Τσίρκο στη Θεσσαλονίκη

LIFE

Πολύ δραστήριο μέλος

Η LIFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 1.643 μηνύματα.
Μολις εμαθα οτι εδω στην ευκαρπια θεσ/νικης ερχεται τσιρκο σε 1 εβδομαδα..επειδη κατα τακτα χρονικα διαστηματα συμβαινει,δεν ξερω ποιο απο τα 2 ειναι..παω τωρα να βρω κανενα κουπονι εκπτωτικο που δινουν στα σουπερ και θα σας πω..εκτος απο το φαξ που θα στειλω με διαμαρτυρια και μεηλ,θα ηταν καλυτερα να στελνατε και εσεις?ισως αν τους την πουν αρκετοι δεν το φερουν..θα βοηθησετε να το σταματησουμε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ από Ευκαρπία είσαι???
Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το σταματήσω,αλλά οι "άνθρωποι" δεν νιώθουν!!! Αλλά είμαι μέσα, είναι αμαρτία στα καημένα τα ζωάκια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα τελευταια 3 χρονια ειμαι ευκαρπια..εγω θα βρω μεηλ και φαξ δημου.οποιος θελει να στελει διαμαρτυρια ας μου πει για να του τα δωσω...η οποια αλλη συμβουλη δεκτη..εγω ειμαι μεσα να παμε και στον καινουριο δημαρχο απο βδομαδα

Ωραία,είσαι κοντά στο μαγαζί μας,αν χρειαστείς το οτιδήποτε στείλε pm βρισκόμαστε και κανονίζουμε να τους κλείσουμε. Εγώ πάντως θέλω να διαμαρτυρηθώ,αν και με email ή Fax δεν νομίζω να τα δούνε. Μόνο πρόσωπο με πρόσωπο γίνονται αυτά

medrano. ειναι το τσιρκο που ερχεται 4-28/10/ο7..εχω τηλ,φαξ και μεηλ του δημου.οποιος θελει να στειλει διαμαρτυρια ας μου πει να του στειλω πμ τα στοιχεια,γιατι δεν ξερω αν κανει να τα βγαλω εδω,,εγω θα στελνω και φαξ και μεηλ συνεχεια..

Εγώ θέλω να διαμαρτυρηθώ και έχω μαζέψει κόσμο για να με βοηθήσουν,αλλά το περίεργο είναι ότι εκεί που γίνεται το τσίρκο είναι δήμος Πολίχνης κανονικά και δεν ξέρω αν θα το λάβουν υπόψιν. Στείλε pm το email, τηλέφωνα κτλ

Εγώ θέλω να διαμαρτυρηθώ και έχω μαζέψει κόσμο για να με βοηθήσουν,αλλά το περίεργο είναι ότι εκεί που γίνεται το τσίρκο είναι δήμος Πολίχνης κανονικά και δεν ξέρω αν θα το λάβουν υπόψιν. Στείλε pm το email, τηλέφωνα κτλ
το χατρι γραφει ευκαρπια-περιφερειακη οδος,τι να σου πω..εγω παντως μεσα για να παμε για διαμαρτυρια..τα στοιχεια στα εστειλα

Πριν απο λιγο μιλησα με μια γνωστη μου που ειναι ο θειος της στο δημ.συμβουλιο [ευκαρπια]και της ειπα τι γινεται με το τσιρκο κτλ,υποτιθεται και ο θειος σου κατα ειναι...απο οτι λεει αυτη τωρα το οικοπεδο ανηκει σε ιδιωτη και ο δημος πεταξε το μπαλακι στον ιδιωτη...δεν ξερω,αν δεν παμε απο εκει ακρη δεν βγαινει:mad:

Πριν απο λιγο μιλησα με μια γνωστη μου που ειναι ο θειος της στο δημ.συμβουλιο [ευκαρπια]και της ειπα τι γινεται με το τσιρκο κτλ,υποτιθεται και ο θειος σου κατα ειναι...απο οτι λεει αυτη τωρα το οικοπεδο ανηκει σε ιδιωτη και ο δημος πεταξε το μπαλακι στον ιδιωτη...δεν ξερω,αν δεν παμε απο εκει ακρη δεν βγαινει:mad:
Τι συμβαίνει με τους δήμους και τα τσίρκα

το θεμα ειναι να ΘΕΛΕΙ να βοηθησει ο δημος και να μην πεταει απλα το μπαλακι στον ιδιωτη μονο και μονο για να φυγει η ευθυνη απο πανω του..πηρα ενα τηλ,αλλα δεν καταφερα να βρω την κυρια.θα ξαναπροσπαθησω το απογευμα για να δουμε τι μπορουμε να κανουμε και με ποιο τροπο...

Βρήκα το εξής άρθρο που τυπώθηκε από τους οικολόγους πράσινους για το θέμα που έχουμε ανοίξει,πιστεύω ότι είναι καλό για να το στείλω με email στην κοινότητα Ευκαρπίας:

9 ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΣΙΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΑ

1. Τα περισσότερα ζώα των τσίρκων προέρχονται από παράνομο εμπόριο ζώων, που παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της άγριας ζωής.

2. Για κάθε ζώο που φθάνει σε τσίρκο, άλλα 4 έχουν κατά μέσο όρο πεθάνει κατά το κυνήγι, την αιχμαλωσία ή την αρχική μεταφορά (από πληγές, ασφυξία στα κοντέινερς, θερμοπληξία, κρύο, δίψα ή πείνα). Θάνατοι ζώων συμβαίνουν συχνά και στα ατελείωτα ταξίδια στα οποία υποβάλλονται κατά τις μετακινήσεις των τσίρκων.

3. Για να εκπαιδευτούν τα ζώα στις αφύσικες, συχνά επικίνδυνες «ασκήσεις» που τους επιβάλλουν, οι δαμαστές χρησιμοποιούν μεθόδους και αντικείμενα βασανισμού απίστευτης σκληρότητας. Ζώα που δεν υποτάσσονται, σκοτώνονται ή πωλούνται για πειραματόζωα (π.χ.μαιμούδες),

4. Τα νούμερα στο τσίρκο είναι αφύσικα και χωρίς νόημα για τα ζώα, τα εξευτελίζουν καταπατώντας την αξιοπρέπειά τους. Συχνά τους προκαλούν πόνο, πληγές, φόβο και πάντα είναι το αποτέλεσμα αφόρητα εξαντλητικής εξάσκησης.

5. Για τον καλύτερο έλεγχο των ζώων, τους χορηγούνται σε μόνιμη βάση ναρκωτικές ουσίες και ψυχοφάρμακα. Ουσιαστικά τα ζώα εξαναγκάζονται να γίνουν ναρκομανείς, δίνοντας εικόνα αλλοιωμένη και ταλαιπωρημένη.

6. Η διαστρεβλωμένη αυτή εικόνα καλλιεργεί νοοτροπίες που θεωρούν το ζώο σκλάβο και αντικείμενο διασκέδασης, και όχι ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα σεβασμού απέναντι στις ιδιαίτερες ανάγκες του είδους του.

7. Ειδικά για τα παιδιά κάθε παράσταση με ζώα στα τσίρκα είναι αντιπαιδαγωγική, καθώς βλέπουν ζώα να φυτοζωούν μονίμως αλυσοδεμένα ή ακινητοποιημένα σε κλούβες, με συμπεριφορά διαταραγμένη και τρελαμένα από τον εγκλεισμό και τα βασανιστήρια.

8. Για το νερό που κάθε τσίρκο καταναλώνει για τις ανάγκες των ζώων, την καθαριότητα κλπ., οι δήμοι που τα φιλοξενούν πληρώνουν στην ΕΥΔΑΠ εξωφρενικά ποσά.

9. Υπάρχουν και τσίρκα χωρίς ζώα. Το τσίρκο μπορεί να παρουσιάζει πανέμορφες παραστάσεις χωρίς ζώα, με καλλιτέχνες, κλόουν, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς κλπ. και να έχει επιτυχία χωρίς το μαρτύριο πλασμάτων που δε φταίνε σε τίποτα

μιλησα τωρα με τη κυρια απο το GAWF..τους εχουν μπερδεψει και αυτους με το ποιος δημος ειναι υπευθυνος..απο φετος ανηκει στην πολιχνη τελικα κ οχι ευκαρπια[θαναση αν βρεις πρωτος στοιχεια σε παρακαλω ανεβασε τα]ο χωρος ειναι ο ιδιος[ιδιωτικο οικοπεδο..απο οτι λενε επειδη το οικοπεδο βρισκεται στα συνορα πολιχνης ευκαρπιας και το διεκδικουσαν κ οι 2 τελικα τωρα ειναι πολιχνη..τωρα:blink: τι να σας πω MIA-M αυριο για πολιχνη τελικα θα ξεκινησουμε 9.00,στο σημειο που ειπαμε;)

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Δήμαρχος
Θεοδωριδης Κωνσταντινος

URL: https://www.polichni.gr
Τηλέφωνο 1: 2310-648000
Τηλέφωνο 2: 2310-648102

Fax: 2310-648211
E-mail: grammateiadhmarxou.polichni@n3.syzefxis.gov.gr

Clip_58.jpg

Ο χώρος στον οποίο εγκαταστάθηκε το τσίρκο medrano είναι στα σύνορα Πολίχνης Ευκαρπίας, ο οποίος ανήκει πλέον στο δήμο Πολίχνης και όχι της Ευκαρπίας.

Νεα απο Θεσσαλονίκη

Το τσίρκο Medrano βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκε στο συνηθισμένο του χώρο στην περιοχή Ευκαρπίας. Ο χώρος εγκατάστασης ήταν ένα διεκδικούμενο οικόπεδο μεταξύ των δυο δήμων, Ευκαρπίας και Πολίχνης και μετα από μια κοινοτική απόφαση δόθηκε τελικά στη Πολίχνη. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον γενικό του Δήμου Πολίχνης κ. Πετσουρίδη 2310 648206 όπου μου εξήγησε ότι όχι μόνο κληρονομήσανε το οικόπεδο αλλά και τις αδειοδοτήσεις για το τσίρκο μιας και το Medrano έχει 3χρονη σύμβαση υπογεγραμμένη από το δήμο Ευκαρπίας και προπληρωμένη. Το τελευταίο το έμαθα όταν ρώτησα τον κ. Πετσουρίδη αν η Πολίχνη έχει δώσει άδεια και αν πήραν χρήματα από το τσίρκο που το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από το τσίρκο, ότι δεν θα το ξαναεπιτρέψουν να εγκατασταθεί ( δε μου είπε όμως τι θα κάνει όταν θα ξαναέρθει μιας και έχει 3 χρονη άδεια αρχής γενομένης από το 2006) και ότι γενικώς δεν το θέλουν. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να δείξουμε την αντίθεσή μας στα τσίρκο και πόσον μάλιστα που οι παραστάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα των ζώων και λήγουν στις 22 του ιδίου μήνα. Το φαξ του είναι 2310-648211.

'Εχουν ήδη δραστηριοποιηθεί φιλόζωοι στην περιοχή οι οποίοι θα επισκεφθούν αύριο το πρωί το Δήμο Πολίχνης να δουν τι μπορούν να κάνουν.

Σας ευχαριστώ πολύ,
Ευγενία Ματαράγκα

Έστηλα και στο καινούριο email.

Το τσίρκο Medrano βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκε στο συνηθισμένο του χώρο στην περιοχή Ευκαρπίας. Ο χώρος εγκατάστασης ήταν ένα διεκδικούμενο οικόπεδο μεταξύ των δυο δήμων, Ευκαρπίας και Πολίχνης και μετα από μια κοινοτική απόφαση δόθηκε τελικά στη Πολίχνη. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον γενικό του Δήμου Πολίχνης κ. Πετσουρίδη 2310 648206 όπου μου εξήγησε ότι όχι μόνο κληρονομήσανε το οικόπεδο αλλά και τις αδειοδοτήσεις για το τσίρκο μιας και το Medrano έχει 3χρονη σύμβαση υπογεγραμμένη από το δήμο Ευκαρπίας και προπληρωμένη. Το τελευταίο το έμαθα όταν ρώτησα τον κ. Πετσουρίδη αν η Πολίχνη έχει δώσει άδεια και αν πήραν χρήματα από το τσίρκο που το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από το τσίρκο, ότι δεν θα το ξαναεπιτρέψουν να εγκατασταθεί ( δε μου είπε όμως τι θα κάνει όταν θα ξαναέρθει μιας και έχει 3 χρονη άδεια αρχής γενομένης από το 2006) και ότι γενικώς δεν το θέλουν. Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να δείξουμε την αντίθεσή μας στα τσίρκο και πόσον μάλιστα που οι παραστάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα των ζώων και λήγουν στις 22 του ιδίου μήνα. Το φαξ του είναι 2310-648211.

'Εχουν ήδη δραστηριοποιηθεί φιλόζωοι στην περιοχή οι οποίοι θα επισκεφθούν αύριο το πρωί το Δήμο Πολίχνης να δουν τι μπορούν να κάνουν.

Σας ευχαριστώ πολύ,
Ευγενία Ματαράγκα

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Δήμαρχος
Θεοδωριδης Κωνσταντινος

URL: https://www.polichni.gr
Τηλέφωνο 1: 2310-648000
Τηλέφωνο 2: 2310-648102

Fax: 2310-648211
E-mail: grammateiadhmarxou.polichni@n3.syzefxis.gov.gr

Τοπικά Νέα
goTHESS 4/10/2007​
200.jpg
Όχι στα τσίρκο με ζώα​

Έκκληση φιλοζωικών οργανώσεων για ανάκληση άδειας

Κακόγουστη φάρσα, σύμφωνα με Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις, αποτελεί η επιλογή του τσίρκο Medrano να ξεκινήσει τις παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Κι αυτό, σε μια πόλη, που έχει απορρίψει σχεδόν στο σύνολό της (Νομαρχιακό και Δημοτικά Συμβούλια Θεσσαλονίκης και πολλών Δήμων) τα τσίρκο με ζώα, με μόνη θλιβερή εξαίρεση την Κοινότητα Νέας Ευκαρπίας, που επί χρόνια αγνοούσε τις εκκλήσεις φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων και τους παραχωρούσε χώρο, έναντι αμοιβής. Και ενώ η νέα δημοτική αρχή της Ευκαρπίας αρνήθηκε να παραχωρήσει το χώρο της, ο Δήμος Πολίχνης έσπευσε να δώσει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματίες του θλιβερού θεάματος.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υπάρχουν σήμερα τέτοια «θεάματα», που κρύβουν τόση βία και πόνο, μας προσβάλουν ως πολίτες και εθίζουν τα παιδιά μας σε σκηνές αιχμαλωσίας και εξευτελισμού της άγριας ζωής.

Οι Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις καλούν το Δήμο Πολίχνης να ανακαλέσει την άδεια εγκατάστασης του τσίρκο και να απαγορεύσει την εγκατάσταση κάθε τσίρκο με ζώα στο μέλλον.

Καλούν τους συμπολίτες μας να μη συμβάλλουν στη συντήρηση του θεσμού των τσίρκο με ζώα και να απέχουν από το ξενόφερτο, βαρβαρικό «θέαμα».

Οι Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις ενημερώνουν:

- Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.

- Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.

- Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.

- Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

- Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα περιφερόμενα κατοικίδια – αδέσποτα και δεσποζόμενα – της περιοχής).

- Η παντελής έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι κανένα τσίρκο δεν περιλαμβάνει κτηνίατρο στο προσωπικό του.

- Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή κονσέρβες ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.

- Όπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες), τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

Τοπικά Νέα
goTHESS 4/10/2007​
200.jpg
Όχι στα τσίρκο με ζώα​

Έκκληση φιλοζωικών οργανώσεων για ανάκληση άδειας

Κακόγουστη φάρσα, σύμφωνα με Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις, αποτελεί η επιλογή του τσίρκο Medrano να ξεκινήσει τις παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Κι αυτό, σε μια πόλη, που έχει απορρίψει σχεδόν στο σύνολό της (Νομαρχιακό και Δημοτικά Συμβούλια Θεσσαλονίκης και πολλών Δήμων) τα τσίρκο με ζώα, με μόνη θλιβερή εξαίρεση την Κοινότητα Νέας Ευκαρπίας, που επί χρόνια αγνοούσε τις εκκλήσεις φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων και τους παραχωρούσε χώρο, έναντι αμοιβής. Και ενώ η νέα δημοτική αρχή της Ευκαρπίας αρνήθηκε να παραχωρήσει το χώρο της, ο Δήμος Πολίχνης έσπευσε να δώσει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματίες του θλιβερού θεάματος.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υπάρχουν σήμερα τέτοια «θεάματα», που κρύβουν τόση βία και πόνο, μας προσβάλουν ως πολίτες και εθίζουν τα παιδιά μας σε σκηνές αιχμαλωσίας και εξευτελισμού της άγριας ζωής.

Οι Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις καλούν το Δήμο Πολίχνης να ανακαλέσει την άδεια εγκατάστασης του τσίρκο και να απαγορεύσει την εγκατάσταση κάθε τσίρκο με ζώα στο μέλλον.

Καλούν τους συμπολίτες μας να μη συμβάλλουν στη συντήρηση του θεσμού των τσίρκο με ζώα και να απέχουν από το ξενόφερτο, βαρβαρικό «θέαμα».

Οι Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις ενημερώνουν:

- Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.

- Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.

- Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.

- Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

- Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα περιφερόμενα κατοικίδια – αδέσποτα και δεσποζόμενα – της περιοχής).

- Η παντελής έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι κανένα τσίρκο δεν περιλαμβάνει κτηνίατρο στο προσωπικό του.

- Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή κονσέρβες ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.

- Όπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες), τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.
αυτο τους εστειλα σημερα,,μεχρι και η ευκαρπια ειπε το οχι...απο κατω εβαλα δικο μου σχολιο...οτι ο κοσμος καταλαβαινει τι γινεται και ο δημος πολιχνης πλεον ειναι ο μοναδικος στη θεσ,νικη που δεχεται το τσιρκο,,τους ειπα οτι μπορουν να σωσουν ακομα την εικονα του δημου που χαλαει με ολο αυτο ,αν κανουν κατι και το σταματησουν εστω και τωρα γιατι μπορουν--------οσο για την αιτηση,ν δω ποτε θα μου το δωσουν το χαρτι...δευτερα λεω να παρω τηλεφωνο να δω τι γινεται

Νομίζω οι μεγάλες οργανώσεις όπως ο Αρκτουρος θα μπορούσαν να δράσουν δυναμικά και να βρουν άκρη. Αυτοί μπορούν να τα βάλουν με το δήμο αλλά θα ασχοληθούν; Τόσο καιρό προσπαθούμε και αυτοί περίμεναν την επέτειο για να μαζέψουν υπογραφές.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back