Εγώ δουλέυω σαν γραμματέας διεύθυνσης από το 1992 και κανένας από τουςμέχρι τώρα εργοδότες μου δεν έχει κόψει την αργία του Αγ.Πνεύματος. Μάλλον είσαι άτυχη Ροτόντα... Υποτίθεται ότι μαγαζιά, super market και γενικά όλα τα εμπορικά καταστήματα δουλεύουν. Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες, γραφεία κλπ. όχι
Ασπασία μου, βάση νόμου και συλλογικών συμβάσεων, είναι αργία μόνο για τους κάτωθι:
Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.
Και γενικά επίσημες αργίες είνια μόνο 5, οι άλλες είναι κατ'έθιμον και ο εργοδότης μπορεί να σου πει να δουλέψεις. Βέβαια αυτά δεν τα πολυλέμε γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι εργοδότες αν το ήξεραν θα το εφάρμοζαν κιόλας!