aspasiapef
Διάσημο μέλος
Μην μου πεις οτι δεν μιλαει ελληνικα?
Μωρέ Ελληνικά μιλάει μια χαρά, αλλά όποιος καταλάβει τι εννοεί μ'αυτά που λέει κερδίζει λουκουμά! (Λέμε τώρα!!!) Ότι θέλει να πει το σκέφτεαι πρώτα στα Γερμανικά και μετά το μεταφράζει στα Ελληνικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να μη βγαίνει νόημα σ'αυτά που λέει. Ένα light παράδειγμα: είμαστε έξω και παραγγέλνουμε φαγητό και μεταφράζοντας από τα γερμανικά που χρησιμοποιούνε το ein mal (μια φορά) λέει: "Μια φορά φιλέτο, μια φορά σαλάτα, δυο φορές κρασί κόκκινο κ.ο.κ." οπότε αρχίζω και τον δουλέυω "Μια φορά κι ένα καιρό...."
Μας κοιτάνε οι σερβιτόροι κάθε φορά σαν χαζοί...
Πρέπει να είμαι μάλλον η μόνη που τον καταλαβαίνει. Μετά από 5 χρόνια το έχω συνηθήσει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mika
Δραστήριο μέλος
Ιδιο προβλημα με τη μανα μου που μετα απο 27 χρονια στην ελλαδα ακομα μεταφραζει απο τα δανεζικα για να μιλησει στα ελληνικα. Μια φορα αντι να πει "φυγε απο τη μεση" ειπε "χασου απο τα ματια μου" στην αδερφη μου και ακομα την κοροιδευουμε γιαυτο.

το θεικο ομςσ ηταν πως για χρονια νομιζε πως οι κολοκυθοκεφτεδες λεγοντουσαν κολοκεφτεδες και οποτε το ελεγε εμεισ γελουσαμε, μετα απο χρονια καταλαβε γιατι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Ασπασια,εχεις μεινει κι εσυ καθολου Γερμανια οταν πρωτοπαντρευτηκατε?
Θαναση χρονια πολλα!!!περιμενουμε νεα για το πως πηγε η διαμαρτυρια!
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ασπασια,εχεις μεινει κι εσυ καθολου Γερμανια οταν πρωτοπαντρευτηκατε?
Τον πρώτο χρόνο του γάμου, καθώς και όταν είχαμε σχέση για 1,5 χρόνο περίπου είχαμε κάνει το Αθήνα - Κολωνία, Παγκράτι - Κολιάτσου. Μια φορά το μήνα πηγαινα εγώ, μια φορά το μήνα αυτός. Μετά το 2ο χρόνο, μετά τον θρησκευτικό γάμο δηλαδή, αφού είχα σταματήσει τη δουλεια στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και είχα χρόνο πήγα και κάθησα δοκιμαστικά για ένα μήνα. Ε, από την πρώτη βδομάδα ήθελα να κάνω χαρακίρι!!! Κλάααααμααα! Ήθελα το σπίτι μου, τη μαμά μου, ελληνική τηλεόραση, σουβλακι κ.λ.π. Εντελώς homeseek μιλάμε....
Η Γερμανία αν δεν ξέρεις τη γλώσσα είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Ούτε σινεμά δεν μπορείς να πας ή να δεις τηλεόραση, γιατί είναι όλα μεταγλωτισμένα. Εβλεπα CNN και ήμουν τρισευτυχισμένη σαν να έβλεπα ΕΤ1 μόνο και μόνο επειδή καταλάβαινα τη γλώσσα...
Πολύ πίκρα! Όταν πέρασε ο μήνας που είχα βάλει όριο στον εαυτό μου μάζεψα τα μπογαλάκια μου και γύρισα άρον-άρον. Μετά έπεσε εκβιασμός του τύπου ή έρχεσαι Ελλάδα ή χωρίζουμε, οπότε γύρισε ο Κώστας Ελλάδα. Δημοκρατικά πράγματα δηλαδή....

Ειχα παει και εγω στην Αγγλια μια εβδομαδα, φιλοξενουμενη και μου ελειπε τοσο πολυ το σπιτι μου και η Ελλαδα, που ηθελα να γυρισω πισω....
Φανταζομαι στην Γερμανια, που ειναι και πολυ πατριωτες πως θα ητανε!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μετά έπεσε εκβιασμός του τύπου ή έρχεσαι Ελλάδα ή χωρίζουμε, οπότε γύρισε ο Κώστας Ελλάδα. Δημοκρατικά πράγματα δηλαδή....![]()
Σε βρίσκω άκρως δημοκρατική!!! 
aspasiapef
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
![]()
![]()
Σε βρίσκω άκρως δημοκρατική!!!
![]()
Ναι, το αναγνωρίζω είμαι πολύ δημοκρατική! Όλοι μου το λένε!!!

Ναι, το αναγνωρίζω είμαι πολύ δημοκρατική! Όλοι μου το λένε!!!![]()
![]()
![]()
Kαλα κανεις!!!
Ο Κωστας προτιμαει την Γερμανια, ε?
Τουλαχιστον τα Γερμανικα Windows φερνουν εναν αερα απο τα μερη του.....

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Αλλά όσες φορές έχει τύχει να ξαναπάει Γερμανία από τότε, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν αντέχει τον μουντό καιρό και τους ξενέρωτους Γερμανούς και ότι θέλει να γυρίσει. Εκτός πάλι αν μου το λέει για ξεκάρφωμα και περνάει καλά εκεί... Χμμμμ!!!... Λες?....

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τόσα χρόνια μόνος του δεν έμαθε να βραζει ούτε αυγό και έτρωγε συνέχεια έξω, ή αν βαριόταν να βγει για φαγητό, απλά δεν έτρωγε...
Τώρα αν δεν μαγειρεψω μια μέρα κτεβάζει μούτρα! Κατά τ'άλλα λέει ότι εγώ φταίω που πάχυνε...

Δεν ξέρω αν τον καλόμαθα, πάντως σίγουρα τον πάχυνα!!!...
Τόσα χρόνια μόνος του δεν έμαθε να βραζει ούτε αυγό και έτρωγε συνέχεια έξω, ή αν βαριόταν να βγει για φαγητό, απλά δεν έτρωγε...
Τώρα αν δεν μαγειρεψω μια μέρα κτεβάζει μούτρα! Κατά τ'άλλα λέει ότι εγώ φταίω που πάχυνε...![]()
ΑΝΤΡΕΣ!!!!!!

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
!!!!!λες και καναμε κανενα εγκλημα!!επισης οταν ειχαμε παει για φαγητο,αφου ημαστε εκει καμποση ωραεγω τρωω τρομερα αργα)αρχισε να ερχεται καθε 3 και λιγο η κοπελα και να ρωταει αν μπορει να μαζεψει τα πιατα.καθε φορα που της ελεγα οτι ακομα τρωμε,μου'ριχνε ενα λοξο βλεμμα κι εφευγε
παντως οι τιμες ηταν παρα πολυ φτηνες σε ολα,ρουχα,φαγητα.και να σκεφτειτει οτι οι μισθοι τους ειναι πολυ πιο μεγαλοι απο τους δικους μας.επισης ολοι οι επαγγελματιες ηταν πολυ ευγενικοι.ο ταξιτζης που μας πηγε στο αεροδρομιο ηταν ευγενεστατος(αν και ειχαμε μια δυσκολια συννενοησης),μας αφησε ακριβος απ'εξω για να μην περπατησουμε ουτε 10 μετρα και μας κουβαλησε και της βαλιτσες μεχρι μεσα στο αεροδρομιο!!
giota
Πολύ δραστήριο μέλος

Mika
Δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω αν τον καλόμαθα, πάντως σίγουρα τον πάχυνα!!!...
Τώρα αν δεν μαγειρεψω μια μέρα κτεβάζει μούτρα! Κατά τ'άλλα λέει ότι εγώ φταίω που πάχυνε...![]()
Μα καλα...συνενοημενοι ειναι? Και μενα ο δικος μου οταν ντυνετε και τον στενευουν τα παντελονια λεει οτι εγω φταιω, αλλα αν κανω κανενα φαγητο απαχο ξινιζει τα μουτρα του, αν δεν εχει γλυκο να φαει τα ιδια
κατα τα αλλα φταιει ο μαγειρας, οχι ο φαγας
aspasiapef
Διάσημο μέλος
.....για παραδειγμα,ημαστε σε φαναρι με κοκκινο.ο δρομος αδειος(γενικα ειδα ελαχιστα αυτοκινητα)και ολοι να περιμενουν.αμαξι δε φαινοταν ουτε για δειγμα κι ο δρομος ηταν μια σταλια.περιμεναμε κι εμεις κανα λεπτο,ε,μετα δεν αντεξαμε και περασαμε.δεν μπορειτε να φανταστειτε τι σουσουρο ακολουθησε το περασμα μας![]()
!!!!!λες και καναμε κανενα εγκλημα!!
......επισης ολοι οι επαγγελματιες ηταν πολυ ευγενικοι.ο ταξιτζης που μας πηγε στο αεροδρομιο ηταν ευγενεστατος(αν και ειχαμε μια δυσκολια συννενοησης),μας αφησε ακριβος απ'εξω για να μην περπατησουμε ουτε 10 μετρα και μας κουβαλησε και της βαλιτσες μεχρι μεσα στο αεροδρομιο!!
Μάριελ αυτό που 'εκανες είναι όντως πολύ κακό γι'αυτούς. Αν υπήρχε εκεί γύρω κανένα παιδάκι θεώρησαν ότι δίνεις το κακό παράδειγμα. Ακολουθούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας κατά γράμμα και το μαθαίνουν και στα παιδια από πολύ μικρά. Όταν ήμουν Γερμανία έκανα κι εγώ ακριβώς το ίδιο. Πέρναγα από τη μέση του δρόμου κι όχι από διάβαση, δεν περίμενα ν'ανάψει πράσινο για τους πεζούς κλπ. Ελληνάρα εντελώς!!! Ο Κώστας με τράβαγε μονίμως να γυρίσω στο πεζοδρόμιο!!! Απ'την άλλη, εκεί και με κόκκινο να περάσεις, τα αυτοκίνητα κοκκαλώνουν ενώ στην Ελλάδα θα πέρναγαν από πάνω σου!!!... Αν σε ακουμπήσει κάποιος απλά, ούτε καν να σε χτυπήσει, σε πληρώνει. Αφού κάποια στιγμή που'χα ξεμείνει από λεφτά γιατί είχα ξεσκιστεί στα ψώνια, σκεφτόμουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πέσω μπροστά από κανένα αυτοκίνητο, ίσα-ίσα να με ακουμπήσει για να βγάλω τίποτα...
Πάντως να φανταστείς ακόμα και τους ποδηλατόδρομους, που εχώ δεν ήξερα τι είναι και περπάταγα ωραία και καλά μες τη μέση, μια δυο φορές που πήγε να πέσει πάνω μου ποδήλατο, αντί να με σκυλοβρίσουν μου ζήτησαν και συγνώμη!!!
Όσο για τούς ταξιτζήδες είναι ευγενέστατοι, οι περισσότεροι ξέρουν αγγλικά, δεν υπάρχει ταξί χωρίς aircondition κι ας μην έχουν ποτέ τη μεγάλη ζέστη, έχουν όλα μηχάνημα για πιστωτικές κάρτες, αλλά είναι από τα πιο ακριβά ταξί της Ευρώπης μαζί μ'αυτά της Αγγλίας. Για μια διδρομή π.χ. Σύνταγμα - Γλυφάδα εδώ πληρώνουμε 5-6 ευρώ άντε 10 με κίνηση, εκεί έδινα 30 το λιγότερο. Γι'αυτό κι έμαθα στο τέλος να κυκλοφορώ με τραμ και μετρό...

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Μετά το τηλεφωνημα στο service την Τετάρτη όπου μου έκαναν την καρδιά περβόλι λέγοντάς μου ότι δεν έχουν ανταλλάκτικά και από τη στιγμή που θα τα παραγγείλουν θέλει 5 εργάσιμες να έρθουν από Ιταλία ή αν δεν υπάρχει κι εκεί το ανταλλακτικό τουλάχιστον 10 εργάσιμες, τουτέστιν 2 εβδομάδες και βάλε, έστειλα τον Κώστα να τους ρωτήσει αν μπορούμε να το πάρουμε για να το χρησιμοποιώ όπως είναι και όταν έρθει το νέο πληκτρολόγιο τους το πάμε να το τοποθετήσουν. Με παίρνει ο ταλαίπωρος ο Κώστας προ ολίγου και μου λέει "καλά με δουλεύεις? ήρθα να το πάρω και μου είπαν ότι είναι έτοιμο από χθες!!!"
Το είχαν φτιάξει οι ηλίθιοι και δεν είχαν πάρει τηλέφωνο, παρά θα περίμενα εγώ 2 εβδομάδες μέχρι να τους ξαναπάρω να μάθω τι έγινε...
Στην αρχή σκέφτηκα ότι απλά είχαν τοποθετήσει τα πλήκτρα και δεν είχαν αλλάξει πληκτρολόγιο και θα μας χρέωναν ανταλλακτικά κερατιάτικα, αλλά μου είπε ότι του έδειξαν το παλιό που έλειπαν το S και το D. Μάλλον θα βρήκαν κανένα πληκτρολόγιο ξέμπαρκο και το έβαλαν...
Όλα Ο.Κ. λοιπόν από σήμερα το απόγευμα θα το έχω στα χέρια μου και πάλι το γλυκούλι μου! Μιλάμε για μεγάλη εξάρτηση...
Το κακό είναι ότι με χρεώσανε κάτι τις παραπάνω γιατί τα 80 ευρώ που μου είχα πει (20 ανταλλακτικά + 60 εργασία) τελικά έγιναν 95 με το ΦΠΑ.
Δεν πειράζει όμως, τέλος καλό όλα καλά...Α! Παιδιά μην ξεχάσω! Αν πάρετε ποτε laptop μακριά από ACER!!!!

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool