Τώρα που πήρα φόρα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Κοιτα εγω που επι 21 χρονια τα κανα ολα τα παραπανω που σε κανουν γυναικα λαστιχο ομολογω οτι τωρα που πηρα συνταξη μειωμενη μεν το ευχαριστιεμαι οσο τιποτα αλλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΚΑλημέρα!
Ισμήνη και Ασπασία, ίωση είναι. Εγώ είμαι 4η μέρα χάλια! Περαστικά. ΄
Και όσον αφορά στο σχολείο, δεν μου λείπει καθόλου, αλλά το Πανεπιστήμιο μου λείπει πάρα πολύ! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί άραγε να μας διακατέχει αυτό το ανικανοποίητο, κ να θέλουμε πάντα αυτό που δεν έχουμε, έχει καμιά ιδέα κανείς;
Αποψη μου
Σε κάθε φάση της ζωής μας περνάμε και καλά περνάμε και άσχημα. Τα άσχημα είναι οι διάφορες δυσκολίες, στις οποίες δεν μπαίνουμε με δική μας βούληση, αλλά με τη βούληση του μηχανισμού μέρη του οποίου είμαστε. Ετσι οι διάφορες δυσκολίες είναι πίεση στρες άγχος, και πράγματα που δεν θα θέλαμε να κάνουμε αλλά πρέπει να τα κάνουμε για να ανταποκριθούμε στις προδιαγραφές του μηχανισμού.

Ετσι, κάποιος νοσταλγεί μια προηγούμενη φάση, λαμβάνοντας υπ οψιν τις καλές στιγμές και συγκρίνοντας τις τότε κακές με τις κακές τις τωρινές, οι οποίες του φαίνονται χειρότερες.
Στην επόμενη φάση θα κάνει το ίδιο με την τωρινή και πάει λέγοντας.
Αν ζούσαμε όπως νοιώθει ο καθένας ότι του ταιριάζει, θα μπορούσαμε να δεχτούμε το πέρασμα του χρόνου, και σε κάθε φάση της ζωής μας και σε κάθε ηλικία θα ανακαλύπταμε χαρές και ομορφιές και τη φθορά θα τη δεχόμασταν με ηρεμία.

Και δεν θα μας τρόμαζαν οι ρυτίδες.

Αποψη μου
Σε κάθε φάση της ζωής μας περνάμε και καλά περνάμε και άσχημα. Τα άσχημα είναι οι διάφορες δυσκολίες, στις οποίες δεν μπαίνουμε με δική μας βούληση, αλλά με τη βούληση του μηχανισμού μέρη του οποίου είμαστε. Ετσι οι διάφορες δυσκολίες είναι πίεση στρες άγχος, και πράγματα που δεν θα θέλαμε να κάνουμε αλλά πρέπει να τα κάνουμε για να ανταποκριθούμε στις προδιαγραφές του μηχανισμού.

Ετσι, κάποιος νοσταλγεί μια προηγούμενη φάση, λαμβάνοντας υπ οψιν τις καλές στιγμές και συγκρίνοντας τις τότε κακές με τις κακές τις τωρινές, οι οποίες του φαίνονται χειρότερες.
Στην επόμενη φάση θα κάνει το ίδιο με την τωρινή και πάει λέγοντας.
Αν ζούσαμε όπως νοιώθει ο καθένας ότι του ταιριάζει, θα μπορούσαμε να δεχτούμε το πέρασμα του χρόνου, και σε κάθε φάση της ζωής μας και σε κάθε ηλικία θα ανακαλύπταμε χαρές και ομορφιές και τη φθορά θα τη δεχόμασταν με ηρεμία.

Και δεν θα μας τρόμαζαν οι ρυτίδες.
Συμφωνώ. Παίζουν ρόλο και οι εξωτερικοί παράγοντες όμως.
Π.Χ. στις μικρές ηλικίες έχουμε λιγότερες προσωπικές επιλογές και αυτό είναι δυσάρεστο.

Ismini

Συμφωνώ. Παίζουν ρόλο και οι εξωτερικοί παράγοντες όμως.
Π.Χ. στις μικρές ηλικίες έχουμε λιγότερες προσωπικές επιλογές και αυτό είναι δυσάρεστο.

Οχι μονο ειναι δυσαρεστο αλλα πολλες φορες κανουμε πολλα πραγματα γιατι ετσι θελουν οι γονεις μας η ο κοσμος αυτο περιμενει απο εμας. Εγω μετα το λυκειο ξεκινισα να σπουδαζω πληροφορικη στο πανεπιστημιο Κοπεγχαγης (πηγα λυκειο και εκει) επιδη ο πατερας μου το θεωρησε καλη ιδεα. Μετα απο 2 χρονια σταματησα και ξεκινησα Αγγλικη φιλολογια παλι γιατι ολοι περιμεναν με τουσ βαθμους που ειχα επρεπε να σπουδασω κατι "καλο". Το πτυχειο το πηρα, αλλα δεν μου αρεσει καθολου η δουλεια αυτη, με αποτελεσμα να εχω σπαταλησει 5 χρονια σε σπουδες αχρηστες για μενα και μετα να κανω αυτο που 8ελω να ασχολη8ω με τη μαγειρικη. Βεβαια ολα ειναι εμπειριες αλλα μερικες φορες νιωθω οτι πηγαν χαμενα τα 5 χρονια. 5+3 η σχολη σεφ εφτασα αισιως τα 26 να κανω αυτο που μου αρεσει. φταιω και εγω βεβαια που δεν το ειπα απο την αρχη. αλλα στα 17 τι ξερεις ?:)

Και εγω καλα περασα στις σχολες καφετεριες (εστελνα τις εργασιες με μαιλ, να ναι καλα η Δανια και πηγαινα στις εξεταστικες) αλλα με προβληματιζε πολυ το μετα. Ευτυχως και εγω κατευθειαν πηγα στην αλλη σχολη και ηρεμησα. Τελικα τιποτα δεν ειναι καλυτερο απο την ψυχικη σου ηρεμια:D

Εγω δεν νοσταλγω την Γ΄λυκειου, αν και την τελειωσα περσυ.
Ο ανταγωνισμος τωρα ειναι απιστευτος, διαβασμα διαβασμα διαβασμα και τιποτα αλλο. Περσυ ουτε γιορτες καταλαβα, ουτε Πασχα, τιποτα! Μην πω για το καλοκαιρι πριν την Γ΄λυκειου που επι 2 μηνες μεσα στη ζεστη εκανα μαθηματα για την Γ΄λυκειου.
Γι αυτο ladycat ασε την Γ΄λυκειου και γυρνα στο πανεπιστημιο που ειναι καλυτερα.
Για το πανεπιστημιο δεν ξερω πολλα ακομα, φετος μπηκα.

Mika, οσο για το "στα 17 τι ξερεις", εχω να πω οτι εγω απο μικρο παιδι ηξερα με τι ηθελα να ασχοληθω. Και πολλοι συμμαθητες μου επισης. Και οι περισσοτερη δεν θελουν την ψυχικη τους ηρεμια, αλλα την ηρεμια της τσεπης τους...Δυστυχως τα πραγματα εχουν φτασει σε σημειο ποι η κοινωνια μας επιβαλλει το τι θα κανουμε και οχι το μυαλο και η καρδια μας. Και μιλαω για τον επαγγελματικο προσανατολισμο.

Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν παιδια που ξερουν τι θελουν. Υπαρχουν ομως και αλλα παιδια που κανουν αυτο που θελουν οι γονεις τους η αυτο που θελει η τσεπη τους οπως ειπες. Αν κανεις αντεχει να δουλευει μια ζωη σε μια δουλεια που δεν τον ενδιαφερει μονο για να βγαλει λεφτα και αυτο σεβαστο ειναι απο μενα. Προσωπικα δεν μπορω να κανω μια δουλεια η οποια δεν μου αρεσει, και εκτος αυτου δεν θα ημουνα ποτε καλη σε μια δουλεια που δεν μου αρεσει. Πχ θα ημουνα αισχρη καθηγητρια αγγλικων γιατι πολυ απλα δεν μου αρεσει καθολου να ειμαι ολη μερα μες στα βιβλια και να διορθωνω γραπτα. Ιδικα αν ημουνα και σε κανενα σχολειο που τα αγγλικα ειναι επιπεδου για κλαματα και θυμαμαι ποσο τα κοροιδευαμε ,δεν θα αντεχα καθολου. Εγω ισως ειμαι τυχερη γιατι η δουλεια μου και μου αρεσει και πληρωνομαι πολυ καλυτερα απο οτι φιλοι μου με μαστερ κτλ οι οποιοι μισουν και τη δουλεια τους. Επαναλαμβανω οτι δεν ειναι ετσι για ολους...

Mika, οσο για το "στα 17 τι ξερεις", εχω να πω οτι εγω απο μικρο παιδι ηξερα με τι ηθελα να ασχοληθω. Και πολλοι συμμαθητες μου επισης.

ειναι αυτο που σπουδαζεις? Νηπιαγωγος αν δεν κανω λαθος? αν ναι τοτε εισαι και εσυ απο τους τυχερους:D Και προς θεου δεν ηθελα να πω οτι στα 17 δεν ξερει κανεις τι του γινετε. Απλα πολλες φορες πρεπει να δεισ καποια πραγματα απο αποσταση για να τα καταλαβεις...

Νηπιαγωγος σπουδαζω...
Ειναι αυτο που θελω απο μικρη!

Προσπαθώ στη κουζίνα να εκπαιδεύσω τα πιάτα να πλένονται μόνα τους αλλά αντί αυτού γίνεται το αντίθετο…αυτά εκπαιδεύουν εμένα για να τα πλένω εγώ.:(

Προσπαθώ στη κουζίνα να εκπαιδεύσω τα πιάτα να πλένονται μόνα τους αλλά αντί αυτού γίνεται το αντίθετο…αυτά εκπαιδεύουν εμένα για να τα πλένω εγώ.:(
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μην ξεχνάτε όμως ότι όταν σπουδάζεις κάτι πρέπει να σκέφτεσαι πρώτα αν θα μπορέσεις να βρεις δουλειά στο επάγγελμα που διάλεξες. Πόσοι απόφοιτοι παιδαγωγικών σχολών δουλεύουν σερβιτόροι ή barmen ή ακόμα χειρότερα είναι στο ταμείο ανεργίας? Εγώ προσωπικά ξέρω πάρα πολλούς. Υπάρχουν παιδιά που συνειδητοποιημένα δεν επιλέγουν αν σπουδάσουν αυτό που τους αρέσει αλλά αυτό που θα τους προσφέρει μια σίγουρη δουλειά. Ο ανηψιός μου ήθελε να γίνει μαθηματικός, έχει κλήση στις θετικές επιστήμες. Αντ'αυτού όμως θα δηλώσει ΑΣΟΕ γιατί ο γαμπρός μου έχει λογιστικά γραφεία οπότε τον περιμένει έτοιμη δουλειά. Δεν τον κατηγορώ γι'αυτό. Αντίθετα λέω μπράβο του που τα'βαλε κάτω και αποφάσισε ότι αντί να γίνει φόρτωμα στους γονείς του και μετά τις σπουδές ψάχνοντας δουλειά ή κάνοντας μονάχα μερικά ιδιαίτερα, προτίμησε να ακολουθήσει τον σίγουρο δρόμο.

sardela

Νηπιαγωγος σπουδαζω...
Ειναι αυτο που θελω απο μικρη!

Οποτε εισαι και εσυ απο τους τυχερους. Την χρονια που τελειωσα εγω το λυκειο υπηρχαν πολλα παιδια που περασανε σε σχολες που δεν θελανε και απλα δηλωσανε αν τυχει και δεν περνουσαν εκει που θελανε. Η κολλητη μου πχ οικονομολογος ηθελε να γινει, εγινε ομως νηπιαγωγος. Μια αλλη φιλη σπουδασε γεωλογια γιατι εκει περασε.

Thanasis46Προσπαθώ στη κουζίνα να εκπαιδεύσω τα πιάτα να πλένονται μόνα τους αλλά αντί αυτού γίνεται το αντίθετο…αυτά εκπαιδεύουν εμένα για να τα πλένω εγώ.:(

:lol: :lol: :lol: :lol: οταν τα καταφερεις να μας πεις να εκπαιδευσουμε και τα δικα μας. Ενδιαφερομαι και για τα ρουχα, και για σφουγγαρισμα ξεσκονισμα κτλ....:up:

:(Γιατί τα σπίτια δεν τα κάνουν αυτόματα να καθαρίζονται μόνα τους;:mad:

Εγώ και τα απλυτα πιάτα δεν τα πάμε καθόλου καλά! Αλλά τι κάθεσαι και παιδευεσαι? Υπάρχουν και πληντύρια πιάτων! Κάποτε η μητέρα μου μου έλεγε οτι σηκώνομαι απ'το τραπέζι και δεν πλένω ούτε ένα πιάτο και της έκανα δώρο ένα πληντύριο. Εκ τοτε είναι ο καλύτερός μου φίλος!!!...

Αλλά τι κάθεσαι και παιδευεσαι? Υπάρχουν και πληντύρια πιάτων! Κάποτε η μητέρα μου μου έλεγε οτι σηκώνομαι απ'το τραπέζι και δεν πλένω ούτε ένα πιάτο και της έκανα δώρο ένα πληντύριο. Εκ τοτε είναι ο καλύτερός μου φίλος!!!...
Πηγαίνουν και μπαίνουν μόνα τους στο πλυντήριο ομως;

ακριβως γιατι και των ρουχων τα πλενει, αλλα δεν τα ξεχωριζει και δεν τα απλωνει:lol:

συμφωνω με την Ασπασια.πρεπει να κοιταξεις λιγο και το "μετα" τις σπουδες.εγω απο το δημοτικο ηθελα να γινω ζωολογος να μελεταω τα ζωα.περασα βιολογια ενω ολοι μου ελεγαν οτι στην ελλαδα η ερευνα ειναι στην πολλη αρχη ακομα.τωρα βλεποντας τα πραγματα απο μεσα καταλαβαινω ποσο δικιο ειχαν...επρεπε να ειχα σκεφτει λιγο και την επαγγελματικη μου αποκατασταση.

Ε κι εσύ... όλα δικά σου τα θέλεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back