Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα έφη ! η βοήθεια σου όσες φορές την χρειάστηκα απο εδω μέσα ομολογώ πως ήταν πολύτιμη
Μια ηλίθια απορία : το Βαμβάκι αφου θα αγγίξει τον βολβό του ματιού δεν θα τον τραυματίσει ;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν τον αγγίζει.Εγώ..δεν τους ανοίγω το μάτι.Όπως είναι κλειστό..κάνω την κίνηση απο απο δεξιά προς τα αριστερά.(ανάλογα το μάτι..απο την εσωτερική μεριά δηλαδή προς την εξωτερική).με το βαμβάκι..και σιγά σιγά φεύγει,διότι με αυτην την κίνηση πάει προς την άκρη του ματιου και βγαίνει.Σαφέστατα και δεν θα βαλεις το βαμβάκι μέσα στο μάτι.Δεν ξέρω βέβαια αν το κάνει κανείς αυτο..εγώ πάντως όχι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
ελπίζω να πετύχει γιατί το λυπάμαι που το βλέπω έτσι ! Μονο νεράκι θα βάλω και θα κάνω την κίνηση που λές ! Την έκανα βέβαια χωρίς βαμβάκι με το δάκτυλο μου απαλά ακουμπώντας το βλέφαρο αλλα τίποτα . Ελπίζω να δω διαφορά με το βαμβάκιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
θα σου προτεινα κ φυσιολογικα δακρυα να του βαλεις κ χωρις βαμβακι για να μην μεινει καποια ινα του στο ματι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι..οταν λέω βαμβάκι..βασικά εννοώ αυτά τα δισκία,που χρησιμοποιούμε εμείς οι γυναίκες για να ξεβάφουμε τα μάτια μας.Το απλό βαμβάκι όντως μπορεί να αφήσει ίνες,έχεις δίκιο έβελυν.Τα δισκία δεν νομίζω..

Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
τα φυσιολογικα δάκρυα δεν πειράζουν τα ματάκια τους ;;; μπορω να βάλω και φυσιολογικό ορο για φακούς επαφής ;
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
δεν ξερω για τον ορο των φακων αν κανει, σιγουρα παντως τα φυσικα δακρυα δεν ενοχλουν, επειδη η γατα μου συχνα πυκνα δακριζει, της βαζω μερικες σταγονες και την ανακουφιζει ..ειχα ρωτησει κτηνιατρο και μου ειπε οτι κανει.
dinaki_doctor
Νεοφερμένο μέλος
εχω μια γατα η οποια γεννησε πριν ενα μηνα 5 γατακια. το ενα απο τα 5 εχει πολλες τσιμπλες και εχει ως συνεπεια να σφραγιζουν τα ματακια του απο αυτες. τα καθαριζω καθε μερα με χλιαρο χαμομηλι αλλα δεν λεν να σταματησουν. μπορω να κανω κατι αλλο? επισης το ιδιο γατακι ειναι φοβερα αντικοινωνικο, κρυβεται με το παραμικρο και δεν εμφανιζεται αν δεν ειναι η μανα του καπου κοντα. τι μπορω να κανω γι αυτο?
vasia95
Νεοφερμένο μέλος
οι τσίμπλες στα μικρά γατάκια είναι εξαιρετικά σύνηθες φαινόμενο και δεν θα πρέπει να ανησυχείς...το έχω περάσει και εγώ! αυτό που έχεις να κάνεις είναι να απομακρύνεις καθημερινά με χλυαρό νεράκι και με ένα πανάκι ακόμα και ελάχιστες τσίμπλες ώστε να μην μαζευτούν και κλείσει το ματάκι.....αν το ματάκι κλείσει απομάκρυνε σιγά σιγά όσες μπορείς και μετά άρχισε ένα πολύ πολύ ελαφρο μασαζάκι στο μάτι και θα ανοίξει ...επίσης αν το ματάκι είναι λίγο βρεγμένο από το νερό και δώσεις το μωρό στο πρόσωπο της μαμάς....εκείνη σίγουρα θα το γλείψει
ΌΣΟ για τη συμπεριφορά του δεν πρέπει να πιέζεις καταστάσεις και να αναγκάζεις το μικρό να έρχεται κοντά σου και να μένει στα χέρια σου γιατί πολύ απλά θα το φοβήσεις περισσότερο.προσπάθησε να περνάς χρόνο μαζί του και αν το χαιδευεις καθώς και να του δίνεις λιχουδιές που είναι βέβαια σε θέση να φάει όταν βρίσκεται ξαπλωμένο με τη μαμά του ώστε να νιώθει ασφάλεια και σιγά σιγά να σε εμπιστευτεί...απλά είναι ντροπαλό....μην ανησυχείς όταν μεγαλώσει και σταματήσει να πίνει γάλα από τη μαμά του, θα καταλάβει πως εσύ είσια που του παρέχεις φαγητό και τότε πραγματικά θα σε λατρέψει!!!!
dinaki_doctor
Νεοφερμένο μέλος
Σ'ευχαριστώ πολύ...Οι συμβουλές σου είναι πολύ χρήσιμες!!!!

kittychristy
Νεοφερμένο μέλος
Πριν 1 περιπου εβδομαδα βρηκα ενα γατακι με τσιμπλες γυρω απο τα ματια και με κατι σαν υγρο μεσα στα ματια του.Δεν βλεπει και οποτε αφηνω το μπολακι με το φαγητο του κατω κουτουλαει σε διαφορα αντικειμενα μεχρι να το φτασει.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να το βοηθησω;Πρεπει να συμβουλευτω κτηνιατρο;Σας παρακαλω απαντηστε μου

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Θα συμβούλευα να το πας άμεσα σε κτηνίατρο, μόνο αυτός μπορεί να βοηθήσει...
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Οπωσδήποτε στο γιατρό!
Είναι συχνό το φαινόμενο αυτό (δυστυχώς) και εάν το προλάβεις μπορεί και να δει.. Μπορεί και να σώζεται η κατάσταση δηλαδή..
Κτηνίατρο αμέσως!
kittychristy
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω πολυ τον πηγα και μου λεει τον προλαβαμε στο τσακ τωρα βλεπει κανονικα.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολύ ευχάριστα τα νέα αυτά. Και πολλά μπράβο σου για ότι έκανες
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Χαίρομαι πάρα πολύ αφενός που τον πρόλαβες και τον πήγες στον κτηνίατρο και που ο μικρός είναι καλά!

Σιδερένιος!

δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαιρομαι παρα πολυ που προλαβες και τον εσωσες... μπραβο!!!!!
Coolcat
Νεοφερμένο μέλος
Μπραβοοοοο,σιδερένιο το γατουλι!!
SUNNYNI
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα παιδιά! και η γατούλα μου άρχισε να βγάζει τσιμπλίτσες στο ένα της ματάκι και της βάζω λίγο χαμομήλι( σήμερα ξεκίνησα δηλαδη). δεν κάνει τίποτα? πρέπει να της βάλω και κολλυρίο? να ρωτήσω τον κτηνίατρο πρώτα ή είναι κάτι απλό οπότε δεν χρειάζεται?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλυτερα να την πας να την δει κτηνιατρος, μπορει να ειναι απο κατι πολυ απλο εως η αρχη καποιας ιωσης που μονο ο κτηνιατρος μπορει να αντιμετωπισει σωστα.καλησπερα παιδιά! και η γατούλα μου άρχισε να βγάζει τσιμπλίτσες στο ένα της ματάκι και της βάζω λίγο χαμομήλι( σήμερα ξεκίνησα δηλαδη). δεν κάνει τίποτα? πρέπει να της βάλω και κολλυρίο? να ρωτήσω τον κτηνίατρο πρώτα ή είναι κάτι απλό οπότε δεν χρειάζεται?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool