Υπάρχει άραγε ελπίδα για όσους δεν αγαπούν τις γάτες;

drusilia

Διάσημο μέλος

Η drusilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.422 μηνύματα.
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό σήμερα που μου έκανε πολύ εντύπωση.
Καθόμουν μαζί με φίλη κτηνίατρο στην αυλή εστιατορίου σε πολύ κεντρικό σημείο και τρώγαμε περιμένοντας να μας πάρουν να πάμε για κάτι θεραπείες σε αδέσποτες γατούλες. Στα τραπέζια τριγυρνούσε μια γατούλα η οποία φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα στο στόμα. Η φίλη της έριξε μια ματιά στο στόμα και είδε ότι ήταν πολύ άσχημα λόγω ουλίτιδας, δεν μπορούσε καν να φάει. Δεν είχαμε μαζί γατοφόρο, οπότε δεν μπορούσαμε να την μεταφέρουμε στο ιατρειο.
Μου είπε λοιπον να της κάνουμε μια ενέσιμη αντιβίωση 10ημερη που πιθανότατα θα την βοηθούσε να συνέλθει. Πιάσαμε τη γάτα και της κάναμε τις ενέσεις. Ολα αυτα δίπλα στο τραπέζι μας.
Και ΚΑΝΕΝΑΣ, ουτε πελάτης, ουτε εργαζόμενος, ουτε περαστικός δεν μας ρώτησε τι κάνουμε. Και δεν φαινομαστε ακριβώς σαν άνθρωποι με κύρος, αλλα μάλλον σαν δυο τρελές ξεμαλλιασμένες... Δηλαδη κάλλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε πιάσει την γάτα να της κάνουμε ευθανασία μπροστά σε όλο τον κόσμο.
Ρε παιδια, ειλικρινα, εσεις αν βλέπατε κάτι τέτοιο δεν θα είχατε καν την περιέργεια να ρωτήσετε τι κάνουν στο ζώο;:blink: Δεν μιλάμε εδώ για ενδιαφέρον για το ζώο, αλλά ούτε καν περιέργεια;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε φυσικά και θα μου πρεξενούσε τουλάχιστον έκπληξη.Τι να πω,δε νοιαζόμαστε για τίποτα πλέον,σε λίγο θα πέφτει κόσμος ξερός δίπλα μας κι εμείς θα συνεχίζουμε ακάθεκτοι το δρόμο μας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με συγχωρείς που θα στο πω αλλά αν δεν είναι άνθρωπος κανένας δεν νοιάζεται.Αλλά και η εμπειρία μου μου δείχνει ότι και άνθρωπος να είναι πάλι καρφάκι δεν καίγεται σε μερικούς.Αν ήμουν εγώ εκεί μπροστά, μπορεί να μη σας ρώταγα απ ευθείας..Μάλλον θα προσπαθούσαν να μιλάω δυνατά για να με ακουσετε, γιατί οι φίλοι μου θα μου έλλεγαν να μην ανακατεύομαι.

(το ξέρω γιατί μου είχε τύχει περιστατικό που πλάκωναν αλλοδαπό στο ξύλο μεςς στο τραίνο και τον έκλεβαν και το ήξερα και φώναζαν για να καλύψουν την φωνή του και τον χτύπαγαν δυνατά,χαστουκια, γροθιες λέγοντας του ότι είναι πακιστανος και ότι δεν ανήκει στην χώρα μας)

Υ.Γ.Συγνώμη για το σεντόνι

Κατερινα το περιστατικό που λες μπορώ σε ένα βαθμό να το καταλάβω, γιατι αν πας να επέμβεις άμεσα υπάρχει κίνδυνος και για εσένα.
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι εμείς φαινόμαστε επιύνδυνες... Ημίτρελες μπορεί, αλλά όχι απειλητικές με κάποιο τρόπο.

Με τρομάζει η ιδέα οτι μπορεί ο καθένας να βουτάει ένα ζώο μπροστά σε κοινό, να του κάνει ό,τι θέλει και να μην ανακατεύεται κανεις...:/:

(το ξέρω γιατί μου είχε τύχει περιστατικό που πλάκωναν αλλοδαπό στο ξύλο μεςς στο τραίνο και τον έκλεβαν και το ήξερα και φώναζαν για να καλύψουν την φωνή του και τον χτύπαγαν δυνατά,χαστουκια, γροθιες λέγοντας του ότι είναι πακιστανος και ότι δεν ανήκει στην χώρα μας)

Χριστέ μου...:cry::cry: Δεν σε κατηγορώ, και γω θα φοβόμουν να εμπλακώ σε τέτοιο περιστατικό, αλλά έλεος βρε παιδιά.:(

Παιδια, μην κοροιδευομαστε, ολο και κατι μπορει να γινει στις περισσότερες περιπτώσεις. Απλά κανείς δεν θέλει να ανακαταύεται είτε απο φόβο είτε απο αδιαφορία. Κυρίως για το δεύτερο δυστυχώς.

Drusilia, τον προηγούμενο χειμώνα δυο άνδρες βούτηξαν μια γνωστή μου κοπέλα κάτω από το σπίτι της την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή της, δήθεν για να τη ληστέψουν (το κίνητρο ήταν πιθανότατα προσωπικό, αλλά δεν πιάστηκαν ποτέ).Τη χτύπησαν τόσο δυνατά στο πρόσωπο και στο σώμα που το κορίτσι για ένα μήνα δεν μπορούσε να μιλήσει καν και έμεινε δυο ή τρεις μήνες καθηλωμένη στο νοσοκομείο κάνοντας απανωτές εγχειρίσεις για να ξαναποκτήσει πρόσωπο. Οι ίδιοι της οι ΓΕΙΤΟΝΕΣ που την άκουγαν να φωνάζει βοήθεια και την είδαν αιμόφυρτη στην άσφαλτο, ξέρεις τι έκαναν; Της πέταξαν ένα πακέτο χαρτομάντηλα να σκουπιστεί.

Με ποιές γάτες θέλεις να ασχοληθεί και ποιός; Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι ΝΑΙ, είμαστε πια φακελωμένες ως γραφικές, ως ημίτρελλες ίσως και ως γεροντοκόρες χωρίς ζωή; Δεν έχω τι άλλο να πω, εκτός από το ότι καθημερινά διαπιστώνω πως ζούμε πια στη ζούγκλα και δεν υπάρχει επιστροφή.

Πόσο αδιάφοροι είμαστε;

Νομίζω ότι είναι τελείως διαφορετικές οι περιπτώσεις .Εγώ προσωπικά σίγουρα και θα ρώταγα τι κάνετε στο ζώο, αλλά εγώ αγαπάω τα ζώα και πονάω για αυτά.
Οι υπόλοιποι γύρω μας τι κάνουν ? Αυτό που περιέγραψες Βιβή, δείχνει τελικά ότι όλοι εμείς είμαστε η μειοψηφία. Και εγώ στην θέση σου το ίδιο θα σκεφτόμουνα, πως είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι γύρω να μην αναρωτηθούν τι κάνετε στο ζώο. Κι όμως συμβαίνει..
Αλλά έχουμε γίνει (η μάλλον μας έχουν κάνει) να είμαστε τόσο πολύ αδιάφοροι σε όλα και να μην νοιαζόμαστε για το τι γίνεται γύρω μας,
είτε ζώο είναι είτε άνθρωπος.

Από προσωπική πειρα θα σας πω είτε ζωο,είτε άνθρωπος ήταν αδιαφορία θα συναντήσεται,ευτυχώς υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις και στο χέρι μας είναι να αυξηθουν.Ας αντιδρά καθένας και ας βοηθάει όπως μπορεί,ίσως έτσι να γίνουμε πολλοί.

Εγώ ΒΙΒΗ αν δεν σε ήξερα θα σε είχα βουτήξει απο τον λαιμό και θα σου έλεγα τί κάνεις στο γατι??????

Και εάν προλάβαινες να ψιθυρίσεις ότι είμαστε Κτηνίατροι κλπ κλπ......:hmm:

Δυστυχώς ΕΤΣΙ είναι... γιαυτό και για τους ανθρώπους - και ειδικά γαι τις κοπέλες όταν κινδυνεύουμε.. μου έχουν πει να μην φωνάζουμε ΒΟΗΘΕΙΑ αλλά ΦΩΤΙΑ!!!! Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τρέξουν να βοηθήσουν.....:confused:

Αν τύχει να δείτε κάτι τέτοιο, ή κανένα περιστατικό όπως αυτό με την κοπέλα που την χτύπησαν, σε καμία περίπτωση μην επεμβείτε. Σήμερα όλοι λίγο-πολύ έχουν κινητό. Προσπαθήστε, αν μπορείτε, να πάτε κάπου παράμερα ώστε να μην σας βλέπουν οι τρελαμένοι, καλέστε το 100 και πείτε τους πού διαδραματίζονται τα γεγονότα. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες (τοποθεσία, περιγραφές τρελαμένων).
Και μην διστάσετε να πάτε αν σας ζητήσουν να δώσετε κατάθεση.

Πιάσαμε τη γάτα και της κάναμε τις ενέσεις. Ολα αυτα δίπλα στο τραπέζι μας.
Και ΚΑΝΕΝΑΣ, ουτε πελάτης, ουτε εργαζόμενος, ουτε περαστικός δεν μας ρώτησε τι κάνουμε. Και δεν φαινομαστε ακριβώς σαν άνθρωποι με κύρος, αλλα μάλλον σαν δυο τρελές ξεμαλλιασμένες... Δηλαδη κάλλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε πιάσει την γάτα να της κάνουμε ευθανασία μπροστά σε όλο τον κόσμο.
Σε τέτοια περίπτωση, εκτός αν έχεις να κάνεις με εμφανώς διαταραγμένο άτομο, αρκεί απλώς να πας και να ρωτήσεις: "Συγγνώμη, τι ακριβώς κάνετε εδώ;"
Ποντάρω στο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο άνθρωπος που κάνει ένεση σε ένα ζώο θέλει το καλό του. Αν ήθελε το κακό του, θα το φόλιαζε στη λούφα.

Κατερινα το περιστατικό που λες μπορώ σε ένα βαθμό να το καταλάβω, γιατι αν πας να επέμβεις άμεσα υπάρχει κίνδυνος και για εσένα.
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι εμείς φαινόμαστε επιύνδυνες... Ημίτρελες μπορεί, αλλά όχι απειλητικές με κάποιο τρόπο.

Με τρομάζει η ιδέα οτι μπορεί ο καθένας να βουτάει ένα ζώο μπροστά σε κοινό, να του κάνει ό,τι θέλει και να μην ανακατεύεται κανεις...:/:

την δευτερα η τριτη νομιζω...στην αγια παρασκευη στη πλατεια ..παρκαρισμενα 3 αμαξια με αλαρμ...
η 2 αγγελικες κι εγω με γαντια στα ορθια ουτε καθομασταν ουτε τιποτα ...εμβολιαζαμε τα 2 κουταβια...
ενας κυριος ερχετε με βλεπει με τη συριγγα καρφωμενη στο ζωο και μου λεει"θα μετακινησετε λιγο το αμαξι σας θελω να βγω!"
??????????????????????????/:mad:

Τα ζώα τα αγαπάω αλλά ποτέ δεν ήμουνα υπερβολική στις αντιδράσεις μου.Ισως και εγώ να μη σας ρωτούσα τι κάνετε αλλά όχι από αδιαφορία.Απλά καμία φορά δε ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσει ο άλλος στο ενδιαφέρον σου και μου έχει τύχει πολλές φορές.Αν έβλεπα όμως ότι κάνετε κάτι κακό σιγουρα θα μιλούσα.Μου θυμίζει την ατάκα όλων εκείνων που σου λένε 'καλά τρελή είσαι?Με τα ζώα θα ασχολούμαι εδώ πεθαινουν τα παιδάκια στην αφρική'Τουλάχιστον εμείς κάνουμε κάτι έστω και εκεί που μπορούμε,όπως μπορούμε.Αυτοί που μόνο κατηγορούν τι κάνουν?

Δυστυχώς ΕΤΣΙ είναι... γιαυτό και για τους ανθρώπους - και ειδικά γαι τις κοπέλες όταν κινδυνεύουμε.. μου έχουν πει να μην φωνάζουμε ΒΟΗΘΕΙΑ αλλά ΦΩΤΙΑ!!!! Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τρέξουν να βοηθήσουν.....:confused:

Και να πω επίσης ότι μπορείτε να χτυπάτε και αυτοκίνητα ιδιοκτητων για να χτυπουν οι συναγερμοί!!!Μόνο τότε θα νοιαστουν!!!:/:Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο!:blink:

Όσο για το 100 Ζμμπιζ αν περιμενουμε να κάνουν ΄κάτι αυτοί....ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!!!:mad:

Εμένα παντως μου ετυχε πριν μια βδομαδα ηλικιωμενο ζευγαρι με τη γυναικα αιμοφυρτη που περιφερονταν ζαλισμενοι σαν τις κοτες εξω στον ηλιο χωρις να τολμαν να μπουν σε μαγαζι να ζητησουν βοηθεια και με τον ανδρα να ειναι ανικανος να σκεφτει η να βοήθησει.. και κανεις δεν εδωσε σημασια μεχρι που τους εχωσα σ ενα δροσερο μαγαζι και ο υπαλληλος γφανηκε ξαφνιασμενος οταν του ειπα να καλεσει το εκαβ... ο δε ανδιρας ηταν κι αυτος αδιαφοροες προς τη γυναικα του... ευτυχως που το μαγαζι ηταν γνωστο κι εχω λιγες γνωσεις ειδαλλως με τρομαζει τι θα γινονταν αυτη η γυναικα.. κα μιλαμε για ανθρωπους...με τα γατια το εχω καταλαβει πια και δε με πειραζει ας με παιρνουν για τρελη αρκει να σωθει η γατα.

Και να πω επίσης ότι μπορείτε να χτυπάτε και αυτοκίνητα ιδιοκτητων για να χτυπουν οι συναγερμοί!!!Μόνο τότε θα νοιαστουν!!!:/:Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο!:blink:

Όσο για το 100 Ζμμπιζ αν περιμενουμε να κάνουν ΄κάτι αυτοί....ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!!!:mad:
Κατερίνα10, να σου θυμίσω ότι οι περισσότεροι (αν όχι και όλοι) συναγερμοί κλείνουν με τηλεχειριστήριο, οπότε υπάρχει περίπτωση ο ιδιοκτήτης να μην κοιτάξει καν έξω απ' το παράθυρό του.
Επίσης, το 100 είναι η πιο σωστή και λιγότερο επικίνδυνη λύση που έχεις, εκτός αν έχεις τη διάθεση και την ικανότητα να το παίξεις... Μπρους Λη ή Τζον Γουέιν!!! Φτου, φτου, μακριά από μας!
Οι περισσότεροι δεν κάνουν καν τον κόπο να το καλέσουν γιατί ή βαριούνται ή φοβούνται τη διαδικασία (τμήμα, κατάθεση) που ακολουθεί μετά. Όμως κι αυτό, το ότι βαριούνται ή φοβούνται δηλαδή, εντάσσεται στο πλαίσιο της αδιαφορίας...

Κατερίνα10, να σου θυμίσω ότι οι περισσότεροι (αν όχι και όλοι) συναγερμοί κλείνουν με τηλεχειριστήριο, οπότε υπάρχει περίπτωση ο ιδιοκτήτης να μην κοιτάξει καν έξω απ' το παράθυρό του.
Επίσης, το 100 είναι η πιο σωστή και λιγότερο επικίνδυνη λύση που έχεις, εκτός αν έχεις τη διάθεση και την ικανότητα να το παίξεις... Μπρους Λη ή Τζον Γουέιν!!! Φτου, φτου, μακριά από μας!
Οι περισσότεροι δεν κάνουν καν τον κόπο να το καλέσουν γιατί ή βαριούνται ή φοβούνται τη διαδικασία (τμήμα, κατάθεση) που ακολουθεί μετά. Όμως κι αυτό, το ότι βαριούνται ή φοβούνται δηλαδή, εντάσσεται στο πλαίσιο της αδιαφορίας...

:blink::blink::blink::blink:Θες να μου πεις ότι δεν θα κατέβουν να δουν για ποιο λόγο χτυπάει ο συναγερμός και θα τον κλείσουν έτσι απλά????????:blink::blink::blink:
Το 100 είναι μια λύση που μόνο άμεση δεν θα είναι..Θα έρθουν μετά από ένα 20λεπτο βρε Ζμπιζ!!!Ο άλλος θα σε έχει προλάβει ως τότε...:/:Όσο για το τελευταίο, ναι οκ ισχύει ..Η αδιαφορία είναι κάτι που πλήγει τον κόσμο σήμερα!!

΄Την αδιαφορία τη βιώνουμε όλοι μας,αλλά,για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, έχω την εντύπωση ότι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα ζώα και τα εξετάζει με αγάπη και ενδιαφέρον, ξεχωρίζει από τον μανιακό που κάνει ενέσεις ευθανασίας. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν ρώτησε κανένας τι κάνετε στη γατούλα (από τους μη αδιάφορους εννοώ), γιατί προφανώς, από τις εκφράσεις του προσώπου σας και από τις κινήσεις σας, που υποδήλωναν ενδιαφέρον για το ζω'ακι ,θα κατάλαβαν ότι δεν είναι για κακό του.Δεν την χαϊδεύατε τη γατούλα; Δεν της μιλούσατε τρυφερά; Ε, γιατί να υποθέσει ο άλλος ότι θα θέλατε το κακό της;

Ελενη μπορει να έχεις δίκιο... Μπορεί και να έχω δει πολλά θρίλερ για αυτο και ένα τέτοιο σκηνικό θα με έβαζε σε σκέψεις πιστεύω. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back