Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ασε εδω και 2 χρονια τρεχω με γιατρους..ειχα κανει περυσι φυσικοθεραπειες και ημουν καλυτερα φετος σαν χειροτερα τα βλεπω..κοιλιακους ειπε ο γιατρος κανω καθε βραδυ..αυτο με τα επιθεματα θα το δοκιμασω και θα σου πω..μωρε κανω ταξιδι καθε βδομαδα(σπουδαζω πατρα και πηγαινοερχομαι τον φλεβαρη τελειωνω επιτελους)και 3 ωρες μεσα στο λεωφορειο ειναι οτι χειροτερο για τη μεση..σηκωνομαι και με το ζορι κουνιεμαι παντου πιασμενη..καταγγελια χρειαζονται εμας δεν μας σκεφτονται οταν φτιαχνουν τα καθισματα..![]()
Ναι η φυσικοθεραπεία βοηθάει πολύ. Όσον αφορά τους κοιλιακούς, σού έδωσε συγκεκριμένες οδηγείες? όπως πχ να βάζεις μια τυλιγμένη πετσέτα έναν σπόδυλο πιο πάνω από αυτούς που έχεις την κοίλη και να σηκώνεσαι μέχρι εκεί? Μια άλλη καλή λύση θα ήταν να βρείς μια πισίνα στην οποία να κάνουν κάποια προγράμματα ελαφριάς γυμναστικής, σίγουρα θα σε οφελίσει πάρα πολύ!
Όσον αφορά τα ταξίδια... εδώ αυτοί που είναι καλά παθαίνει η μέση τους...
Εσύ μπορείς να πάρεις ένα μαξιλαράκι (από τα στρόγγυλα μικρό) και να το βάζεις στη μέση σου όταν κάθεσαι ώστε να βρίσκεσαι όσο πιο ίσια γίνεται. Γιατί σίγουρα το ταξίδι επιδεινώνει την κατάστασή σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
Μόλις γύρισα από Οδοντίατρο (Νικι)....ακόμα είναι μουδιασμένο το ούλο μου....ούτε το καλαμάκι δεν μπορώ να κουμαντάρω για να πιω τον καφέ μου
....κορίτσια έχετε δίκιο
....ποτέ δεν ήταν τόσο ανώδυνο όσο σήμερα....είμαι ενθουσιασμένη
...αν πάμε έτσι ως το τέλος θα συνεχίσω να πηγαίνω και αφού τελειώσουμε, χωρίς να έχω τίποτε....από συνήθεια
![]()
ειδες???

αστερι ειναι η Νικουλα!!! θα σου κανει ενα τελειο χαμογελο!Ρια περαστικα, σε νιωθω απολυτα, πηρα κ γω οργανο για να κανω σωστους κοιλιακους και μου δωσε και μια ζωνη για την μεση...(την οποια δεν φορεσα το καλοκαιρι γιατι εσκαγαααα) δεν ειδα κ καμια σημαντικη βελτιωση
μου πε και για πολυ κολυμπι αλλα που πισινα εδω κοντα...Μαιρη και μαγισσα καλη σας μερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
.Και έγω με τη μέση ένα προβληματάκι το έχω
. Κι ο δικός μου γιατρός μου είχε συστήσει να κάνω κοιλιακούς. Ποτέ δεν έκανα
. Ώσπου πήρα την απόφαση και πήγα σε ένα γυμναστήριο όπου κάνουνε ασκήσεις για μπαλέτο και γενικότερα ασκήσεις χορού. Και όσο αφορά τους κοιλιακούς... παιδιά το τι ασκήσεις κοιλιακών έχουμε δε λέγεται. Επίσης αν έχεις κάποιο πρόβλημα το λες και σε προσέχει για να κάνεις κάποια διαφορετική εκτέλεση κάποιας άσκησης που πιθανόν θα βάλει να κάνουμε. Πάντως πάω από τον Ιούνιο και έχω δει τρομερή βελτίωση και στη μέση μου αλλά και σε κάποια προβλήματα που είχα με τον αυχένα.
Περαστικά σας.
ria23
Διάσημο μέλος

aalyah
Διάσημο μέλος
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το κλειδί για την μέση είναι η ζέστη. Κρατήστε την όσο πιο ζεστή μπορείτε και φυσικά σε όσο πιο ορθή στάση γίνεται (όπως είπα με το μαξιλαράκι πχ για τα λεωφορεία).
Ρια η πετσετούλα είναι καθαρά για βοηθητικό λόγο στους κοιλιακούς. Απλά όταν ξαπλώνεις για να κάνεις κοιλιακούς βάζεις την πετσέτα στον 2ο σου σπόνδυλο της μέσης σου, όχι τυλιγμένη πάνω σου, αλλά τυλιγμένη μόνη της, κάτω από σένα, ώστε να ξέρεις μέχρι ποιό σημείο πρέπει να ανασηκωθείς όταν κάνεις την άσκηση.
Από γυμναστική πρέπει να αποφεύγεις οπωσδήποτε ότι έχει να κάνει με πηδήματα. Γιατί με το πήδημα είναι σαν να δίνεις επιπρόσθετο βάρος στην περιοχή και γίνεται περισσότερη συμπίεση των σπονδύλων.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό είναι το στρώμα του κρεβατιού σου. Αν έχεις τόσο σοβαρό πρόβλημα στη μέση καλά θα ήταν να προτιμήσεις ένα στρώμα ορθοπεδικό ώστε να κρατάει το σώμα σου κατα την διάρκεια του ύπνου στην καλύτερη στάση.
Νάνσυ μου καλημέρα

Συγνώμη για το σεντόνι
ria23
Διάσημο μέλος

..νοικιασα με μια κοπελα μια γκαρσονιερα μεχρι το καλοκαιρι που θα παρω το πτυχιο μου και ειναι αμαρτια να παρουμε καινουρια επιπλα για τοσο λιγο ...

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
στρωμα ευτυχως εχω ορθοπεδικο...δυστυχως ομως στην πατρα θα κοιμαμαι σε ραντζο..νοικιασα με μια κοπελα μια γκαρσονιερα μεχρι το καλοκαιρι που θα παρω το πτυχιο μου και ειναι αμαρτια να παρουμε καινουρια επιπλα για τοσο λιγο ...
![]()
Αουτσ. Ναι έχεις δίκιο κρίμα να πάρεις καινούρια έπιπλα. Μια εναλλακτική (που δεν ξέρω κατα πόσο θα σου αρέσει η ιδέα) είναι πως άν δεις να έχεις σοβαρές ενοχλήσεις στο ράντζο, να πάρεις το στρωματάκι που έχει και να το βάλεις στο πάτωμα. Τουλάχιστον έτσι θα αποφύγεις να κοιμάσαι σε λακουβίτσα.
Σου εύχομαι τα καλύτερα και καλή υπομονή με το πτυχείο σου!
aalyah
Διάσημο μέλος
Όπως και αν έχει και για οποιονδήποτε λόγο η γυμναστική είναι καλή άρα Ria μου να την ξαναρχίσεις αλλά με προσοχή.
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω Nehalennia ομολογώ δεν τα ήξερα αυτα! Εμένα ο γιατρός (οι καταπληκτικοί γιατροί που έχουμε εδώ στην αγγλία) μου είπε, οταν κάποια στιγμή πήγα για το πόδι μου και ανέφερα και για την μέση μου, όλα αυτα που είπα παραπάνω. Να κάνω γυμναστική για να δυναμώσουν οι μυς να στηρίζουν καλύτερα την σπονδυλικη στήλη και τέτοια. Εν ολίγοις ότι ήθελε μου έλεγε ο τύπος.
Όπως και αν έχει και για οποιονδήποτε λόγο η γυμναστική είναι καλή άρα Ria μου να την ξαναρχίσεις αλλά με προσοχή.
Κοίτα δίκιο έχει ο γιατρός που λέει να δυναμώσουν οι μύες κλπ. ενοείται πως δυναμώνουν με την γυμναστική αλλά το πιο βασικό από όλα είναι όπως είπα ο μύς να είναι ευλύγιστος και να μπορέι να σφύγγεται και να ξεσφύγγεται όταν πρέπει. Αλλά σε περιπτώσεις με πόνο στη μέση το σημαντικό είναι να χαλαρώσει και όχι να σφύξει περισσότερο και γι αυτό όταν πονάει η μέση, η ο ώμος ή οτιδήποτε άλλο (εκτώς αν πρόκειται φυσικά για πρόσφατο χτύπημα) όλοι λένε να βάζουμε θερμά επιθέματα κλπ.
Και συμφωνώ απολύτως πως η γυμναστική είναι καλή αρκεί να γίνεται με προσοχή και σύνεση

ria23
Διάσημο μέλος

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
αχ!ευχαριστω παιδια απο φλεβαρη ξεκιναω πρακτικη αθηνα..και θα κοιμαμαι στο κρεβατακι μου υπομονη μεχρι τοτε...![]()
Άντε με το καλό και καλή επιτυχία σε όλα

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος

ria23
Διάσημο μέλος

...σαββατο η μερα για ψωνια............. η ηρω μασουλησε το αεροστοπ απο τις μπαλκονοπορτες και παμε για καινουργιοΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος

Σήμερα έχω να πάω στα τζάμπο γιατί τα γατούνια μου μασουλίσαν και το δεύτερο ποντίκι τους (το κρεμαστό) .... τι θα τα κάνω;
Και μετά πάω για ζούλιγμα στου σεβάχ το παλάτι

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος

ότι τριχώμπαλα έιχε μαζέψει στο στομάχι της πάνω στο χαλί και χάλι εγώ

και άντε καθάριζε πρωί πρωί!!!!Κατα τα άλλα εχθές ούτε ένα λεπτό κενό λείπει μία κοπέλα από το μαγαζί και έτσι εγώ στην δουλειά μέχρι να βρούμε άλλη!!!
Και έχασα και το χθεσίνό θέμα για τις πονεμένες είμαι και εγώ στο κλάμπ κορίτσια έχω πρόβλημα στο δεξί μου ισχύο και οστεοαθρίτιδα και στα 2 μου γονατάκια πέρισυ έκανα ενέσεις και ήμουν στο κρεβάτι 2 μήνες

είμαι και εγώ πολύ πονεμένη όπως βλέπετε!!!!!Άντε καλημέρα και τα λέμε πάλι ά!!!! έι εσύ κουκλίτσα με τις ωραίες συμβουλές πές μου και μένα καλέ τίποτα να κάνω για τα πόδια μου???

:kiss::kiss::kiss:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Καλημέρα κορίτσια ηλιόστουση και η Ρόδος.
Ράνια μου τι μου κανεις καλημέρα πως την έχετε σήμερα ??????
την υγεία σας εννοώ!!!

ria23
Διάσημο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
καλε εχασες το τελευταιο θεμα εχθες τι να σου κανω ??????παντως καταληξαμε στη γυμναστικη...αυτο ειναι το μονο σιγουρο...βαρακια στα ποδια και 1-2 για τα γονατα..αχ!τι μου το θυμησες και ειχα ξεχαστει..ποναω![]()
Αχ ria23 και εγώ επειδή πονάω το θυμάμαι αλλιώς....

Αλλά εχθές όπως έγραψα ήμουν όλη την ημέρα στο μαγαζί οπότε που χρόνος για να διαβάσω!!!!

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool