Τρώνε οι γάτες αυγό;

τα αυγα σε συσκευασια σιγουρα ειναι ενταξει. Νομιζω τα περνανε και απο UV γι' αυτο το σκοπο :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρωτησα και την εκτροφεα που πηρα τα νορβηγακια μου και μου ειπε κοτοπουλο,αυγα και ψαρια ποτε να μην δινω ωμα.Και ειναι ανθρωπος που υποστηριζει την ωμοφαγια,στα δικα μου εδινε μοσχαρι τρεις φορες την εβδομαδα τουλαχιστον ωμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η μαγιονεζα που τρωμε περιεχει ωμα αυγα; :hmm:

η μαγιονεζα που τρωμε περιεχει ωμα αυγα; :hmm:

Η συνταγή η κλασσική ΝΑΙ. Τώρα οι συσκευασμένες του εμπορίου, τα έχουν κάνει όλα τόσο τυποποιημένα, που αν θυμάμαι καλά, γράφει κρόκο αυγού, αλλά σε σκόνη.. και ποιός ξέρει τί άλλα βάζουν έτσι και αλλιώς μέσα..:/:

Ουτε στα γατιά μου ούτε βεβαια και εγω, δεν τα προτιμώ ωμα τα αυγα. Τώρα στη μαγιονέζα η αλήθεια είναι ότι απλά ελπίζω....
Ηρώ από το αυγό για τις πρωτείνες, χρειάζεσαι μονο το ασπράδι. Δεν ειναι λίγο αηδία ο κρόκος ωμός;:mpliaks:
Εχω γνωστη που λίγο έλειψε να πεθάνει απο σαλμονελα και εκ τοτε δεν πλησιάζω ωμη τροφη ουτε για αστειο.:/:

Ουτε στα γατιά μου ούτε βεβαια και εγω, δεν τα προτιμώ ωμα τα αυγα. Τώρα στη μαγιονέζα η αλήθεια είναι ότι απλά ελπίζω....
Ηρώ από το αυγό για τις πρωτείνες, χρειάζεσαι μονο το ασπράδι. Δεν ειναι λίγο αηδία ο κρόκος ωμός;:mpliaks:
Εχω γνωστη που λίγο έλειψε να πεθάνει απο σαλμονελα και εκ τοτε δεν πλησιάζω ωμη τροφη ουτε για αστειο.:/:

απο τα αυγα μονο τον κροκο τρωω και τα θελω οπωσδηποτε μελατα :D Ωμα ειναι νοστιμα, αρκει να ειναι ο κροκος διαλυμενος. Οταν το βλεπω ολοκληρο μαζι με το ασπραδι σε διαφανη μορφη αηδιαζω. Ξερω ατομα που τρωνε καθημερινα 2 ωμα αυγα και ξερω και ατομο που πεθανε απο σαλμονελλα την οποια δεν την κολλησε απο ωμα αυγα. Αλλωστε δεν απαραιτητο πως θα πεθανεις κιολας αν κολλησεις. Απλα ελπιζεις στην τυχη σου :lol: Επισης αν τα καταναλωνεις φρεσκα, μειωνεται ο κινδυνος ;) Οσο πιο πολυ καθονται στο ψυγειο, τοσο χειροτερα.

(το ασπραδι ουτε εγω ουτε ο ναρουτο το τρωμε :lol:)

Παιδιά, να με συγχωρήτε αλλά τι είναι η σαλμονέλα..; :redface::redface::redface:

Δε φοβασαι για σαλμονελλα Αννα;
Τα αυγά είναι της μαμάς μου από κότες αλανιάρες Δώρα μου..και τα πλένω με σαπουνάδα εξωτερικά πολύ καλά για να΄χουμε και το κεφάλι μας ήσυχο..Η γιαγιά μου εξάλλου μέχρι τα βαθιά της γεράματα(πήγε 98) έτρωγε καθε δύο μέρες κρόκο αυγού χτυπητό με ζάχαρη στο ποτήρι...σαν κρέμα γίνεται..σκέψου πόσα αυγά είχε φάει στη ζωή της ωμά...(δικά μας αυγά όμως) :):):)

Τα αυγά είναι της μαμάς μου από κότες αλανιάρες Δώρα μου..και τα πλένω με σαπουνάδα εξωτερικά πολύ καλά για να΄χουμε και το κεφάλι μας ήσυχο..Η γιαγιά μου εξάλλου μέχρι τα βαθιά της γεράματα(πήγε 98) έτρωγε καθε δύο μέρες κρόκο αυγού χτυπητό με ζάχαρη στο ποτήρι...σαν κρέμα γίνεται..σκέψου πόσα αυγά είχε φάει στη ζωή της ωμά...(δικά μας αυγά όμως) :):):)

Αχ, και εμείς πιτσιρίκια κρόκο χτυπημένο με ζάχαρη και κακάο....:rolleyes::inlove: ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.... ( απο γνωστές κότες:D)

Αχ, και εμείς πιτσιρίκια κρόκο χτυπημένο με ζάχαρη και κακάο....:rolleyes::inlove: ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.... ( απο γνωστές κότες:D)
Τι μου θύμησες τώρα βρε Τζούλια αυγό (κρόκος ωμός)χτυπητό με ζάχαρη και κακάο...το γλυκό των παιδικών μου χρόνων ήταν και για μένα...είχα φάει τόσα...όσοι δεν το ξέρετε δοκιμάστε το...:D:D:D

Άσε με τώρα.. γιατί έχω κάτι αυγουλάκια απο την γειτόνισσα, μην κάνω μεγάλη αμαρτία βραδιάτικα...:hmm::redface::D

2-2 τα τρώγαμε...με Nesquick:up:

(απο δώ το φέραμε, απο κεί το φέραμε, πάλι για φαί λέμε....για μάς.):down:

Για τα ωμα αυγα ξερω δεν κανει να τα τρωνε γιατι μειωνουν την απορροφηση της βιοτινης(μια απο τις βιταμινες Β) κι ετσι μπορει να εχει προβληματα με την επιδερμιδα και το τριχωμα της..

αυγα με
Nesquick λες η καταλαβα λαθος;!

Για τα ωμα αυγα ξερω δεν κανει να τα τρωνε γιατι μειωνουν την απορροφηση της βιοτινης(μια απο τις βιταμινες Β) κι ετσι μπορει να εχει προβληματα με την επιδερμιδα και το τριχωμα της..

αυγα με
Nesquick λες η καταλαβα λαθος;!

δεν κανει να τρωνε το ασπραδι ωμο, γι' αυτο δινουμε μονο τον κροκο. Το ιδιο ισχυει και για τον ανθρωπο με το ωμο ασπραδι :)

Παντως εγω δε τρωω με κανεναν τροπο αφου με πειραζει αρα χλωμο να δοκιμασει και η Καραμελα :D

Αυγό για υγιές τρίχωμα;

Καλησπέρα,

κάποιος γνωστός μου, μου είπε να δίνω στον μικρό βραστό κρόκκο αυγού για να γυαλίζει το τρίχωμα του. Του έδωσα μια φορά ένα μικρό κομματάκι και το δοκίμασε, το έφαγε αλλά δεν ξετρελάθηκε. Γενικά τρώει κροκέτες και μαγειρευτά μεζεδάκια... επίσης του αρέσει να δοκιμάζει σχεδόν τα πάντα, από σπανάκι μέχρι καρότα!!! :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol::lol::lol: φοβερός λιχούδης το εχω ακούσει κ εγώ αυτό για το αυγό αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό, το καλύτερο είναι να ρωτήσεις το γιατρό να σου πει μια πιο υπεύθυνη γνώμη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μια καθηγητρια μου ειχε εναν γνωστο ο οποιος ηταν κολλημενος με το γυμναστηριο και ετρωγε 12 αυγα την εβδομαδα και εδινε τους κροκους (ωμους) στον σκυλο του και μας ελεγε οτι ο συγκεκριμενος σκυλος ειχε το πιο λαμπερο και απαλο τριχωμα που ειχε δει ποτε :lol:

Εγω στον δικο μου του δινω 1-2 ωμους κροκους την εβδομαδα και ειναι απαλουλης. Δεν ξερω αν οφειλεται στα αυγα ή στην διατροφη του :)

μια καθηγητρια μου ειχε εναν γνωστο ο οποιος ηταν κολλημενος με το γυμναστηριο και ετρωγε 12 αυγα την εβδομαδα και εδινε τους κροκους (ωμους) στον σκυλο του και μας ελεγε οτι ο συγκεκριμενος σκυλος ειχε το πιο λαμπερο και απαλο τριχωμα που ειχε δει ποτε :lol:

Εγω στον δικο μου του δινω 1-2 ωμους κροκους την εβδομαδα και ειναι απαλουλης. Δεν ξερω αν οφειλεται στα αυγα ή στην διατροφη του :)
Προχθες εκανε η μαμα μου πιτα και στο τελος χτυπαει αυγο με γαλα να ριξει απο πανω, ειχε χυθει λιγο αυγο και αρχισε να το γλυφει η Καραμελα που γενικα δεν πλησιαζει τιποτα φαγωσιμο περα απο τις κροκετες της:blink: Ειναι ανωμαλο παει τελειωσε βεβαιωθηκα!!!

Προχθες εκανε η μαμα μου πιτα και στο τελος χτυπαει αυγο με γαλα να ριξει απο πανω, ειχε χυθει λιγο αυγο και αρχισε να το γλυφει η Καραμελα που γενικα δεν πλησιαζει τιποτα φαγωσιμο περα απο τις κροκετες της:blink: Ειναι ανωμαλο παει τελειωσε βεβαιωθηκα!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

γενικα τους αρεσουν πολυ οι ωμοι κροκοι :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back