεργικη στα τσιμπηματα των εντομων.Η Νικη πρεπει πρωτα να αποκλεισει τη αλλεργια του γατουλη της απο κατι αλλο και μετα να καταληξει εαν συνεχιζεται η φαγουρα και σε ολο το σωμα οτι καποιο συστατικο τροφης τou δημιουργει αλλεργια.:)

ΥΓ. Συγγνωμη αλλα η τροφικη αλλεργια προκαλει κνησμο σε ολο το σωμα,και πεφτει και το τριχωμα στο σημειο εκεινο,το γραφουν και πιο πανω τα μελη.

Μα για να αποδειχτει πρεπει να αφαιρεθει το αλλεργιογοννο απο την τροφη του! Ηδη ο κτηνιατρος της ειπε οτι εχει τροφικη αλλεργια. Αν το ειχε παθει απο ψυλλους, θα το ειχε βρει ο κτηνιατρος. Λογικο ειναι επισης να μη θελει να φαει ο γατουλης με ολα αυτα που περναει. Με την τροφικη αλλεργια τα συμπτωματα παρουσιαζονται κυριως στο κεφαλι και τον λαιμο. Με τις υποαλλεργικες τροφες ή με τις διατροφες με περιορισμενα συστατικα δεν βλεπεις αμεσα βελτιωση. Οπως ειπα και προηγουμενως, μπορει να παρει εβδομαδες ή ακομα και μηνες μεχρι να δει βελτιωση. Θα το πω αλλη μια φορα... οι γατες με τροφικη αλλεργια εχουν κνησμο στο κεφαλι και τον λαιμο και οχι σε ολοκληρο το σωμα. Πολυ σπανια θα δεις γατα με τροφικη αλλεργια να ξυνεται ολοκληρη.

ΥΓ: Συγγνωμη, αλλα εχω γατα με τροφικη αλλεργια (γνωριζω μαλιστα και ποιο συστατικο προκαλει αντιδραση) και γνωριζω απο πρωτο χερι που εμφανιζονται τα συμπτωματα. Το τριχωμα δεν πεφτει αλλα ξεριζωνεται απο τον εντονο κνησμο. Αν μολυνθουν οι πληγες τοτε μπορει να εμφανιστει και δερματιτιδα. Το γατι μου δεν εμφανισε κνησμο/πληγες ουτε μια φορα στο υπολοιπο σωμα του. Τα συμπτωματα παντα εμφανιζονταν στο κεφαλι και τον λαιμο του. Οταν ηταν εντονα τα συμπτωματα απεφευγε να τρωει και κρυβοταν απο το στρες που του προκαλουσε ο κνησμος.

Συμφωνω απολυτα με αυτα που λες,ας μας πει η Νικη πως ειναι τωρα ο γατουλης της,βλεπει καμμια βελτιωση,αλλα δεν ειναι κακο να κανει και μια αποπαρασιτωση εαν εχει καιρο να κανει.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back