Τροφική αλλεργία

θα κάνω λίγο υπομονή μέχρι να τελειώσει την αγωγή που κάνει τώρα (μένουν τρεις μέρες) και θα δούμε πως θα εξελιχτεί. ευχαριστώ για τη γνώμη σας. είναι καλό να αλληλοβοηθιόμαστε βρε παιδιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Aπορίες σχετικά με τη διατροφή

"elimination diet"
αυτό πρέπει να γίνει στην περίπτωση της για να βρουν σε τι είναι αλλεργική

Πώς είναι τώρα η γατούλα; Έχει σταματήσει να ξύνεται; Της κάνατε ένεση κορτιζόνης;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας έβαλα και φωτό μου......

Να σου ζήσει. Βλέπω πως τα άσπρα γατάκια αυξάνονται αλματωδώς.

Να σου ζήσει. Βλέπω πως τα άσπρα γατάκια αυξάνονται αλματωδώς.

δεν επέλεξα το χρώμα....απλά ζήτησα από τη φιλοζωική ένα γατάκι και μου το έφεραν.... αλλά είναι γλυκούλα :inlove:

"elimination diet"
αυτό πρέπει να γίνει στην περίπτωση της για να βρουν σε τι είναι αλλεργική

Πώς είναι τώρα η γατούλα; Έχει σταματήσει να ξύνεται; Της κάνατε ένεση κορτιζόνης;

δεν έκανε ένεση κορτιζόνης. παίρνει ένα χαπάκι εδώ και κάποιες μέρες και προσέχω μη φάει κάτι που δεν πρέπει. της βάζω betadine και περιμένω. δεν ξύνεται όπως πριν αλλά θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν ξύνεται καθόλου. έχει βγάλει σπυράκια στο κορμάκι της και ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι αλλεργία προφανώς σε κάτι τοξικό. η αλήθεια είναι ότι έβαζα χλωρίνη στο σφουγγάρισμα αλλά και που το σταμάτησα δεν άλλαξε κάτι. και ενίοτε ρίχνω dettol αποσμητικό. να φταίνε αυτά; να φταίει που έβγαινε στο μπαλκόνι στις γλάστρες και να την πείραξε κάτι στο χώμα; ή σε κάποιο έντομο; δεν ξέρω :( έχω στενοχωρηθεί και προβληματιστεί πάρα πολύ και επίσης ανησυχούσα και μήπως είναι κάτι μεταδοτικό. αγκαλιές, χάδια, κοιμάται στα κρεβάτια μας, τα παιδιά όλη μέρα την πασπατεύουν, όλα αυτά τα χαδάκια που κάνουμε στα γατάκια μας....

δεν έκανε ένεση κορτιζόνης. παίρνει ένα χαπάκι εδώ και κάποιες μέρες και προσέχω μη φάει κάτι που δεν πρέπει. της βάζω betadine και περιμένω. δεν ξύνεται όπως πριν αλλά θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν ξύνεται καθόλου. έχει βγάλει σπυράκια στο κορμάκι της και ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι αλλεργία προφανώς σε κάτι τοξικό. η αλήθεια είναι ότι έβαζα χλωρίνη στο σφουγγάρισμα αλλά και που το σταμάτησα δεν άλλαξε κάτι. και ενίοτε ρίχνω dettol αποσμητικό. να φταίνε αυτά; να φταίει που έβγαινε στο μπαλκόνι στις γλάστρες και να την πείραξε κάτι στο χώμα; ή σε κάποιο έντομο; δεν ξέρω :( έχω στενοχωρηθεί και προβληματιστεί πάρα πολύ και επίσης ανησυχούσα και μήπως είναι κάτι μεταδοτικό. αγκαλιές, χάδια, κοιμάται στα κρεβάτια μας, τα παιδιά όλη μέρα την πασπατεύουν, όλα αυτά τα χαδάκια που κάνουμε στα γατάκια μας....

Χμ, όταν η αλλεργία είναι τροφική, έχουν φαγούρα, πρήξιμο, απώλεια τριχώματος κτλ, στην περιοχή γύρω από τον λαιμό και στο κεφάλι. Η γατούλα σου μάλλον είναι αλλεργική σε κάτι που είτε έχει έρθει σε επαφή έιτε το έχει εισπνεύσει. Μπορεί να την πείραξαν τα καθαριστικά και τα αποσμητικά που χρησιμοποιείς ή ακόμα και η γύρη όταν έβγαινε στο μπαλκόνι. Θα πάρει χρόνο μέχρι να σταματήσουν τα συμπτώματα. Στον δικό μου του πήρε μήνες μέχρι να επανέλθει το τρίχωμα του :( Απομάκρυνε όσο το δυνατόν πιο πολλά καθαριστικά, αποσμητικά και άλλες χημικές ουσίες από το σπίτι σου, μέχρι να βρείτε τι της προκάλεσε αυτά τα συμπτώματα. Είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά πρέπει να την κάνεις. Μη φοβάσαι, αν ήταν κάτι κολλητικό θα είχες κολλήσει :P

το γατάκι κατά πάσα πιθανότητα είναι αλλεργικό σε κάτι από το περιβάλλον(εφόσον δεν είναι μύκητας μετά από καλλιέργεια),δεν είναι απαραίτητο να είναι στην τροφή και επίσης δεν είναι μεταδοτικό.και ο δικός μου γάτος είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα αλλεργίας.πάρα πολύ σοβαρό.όχι απλώς σπυράκια,ολόκληρες πληγές είχε.μετά από πολλές θεραπείες και φάρμακα του πέρασε εντελώς το πρόβλημα, μόνο με θεραπεία που έκανε με ειδικό χαπάκι κορτιζόνης (πολύ φθηνό) για 5 εβδομάδες και με ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ αποπαρασίτωση με stronghold ανά 20 μέρες.όλα αυτά βέβαια σε συνεργασία με τον κτηνίατρο.μην απογοητεύεσαι δεν είναι τίποτα,απλά θέλει υπομονή.αν θες να ρωτήσεις κάτι και μπορώ να σου απαντήσω στείλε πμ :)

Επιλογή τροφής

λοιποοοον ο Ορατιος ειναι παριπου 7 μηνων πλεον τσιτα συνεχεια και με ευαισθητο στομαχακι (βλεπε διαρροιες). Εδω και 2 μηνες περιπου τρωει arden grange για γατακια με την οποια δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα(με μια μικρη διακοπη 2 εβδομαδων οπου ετρωγε νεροβραστο κοτοπουλο λογω του απο πανω θεματος). το θεμα ειναι οτι παει στην τουαλετα 2-3 φορες ημερησιος και πεθαινουμε στην βρωμα μιλαμε για πολυ βρωμα. επισης τα κακα του δεν ειναι 100% στερεα. επειδη γενικος ειχαμε θεμα του καναμε τις απαραιτητες εξετασεις για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχει κατι ο γαταρος και οντως ειναι 100% υγιεστατος. ο γιατρος μας ειπε οτι ειναι πιθανον να παρουσιαζει αλεργια στην τροφη αυτη εξου και οι διαρροιες καθε λιγο και λιγακη. οποτε σκεφτομουνα να δοκιμασω orijen μιας και εχω pet shop διπλα στο σπιτι μου που φερνει και διαβαζω και τα καλυτερα για αυτην και την acana.
η γνωμη σας ποια ειναι? και η arden grange απ' οσο εχω διαβασει ειναι καλη τροφη και ειμαι σε ενα μικρο διλημα.
ευχαριστω
πεινιιιαααααουυυυυυ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Επιλογη τροφης

ουπς πρωτη φορα διαβαζω γι αυτη την τροφη:confused:!το σωστοτερο θα ηταν να ακολουθησεις τη συμβουλη του γιατρου για το καλο ολων σας!αλλωστε η orijen και η acana ειναι δοκιμασμενες χρονια και πολυ αξιοπιστες τροφες.μπορεις επισης να του ζητησεις να σου προτεινει εκεινος καποια τροφη..οπως και να χει δοκιμαζεις και βλεπεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόλις δοκιμάσαμε την orijen και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι! Απλώς θέλει προσοχή στη μετάβαση γιατί οι γάτες που δεν είναι συνηθισμένες στη σύνθεση της μπορεί να κάνουν διαρροια. Εμείς ήμαστε ακόμα στη μισή μισή με royal canin που δίναμε.

Απάντηση: Επιλογή τροφής

ο γατος μου ειναι στην ιδια ηλικια με το δικο σου!του δινω royal canin(απο την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενη) ομως κατα καιρους λογω χρηματων κυριως του εχω δοσει 2-3 αλλες.και τις εφαγε ευχαριστα ,και δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα.ωστοσο αν οπως λες το στομαχακι του ειναι ευαισθητο οντως θα ηταν καλο να γινει μια ομαλη μεταβαση.

η προταση του γιατρου ηταν η hills id την οποια την δοκιμασαμε και μειναμε εντελος απογοητευμενοι..τα μαζευαμε απο τους τοιχους και υποτηθετε ειναι για γατες με ευαισθητα στομαχακια και γενικος δεν εχω διαβασει και τα καλυτερα. οταν τον πιανουν τα στομαχικα του του δινουμε RC gastrointenstinal gia 3-4 μερες και στρωνει αλλα δεν ψηνετε για πολυ παραπανω καθως την βαριετε ευκολα και ειναι και πεισματαρης δεν τωει για 2 μερες αν δεν του αρεσει. με την arden gargen ηταν ντεμι κατασταση αλλα πολυ βρωμα ρε αδερφακι μου ασε που μονιμος πειναγε σαν τρελος. anyway πηρα origen να δοκιμασουμε και ν αδουμε

Καλησπέρα,
οι διάροιες στα μικρά γατάκια ειναι μια ολοκληρη ιστορια, μέχρι να ενηλικιωθούν ειναι λογικο να πηγαινουν 3-4 φορες την ημέρα τουαλετα , ειδικα αν ειναι σε ελευθερο σερβίσριμσα τροφης,
η id ειναι κλινικη διαιτροφολικη διαιτα που διδεται για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα και συγκεκριμενους σκοπους δεν συνισταται για χροναι χρηση και βασικη διατροφη της γατας,
τωρα για την γευστικοτητα ειναι δευτερευον ζητημα γιατι αν ειναι κλινικη διαιτα απλα την ακολουθεις οπως υπέδειξε ο γιατρος σου,
η arden ειναι υποαλλεργικη τροφη, (ναι αυτο ειναι καλο μας αρεσει κλπ)
δεν ξερω αν εχει συγκεκριμενη τροφη για τα γαστροεντερικα προβληματα,
εκεινο που σε ενδιαφερει ειναι να βρεις μια τροφη ξηρα (λογω της διαρροιας) με την μεγιστη αποροφητικοτητα απο τον οργανισμο της γατας του, και σχεδιασμενη για γατσρονετερικα προβληματα , η ευαισθητα στομαχια, η προβληματα αποροφητικοτικοτητας.
ψαξτο λιγο, υπαρχουν καποιες σειρες, καποιες με καλές, αποτελεσματα καποιες με μετρια καποιες με καθολου, αλαλ πρεπει αν βρεις κατι το οποιο να λειτουργει για την γατα σου, συζητησε το με τον κτηναιτρο αν πρεπει αν ειναι κλινικη διαιατα η αν μπορει αν ειναι τροφη που διατιθεται στο λιανικό εμπορίο.
Εγραψες οτι κανατε εξετασεις, υποθετω κανατε και παρασιτιλογικο ελεγχο για giardia σωστα?

θα σε γελασω δεν θυμαμαι και δεν ειμαι σπιτι για να δω τα χαρτια.παντως καναμε αιματος και κοπρανολογικη μετα απο προτροπη του γιατρου και αφου τον ειχε πιασει διαρροια και με την arden, οι εξετασεις βγηκαν πεντακαθαρες και μας ειπε ο δοκτορ οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να εχει αλλεργια στην τροφη.

Καλησπέρα,είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία του γατούλη μου του Ερμή μήπως κάποιος μπορεί να με κατατοπίσει.Ο Ερμής είναι περίπου 6 μηνών τον βρήκα το Σεπτέβρη στο δρόμο σε άσχημη κατάσταση μούσκεμα(καθώς ήταν μιά βροχερή μέρα),τα μουτράκια του ήταν χτηπημένα η σιαγόνα του σπασμένη,μετατοπισμένη κ.λπ τον πήγαμε κατευθείαν στη γιατρό πήρε παυσίπονα και αντιβίωση και ενώ φαινόταν αρχικά ότι μπορεί να χρειαζόταν εγχείρηση για τη σιαγονα του τελικά όλα πηγαν καλα και με πολυ φροντίδα αυτό έφτιαξε.Μέχρι τότε τα κόπρανα του ήταν ακριβώς όπως έπρεπε να είναι και μάλιστα για τόσο μικρό γατάκι μας είχε εντυπωσιάσει γιατί τα βράδια τη πρώτη βδομάδα μέχρι να ανακτήσει δυνάμεις και να κλείσουν λίγο οι πληγές, κοιμότανε κλεισμένος στη γατοφόρο(η γιατρός το συνεστησε επειδή έχουμε και άλλες γατούλες και ήταν πολύ μικρός και ευάλωτος)και ποτέ μα ποτέ δεν τα εκανε μέσα πάντα περίμενε το πρωί για να βγεί έξω.ενώ όλα ήταν καλά για κανένα δίμηνο ξαφνικά άρχισε τις διάρροιες.έχουμε κάνει αποπαρασίτωση φυσικά,αιματολογικές οι οποίες ήταν πεντακάθαρες δοκιμάσαμε την i/d της hills αλλά τίποτα.τώρα ξεκίνησε την z/d επειδή η κτηνίατρος είπε μήπως είναι αλλεργία σε κάτι.αρχικά μέσα σε καμμιά βδομάδα έστρωσε μετά μάλλον λόγω της κακής του συνήθειας να γλύφει τα πάντα και να μπορεί να ανακαλύψει ακόμα και μισό κόκο τροφής που έχει πέσει πάνω στο χαλί απο τα άλλα γατιά,η διάρροια ξανα ξεκίνησε.η κτηνίατρος λέει ότι απο αυτό θα ξαναέγινε φλεγμονή στο έντερο και να συνεχίσουμε τη z/d.Πιστεύει ότι έχει δυσανεξία στο κοτόπουλο τώρα ψάχνώ τροφές χωρίς αλλά από ότι κατάβα οι περισσότερες ακόμη και αν έχουν άλλη γεύση οι πρωτείνες τους περιέχουν κοτόπουλο μέσα.Έχετε κάτι να μου προτείνετε?μία καλή τροφή χωρίς καθόλου κοτόπουλο?μήπως δηλαδή μία άλλη τροφή του ταιρίαζει περισσότερο.αν έχετε και κάποια άλλη άποψη για τη κατάσταση θα χαρώ να την ακούσω μήπως βοηθήσει να βγεί μια άκρη.κατα τα άλλα είναι πολύ παιχνιδιάρης έχει πολύ διάθεση και για σκανταλιές και για φαγητό.απλά προφανώς πρεπεί να βρεθεί λύση για να μην ταλαιπωρείται έτσι.ήδη έχει περάσει πολλά.Επίσης ξέρετε αν υπάρχει κάποια εξέταση που μπορεί να αποσαφηνίσει σε τι έχει δυσανεξία?και αν ναι έχει εγκυρότητα?Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και συγγνώμη αν κούρασα απλά ήθελα να μεταφέρω το περιστατικό όσο καλύτερα μπορούσα.Καποια στιγμή θα ανεβάσω και φωτογραφίες να τους δείτε :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αληθεια ειναι πως δεν μου εχει τυχει ποτε τετοια δυσανεξια. Οτι και να παθαιναν με λιγο κοτοπουλακι διορθωνονταν ολα, αλλα δυσανεξια στο κοτοπουλο, εχεις δικιο παντως οι περισσοτερες τροφες ακομα και αν ειναι με αλλη γευση, εχουν συστατικα του κοτοπουλου.
Πολυ φοβαμαι πως η μονη σου λυση ειναι να του μαγειρευεις εσυ για να ξερεις ακριβως τι τρωει, πραγμα που δεν ειναι καθολου ευκολο γιατι θελει γνωσεις και μετρημα των συστατικων που θα βαζεις με ακριβεια.
Παντως θα σου ελεγα να ρωτησεις και τον γιατρο του σαιτ, μηπως και εχει καμμια καλυτερη ιδεα, μπορεις να ρωτησεις εδω:https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ για τη πληροφορία θα ρωτήσω.Ακόμα και η z/d έχει πρωτείνη κοτόπουλου μέσα απλά ειναι υδρολημένη που όπως μας είπαν δεν ενοχλεί.έχω ψάξει όλο το ίντερνετ για πιθανές τροφές και θα τους πάρω και κανένα τηλ να ρωτήσω μην του δώσω τίποτα που δεν κάνει.όσο για το κοτόπουλο δεν ξέρω και μένα μου φαίνεται παράξενο.τόσο που επιφυλλάσομαι.όπως και να έχει θα συνεχίσω να το ψάχνω.Σε ευχαριστώ και πάλι

Καλησπερα!Ο μικρος μου κατα 90% εχει τροφικη αλλεργια. Τα αποτελεσματα των εξετασεων αυριο βγαινουν.Δεν φαινεται αλλεργια απο εξεταση αιματος ομως αποκλειουμε αρχικα αλλες ασθενειες.

Οποτε πλεον ψαχνουμε υποαλλεργικες κροκετες.
Εχετε να μας προτεινετε καποια μαρκα? Η μοναδικη που γνωριζω ειναι αυτη https://www.ardengrange.com/pet-food/cat-food.asp?id=51 ομως θα με ενδιεφεραν και αλλες γνωμες.
Ευχαριστω πολυ!

Παιδια θα θελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει η γατούλα μου έχει αλεργια στο ψάρι μεταξύ άλλων και στο ιχθυελαιο οπότε αυτο που θέλω να μάθω αν ξέρετε καμιά ξηρά τροφή που να μην περιέχει καθόλου ιχθυελαιο? ? Η πολύ λίγο η wiskas και γενικός οι φτηνές τροφές που συνήθως εχουν λίγα ιχθυελαια δεν την πειράζουν. Όλες οι καλές ρουαλ κανιν. Χιλς. Και άλλες που δοκιμάσαμε και της αντιαλλεργικες φυσικά της φευγαν τα κακακια τοσο πολύ την πείραξαν.. ασε δε το κεφαλακι της το δολιο μες στις πληγές.. με την wiskas μόνο εχει ηρεμήσει. Αλλα θελω να δω για καμια πιο ποιοτική.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά καλημέρα πια.... Έχουμε τροφικη αλλεργία.... Ξυνετε κ κάνει πληγουλες το παιδί μου. Μας έδωσε ο κτηνίατρος Royal υποαλλεργικη αλλά ούτε που τη μυρίζει... Το μικρό μου 2χρ έτρωγε κονσέρβα κ πολύ λίγες κροκετες.... Κ τώρα μου είπε ο γιατρός μας να του τα κόψω όλα κ να τρώει ξηρά τροφή... Το έκανα τεστ αλλά τίποτα... Νηστικο όλη μέρα... Ζει μόνο μέσα στο σπίτι κ πάει το κλάμα σύννεφο.....Τι να κάνω.....Δεν βρίσκω κονσέρβα υποαλλεργικη πουθενά... Για να φάει λίγο μου έδωσε ο γιατρός τα φακελάκια Γκαστρο της ροιαλ κάπως τα τρώει αλλά όχι κροκετες γμτ... Ακόμα κ του την αλεθω.. Τίποτα... Πάμε για τρίτη μέρα.... Βοηθήστε μας!!!! :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back