Τυφλή γατούλα

αρετη1

Νεοφερμένο μέλος

Η αρετη1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Γεια σας,ειμαι καινουρια στο forum και χρειαζομαι βοηθεια.Η γατουλα μου ειναι μολις 2 χρονων και εχει ατροφεια του αμφιβληστροειδη,με αποτελεσμα να εχει χασει σταδιακα το φως της.Εχει κανεις κατι παρομοιο,η εστω τυφλη γατα ωστε να μου δωσει συμβουλες?Ευχαριστω.:|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς μας ήρθατε και οι δύο για αρχή. Ελπίζω κάποιος μας να μπορεί να σε βοηθήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κρατατην μεσα στο σπιτι αυτο ειναι το μονο που μπορω να μπω.

https://www.bestfriendspetcare.com/cat-behavior/blindcats.cfm
https://www.messybeast.com/disabled.htm#blind

Ειναι στα αγγλικα ομως.

Αυτο που μπορω να σκεφτω εγω ειναι να μην αλλαζεις θεση στην αμμο η στο φαγητο της. Αλλιως δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Εξαλλου οι γατες ακουνε και μυριζουν πολυ καλυτερα απο εμας:D

Καλως ηρθατε και οι δυο στο My cat! Κριμα για το προβλημα της γατουλας σου αλλα οπως ειπε η Μικα εχει πολυ καλη ακοη και οσφριση. Υγεια της ευχομαι!!!

ευχαριστουμε και οι δυο για τις απαντησεις.Παντως δεν το βαζουμε κατω.Πιστευουμε οτι κατι θα βρεθει και θα δει εστω και λιγο

Πολλες γατουλες τα καταφερνουν κι ετσι, αν δεν βγαινουν εξω, δοκιμασε να επικοινωνησεις, εχω μια γιατρο εδω στη θεσ/νικη που ειναι μανουλα στα ματια, την ξερει και η Ηοοκ, μηπως σου πει κανεναν ειδικο στην αθηνα. Κατα τ'αλλα θα προσανατολιζεται χαρη στα χαδια τα μουστακια και την οσφρηση. Να προσεχεις οι πορτες στο σπιτι να ειναι παντα ανοιχτες και θα προσαρμοστειτε.

Καλώς ήρθατε!
Δεν ξέρω αν θεραπεύεται η πάθηση της γατούλας σου (αν έχει κάποια εκ γενετής ατροφία μου φαίνεται μάλλον απίθανο, δυστυχώς :/: ), πάντως είναι αλήθεια ότι όσο βρίσκεται σε περιβάλλον με το οποίο είναι εξοικειωμένη δε θα έχει πρόβλημα. Όπως και οι άνθρωποι, τα ζώα που έχουν πρόβλημα με την όρασή τους αναπτύσσουν ακόμα περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις.

πολύ λυπαμαι για τη γατούλα σου αλλά πραγματικά από οτι έχω διαβάσει δεν έχουν πρόβλημα στο να προσαρμόζονται...επίσης συγχαρητήρια σε σένα που παρόλο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν σκέφτηκες ούτε λεπτό να την εγκαλείψεις..δοκίμασε και στον κτηνιατρείο "Αιλουρος" αν είσαι Αθήνα.

πολύ λυπαμαι για τη γατούλα σου αλλά πραγματικά από οτι έχω διαβάσει δεν έχουν πρόβλημα στο να προσαρμόζονται...επίσης συγχαρητήρια σε σένα που παρόλο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν σκέφτηκες ούτε λεπτό να την εγκαλείψεις..δοκίμασε και στον κτηνιατρείο "Αιλουρος" αν είσαι Αθήνα.
συμφωνω με την νοτα

Ήξερα κάποιον, πριν από πολλά χρόνια, που είχε έναν τυφλό γατούλη στο σπίτι του. Απ' ό,τι μου είχε πει, το ζώο (αποκλειστικά σε εσωτερικό χώρο, βέβαια) δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το είχα δει κι εγώ, και στην αρχή δεν είχα καταλάβει ότι δεν έβλεπε (!!!), τόσο φυσιολογική ήταν η συμπεριφορά του. Οπότε μη στενοχωριέσαι, η γατούλα σου θα προσαρμοστεί μια χαρά. Πρόσεχε μόνο μπαλκόνια, βεράντες κτλ.

ευχαριστω ολους,πραγματικα η ανταποκριση ειναι απιστευτη.Δεν θα σκεφτομουν ποτε να εγκαταλειψω την φατσουλα μου.Την βρηκαμε πεταμενη οταν ηταν ακομη πολυ μωρο και εχει μεγαλωσει στα χερια μου.Το κτηνιατρειο 'Αιλουρος' που βρισκεται?

Στο Παλ. Φάληρο. Δες www.ailouros.gr

Γεια σας και παλι.Δεν θα σκεφτομουν ποτε να εγκαταλειψω την φατσουλα μου.Την βρηκαμε πολυ πολυ μικρη πεταμενη σε ενα κουτι και εχει κυριολεκτικα μεγαλωσει στα χερια μου.Μπορειτε να μου δωσετε στοιχεια για το κτηνιατρειο 'Αιλουρος'?

Χουζουρη μπηκα αμεσως στο site.Μηπως μπορει να μου εξηγησει καποιος και τη σημαινει αυτο το cat spy που εμφανιζεται κατω απο το ονομα μου?

Νομίζω πως είναι κάτι σαν "τίτλος" ανάλογα με το πόσα μηνύματα έχεις στείλει στα forums, στα άρθρα και γενικά πόσο συμμετέχεις στο site...
Παρεπιπτόντως σου στειλα pm σχετικα με τον "αίλουρο"

Καλώς όρισες καταρχήν!
Κι εγώ λίγο που το εψαξα ειδα πως λόγω των ανεπτυγμένων άλλων αισθησεών τους, όταν το περοβάλλον παραμένει σταθερό, προσαρμόζονται αρκετά καλα. Γνωρίζεις τι προκάκλεσε την ατροφία?

ο γιατρος μας ειπε οτι την εχει εκ γεννετης και σταδιακα εχασε το φως της.Μας ειπε οτι ηταν αναποφευκτο.Αλλα εγω στεναχωριεμαι,φυσικα.Παντως την ιδια δεν φαινεται να την εχει επιρεασει σημαντικα.

Το ότι σταδιακά εχασε το φως της, σημαινει πως ειχε τη δυνατότητα να προσαρμοστεί ακόμη καλύτερα. Αφου η ιδια δειχνει να λειτουργει καλα, ειναι πολύ καλο!

Μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο που μου ειπατε και ειναι φοβερος!Δυστυχως ομως μας ειπε τα ιδια για τα ματακια της.:( Παντως μας τονισε οτι εχει εξαιρετικα αναπτυγμενες τις αλλες αισθησεις της!Ευτυχως:) Ευχαριστουμε και οι δυο για την βοηθεια σας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back