Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά το ατύχημα της Μίτσυ σκέφτομαι σοβαρά να περιφράξω την βεράντα μας. Είναι αρκετά μεγάλη. Γεμάτη αρκετές γλάστρες με φυτά τα οποία δεν τα πειράζει το μανάρι μας.
Έψαξα στο MyCat για τρόπους περίφραξης, αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. Εάν κάποιος έχει αφήσει κάποιο post με τρόπους περίφραξης, τον παρακαλώ να μου γράψει το link.
Λοιπόν, θα σας πω τι ακριβώς θα κάνω και όσοι μπορείτε βοηθείστε μεεεεε!!!

1. Θα κλείσω κάποια μεγάλα ανοίγματα που υπάρχουν δεξιά και αριστερά στην βεράντα με τσιμέντο ή με τούβλα δημιουργώντας τοιχακια που θα δένουν με το τοιχακι που βλέπει στον κήπο. Θα ρωτήσω κάποιον έμπειρο για το τι είναι καλύτερο.
2. Να βρω κάποιο υλικό που θα μπορούσα να περιφράξω γύρω, γύρω την βεράντα. Τι μου προτείνετε; Κάποιο πλαστικό ή συρμάτινο διχτυακι; Ποσά μέτρα ύψος πρέπει να είναι;
3. Τι γνώμη έχετε για την ιδέα που έχω. Είναι κάτι που λατρεύει η μικρούλα μας να κάνει κάθε φόρα που έβγαινε στον κήπο. Να παω σε μαγαζί που πουλάνε καυσόξυλα και να πάρω έναν τρίμετρο κορμό κομμένο στην μέση και να τον καρφώσω κάπως στον τοίχο της βεράντας για να πηγαίνει να ξύνει τα νυχάκια της και να σκαρφαλώνει. Ή να φτιάξω με διάφορα μικρά καυσόξυλα κάτι σαν πέργκολα ή σκάλα και να την καρφώσω στον τοίχο.
4. Και τέλος θα βρω κάποιον τρόπο να φτιάξω ένα πορτάκι στην μπαλκονόπορτα για να μπορεί να μπαινοβγαίνει στην βεράντα. Το πρόβλημα είναι ότι τα παντζούρια είναι ρολά και δεν θέλω να αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά όταν λείπουμε μιας και μένουμε στο ισόγειο. Καμία ιδέα;;;
Περιμένω ιδέες!!!

Χίλια ευχαριστώ!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εμείς στη βεράντα βάλαμε το κλασικό πλαστικό πλέγμα (φαίνεται λίγο σ' αυτή τη φωτογραφία) αλλά ήδη η Αρήθα κάνει απόπειρες να το σκαρφαλώσει2. Να βρω κάποιο υλικό που θα μπορούσα να περιφράξω γύρω, γύρω την βεράντα. Τι μου προτείνετε; Κάποιο πλαστικό ή συρμάτινο διχτυακι; Ποσά μέτρα ύψος πρέπει να είναι;
οπότε μάλλον θα πρέπει κι εμείς να το αντικαταστήσουμε με κάτι καλύτερο. Κάποια μέλη του φόρουμ έχουν προτείνει πλεξιγκλας. Όσο για το ύψος, όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα. Οι γάτες πηδάνε μέχρι και 5 φορές το ύψος τους!3. Τι γνώμη έχετε για την ιδέα που έχω. Είναι κάτι που λατρεύει η μικρούλα μας να κάνει κάθε φόρα που έβγαινε στον κήπο. Να παω σε μαγαζί που πουλάνε καυσόξυλα και να πάρω έναν τρίμετρο κορμό κομμένο στην μέση και να τον καρφώσω κάπως στον τοίχο της βεράντας για να πηγαίνει να ξύνει τα νυχάκια της και να σκαρφαλώνει. Ή να φτιάξω με διάφορα μικρά καυσόξυλα κάτι σαν πέργκολα ή σκάλα και να την καρφώσω στον τοίχο.
Πολύ καλή ιδέα!Αν το σπίτι είναι δικό σας και δεν σε πειράζει να κάνεις λίγα μαστορέματα παραπάνω μπορείς να πάρεις πορτάκι για τον τοίχο (αντί για την μπαλκονόπορτα).Και τέλος θα βρω κάποιον τρόπο να φτιάξω ένα πορτάκι στην μπαλκονόπορτα για να μπορεί να μπαινοβγαίνει στην βεράντα. Το πρόβλημα είναι ότι τα παντζούρια είναι ρολά και δεν θέλω να αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά όταν λείπουμε μιας και μένουμε στο ισόγειο. Καμία ιδέα;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
https://www.catsplay.com/kittywalk_penthouse.php3
https://www.catsplay.com/kwalkgrandprix.php3
https://www.catsplay.com/puppywalk.php3
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτός που έχουμε είναι όλης της πολυκατοικίας.Πάντως μου έδωσε μια πολύ καλή ιδέα, θα την αναλύσω περισσότερο και θα γράψω περισσότερα.
Όσο για το πορτάκι, ναι μάλλον θα το κάνουμε στο τοίχο και αργότερα όταν πρώτα ο Θεός τελειώσει το νέο μας σπίτι, θα κλείσω την τρυπά. Ελπίζω να μην ενοχληθεί ο πατέρας μου που θα του καταστρέψω λιγάκι τον τοίχο του διαμερίσματος που μας παραχώρησε για να μείνουμε.
Για το πλεξιγκλάς το είχα σκεφτεί εξ' αρχής... αν και δεν έχω ιδέα τι είδους κατασκευή είναι αυτή. Ας πούμε είναι σαν πλαστικό τζαμί; Αν είναι αυτό, δυστυχώς θα μας κόβει τον αέρα το καλοκαίρι. Θα το ψάξω και αυτό πάντως.
Και άσχετο! Τι γλυκούλα που είναι η Αρήθα σου!!!

aretha
Περιβόητο μέλος
Για το πλεξιγκλάς το είχα σκεφτεί εξ' αρχής... αν και δεν έχω ιδέα τι είδους κατασκευή είναι αυτή. Ας πούμε είναι σαν πλαστικό τζαμί; Αν είναι αυτό, δυστυχώς θα μας κόβει τον αέρα το καλοκαίρι.
Ναι, δυστυχώς θα τον κόβει τον αέρα
Και άσχετο! Τι γλυκούλα που είναι η Αρήθα σου!!!![]()
Ναι, το 'χουμε αυτό...
Ευχαριστούμε! 
Λέων
Νεοφερμένο μέλος
Αν θέλετε η γάτα σας να απολαμβάνει ότι υπάρχει έξω, χωρίς να κινδυνεύει να χαθεί, να τραυματιστεί, να αρρωστήσει, έχετε την δυνατότητα να καταφύγετε στη λύση του αίθριου.
Το υλικό κατασκευής του μπορεί να είναι μασίφ κόκκινο ξύλο 5x10 εκατοστά και γαλβανισμένο σύρμα με τρύπες διαστάσεων 5x7 εκατοστά ή ότι άλλο ταιριάζει στο περιβάλλον και στην τσέπη σας. Οι διαστάσεις είναι αναλόγως του χώρου που διαθέτετε, αλλά τα 1,80 x 1,80 x 1,80 μέτρα είναι ότι πρέπει για μια γάτα.
Μπορείτε να βάλετε ράφια για ανάπαυση στα τοιχώματα της κατασκευής, μια ειδική πόρτα για γάτες ώστε να μπαίνει στο σπίτι σας όποτε θέλει και μια πόρτα για εσάς (από σύρμα) ώστε να μπορείτε να μπείτε μέσα, να καθαρίσετε και να αλλάξετε ντεκόρ όποτε το χρειαστείτε.
Αν το αίθριο είναι μακρύτερα από τους τοίχους του σπιτιού, μπορείτε να παρεμβάλλετε έναν διάδρομο ασφαλείας για την γάτα σας που μπορεί να το χρησιμοποιεί και σαν μικρό καταφύγιο για περισσότερο ρομαντισμό αν ξεσπάσει βροχή ή και να "ρίξει" έναν υπνάκο.
Ξύλινα γατόδεντρα, κομμάτια κορμών δέντρου και άλλα παρόμοια, δίνουν ευκαιρίες για ρεμβασμό, παρακολούθηση "θηραμάτων", εξάσκηση του ενστίκτου του ξυσίματος και της περιποίησης των νυχιών.
Το αίθριο είναι μια νησίδα ευτυχίας στην ζωή της γάτας σας.
www.ailouros.gr
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορείς να βάλεις καλαμιές. Βέβαια είναι πιο εύκολο να σκαρφαλώσει εκεί η γατούλα!Για το πλεξιγκλάς το είχα σκεφτεί εξ' αρχής... αν και δεν έχω ιδέα τι είδους κατασκευή είναι αυτή. Ας πούμε είναι σαν πλαστικό τζαμί; Αν είναι αυτό, δυστυχώς θα μας κόβει τον αέρα το καλοκαίρι. Θα το ψάξω και αυτό πάντως.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Το πλέξιγλας ακούγεται σωστό (δεν μπορει να το σκαρφαλώσει). Θα κοβει τον αέρα αλλά οχι τη θέα.
aretha
Περιβόητο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ψάξω στο ιντερνέτ για το που θα βρω πλέξιγκλας «τζαμί» για να μάθω και τιμές.
Με τις κατασκευές με ο δίχτυ γερμένο προς τα μέσα, η δίκια μου σίγουρα θα το πέρναγε. Είναι πολύ «μαγκαιβερ»
Τι να πω;;; Έχει μάθει όλα τα δέντρα της γειτονίας, το δίχτυ θα την σταματήσει;;; 
Άλλα και αυτό το αίθριο μου άρεσε σαν ιδέα.
Αχ, παιδιά σας ευχαριστώ πολύ που μας βοηθάτε σε αυτές τις δύσκολες μας στιγμές!!!
aretha
Περιβόητο μέλος
Έχει σίγουρα στο Praktiker, σε διάφορους τύπους, το είχαμε κοιτάξει κι εμείς. Δεν το πήραμε τελικά για τους εξής λόγους: α) ήταν πολύ ακριβόΘα ψάξω στο ιντερνέτ για το που θα βρω πλέξιγκλας «τζαμί» για να μάθω και τιμές.
β) δεν μας βόλευαν καθόλου οι διαστάσεις στις οποίες ήταν κομμένα τα φύλλα και γ) ο υπάλληλος μας είπε ότι αν το βλέπει ήλιος μετά από λίγο καιρό κιτρινίζει 
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θέμα είναι ότι ίσως να κιτρινίζει από την ζέστη του καλοκαιριού. Θα ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιο υλικό που το περνάς από πάνω να τα προστατέψει. Θα το ψάξω το θέμα και βλέπουμε τι θα κάνουμε.
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σκέφτομαι να της φτιάξω ένα "επιτοιχο" για να ξύνει εκεί τα νύχια της μέχρι να μπορέσει να βγει έξω... Την έχει καταβρεί με το σκαμπό και δεν θα την γλιτώσει
Καλά να είμαστε και υγειά να έχουμε, όλα φτιάχνονται!
aretha
Περιβόητο μέλος
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χίλια ευχαριστώ, Aretha μου!!!
Θα παω να πάρω μια σανίδα πάχους 1 cm και θα το τυλίξω με το σίζαλ σχοινί και θα το τοποθετήσω κάπου για να πηγαίνει εκεί να ξύνει τα νύχια της, προσωρινά. Ελπίζω να της αρέσει σαν ιδέα.
Το σχοινί λεω να παω να το ψάξω στο Praktiker που φαντάζομαι εκεί θα είναι πιο καθαρά και περιποιημένα.
aretha
Περιβόητο μέλος

Λέων
Νεοφερμένο μέλος
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Εγώ για τον Ισίδωρο, επειδή δεν του αρέσουν τα ονυχοδρόμια, έχω ένα κούτσουρο δίπλα από το τζάκι και έξω στο μπαλκόνι έχω τυλίξει τον κορμό του γιούκα με χοντρό σχοινί! Του αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ!
Ότι και να κάνεις, φρόντισε να είναι καλά στερεωμένο κάπου, ώστε όταν ξύνει τα νύχια της, να μην κουνιέται!
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
...Αυτό με τον κούτσουρο, το σκέφτηκα και εγώ να παω να πάρω ένα και να το τοποθετήσω σε κάποιο σημείο στο σπίτι για να ξύνει εκεί τα νυχάκια της.
Αλλά θα φτιάξω και αυτό με το σιζαρ σχοινί. Θα δω πως θα το τυλίξω και που
...Αχ, το άμοιρο το Γιούκα!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool