Τώρα που πήρα φόρα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Τα φυτά αν είναι σκεπασμένα καλά με χιόνι δεν παγώνουν εκτός κι αν είναι είδος που θέλει πολύ ζέστη και δεν αντέχει τη θερμοκρασία του χιονιού.

Οσο για το πράσινο, στην Ορεστιάδα και στην περιοχή γενικότερα είναι μισητό. Το αγαπημένο είδος όλων, πολιτών και αρχών είναι το τσιμέντο. Το τσιμέντο πρωταγωνιστής και το πράσινο κομπάρσος.

Παρ όλα αυτά ας την προβάλλω λιγάκι
https://www.orestiada.gr/index.cfm?areaid=1
Ο φικος, οι Μπουκαμβιλιες, τα γιασεμια καηκαν.
Ναι το τσιμεντο ειναι παντου στην Ελλαδα πολυ αγαπητο....
Εκτος των αλλων οφειλεται και σε ελειψη αισθητικης αυτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι αυτό που φταίει για το τσιμέντο είναι: Στις μεγάλες πόλεις ως γνωστόν η πολύ πυκνή κατοίκηση άρα αναγκαστικά τσιμέντο. Ετσι όσο και να το θέλουν δεν μπορούν να το έχουν. Στην επαρχία όμως, φταίει το γεγονός ότι η φύση είναι μέσον παραγωγής, παλεύουν οι άνθρωποι μ αυτήν με αποτέλεσμα να την έχουν μισήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομιζω οτι στις πολεις φταιει η κακη δομηση και ο κακος σχεδιασμος.
Ετσι βεβαια πλουτισαν πολλοι. Ακομα και στις δασικες εκτασεις κτιζονται παρανομα σπιτια (βιλαρες τα περισσοτερα δες Πεντελη).
Με λιγα λογια φταιει το οτι καποιοι θελουν να πλουτισουν!

Μμμ δίκιο έχεις… με σωστό σχεδιασμό θα υπήρχε χώρος και για πράσινο. Πριν αρκετά χρόνια είχα δει σε μια εκπομπή έναν αρχιτέκτονα που έδειχνε μια μακέτα της Αθήνας που είχε φτιάξει πριν από πολλά χρόνια. του είχε ζητηθεί δηλαδή λέγοντας του ΄΄έλα να σώσουμε την Αθήνα΄΄. Από την περιγραφή που έκανε δείχνοντας και τη μακέτα έπαθα πλάκα συγκρίνοντας με αυτό που τελικά έγινε.

Η Αθηνα θα σωθει μονο με γκρεμισμα (εκτος απο Ακροπολη και καποια αλλα μνημεια, την Πλακα, καποια διατηρητεα....)
Λογικα αφου στην επαρχια ειναι μεσο παραγωγης και ζουν απο αυτη θα επρεπε να την εχουν αγαπησει.

Καμια πολη στην Ευρωπη δεν εχει την ασχημια της Αθηνας.

Δυστυχώς οι περισσότερες πόλεις έτσι είναι. Αν εξαιρέσεις μερικά 'διατηρητέα κομμάτια' το υπόλοιπο είναι τσιμεντουπολη.

Κακα τα ψεματα απο την στιγμη που ολοι οι περισοτεροι δηλαδη, μενουμε στις πολεις, αναγκαστικα πρεπει να υπαρχουν σπιτια και να μενεις ,οποτε το τσιμεντο εμφανιζεται και κυριαρχη. Καμια πολη οσο κι αν εχει πρασινο δεν θα φτασει την ομορφια της εξοχης η του χωριου ..Υποκαταστατο θα ειναι και οχι φυση...Απο την αλλη ο μονος τροπος να μην καταστραφη η φυση θα ταν να ζουμε σε σπηλιες

Θαναση ετσι ειναι η Ορεστειαδα??? (Δεν εχω παει εκει ποτε).
Τοσο καιρο νομιζα οτι ηταν κατι προς χωριο....
Ξερεις με πρασινο, κηπους κτλ....
Μ' αρεσει πολυ το χιονι κι εμενα αλλα ανησυχω για τα φυτα στο μπαλκονι (περισυ τα εκαψε ολα).

Η Ορεστιάδα είναι αρκετά μεγάλη πόλη!
Πάντως το τσιμέντο και η αντίστοιχη αρχιτεκτονική έχει κατακλύσει και πολλά χωριά.
Ευτυχώς υπάρχει πράσινο τριγύρω (ο Έβρος είναι όμορφος, με το ποτάμι και τους παραπόταμους, δάση... βλ. δάσος Δαδιάς). Και στο Διδ/χο μέσα στην πόλη όλο τσιμέντο είναι! Γι'αυτό λέω εγώ στη μάνα μου ότι είμαι καλύτερα στο (Άνω)Χαλάνδρι! Και κήπους ωραίους έχουμε, και δέντρα στους δρόμους, και το δασάκι της Ρεματιάς πιο πέρα... Και ησυχία παραπάνω! Στο Διδ/χο όλο κάτι με ξυπνάει, σύρριζα στο δρόμο το σπίτι...

Για χρόνια τώρα το όνειρο του Έλληνα ήταν να αποκτήσει το δικό του σπίτι. Έτσι με δεδομένο τον ερασιτεχνισμό της διοίκησης οδηγηθήκαμε στις τσιμεντούπολεις και στις αυθαίρετες κατασκευές έξω απο αυτές. Τα δάση δεν τα καταπάτησαν μόνο οι πλούσιοι αλλά και χιλιάδες "φτωχοί" 'έλληνες που με τα χρόνια μέσα απο αποχαρακτηρίσεις απόκτησαν και τίτλους ιδιοκτησίας. Για μένα και οι δύο κατηγορίες κάνανε και κάνουν την ίδια ζημιά. Τα τετραγωνικά και η ύπαρξη πισίνας δεν διαφοροποιεί τη ζημιά που και οι δύο κατηγορίες κάνανε στο περιβάλλον.:blink:

Πχ στα χωριά θα μπορούσαν να έχουν συρμάτινο φράχτη στην αυλή, και φυτεμένους θάμνους γυρω –γύρω ή αναρριχητικά που θα έκαναν μια πράσινη περίφραξη. Αντί γι αυτό βάζουν τσιμεντένια κάγκελα. Μήπως θέλουν πολύ δουλειά τα θαμνάκια για κούρεμα και δεν έχουν χρόνο; Ή θέμα νοοτροπίας είναι;

Τα ποταμόπλοια σίγουρα τα ξερετε. Τα ποταμότρενα όμως σίγουρα δεν τα ξέρετε. Εμεις εδώ έχουμε και τέτοια:rolleyes:

Συνημμένα

• DSC03541.jpg
    DSC03541.jpg
    34,4 KB · Εμφανίσεις: 16
Τελευταία επεξεργασία:
Eχω ακούσει οτι η Oρεστιάδα είναι πολύ όμορφη πόλη :confused: Δεν ισχύει δηλαδή;
Aυτό που λείπει απο την χώρα μας είναι ο σωστός σχεδιασμός πόλεως. Eχω ταξιδέψει αρκετά στο εξωτερικό και τέτοια ασυνενοησία πουθενά δεν έχω συναντήσει. O καθένας κοιτάει πως θα βολευτεί και πως θα χτίσει όπως θέλει χωρίς να κοιτάει αν «κλείνει» τη θέα του γείτονά του. Aυτή η νοοτροπία χαρακτηρίζει τον Έλληνα. Eχουμε και τα καλά μας αλλά έχουε και τα κακά μας. :/:

Εχει πολύ καλή ρυμοτόμηση. Δεν μπερδεύεσαι καθόλου είναι τετραγωνισμένη. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει γιατί δεν είναι γραφική αλλά εμένα μ αρέσει πολύ γιατί δεν έχει ανηφόρες κατηφόρες και είναι εύκολη πόλη. Μόνο που δεν έχει πολύ πράσινο.

Τελευταία επεξεργασία:
Hello,
Πω πω , πολύς λόγος για την Ορεστιάδα !!! Υπάρχει πολύς κόσμος που δε ξέρει καν που βρίσκετε, μιλάω με πολύ κόσμο μέσα από το chat και πολλές φορές με ρωτάνε που είναι η Ορεστιάδα ή τι είναι αυτό:confused: , εκτός απ το ωραία , έχει τόσα πολλά και όμορφα γύρω απ αυτήν , μια βόλτα να κάνεις κάθε μέρα σε κάποιο χωριό δε θα βαρεθείς ποτέ ,ποτάμια, λόφους :) , εκτός απ αυτό είναι σε θέση που σου επιτρέπει να πεταχτείς σε δυο γείτονες χώρες, θες Τουρκία? Θες Βουλγαρία? Διπλά είναι και οι δυο. Δεν έχει τίποτε γραφικό όπως πολύ σωστά είπε ο Θανάσης αλλά έχουμε τόσες άλλες πόλεις γραφικές !!! Εμείς πολύ συχνά κάνουμε τουρισμό μέσα στο νομό, Δαδιά, Τυχερό, έχει πολλά να δεις και πολύ περισσότερα να νιώσεις είναι ευλογημένος νομός πιστεύω αλλά αδικημένος( θα μου πεις όπως όλη η επαρχία, εδώ είναι το κάτι άλλο όμως ) , ωχ μου θυμίζει εκλογές όλο αυτό !!!! Τεσπα μου αρέσει, μου αρέσει πολύ και όχι γιατί είναι ο τόπος μου!! Στο παρακάτω site θα δείτε μια ωραία πρόταση για ένα 3μερο όπου μπορείτε να έχετε μαζί και τα γατονια σας η το σκύλο σας. Ξέρω ξέρω είμαστε πολύ μακριά αλλά όταν κανείς θέλει και έχει διάθεση φτάνει παντού .
https://www.thrassa.gr/ (δεν κάνω διαφήμιση παιδιά απλά είναι τόσο όμορφα:P )

Ορεστιάδα κι εγώ δεν έχω πάει ποτέ, αλλά μια φίλη μου έχει συγγενείς και πάει συχνά. Εγώ μέχρι Αλεξανρούπολη έχω πάει. Αλήθεια, πόση ώρα είναι ακόμη? Κι αυτή μου έχει πεί πως είναι όμορφα. Για πράσινο δεν ξέρω αλλά εμείς στη Κόρινθο πρέπει να κρατάμε το ρεκόρ του α- πράσινου :)

1,5 ώρα είναι από Αλεξανδρούπολη δεν είναι μακριά δηλ . οκ λείπει το πράσινο μέσα στην πόλη αλλά έχει τόσο μα τόσο όλος ο νομός που δε σου λείπει εκτός και αν είσαι ο τύπος που μένει φυλακισμένος μέσα στην πόλη. Δε λεμέ όχι στο πράσινο αλλά αφού δεν υπάρχει? Να γκρεμίσουν πολυκατοικίες για πάρκα? Λίγο χλωμό

**
https://www.thrassa.gr/ (δεν κάνω διαφήμιση παιδιά απλά είναι τόσο όμορφα:P )

Είναι ο ξενώνας στο Τυχερό, πλάι στη λίμνη...
Εκεί μένουν οι παππούδες του άντρα μου και τους επισκεπτόμαστε.

Το Διδ/χο είναι αρκετά γραφικό, με τον "Καλέ" (ο λόφος με το κάστρο, τις βυζαντινές εκκλησίες και την παλιά πόλη), τη ρωμαϊκή Πλωτινούπολη, τον Ερυθροπόταμο που διασχίζει την πόλη, τα δάση του τριγύρω (π.χ. Τσίγλα), το τζαμί του Μπεγιαζίτ (από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα στην Ευρώπη, χρήζει αναπαλαίωσης), Λαογραφικό Μουσείο, Πινακοθήκη κ.ά.
Ε, να παινέψω κι εγώ την πόλη που μεγάλωσα.

Είναι ωραία η Θράκη γενικά για road trip... Νέστος, ορεινή Ξάνθη (παραδοσιακοί ξύλινοι ξενώνες), υδροβιότοπος δέλτα 'Εβρου, κ.ά. εκτός από τα προαναφερθέντα!

Έχει πολλά και καλά , ένας εναλλακτικός τουρισμός πέρα από την παραλία το τζατζικι και τον μουζάκα!!! Αυτά είναι για τους ξένους ,εμείς και αν δεν έχουμε φάει τζατζίκι και μουζάκα ( και να οι διατροφές τώρα αχχχ!!!)

Eμένα αυτό που με χαλάει στις ελληνικές πόλεις δεν είναι τόσο η έλειψη πρασίνου αλλά τα άσκημα κτήρια, η ανομοιομορφία τους ή η έλλειψη χαρακτήρα.

Η χάρη μου έχει φτάσει μέχρι Θεσσαλονίκη κι αυτό στην πενταήμερη και κανά δυο φορές μετά ως επισκέπτρια μιας φίλης μου που σπούδαζε εκεί. Στην Ρόδο θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι δεν έχει πράσινο. Απλά εξαρτάται από την περιοχή. Η 'νέα' πόλη είναι σαν προάστιο της Αθήνας κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Ένα πολύ ωραίο πάρκο που υπάρχει το έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα του. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι 'διατηρητέες περιοχές' πχ παλιά πολη.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back