Καλό βράδυ στους υπόλοιπους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εσείς γιατί το δεχτήκατε καλέ; Οι υπηρέτες έκαναν κουμάντο στο σπίτι;Μέχρι εκεί ήταν και η χαρά. Μας παρέλαβαν οι υπηρέτες και μας χώρισαν αλλού τις γυναίκες αλλού τους άνδρες.
Καλά… δεν τα βάζουν στο ψυγείο για να τα φάνε την επόμενη μέρα; Δεν παίρνεις ένα φορητό με παγοκιστες να τα βάλεις μέσα να τα φέρεις στα γατουλίνια;Το καθημερινό γεύμα ή δείπνο θα μπορούσε να χορτάσει μια τριτοκοσμική χώρα. Τα φαγητά που μένουν και πετάνε καθημερινά είναι μια απίστευτη σπατάλη που τη σκέφτομαι και κλαίω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Καληνύχτα!
Gemini ελπίζω όλα να είναι καλά.
Μάριελ το ίδιο ελπίζω για σένα και τη Τσίκι.
Στις χαρτομαντηλοφόρες εύχομαι καλό βόλι.
Ασπασία που είσαι παιδί μου; Φιλιά

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όχι δεν κρατάνε τίποτα για την άλλη μέρα. Κάθε μέρα οι υπηρέτες και το προσωπικό τρώνε ότι περισσέψει. Μόνο στο σπίτι υπάρχουν 25 άτομα προσωπικό. Μαγειρεύουν από το πρωί ως το βράδυ και δεν μένει τίποτα για την άλλη μερα. Αδέποτα δεν είδα να υπάρχουν εκτός από 2-3 κοκκαλιάρικα γατάκια. Στην φάρμα που είχαμε παει μερικές μέρες πριν όμως, είδα αρκετά και μάλιστα ρώτησα γιατί είναι τόσο αδύνατα. Μου είπαν ότι είναι μάλλον το είδος τους τέτοιο γιατί τα ταίζουν καλά και΄πράγματι ότι αποφάγια υπήρχαν μετά το τραπέζι καταβροχθήσθηκαν από τα γατάκια. Σας βάζω μερικές φωτογραφίες να δειτε. Το τραγικό είναι ότι όταν ρώτησα για τα αδέσποτα επειδή όπως προανέφερα δεν υπάρχουν πολλά είπαν ότι παλιά υπήρχαν περισσότερα στην Jeddah αλλά τα τελευταία χρόνια επειδή υπάρχουν πολλοί Πακιστανοί και γενικά Ασιάτες εργάτες τα αδέσποτα τα μαζεύουν και τα τρώνε.Καλά… δεν τα βάζουν στο ψυγείο για να τα φάνε την επόμενη μέρα; Δεν παίρνεις ένα φορητό με παγοκιστες να τα βάλεις μέσα να τα φέρεις στα γατουλίνια;
Τρελλάθηκα! Ρώτησα πως σε μια τόσο κατά τα άλλα αυστηρή στους νόμους χώρα δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για τα αδέσποτα μου είπαν ότι επειδή μέχρι πρόσφατα σχετικά τα σύνορα ήταν κλειστά γενικά στους ξένους δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά τελευταία με την ελευση των Ασιατών για φθηνά εργατικά χέρια έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, οπότε μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι στους νόμους. Πάντως για να είμαι ειλικρινης δεν είδα να συγκινήθηκαν ιδιαίτερα μ'αυτά που τους έλεγα για απαγόρευση της χρήσης των σκύλων και των γατών ως είδος διατροφής. Μάλλον τους βολεύει που οι Πακιστανοί και οι Κινέζοι τους "καθαρίζουν" τους δρόμους
Σε μια χώρα που αν είσαι γυναίκα πρέπει να είσαι πολύ πλούσια για να ζήσεις σχετικά καλά και που στις κατώτερες κοθνωνικά τάξεις πολλές φορές η abaya και το κεφαλομάντηλο κρύβει τα σημάδια της κακοποίησης από τους άνδρες και που τα κοριτσάκια είναι αναγκασμένα να φοράνε abaya από τη μέρα που θα τους έρθει η περίοδος ακόμα κι αν αυτό είναι στα 9 τους χρόνια και από εκεί και πέρα σταματάει η ζωή τους και κλείνονται στα σπίτια, είναι μάλλον πάρα πολύ και πολύ νωρίς να περιμένουμε καποια καλύτερη αντιμετώπιση στα ζώα. Πραγματικά πρώτη φορά ένιωσα να μου λείπει τόσο πολύ η χώρα μου και καταλαβαίνω γιατί οι περισσότερες κοπέλες και τα νέα παιδια που έχουν οικονομική άνεση όπως η Enam και τ'αδέλφια της ζουν τον περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό.
Γύρισα χθες το απόγευμα, και παρά τις προτάσεις που έχω να ξαναπάω, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όχι βέβαια. Δεν κάνουν οι υπηρέτες κουμάντο. Απλά έτσι επιβάλουν τα ήθη και έθιμα της Σαουδικής Αραβίας. Οι άνδρες και οι γυναίκες ξεχωριστά σε επίσημες εκδηλώσεις όπου δεν βρίκονται μόνο μέλη της οικογένειας. Στο χώρο οπου βρίσκοντε οι γυναίκες, βγάζουν την abaya και το μαντήλι από το κεφάλι και γηι'αυτό δεν επιτρέπεται να τις δουν ξένοι. Ο αδφελφός της φίλης μου μου είπε ότι έχει θείες που δεν έχει δει ποτέ το πρόσωπό τους, γιατί είναι φανατικές μουσουλμάνες και δεν καλύπτουν μόνο τα μαλλιά τους και το σωμα, αλλά και το προσωπο καθώς έπίσης φοράνε γάντια για να μην φαίνονται ούτε τα χέρια. Δυστυχώς δεν κατάφερα να βγάλω πολλές φωτοφραφίες από το ταξίδι ούτε και βιντεο γιατί απαγορευόταν η φωτογραφιση και βιντεοσκοπηση σε δημόσιους χώρους και ειδικά απαγορευόταν να τραβήξεις γυναίκες.Κι εσείς γιατί το δεχτήκατε καλέ; Οι υπηρέτες έκαναν κουμάντο στο σπίτι;
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδια αλωνιζουν γενικως. Αντρας κοιμαται. Γατος ξαπλωνει στο τραπεζι της κουζινας Δεν ξερω τι περιμενει ....
Κι εγω επισης ψαχνω να βρω ακρη σ ενα σπιτι που το μαζευης και σε λιγο ειναι ξανα χαος Μυστηριο αυτο μεγα!Δεν ξερω τι περιμενω...
Ασπασια καλως ηρθες Και εγω δεν θα πηγαινα .Αλλα γνωρισες μια εμπειρια και μια κατασταση που οι περισσοτεροι την ξερουμε θεωρητικα απο τα βιβλια και απο οτι ακουμε.
Για μενα οσο σεβαστη κι αν ειναι μια κουλτουρα μιας χωρας αυτη η κατασταση με θυμωνη και με λυπει παντως. Και το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να κανουμε κατι για να βελτιωθη η θεση των γυναικων αυτων σ αυτες τις χωρες.
Τελικα μπανιο δεν εκανες ε?
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ασπασία γνωρισες μια νέα χώρα, είχες μια φοβερή εμπειρία και είσαι τυχερή. Σίγουρα είναι τραγική η θέση της γυναίκας σε τέτοιες κοινωνίες, γιαυτό να βλέπουμε τα δικά μας να παίρνουμε τα πάνω μας
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλά να είστε

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω να ανακοινωσω οτι βαριεμαι τρομερα και φοβερα! Τελειωνουν οι διακοπες και δεν εχω τι να κανω...Σκεφτομουν να διαβασω τα τρια βιβλια που εχω αγορασει, να γραψω ενα δικο μου, να ζωγραφισω,...αλλα να 'μαι παλι εδω χωρις να εχω κανει τιποτα ενω ειμαστε ηδη στο μισο των διακοπων.Παλι καλα που θα πω τα καλαντα την Πρωτοχρονια και θα βγαλω καποια λεφτα απο αυτα για να τα προσθεσω στα εσοδα απο το παζαρι μου ωστε να στειρωσουμε περισσοτερα αδεσποτα...
Νιαου!
anabou
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
επωφεληθηκα για να σας γραψω αρθρακια.. Καλη Χρονια σε ολους και με λιγοτερα αδεσποταΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Αισιον , ευτυχες,χαρουμενο, δημιουργικο,προσδοφορο , ερωτικο ,χαρουμενο .Το συμπαν να σκαει απο υγεια.Ουτε την ιωση την απλη δεν αποδεχομαι.Ουτε το συναχακι το απλο δεν διαπραγματευομαι. Να μην ανοιξη μυτη,μη βηξει ανθρωπος,να μη χτυπηση αστραγαλος σε ποδι καρεκλας.
Τελειο το θελω το 2007. Κατ αρχας θελω να χιονιζει. Αλλα συγκεκριμενο χιονι , με προδιαγραφες Ευρωπαικης Ενωσης . Οχι το Ελληνικο τη γλιτσα τη λασπουρια,που πας να παρης τη στροφη και παιρνεις τα βουνα. Το αλλο το χιονι. Το παλευκο,το γελαστο, το ευδιαθετο.Το χιονι του Ντισνευ.Του καρτουν. Χιονιζει εξω απο τα γραφικα σπιτακια και παιζουν παιδακια με σκουφακια,γατακια ,σκυλακια.Τετοιο ακριβως.
Τελειο το θελω το 2007. Μια ζωη κανω παζαρια.<<Θεουλη μου δωσε μου αυτο,και δεν θα σου ξαναζητησω το αλλο .Εξασφαλισε μου το ταδε και αποποιουμε το δεινα.>> Τερμα!!Φετος τα θελω ολα.Και αυτο και το αλλο Και το ταδε και το δεινα.Και θελω και το τελειο δωρο Και θελω τα ιδια για ολους .Γιατι η ζωη τελικα μας χρωσταει εστω και για μια χρονια.
Αν ημουνα σοβαρο ατομο καθε χρονο τετοια μερα θα οφειλα να διακατεχομαι απο μια μελαγχολια,ενα πεσιμισμο,μια ενατενιση και μια ενοραση. Τι διαολο εκανα το περασμα απο την αριστερα -οπως τα μεταλαγμενα τροφιμα? Τιποτα δεν απεμεινε? Τιποτα δεν εμπεδωσα? Τιποτα!! Γι αυτο παθαινω το συνδρομο της ξεφτιλας, το εορταστικο, το χαζοχαρουμενο,το χαι χουι ονειδος του Μαρξ.
Τελειο το θελω το 2007
Κι εκεινος με το ελκηθρο, αντι να κανει<<χο χοχο>>,να ψιλοκουβεντιαζει με τον ταρανδο και να στουμπωνεται σε καμιναδες, καλα θα κανει να αφησει τα αυτοκινητακια της Μπαρμπι και να μας φερει κανα δωρο της προκοπης.Αντε γιατι πολλυ μας δουλευει αιωνες τωρα.
Τελειο το θελω το 2007 Κι επειδη δεν εχω αλλες αντοχες -το καλο που του θελω. Να κοψει το λαιμο του- οχι το δικο μου.και να δωση σε ολους οτι λαχταρα η ψυχη τους Και ναι, να χει και κεινο το χιονι εκεινο ντε του Ντισνευ το χαρουμενο το γελαστο..
Υ.Γ το κειμενο ειναι απο οτι θυμαμαι σε γενικες γραμμες απο την Ε. Ακριτα και γραφτηκε για το 2005 Αλλα εμενα με εκφραζει και μου αρεσει και για το 2007
Καλη χρονια ευχομαι σε ολους και ολες στις οικογενειες σας στους γατους και στις γατες και στα γατακια. Και ευχομαι να ναι ολα οπως το θελετε Τελειο και ανεμποδιστο!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά. Να μας πάνε φέτος όλα όπως τα ονειρευόμαστε και πάνω απόλα να χουμε υγεία.
Για Γιώτα: Η πολύ παρέα με την οικογένεια μου και με ένα συγκεκριμένο άτομο, ονόματα δε λέω, σε έχει χαλάσει μου φαίνεται. Χικ!!!

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool