Τρώνε οι γάτες αυγό;

Δεν μου απαντησατε σε αυτο!:( :( :(

:confused: Ελενίτσα μου νόμιζα ότι σου είχα απαντήσει,αλλά βλέπω πως όχι.Εγώ δεν της δίνω γιατί φέτος οι παιδίατροι εκτός από αυγό και ψάρι βγάλανε και το μέλι σαν απαγορευμένο για τα παιδιά!γιατί; άγνωστο!Εγώ στους γίους μου έδινα και βασιλικό πολτό και έχουν γίνει σαν παιδία του Φασούλα.:lol: :lol: :lol:
Αλλά μια και το έβγαλαν από τα παιδία δεν το ρισκάρω με τα γατουλίνια:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, μου εχεις απαντησει, τωρα το θυμηθηκα!:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενοεις το μελι του εμποριου? Γιατι ειχαν ακουστει διαφορα κακα γι αυτο.

Ενοεις το μελι του εμποριου? Γιατι ειχαν ακουστει διαφορα κακα γι αυτο.

Περιπου!Το φερνει ο μπαμπας απο το μαγαζι του, αλλα ειναι απο γνωστο προμηθευτη που συνεργαζονται χρονια. Τι εχει ακουστει?

:confused: Αν ρωτάς για τα μωρά καθόλου μέλι μέχρι να γίνουν 1χρόνου.

Θεωρητικά το μέλι ενοχοποιείται για τη πρόκληση αλλεργιών στα βρέφη. Για αυτό και παλιά οι παιδίατροι συστήναν να ξεκινάς να το δίνεις μετά τους 8 μήνες ή το χρόνο. Πέρσι διάβαζα ότι η αμερικάνικη παιδιατρική εταιρεία συστήνει τη χορήγηση ελάχιστης βέβαιας ποσότητας απο τους τρείς μήνες γιατί λέει βοηθάει στη πρόληψη αλλεργιών σε πολλά είδη τροφών. Τώρα σε αυτή τη φάση τι ισχύει δε ξέρω.:blink:

Επειδη, ξερω(μεχρι προτινως τουλαχιστον)οτι το μελι κανει καλο. Για τα μωρα, δεν εχω ακουσει τιποτα....

Αυτο δεν το ηξερα!(για το μελι και τα μωρα) Παντως εγω μελι συσκευασμενο (και λαδι) αγοραζω μονο απο μικροπαραγωγους γνωστους μας.

Αυτο δεν το ηξερα!(για το μελι και τα μωρα) Παντως εγω μελι συσκευασμενο (και λαδι) αγοραζω μονο απο μικροπαραγωγους γνωστους μας.

Και τα μαγαζια με ειδη υγειινης πρεπει να εχουν καλο μελι...(χωρις να εχω παρει ποτε, το λεω με καθε επιφυλαξη)

Ναι δεν διαφωνω. Εγω εχω ομως της θειας μου απο τη Μανη (:bleh: ) τελειο ειναι!

θα δοκιμασω το βραστο αυτγο το απογευμα:up: τρωνε και τον κροκο και το ασπραδι?

θα δοκιμασω το βραστο αυτγο το απογευμα:up: τρωνε και τον κροκο και το ασπραδι?
Εγώ όταν τις τάιζα αυγά τα έτρωγαν και τα δυο, μετά άρχισαν να τρώνε μόνο το ασπράδι και μετά τα βαρέθηκαν και τρώγανε σε πιο αραιά διαστήματα.

Τα δικά μου που είχα δοκιμάσει να τους δώσω ομελέτα δεν συγκινήθηκαν καθόλου. Ο γάτος είναι απίστευτα λαίμαργος και παίζουμε ξύλο όταν μαγειρεύω. Αρκεί να δει τι φτιάχνω και μετά του περνάει. Οι ελιές του αρέσεουν πολύ αλλά του δίνω σπάνια η κακιά. Με το ξύδι δεν με εμπνέει να τρωει συχνά

Ο Μαντού τρελλαίνεται,ειδικά για κρόκο. Βέβαια έχει δοκιμάσει μόνο βραστό για την ώρα. Η κοπελλιά του κτηνίατρου μου είχε πει ότι ένα ωμό αυγό κάνει καλό στο τρίχωμα, αλλά εγώ έχω ένα ψυχολογικό με τα αυγά και ειδικά τα ωμά και έτσι δεν έχω δοκιμάσει να του το δώσω ωμό.:rolleyes:

Δως της - δως της… να δεις πως θα σε κοιτάει μετά και θα θέλει κι άλλο

Σημερα, οταν ξυπνησα και ετοιμαζα πρωινο, ειπα να βρασω και ενα αυγο(το τελευταιο που ειχαμε) για την σαρδελα. Βαζω το νερο να βρασει, βγαζω το αυγο και το αφηνω στον παγο. Ελα ομως που το αυγο ειχε αλλα σχεδια, και αποφασισε να πεσει κατω!!!:(
Γεμισε η μοκετα αυγο(ποιος ακουει την μανα μου)και οσο καταφερα να σωσω, το εβαλα σε ενα μπολακι, μαζι με γαλα, το χτυπισα και τις το εδωσα. Εφαγε αρκετο, αλλα οχι ολο. Σε λιγες μερες, θα της δωσω βρασμενο, να δω τι θα κανει!

Αυγουλάκι

Μετά από καιρό τα ξαναλέμε. Για πέστε μου την γνώμη σας. Η μάνα μου βράζει κάθε μέρα ένα αυγό και το δίνει και το τρώει η γατούλα. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το αυγό είναι ζωική πρωτεΐνη, λίπος και ασβέστιο. Λογικά, αν δεν είναι ωμό (οπότε υπάρχουν οι γνωστοί κίνδυνοι της σαλμονέλας κ.λπ.), μάλλον δεν θα κάνει κακό...:hmm:
Παρόλα αυτά, αν η γατούλα τρέφεται με μια καλής ποιότητας τροφή που της παρέχει τα συστατικά που χρειάζεται, δεν νομίζω ότι το αυγό προσφέρει κάτι παραπάνω. Αντίθετα, αν χορταίνει με το αυγό και σαν αποτέλεσμα τρώει λιγότερη από την τροφή της, ίσως να μην είναι και τόσο καλό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το θέμα είναι να μην το πειράζει. Τώρα ένα αυγουλάκι βραστό την ημέρα τι να κάνει στο τομαράκι μου; Αυτό τρώει με πολύ όρεξη. Πάντως μόλις βλέπει το αυγό πέφτει με τα μούτρα.

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι γάτες κάνει να φάνε μόνο τον κρόκο και όχι το ασπράδι...:hmm:Πάντως, το αυγό κάνει καλό στο τρίχωμα και, νομίζω, αρέσει σχεδόν σε όλες τις γάτες:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back