νικος1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Για κάποιες γενικές πληροφορίες σχετικά με τα νεογέννητα, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο της Michelle και τις συμβουλές του Αίλουρου. Ψάχνοντας στο φόρουμ θα βρεις κι άλλα.
Το ότι δεν τρώει, δυστυχώς, δεν είναι καλό σημάδι
Κανονικά θα σου έλεγα ότι χρειάζεται οπωσδήποτε να το δει κτηνίατρος, αλλά καταλαβαίνω ότι πασχαλιάτικα είναι δύσκολο... Προσπάθησε τουλάχιστον να του δώσεις λίγο νεράκι με τη σύριγγα (χωρίς βελόνα βέβαια) για να μην αφυδατωθεί το καημένο. Κάνε πάντως μια προσπάθεια για γιατρό, γιατί σ' αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι πολύτιμος. Α! και μπορείς ανάμεσα από τα πανάκια του να του βάλεις μια θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι ζεστό νερό, για να μην κρυώσει. Καλή τύχη και πες μας τα νέα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
νικος1
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω για το μηνυμα.το εχω βαλει σε ενα καλαθακι με πανια και κοντα του εχω συνεχεια αναμενη μια σομπα.τωρα σχετικα με το φαγητο ισα ισα που βρεχει τα χειλη του.οταν προσπαθησα να του δωσω με την συριγγα γαλα ηπιε λιγο αλλα δεν δεχοταν αλλο.τον καθαρισα και απο κατω για να μπορει να κανει την αναγκη του.συνεχεια κοιμαται.οταν ξυπναει βεβαια ειναι ζωηρο αρκετα αλλα για λιγο.μαλλον θα το παω σε γιατρο.ευχαριστω και παλι.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
1.Πάρε γρήγορα θερμοφόρα (ηλεκτρική!)! Χωρίς αυτήν έχει πολλές πιθανότητες να πάθει υποθερμία.
2.Πάρε ορμιλάκ, που είναι γάλα για γατάκια.
3.Πάνω στην ηλεκτρική θερμοφόρα βάλε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό.
4.Όταν το ταίζεις θα το χεις μπρούμυτα με λίγο σηκωμένο το κεφαλάκι και αν δεν τρώει ούτε έτσι τότε θα το ταίζεις με τη σύριγγα από το πλάι με το ζόρι.
5.Θα το ταίζεις κανονικά κάθε τρεις ώρες με την προυπόθεση όμως ότι πίνει μισό δαχτυλάκι κάθε φορά. Αν πίνει λιγότερο τότε θα το ταίζεις συχνότερα.
6. Τί γάλα το ταίζεις τώρα;
7. Πάρε γρήγορα τηλέφωνο τον κύριο Πάνο που είναι κτηνίατρος που εξειδικεύεται στις γάτες: 6932285363
νικος1
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω για τις συμβουλες.το μικρουλι εχει αρχισει σιγα σιγα να δεχεται την τροφη.καθε μιση ωρα περιπου με το σταγονομετρο του δινω και 3-4 σταλες στο στομα.με καποια δυσκολια βεβαια αλλα αρχιζει και το δεχεται.επισης πριν λιγο μολις πηγα να το ταισω με κατουρησε και λιγο.μαλλον καλο σημαδι και αυτο.εχω βαλει μια σομπα διπλα του συνεχως και του αλλαξα και τα πανακια στο καλαθι.ελπιζω και ευχομαι να αντεξει το κακομοιρο.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστω για τις συμβουλες.το μικρουλι εχει αρχισει σιγα σιγα να δεχεται την τροφη.καθε μιση ωρα περιπου με το σταγονομετρο του δινω και 3-4 σταλες στο στομα.με καποια δυσκολια βεβαια αλλα αρχιζει και το δεχεται.επισης πριν λιγο μολις πηγα να το ταισω με κατουρησε και λιγο.μαλλον καλο σημαδι και αυτο.εχω βαλει μια σομπα διπλα του συνεχως και του αλλαξα και τα πανακια στο καλαθι.ελπιζω και ευχομαι να αντεξει το κακομοιρο.
Mπράβο νίκο! Ναι αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό σημάδι! Πάντως αγόρασε θερμοφόρα όσο πιο γρήγορα μπορείς! Τί γάλα το ταίζεις τώρα; Είναι αγοράκι ή κοριτσάκι; Δες, αν έχει κενό ανάμεσα στις 2 τρυπούλες στο ποπουδάκι του είναι αγοράκι, αν όχι, κοριτσάκι... Σε ρωτάω γιατί δυστυχώς τα αρσενικά έχουν πολύ λιγότερες πιθανοτητες...

Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
το καλό ειναο ότι η Μπουμπου δεν το έχει απορρίψει, το γλύφει και το περιποιείται, απλά αυτό δυσκολεύεται να κινηθεί και να διεκδικήσει στηθάκι.......το παλεύω όσο μπορώ και ευτυχώς και η Μπουμπου δεν αντιδρά!!!!!
any ideas????????

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Καλή τύχη στα γατάκια σας Νίκο και Βάνα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για τους δύο. Βάνα το ότι έχει τέσσερα δαχτυλάκια δεν σημαίνει κάτι. Εμένα ο Χίονης στο πίσω δεξί του ποδαράκι έχει 2 δάχτυλα και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ούτε κουτσαίνει ούτε τον εμποδίζει στις κινήσεις. Είναι απολύτως φυσιολογική η συμπεριφορά του. Αν πάνε όλα καλά με το γατάκι, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα στην πορεία...
Ασπασία μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα, και όντως και εγώ νομίζω ότι δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην ανάπτυξη του, απλά το ανέφερα γιατί ανησυχώ γενικά για την πορεία του!!!!!
ευχαριστώ πάντως, καλή ανάσταση σου εύχομαι!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Έψαξα στα γρήγορα για το fading kitten syndrome και από ό,τι κατάλαβα είναι μάλλον περιορισμένα αυτά που μπορεί να κάνει κανείς, πέρα από τη διατήρηση της ζέστης και το τάισμα. Είδα ότι σε κάποιες περιπτώσεις η ανορεξία και ο λήθαργος μπορεί να οφείλονται σε υπογλυκαιμία, οπότε βοηθάει η χορήγηση γλυκόζης, αλλά δε θα σε συμβούλευα να κάνεις κάτι τέτοιο χωρίς να το εξετάσει κτηνίατρος πρώτα το γατάκι. Αν διαβάζεις αγγλικά, ρίξε κι εσύ μια ματιά:https://www.fabcats.org/fading_kittens.html
https://www.traditionalcats.com/Education/Medical/saving_fading_kittens.htm
https://www.kittens-lair.net/raising-a-cat/fading-kitten-syndrome.html
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
παρόλο που όλο το βράδι δεν κοιμήθηκα, καθόμουνα απο πάνω του να το βάζω να φάει, αλλά αρνιόταν πεισματικά (κάτι που δεν το έκανε τις προηγούμενες ημέρες) ήταν και απο την αρχή άτονο πολύ, αλλά όταν το έβαζα να φάει τα καταφερνε.....βέβαι αν με ρωτήσετε αν έπαιρνε γαλατάκι απο την μανούλα του, μάλλον όχι, αυτή η κοιλίτσα δεν έλεγε να φουσκώσει με τίποτα!!!!!
δεν πρόλαβα να του δώσω δεύτερη κάπσουλα, μόνο χτές μία!!!!!!
το άλλο τουλάχιστον ειναι μια χαρούλα.....conan ο βάρβαρος!!!!!

Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

Αχ Βάνα, μου σε καταλαβαίνω απόλυτα:cry: ... Κρίμα... Πολύ κρίμα...:cry: Δεν ξέρει κανείς τι να πει σε τέτοιες περιπτώσεις...
:cry: Ελπίζω ο conan ο βάρβαρος να είναι πιο τυχερος...:cry:

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Νίκο το γατάκι πώς τα πάει; Δε μας είπες...

νικος1
Νεοφερμένο μέλος
τον μικρο τελικα τον πηγα εκει που τον βρηκα το πρωι γιατι μου ηταν αδυνατο και παρα πολυ δυσκολο και γιατι δεν ηξερα πολλα πραγματα αλλα και λογω τησ καταστασης που επικρατει αυτη την εποχη σπιτι μου λογω της υγειας του πατερα μου με την ελπιδα να ξαναγυρισει η μητερα του και να τον φροντισει.θα παω παλι αυριο να δω τι γινεται.παντως το προηγουμενο γατακι που ειχα το ειχα παρει μεγαλυτερο και δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα μαζι του.με αυτο τα πραγματα ηταν παρα πολυ δυσκολα για μενα και δεν ειχα ουτε τον χρονο αλλα μετα απο λιγο ουτε την υπομονη και την αντοχη να ασχοληθω προσεκτικα μαζι του.ρωτησα λοιπον και μου ειπαν οτι το καλυτερο ειναι να το παω εκει που το βρηκα μηπως και γυρισει η μανα του εκει.μακαρι..........
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
τον μικρο τελικα τον πηγα εκει που τον βρηκα το πρωι γιατι μου ηταν αδυνατο και παρα πολυ δυσκολο και γιατι δεν ηξερα πολλα πραγματα αλλα και λογω τησ καταστασης που επικρατει αυτη την εποχη σπιτι μου λογω της υγειας του πατερα μου με την ελπιδα να ξαναγυρισει η μητερα του και να τον φροντισει.θα παω παλι αυριο να δω τι γινεται.παντως το προηγουμενο γατακι που ειχα το ειχα παρει μεγαλυτερο και δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα μαζι του.με αυτο τα πραγματα ηταν παρα πολυ δυσκολα για μενα και δεν ειχα ουτε τον χρονο αλλα μετα απο λιγο ουτε την υπομονη και την αντοχη να ασχοληθω προσεκτικα μαζι του.ρωτησα λοιπον και μου ειπαν οτι το καλυτερο ειναι να το παω εκει που το βρηκα μηπως και γυρισει η μανα του εκει.μακαρι..........
Δεν γυρίζουν πίσω οι μητέρες, μη φοβάσαι! Απλά θα πεθάνει το μωρό ήσυχα και ωραία, επειδή δεν ήξερες πολλά λες και επειδή δεν είχες την υπομονή!
Δεν χρειάζεται να πας αύριο! Να είσαι 100% σίγουρος πως θα έχει πεθάνει
Σου εύχομαι να περνάς καλά ξέροντας πως έχεις αφαιρέσει μια ζωούλα από αμέλεια
Φιλάκια πολλά

νικος1
Νεοφερμένο μέλος
απαντηση στην κυρια νιαου..............
ισως να εχεις δικιο για το μπορει αθελα μου να αφαιρεσα μια ζωουλα.ισως καλυτερα θα ηταν τοτε να το αφηνα να πεθανει απο την πρωτη φορα που το ακουσα.ισως καλυτερα θα ηταν να μην ειχα την αναγκη λογω της απωλειας του προηγουμενου γατιου που ειχα να μπω εδω μεσα και να ακουω κατηγοριες.ισως καλυτερα θα ηταν επισης να μην ηθελα να μιλησω σχετικα με το οικογενειακο προβλημα που εχω τοσο καιρο.ισως ομως τελικα να εχεις και δικιο.να εκανα λαθος απο την αγνοια μου να καταφερω να σωσω τον μικρουλη.θα ηθελα ομως στην τελικη να ησουν εσυ στην θεση μου την συγκεκριμενη εποχη και στιγμη που εμφανιστηκε το γατακι και να εβλεπα πως θα αντιμετωπιζες γενικα την κατασταση.νασαι καλα νιαου και ευχαριστω για την κατηγορια.μονο που δεν εδωσες καποια ετυμηγορια σχετικα με την ποινη που θα πρεπει να δεχτω.ασε εμενα κα ιτις τυψεις μου να το κανονισουμε αυτο.εσενα δεν σου πεφτει κανενας λογος............
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool