Καλησπέρα! Άνοιξα το laptop μετά από 2 μέρες και βρήκα μόλις 206 μηνύματα! Πάλι καλά! Περισσότερα περίμενα, αλλά μάλλον λείπουμε αρκετοί λόγω Πάσχα. Λοιπόν, ο Χιόνης, και εμείς, είχαμε πολύ άσχημο ταξίδι. Είχε απίστευτη κίνηση, με αποτέλεσμα να χάσουμε το πλοίο στην Κυλήνη και να περιμένουμε το επόμενο 2 ώρες μετά. Φτάσαμε στο σπίτι στις 12:00 το βράδυ. Από το πρώτο μισάωρο, ο Χιόνης άρχισε διάροια και τσίσα από το φόβο του. Η πάνα που του είχα βάλει στη γατοφόρο δεν έκανε τίποτα, γιατί με το που τα έκανε άρχιζε να σκάβει και την έκανε κομμάτια. Μετά από λίγη ώρα είχα χαλάσει ένα ρολό χαρτί κουζίνας και ένα πακέτο μωρομάντηλα κι ο Χιόνης είχε αλλάξει χρώμα! Τα πόδια και η ουρά του είχαν γίνει κίτρινα!!!

Η ανηψιά μου που της τα έλεγα από το τηλέφωνο είπε ότι δεν πρέπει να τον λέμε πια Χιόνη, αλλά Σκατώνη!!!
Ο κακομοίρης στο τέλος δεν είχε τι άλλο να κάνει και έβγαζε από τον πωπούλη του νερό!!!(????)

Στο πλοίο ευτυχώς πέσαμε σ'ένα καλό άνθρωπο από το πλήρωμα, και αντί να κάτσουμε κατάστρωμα με το Χιόνη, καθήσαμε στο σαλόνι κανονικά, και μου είπε αν μου κάνει κανείς παράπονα να του το πω και θα το κανονίσει αυτός. Μάλιστα έρχόταν κατά τακτά διαστήματα να δει αν έχουμε πρόβλημα!

Με το που φτάσαμε σπίτι, αφήσαμε τον Χιόνη ελεύθερο, αρχικά μόνο στο μπάνιο που θα ήταν η άμμος του, αλλά αυτός παρά το ταξίδι, είχε τόση ενέργεια που ήθελε να εξερευνήσει όλο το σπίτι. Αφού κάθησε με τα χίλια ζόρια και τον έπλυνα με μια πετσένα βρεγμένη με καυτό νερό και οινόπνευμα (κανονική απολύμανση!)άρχισε να γυρνάει και να επεξεργάζεται γύρω-γύρω. Στο τζάκι άργησε να πλησιάσει. Μέσα σε μιάμιση μέρα, έχει δοκιμάσει 4 κρεββάτια, 2 καναπέδες και μια πολυθρόνα, εκτός από την πολυθρόνα του και το σπιτάκι του!!! Ησυχία δεν έχει! Μας την κοπάνησε κι όλας όταν άνοιξα να πάρω ξύλα για το τζάκι και τον κυνήγαγε ο Κώστας στον κήπο! Ευτυχώς του έβαλε φωνή και γύρισε μόνος του μέσα, αλλά μέχρι να μπει εγώ τον φανταζόμουν να πηδάει στο γείτονα ή να τρώει φυτοφάρμακο και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Το μόνο περίεργο στη συμπεριφορά του, γιατί κατά τ'άλλα είναι μια χαρά ζωηρός, είναι ότι δεν πολυτρώει, και δεν έχει κάνει κακάκια του παρά μόνο τσίσα. Μάλλον άδειασε εντελώς προχθες στο ταξίδι...
Αν τα καταφέρω θα ανεβάσω φωτογραφίες του, αλλά είναι τόσο αργή η σύνδεση που μου κόβεται συνέχεια. Ελπίζω να μη σας κούρασα με την πολυλογία μου.

Αν δεν καταφέρω να ξαναμπω, Καλή Ανάσταση και με μέτρο το φαγητό!!!