ruko
Διάσημο μέλος
Ομως ξερει κανεις καθε ποτε επιτρεπεται να τους δινουμε και ποιος ειναι ο μεγιστος αριθμος αυγων που μπορουν να φανε μεσα στην εβδμάδα? Γιατι φανταζομαι δεν θα επιτρεπεται καθε μερα...![]()
Δεν έχω διαβάσει πουθενά καμιά σχετική οδηγία (όπως π.χ. με τα ψάρια και το συκώτι). Δεν νομίζω ότι μπορεί να τους προκαλέσει πρόβλημα μακροπρόθεσμα, αλλά σίγουρα δεν είναι πλήρης τροφή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δίνεται σε καθημερινή βάση ή με μεγάλη συχνότητα.
Μπορούν να το φάνε ολόκληρο, κρόκο και ασπράδι, ωμό ή μαγειρεμένο, αλλά καλύτερα μαγειρεμένο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστούμε Ruko για την απάντηση.Θα το δοκιμάσουμε βρασμένο τελικά.Δεν έχω διαβάσει πουθενά καμιά σχετική οδηγία (όπως π.χ. με τα ψάρια και το συκώτι). Δεν νομίζω ότι μπορεί να τους προκαλέσει πρόβλημα μακροπρόθεσμα, αλλά σίγουρα δεν είναι πλήρης τροφή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δίνεται σε καθημερινή βάση ή με μεγάλη συχνότητα.
Μπορούν να το φάνε ολόκληρο, κρόκο και ασπράδι, ωμό ή μαγειρεμένο, αλλά καλύτερα μαγειρεμένο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας.![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gatatoulis
Νεοφερμένο μέλος
Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Δεν έχω διαβάσει πουθενά καμιά σχετική οδηγία (όπως π.χ. με τα ψάρια και το συκώτι). Δεν νομίζω ότι μπορεί να τους προκαλέσει πρόβλημα μακροπρόθεσμα, αλλά σίγουρα δεν είναι πλήρης τροφή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δίνεται σε καθημερινή βάση ή με μεγάλη συχνότητα.
Μπορούν να το φάνε ολόκληρο, κρόκο και ασπράδι, ωμό ή μαγειρεμένο, αλλά καλύτερα μαγειρεμένο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας.![]()
Θα δοκιμασω να του δωσω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cutie girlxx
Νεοφερμένο μέλος
Αν του δίνεις τον κρόκο του αυγού, όχι το ασπράδι ωμό η βραστό, 1 φορά την εβδομάδα, όχι μόνο θα του/ της αρέσει αλλά θα κάνει καλό στο τρίχωμα της!

WhiteDrum
Διάσημο μέλος
!! Επειδή μου είχε βγεί λίγο μελάτο του άφησα να γλείψει τον κρόκο που είχε κολλήσει στον πάτω απ το μπολάκι μου και έκανε σαν τρελός! Και ας σημειώσω εδώ ότι στο δικό του το μπολάκι είχε παρατήσει λιχουδιά πρωινή Gourmet της Purina με σπανάκι και θαλασσινά!
Την παράτησε τη λιχουδιά και έτρεξε προς το αυγό νιαουρίζοντας ο μικρός γυφτάκος μου! Και άλλες φορές όταν τρώμε σπίτι με τις κολλητές ή τον φίλο μου λυσσάει να μυρίσει και να πάρει κανα μεζεδάκι από αυτό που τρώμε αλλά αυτό με το αυγό είναι πρωτοφανές!!
Και μια άλλη φορά είχα μαγειρέψει ομελέτα με λαχανικά και πάλι ο μικρός παράτησε τη λιχουδιά-επιβράβευση για κατανάλωση κροκετών και έτρεξε προς το πιάτο μου!
Και σήμερα θα τον πάω κτηνίατρο για τα πρώτα εμβολιάκια!Οπότε καλό είναι να τον καλοπιάσω λίγο!

staman2
Περιβόητο μέλος
hi Timy!Κοίτα τι έχω να σου πώ εγώ
Αν του δίνεις τον κρόκο του αυγού, όχι το ασπράδι ωμό η βραστό, 1 φορά την εβδομάδα, όχι μόνο θα του/ της αρέσει αλλά θα κάνει καλό στο τρίχωμα της!![]()
Ο μεγαλοπρεπής Τιμυ σε ευχαριστεί αγαπητή

Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Εψαξα να δω αν ειχε ανοιξει κανεις τετοιο θεμα γιατι ηθελα να ανοιξω εγω και αφου το βρηκα εγραψα

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Η Μπιζου ξερογλειφεται οταν τρωω το βραστο αυγο της ημερας(κανω διατροφη λογω γυμναστηριου κ διαιτας)κ της δινω ΚΑΘΕ μερα απο ενα κομματακι κροκου,περιπου το 1/3.Ειναι σαν να τρωει 2 κροκους την εβδομαδα δηλαδη-καθολου ασπραδι.Καλα δεν ειναι?
sapostol1
Δραστήριο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
sapostol1
Δραστήριο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

sapostol1
Δραστήριο μέλος
"Τα κόπρανα της γάτας, εκτός από παράσιτα, μπορεί να περιέχουν και βακτήρια, με σημαντικότερο τη σαλμονέλα, της οποίας μπορεί να είναι φορείς, ωστόσο δε νοσούν".
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έγκυρο ή ασφαλές αυτό. Θα ξαναρωτήσω το γιατρό μου. Αν γνωρίζει κανείς περισσότερα για το θέμα, ας γράψει στο παρόν νήμα!
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

brigite
Διάσημο μέλος

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ετρωγε οτι φρουτο κ λαχανικο εβρισκε,μηπως ηθελε να γινει βιγκαν?
vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος
κάνει να τους δείνουμε ωμό αυγό κ αν ναι κάθε πότε,έχω ακούσει οτι είναι πηγή πρωτεινών

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool