chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Αμέσως πήρα τον κτηνίατρο, μου είπε να τον παρακολουθήσω μήπως πρηστεί και μου έδωσε οδηγίες να του κάνω ένεση αν χρειαστεί. Ο Παύλας άρχισε να ξύνεται στο κεφάλι, και το δέρμα πάνω από το μάτι του είχε κοκκινήσει και πρηστεί. Προφανώς, τον είχε τσιμπήσει πάνω από το μάτι (σε κείνο το σημείο που δεν έχουν πολλή τρίχα...) Έδειχνε να πονάει πολύ, διότι κοιμόταν μεν, αλλά κουνούσε πάρα πολύ νευρικά την ουρά του.
Πέρασε περίπου 1 1/2 ώρα και διαπίστωσα ότι άρχισε να πρήζεται σε όλη την αριστερή πλευρά του κεφαλιού και από κάτω, στο λαιμό του. Ανησύχησα, τον μαζέψαμε και βουρ για την κλινική στο Πικέρμι που εφημερεύει πάντα (ο κτηνίατρός μας είναι ΤΕΛΕΙΟΣ ομως δυστυχώς δεν θα μπορούσα να τον φέρω στο ιατρείο 2 το βράδυ). Στο δρόμο ο Παύλας άρχισε να φοβάται και το αυτοκίνητο (το σιχαίνεται) και ήταν σε άθλια κατάσταση: σάλια, ανοιχτό στόμα, γρήγορες αναπνοές. Στα σύνορα Ηλιούπολης-Καρέα βρήκαμε ένα κτηνιατρείο που λέει ότι εφημερεύει. Σκεφτήκαμε να το δοκιμάζουμε μια και το Πικέρμι και ήταν πολύ μακριά και δεν θα ξέραμε τελικά τον κτηνίατρο. Τηλεφωνήσαμε, ήρθε ο γιατρός σε 10 λεπτά, ήταν ξένος δεν μιλούσε καλά ελληνικά (πακιστανός ήταν, κάτι τέτοιο). Δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, γι' αυτό και ζήτησα να ξέρω ακριβώς τί θα κάνει. Μάλιστα ο Δημήτρης του ζήτησε να διαβάσει την ετικέτα του κουτιού του φαρμάκου κι αυτός ενοχλημένος του απάντησε "γιατρός είστε;". Εντάξει, δεν είναι ό,τι καλύτερο να σε αμφισβητούν ως γιατρό, όμως την τελευταία φορά που εμπιστευθήκαμε κτηνίατρο που "εφημέρευε" χάσαμε την Foxoula. Αυτός είπε ότι αν πάθει τίποτα το γατί, έχει ευθύνη. Τί να την κάνω την ευθύνη αν το γατί μου είναι νεκρό;
Τες παν.Του έκανε μία ένεση dexxoκάτι (25ml) και του έδωσε και αντιβίωση baytril ενέσιμη (ευτυχώς την baytril την γνώριζα ως αντίβίωση).Έίπε ότι είχε 39,5 πυρετό. Είπε (σχεδόν επέμεινε) να του πάρει αίμα, για να δει αύριο, αν δεν πάει καλά με την αντιβίωση, τί άλλη αντιβίωση θα του δώσει (μέσω των εξετάσεων αίματος θα το έβλεπε
... Μου φάνηκε ότι πήγε να πάρει χρήματα (για τις αιματολογικές) και έτσι του ζήτησα να μην του πάρει αίμα τώρα στην κατάσταση που ήταν. Εξάλλου αύριο θα πήγαινα στον κτηνίατρό μου!Η "επίσκεψη" στοίχισε 100 ευρώ, λόγω του ότι ήταν επείγον περιστατικό...
Τελικά, σήμερα το πρωί ο Παύλας είναι καλύτερα. Φαίνεται ότι το ξεπέρασε.
Από την ιστορία όμως βγαίνουν δύο θέματα-μηνύματα:
1. Πόσο επικίνδυνο είναι το τσίμπημα μέλισσας για ανθρώπους και ζώα! Αν δεν είχα δει τί τον τσίμπησε, πιθανότατα δεν θα το καταλάβαινα, εξάλλου πρήστηκε ώρα που θεωρητικά κοιμόμαστε. Οι συνέπειες μπορεί να ήταν μοιραίες..
2. Πόσο ανυπεράσπιστοι είμαστε τελικά από "κτηνίατρους που εφημερεύουν". Αν δεν είναι ο δικός σου γιατρός, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Και μπορεί να πέσεις πάνω στον μαλ.... (εμείς πέσαμε στο παρελθόν). Τί να κάνεις όμως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η σαρδελα οτι εντομο βρει(μυγα, κουνουπι)το πιανει, παιζει λιγο μαζι του και μετα το τρωει. Μετα απο ολα οσα διαβασα, δεν προκειται να την ξαναφησω να φαει τιποτα πετουμενο!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Από την ιστορία όμως βγαίνουν δύο θέματα-μηνύματα:
1. Πόσο επικίνδυνο είναι το τσίμπημα μέλισσας για ανθρώπους και ζώα! Αν δεν είχα δει τί τον τσίμπησε, πιθανότατα δεν θα το καταλάβαινα, εξάλλου πρήστηκε ώρα που θεωρητικά κοιμόμαστε. Οι συνέπειες μπορεί να ήταν μοιραίες..
2. Πόσο ανυπεράσπιστοι είμαστε τελικά από "κτηνίατρους που εφημερεύουν". Αν δεν είναι ο δικός σου γιατρός, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Και μπορεί να πέσεις πάνω στον μαλ.... (εμείς πέσαμε στο παρελθόν). Τί να κάνεις όμως;![]()
![]()
1. Πανω σε αυτο εχω να απαντησω οτι μου κανει εντυπωση που επαιζε με τη μελισα (ή σφηγγα?). Οσες γατες ειχα ενστικτωδως δεν τις πλησιαζαν (καθως και κατι πρασινα ζουζουνια που αποκαλουμε "Βρωμουσες".
2. Για το 2ο καλο θα ειναι να κανουμε μια ερευνα πριν μας τυχει το επειγον περιστατικο. Πχ ρωτωντας καποιον ανθρωπο που εμπιστευομαστε και που εχει παει εκει.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσο για τα εφημερεύοντα...νομίζω ότι αν έχει κανείς τη δυνατότητα να ενοχλήσει τον δικό του κτηνίατρο αυτό είναι το καλύτερο. Το να πας ένα ζώο σε ένα γιατρό που δεν τον ξέρεις επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί και να πέσεις στον "κακό" γιατρό.
Επίσης δεν κατάλαβα αυτό με την υπερβολική (κατά τη γνώμη μου) αμοιβή επειδή ήταν επείγον. Προφανώς ήταν επείγον. Γιαυτό εφημέρευε, για να πάει κάποιος με κάποιο επείγον περιστατικό. Ξέρει κανείς τι ακριβώς ισχύει με τις εφημερίες? Είναι πχ υποχρεωτικές και κάνουν όλοι οι κτηνίατροι ή όποιος θέλει? Γιατί αν είναι "υποχρέωσή" τους να κάνουν εφημερία μια φορά το μήνα πχ, δεν καταλαβαίνω γιατί να χρεώνουν παραπάνω.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Όντως, ο αδερφός του ο Τελείας δεν τις πλησιάζει. Ούτε και ο Χουζούρης... Αλλά ο Παύλας είναι πολύυυυυ αλήτης!1. Πανω σε αυτο εχω να απαντησω οτι μου κανει εντυπωση που επαιζε με τη μελισα (ή σφηγγα?). Οσες γατες ειχα ενστικτωδως δεν τις πλησιαζαν (καθως και κατι πρασινα ζουζουνια που αποκαλουμε "Βρωμουσες".

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν νομίζω να είναι υποχρεωτικές οι εφημερίες. Ο δικός μου κτηνίατρος δεν νομίζω ότι κάνει.Πωπω τον κακόμοιρη τον Παύλα...Ευτυχώς είναι καλά![]()
Όσο για τα εφημερεύοντα...νομίζω ότι αν έχει κανείς τη δυνατότητα να ενοχλήσει τον δικό του κτηνίατρο αυτό είναι το καλύτερο. Το να πας ένα ζώο σε ένα γιατρό που δεν τον ξέρεις επειδή δεν έχεις άλλη επιλογή είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί και να πέσεις στον "κακό" γιατρό.
Επίσης δεν κατάλαβα αυτό με την υπερβολική (κατά τη γνώμη μου) αμοιβή επειδή ήταν επείγον. Προφανώς ήταν επείγον. Γιαυτό εφημέρευε, για να πάει κάποιος με κάποιο επείγον περιστατικό. Ξέρει κανείς τι ακριβώς ισχύει με τις εφημερίες? Είναι πχ υποχρεωτικές και κάνουν όλοι οι κτηνίατροι ή όποιος θέλει? Γιατί αν είναι "υποχρέωσή" τους να κάνουν εφημερία μια φορά το μήνα πχ, δεν καταλαβαίνω γιατί να χρεώνουν παραπάνω.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Πάντως χαίρομαι που είναι καλά ο μικρός. Κι ο δικός μου πλησιάζει ότι πετάει και περπατάει για να παίξει και δεν κάνει διακρίσεις! Απλά αν δω κάτι που δεν μου αρέσει (καθώς κι εγώ φοβάμαι μεχρι υστερίας) για να τα αποτρέψω δεν πλησιάζω. Βαζω τις φωνές σε τέτοιο βαθμό που τα καημένα μου εξαφανίζονται...
. Μεχρι ώρας την έχω γλυτώσει. Στις αρχές του καλοκαιριού, στο παλιο σπίτι που ήταν σε χτήμα και ισόγειο ήρθε ο γατούλης στο δωμάτιο με κάτι στο στόμα του. Πλησίασα να δω και έπαθα φρίκη!!! Σαρανταποδαρούσα!! Παει λέω το γατί μου! Θα τον τσιμπήσει. Φωναξα τον αντρα του σπιτιου που έχει θάρρος, εβαλα τις φωνές κι ο γατούλης κόλλησε και μετα την αφησε και τη σκότωσε ο αρραβωνιαστικός μου. Μετά ψεκαζα με φαρμακο εντός κι εκτός του σπιτιπου σε ποσότητες να σκοτωθει ελέφαντας κάθε βδομάδα!!! Αχ, πολύ χαίρομαι που μετακόμησα!!!

anabou
Διάσημο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω πληρωσα 25 ευρω μονο αλλα δεν του εκανε εξετασεις αιματος απο οτι ξερω δεν χρειαζεται
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
(Φοβερό κόλπο το έμαθα στην Ικαρία που είχε πολλές σφίγγες!)
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Μηπως φυσούσε πολύ και έπαιρνε τη μυρωδιά? Εγω το εφαρμόζω όποτε μπορώ γιατί έχω ΤΡΟΜΕΡΗ φοβία με σφίγγες, μέλισσες και άλλα παρόμοια, και πιάνει....Ισμήνη το εφάρμοσα στην Σκόπελο... Τζίφος!!

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπέροχο νησί... δυστυχώς γεμάτο σφήκες!

Ismini
Διάσημο μέλος
Ευτυχώς που μου το είπες! Οχι ποτέ! (Θα με περάσουν και για τρελλή γιατί με πιάνει υστερία και μόνο με μία...Να μην πας ΠΟΤΕ στη Σκόπελο.
Υπέροχο νησί... δυστυχώς γεμάτο σφήκες!![]()
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Τον Δημήτρη τον τσίμπησαν 2 φορές. Έκτοτε δεν ξαναμπήκα στην πισίνα...
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
και οι δικές μου τις αποφεύγουν, μάλιστα ο Ρούπι σκύβει και το κεφάλι για να τις αποφύγει.......σαν να τις φοβάται!!!!!!!!
πικρή ιστορία οι εφημερείες για κτηνιάτρους, έχει ο δικός μας γιατρός μια λίστα, τώρα που θα πάω τον Ρούπι θα τον ρωτήσω μήπως γνωρίζει προσωπικά κάποιον να μας συστήσει, τουλάχιστον για τα περίχωρα της αγία παρασκευής!!
χριστινα
Διάσημο μέλος

Γιατί σημερα έπαθα φρίκη καθως άκουσα θόρυβο, ειδα ενα σερσέγκι και 3 γατακια να το καταδιώκουν. Ο Πιου Μιου το έριξε και μετα κόλλησε τη μουσούδα του από πάνω. Και εγω έβαλα μπροστα τη σειρήνα (ευτυχως φωνάζω δυνατά) και τρόμαξαν και το άφησαν για να κρυφτούν. Τελικά το εδιωξε ο Γιάννης (ηρωας) Αλλα τι κάνω τότε;;; Κι αν τσιμπηθούν στο μάτι ή μέσα στο στόμα;;;;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool