Τρώει και σκάβει

• Thread starter Thread starter Mici
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Νομίζω ότι κάπου το ξανασυζητήσαμε αυτό...:hmm: . Πάντως και τα δικά μου το καναν αυτό τις τελευταίες μέρες! Άβυσος το μυαλό της γάτας....:)
Χα, χα, χα... :lol: εγώ το είχα ανοίξει το θέμα ;) ...

https://mypetz.gr/showthread.php?t=&highlight=Mici

Και το κάνει ακόμα η δικια μου :rolleyes: ...

Συμφωνώ με όλους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

OK τα συγχώνευσα ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Σκάβει" για να προστατέψει την τροφή του!

Το μικρό γατάκι που βλέπετε στην εικόνα του προφίλ (2 μηνών τώρα), έχω παρατηρήσει ότι έχει την εξής τακτική: με το που φάει, όταν αφήσει λίγες κροκέτες, "σκάβει" το γύρω μέρος (που είναι πλακάκια ουσιαστικά στο πάτωμα) με φορά προς το πιατάκι, σα να προσπαθεί να καλύψει την τροφή του! Κάποιες φορές έχω παρατηρήσει ότι ο Ζουζούλης (ο άλλος μας γάτος) τρώει το υπόλοιπο της τροφής της (μάλλον του αρέσουν οι kitten, γιατί αυτουνού τις έχουμε κόψει πια, τι να πω!). Το περίεργο είναι ότι αυτό το κάνει καθαρά από ένστικτο, διότι το είχαμε πάρει απέξω σε ηλικία 2 εβδομάδων, μόλις είχε ανοίξει τα ματάκια του και ήταν ολομόναχο όταν το βρήκαμε!
Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο;; :happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι φυσιολογική συμπεριφορά. :)

Είναι για να σκεπάσει τα ίχνη της, όπως στην τουαλέτα από άλλους εχθρούς...;)
Το κάνουν και καλά για να τα κρύψουν, να μην μυρίζει το φαγητό και να γυρίσουν να το φάνε αργότερα. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το thread συγχωνεύθηκε με προϋπάρχον, για το ίδιο θέμα.;)

Είναι απολύτως φυσιολογικό, κι ο δικός μου το κάνει αν τύχει και μυρίσει την τροφή του σε ώρες που δεν πεινάει. Επίσης, σκεπάζει οτιδήποτε δεν του μυρίζει καλά στο πάτωμα, κυρίως λεκέδες και τις πατημασιές που αφήνουν τα παπούτσια όταν ερχόμαστε απ' έξω.:happy:

Τελικα υπάρχουν και αλλες γατες που 'σκαβουν '' γυρω απο τη τροφη τους εκτος απο τη Πισου μου!! Το κανει οταν δεν της αρεσει η τροφη που της εβαλα, σαν να μου δειχνει οτι ''με τιποτα δεν θα αγγίξω αυτο που μου εβαλες να φαω'' , και μετα που εχει ηδη φαει ''για να το φυλάξει για αργότερα''!!! :cool:

Αυτο ομως που παρατηρησα ειναι οτι και ο γατος - που υιοθετησα αργοτερα, και δεν ειχε αυτη τη συμπεριφορα- βλέποντας να κανει αυτη την κίνηση η Πισου, την μιμήθηκε και αυτος!! :confused:

Αυτο ομως που παρατηρησα ειναι οτι και ο γατος - που υιοθετησα αργοτερα, και δεν ειχε αυτη τη συμπεριφορα- βλέποντας να κανει αυτη την κίνηση η Πισου, την μιμήθηκε και αυτος!! :confused:

Φυσιολογικό! :)

Είναι μέρος του γατίσιου πρωτοκόλλου, που σημαίνει "Τέλειωσα το φαγητό " και, "Καθάρισε το τραπέζι" (αυτό αφορά τα αφεντικά , τους Μπάτλερ δηλαδή, για να της καθαρίσουν τη γωνιά από τα υπολοιπα του φαγητού). Νομίζω ότι όλες οι γάτες το κάνουν.

στην μίμηση είναι πρώτες ιδικά όταν βλέπουν πως τα κόλπα που αντιγράφουν είναι αποτελεσματικά. Η Άρια όταν ήρθε δεν νιαούριζε καθόλου ένα απαλό "α" έκανε μόνο που και που, τώρα δίπλα στον Μπέκερ έχει εξελιχθεί σε σοπράνο:whistle:

φαγητό δεν μένει πλέον για να θάψουμε αλλά κάνουμε διαλόγους:P

"Ντουέτα" θα έλεγα...!! :lol::lol:

Ευτυχώς που είστε κι εσείς και κατάλαβα ότι ο γάτος μου δεν είναι τρελλός.
Γενικώς "θάβει" ότι του μυρίζει άσχημα. Για τροφή όμως δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν περισσεύει ποτέ!!
Νερό θέλει μόνο τρεχούμενο, αν με δει να πηγαίνω στο μπάνιο έρχεται κι ανεβαίνει στο νιπτήρα ή στη μπανιέρα. Εμείς όμως έχουμε εξελιχθεί, θέλει να του κάνω κούπα με τις χούφτες μου να πίνει από κει!!! Μου γλύφει και τα χέρια μετά!!! Ας είχα κάμερα...
Άσχετο με το θέμα: Julian το μικρό σου είναι πανέμορφο:redface:...

Και μένα έχει ένα κόλλημα με το τρεχούμενο νερό...:(
Λυσσάει.. και τώρα οπότε με βλέπει με το μπουκαλάκι απο το ψυγείο κάνει λες και κρατάω ζαμπόν. Θέλει να πιει οπωσδήποτε.. του βάζω στο χέρι και πίνει.

Δέν είναι καλό όμως να τα κακομαθαίνουμε όμως έτσι..:( γιατί στο τέλος ΔΕΝ θα πίνει απο πουθενά μονο απο το χέρι και απο την βρύση φρέσκο και τότε την κάτσαμε την βάρκα...:down:

Έχω αρχίσει τα μαθήματα... νεράκι απο το μπολάκι...:cool:

Όχι μόνο ανεβαίνει στο νιπτήρα αλλά βιάζεται και μου τραβάει και το χέρι "Αντε, τι κάνεις!"
Να σου πω, το φοβάμαι κι εγώ αυτό γι'αυτό και κάποιες φορές όταν έρχεται δεν του δίνω απ'τη χούφτα, πάω παίρνω το μπολάκι του, το γεμίζω με φρέσκο νερό και του δίνω από κει. Ευτυχώς, το πίνει. Γενικά παρατήρησα ότι όταν παραδιψάσει πίνει από το μπολάκι του, απλά θέλει να το καθαρίζουμε και να αλλάζουμε νερό συχνά για να είναι καθαρό και δροσερό.

Αυτό το κόλλημα με τον νιπτήρα το είχαμε και μεις..Εμπαινα στο μπανιο..απο πισω ο Λαζαράκος!!Όταν δε ακουγε το πλυντήριο να τραβάει νερό επρεπε στο επόμενο 5λεπτο να εχει πιει κι αυτος..αλλιώς σφαλίαρες!!:confused:
Με το που ήρθε ο ΄Παρασκευάς στην οικογένεια..ΜΠΟΥΜ!!Θαυμα!!
Τώρα οταν θέλουν νεράκι πάνε μπροστα στο ψυγειο, θρονίαζονται και περιμένουν να μπει δροσερο νερό στο μπολάκι τους..
Περίεργα πλάσματα τα γατούλια..τι να πω?;)

Catia, σε ευχαριστούμε θερμά ! Μας κάνεις και κοκκινίζουμε :redface::redface::redface:

χαχαχα και καθομουν και κοιτουσα το πατωμα μηπως εχει τιποτα χαχαχα:lol:
Το εκανε και μενα(τωρα πιο σπανια).Απ'οτι καταλαβα επειδη στην αρχη του ειχα το φαγητο σε πλαστικο πιατακι και οταν τελειωνε το φαγητο αναγκαζοταν να πατησει λιγο μεσα στο πιατο για να φτασει, καθαριζε το ποδαρακι του για να μην λερωσει το φαγητο...Αλλα δεν παιρνω και ορκο!!:/:

Κι εμένα το κάνουν αυτό εντελώς στο άσχετο και όποτε τους έρθει δεν το κάνουν πάντα..Αλλά εμένα ο Μάπας, σκάβει και το νερό του...Βάζει το χεράκι του μέσα και πλατσουρίζει σαν χαζούλης...:confused:Αυτό ξέρει κανείς γιατί μπορεί να το κάνει???Λέτε να είναι η ζέστη???:hmm:

Αυτο το κανει και η Leia!!!Συνηθεια που μας εμεινε απο τις διακοπες μας στο Πηλιο.Οποτε παει να πιει νερο,πρωτα χωνει την πατουσα της μεσα(και μετα την τιναζει με χαρη),σαν να δοκιμαζει τη θερμοκρασια!!Εχει πολυ πλακα παντως,ειναι σαν κατι κυριουλες που δοκιμαζουν το νερο πριν μπουν στη γεματη μπανιερα για μπανιο!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back