ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
τι να κανω δε ξερω,μεχρι τωρα επαιζαν σ ενα χωρο μικρο,ουτε πηγαινε το μυαλο τους να επεκταθουν,το παιχνιδι τους ηταν μια μεγαλη βουκαμβιλια,που εξυναν νυχακια κι ετρεχαν σα τρελα.σημερα πηγαν λιγο πιο περα,νιωθω οτι θα μου φυγουν,και φοβαμαι.
το βραδυ τα εχω κλεισμενα στο αποθηκακι,με κρεβατακια,νερακι,κροκετες και αμμο.το πρωι ομως και για ολη τη διαρκεια της μερας τα εχω στην αυλημτο καλο ειναι οτι με τον παραμικρο θορυβο απ το δρομο πχ.μηχανακι τρεχουν και κρυβονται στο αποθηκακι που τους το εχω ανοιχτο,το νιωθουν σα τη φωλιτσα τους.δε θελω να τα χασω εχετε καμια ιδεα?
και κατι ακομα,απ την πανω μερια του σπιτιου ειναι βουνο,και στενα σοκακια δεν εχει αμαξια,ουτε αριστερα-δεξια εχουμε δρομο,υπαρχουν αδεια οικοπεδα,ομως μπροστα ειναι δρομος και στα νησια δεν εχουμε καν πεζοδρομια,οταν και αν κατεβουν ποτε κατω στο τριτο επιπεδο της αυλης,ελπιζω να φοβηθουν με το θορυβο των αμαξιων.φοβαμαι τοσο πολυ!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ρένα μου ρίξε μια ματιά στον πιο πάνω σύνδεσμο και δες πως έλυσα το πρόβλημα της περίφραξης στην δική μου αυλή.
Αν προσέξεις ψηλά στη φωτογραφία φαίνεται πως το σύρμα σχηματίζει ένα Γ προς τα μέσα. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπει το γατάκι από το να "δραπετεύσει" ακόμα και αν αυτό σκαρφαλώσει μέχρι το τέρμα. Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό και την έχω εφαρμόσει εδώ και 2 χρόνια επιτυχώς.
Τα γατάκια σου είναι πολύ μικρά ακόμα αλλά σύντομα θα θελήσουν να βγουν από τα σύνορα της αυλής τους για εξερεύνηση γιατί οι γάτες είναι περίεργες! Αυτό θα τα θέσει σε κίνδυνο γιατί ακόμα και αν τα τρομάζει ο θόρυβος που κάνουν τα αυτοκίνητα συνήθως οι γάτες περνάνε τους δρόμους χωρίς να ελέγξουν την κυκλοφορία και μάλιστα με ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται από διερχόμενα οχήματα.
Η συμβουλή μου είναι να κλείσεις τα κενά που υπάρχουν στην αυλή και να περιφράξεις με σύρμα ή ξύλινο φράκτη που τελειώνει σε Γ. Ή, αν υπάρχει φράκτης σε κάποια σημεία, απλά να προσθέσετε το Γ από πάνω.
Για περισσότερες ιδέες κάνε μια έρευνα στο διαδίκτυο με τον όρο: Cat enclosures.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gatotinaki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους / όλες. Μόλις μετακόμισα και σκοπεύω να περιφράξω την αυλή ώστε τα γατόνια μου να αλωνίζουν ελεύθερα αλλά χωρίς να μπορούν να εξαφανιστούν
. Η ερώτηση που θέτω είναι η εξής. Έχω καταλήξει σε 2 τρόπους περίφραξης. Με καλαμωτή ή με πλαστικό πλέγμα. Καλαμωτή έχω βρεί μονο στα jumbo. 1.5 χ 3 m 8 ευρώ. Θα μου κοστίσει γύρω στα 80 ευρώ με το μειονέκτημα οτι θα είναι μόνο 1.5 μέτρα ψηλό. Η δεύτερη λύση με το πλέγμα έχει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους, συν οτι το πάς όσο ψηλά θέλεις. Μειονέκτημα είναι οτι απο αισθητικής πλευράς δεν λέει τίποτα. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας καθώς και πληροφορίες για το που μπορώ να βρώ πλαστικό πλέγμα..δεν έχω ιδέα σε τι είδους καταστήματα το προμηθεύομαι. Σας ευχαριστώ εκ των προταίρωνΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω βαλει στο ενα καλαμωτη, στο ενα πλεγμα, και στο ενα διχτυ για γατες.
Ναι λοιπον τα δοκιμασα ολα!
Στο μπαλκονι με το πλεγμα δεν εχουν προσβαση υπο κανονικες συνθηκες, το εβαλα για λογους ασφαλειας.
Η δικη μου εμπειρια ειναι θετικη, διοτι δεν πειραζουν την περιφραξη.
Εαν ηθελαν ομως να την πειραξουν θα μπορουσαν να την καταστρεψουν σε καποιο χρονικο διαστημα.
Εαν εχεις το χρονο και το χρημα να κανεις αυτο που εανε ο Καζουμομπαμπας με το διχτυ μπορει να μην μπορουν με τιποτα να βγουν,εγω εχω κανει κατι πιο προχειρο.
Παντως θα προτιμησω τη λυση της καλαμωτης (1.5 μετρο) και στο μελλον, κι απο αποψη αισθητικης, αλλα και για το οτι στο πλεγμα μπορουν να σκαρφαλωσουν με μεγαλυτερη ευκολια ή να βρουνε "τρυπες" για να ξετρυπωσουνε.
Βλεπω οτι μιλας για αυλη εσυ και οχι για μπαλκονι ομως
το οποιο σημαινει οτι μπορουν πολυ πιο ευκολα να βρουνε σημεια διαφυγης.Νομιζω οτι η καλυτερη λυση ειναι η περιφραξη που τελειωνει σε σχημα γαμα, ωστε και να σκαρφαλωσει η γατα, οταν φτασει στην κορυφη να πεσει μεσα. Το καλυτερο που εχω δει ποτε (οικονομικα απιαστο βεβαια για πολλους) ειναι αυτο.
Mπορει να παρεις καμμια ιδεα

gatotinaki
Νεοφερμένο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
αν και ειναι πολυ καλο. Κοιταξε κι εδω , εχει περισσοτερες επιλογες και ακομα και με τα μεταφορικα νομιζω συμφερει.
θα χρειαστεις καποια ακομα υλικα για να στερεωσεις το διχτυ. Καλη τυχη!
gatotinaki
Νεοφερμένο μέλος
καλό φαίνεται αλλά δεν καταλαβαίνω γρί γερμανικά...δεν έχει αγγλική έκδοση ήμαρτον!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν αλλαξεις γνωμη και θελεις βοηθεια με τη γλωσσα, στειλε μου πμ.
Ειναι μ@ΛΚ που δεν εχουν αγγλικη version, αλλα εχουν καλο customer support και στελνουν συντομα.
Έχω αυτές τις συρόμενες τζαμαρίες στο σπίτι, που βλέπουν στον ακάλυπτο... Έχει κάγκελο για τους ανθρώπους, αλλά τίποτα για τη Μπριάμ. Μιας και θα κάνει το πρώτο της καλοκαίρι μαζί μου σε αυτό το σπίτι, θέλω να το προφυλάξω κατάλληλα. Βρήκα το διχτάκι, αλλά μου είπαν ότι για να το στερεώσω πρέπει είτε να έχω προϋπάρχοντα σημεία, είτε να ανοίξω τρύπες στον τοίχο, πράγμα αδύνατο.
Εάν ήταν να μη γεφυρώσω όλο το άνοιγμα, μεταξύ των καγκέλων μπορώ να το στήσω κάπως, αλλά μένει το κενό ανάμεσα στα δύο ακριανά κάγκελα και το πλαίσιο.
Από μέσα είναι δύσκολο να το στήσω... δείτε και τις εικόνες, όποια γνώμη και σχόλιο, ευπρόσδεκτα!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
(αλλιώς μάλλον θα έρθει ο μπαμπάς μου το Πάσχα, και θα τον περιμένω με το κατσαβίδι στο χέρι
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειναι για περιορισμο γατων σε μεγαλυτερους χωρους οπως αυλες η μπαλκονια φανταζομαι.
αρκετα εξυπνο.
βεβαια ποσο θα κοστιζει και που το βρισκεις...
αν δεν κολλαει εδω,ας μεταφερθει στην καταλληλη κατηγορια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool