Φαλλοκράτες!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μα δεν ειπα οτι θα τα παρατησω ολα!:blink:
Γιατι σπουδαζω?Για να κρεμασω τα πτυχια μου?:blink:
Αλλα για καποιο διαστημα(μπορει να ειναι 5 μηνες, μπορει 5 χρονια) πρεπει να την σταματησω.

Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο(βασικη αρχη που ειναι απο τα πρωτα που μας εμαθαν στο πανεπιστημιο). Μπορει εσυ σαν παιδι να μην ειχες τοοοσο αναγκη την μητερα σου, εγω ομως να την ειχα.
Μπορει ενα παιδι να καταφερει να μεγαλωσει με γιαγιαδες, με μπειμπι σιτερ κτλ, το ιδιο καλα απο οτι με την μανα του.
Καποιο αλλο οχι. Εξαρταται και απο την μανα, και απο το παιδι.

Αλλα το βρισκω ακρως εγωιστικο να λες οτι δεν μπορει ο πατερας να μην κανει τιποτα και η μανα να τα κανει ολα(για επαγγελματικες θυσιες)!
Πρωτον, εξαρταται και απο τον ποιο πατερα θα "διαλεξεις" και δευτερον απο εσενα την ιδια!

Μην περνεις παραδειγμα απο την μητερα σου και μονο.
Και η δικια μου εργαζοταν και εργαζεται στο δημοσιο, εκανε τρια παιδια και ολα τα μεγαλωσε μια χαρα. Με βοηθεια μεν, αλλα αφησε την δουλεια της για ενα διαστημα, και οταν αισθανθηκε οτι το βρεφος δεν την χρειαζεται συνεχεια ξεκινησε παλι.

Α, και ο προγενητικος ελεγχος δεν προβλεπει τα παντα.
Ουτε ειναι μαντης να ξερει τι θα γινει σε 1, 2, ...., 10 χρονια.

Σε 5 μήνες πίστεψε με, δεν χάνεται το πελατολόγιο. Και η μητέρα μου τον πρώτο χρόνο, αν και ελεύθερος επαγγελματίας, δούλευε πολύ υποτονικά. Πριν και μετά απο αυτό όμως δούλευε τόσο ώστε να έχει την άνεση για ένα χρόνο να δουλεύει ελάχιστα (που και πάλι δούλευε, και το ελάχιστα για τη μητέρα μου, ήταν χαλαρά ο μισθός ορισμένων). Και όταν λέω πριν, εννοώ ακόμα και αμέσως πριν, 9 μηνών έγκυος ανέβαινε σε οικοδομές και μέτραγε (είναι πολιτικός μηχανικός)! Και όσο για τον πατέρα μου, τουλάχιστον απο την παιδική μου ηλικία δεν έχω παράπονο. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την πολύ μεγαλύτερη προσφορά της μητέρας μου αυτά τα 20 χρόνια, παρ'ότι δούλευε ΠΟΛΥ περισσότερο απο τον -μισθωτό του δημοσίου- πατέρα μου.
Α και δεν ένιωσα ποτέ οτι "μεγάλωσα με γιαγιάδες και baby sitter". Είχαμε μεν κάποια χρόνια μια γυναίκα στο σπίτι που ζούσε εκεί, αλλά κυρίως ασχολιόταν με δουλειές του σπιτιού. Απλά το ανέφερα στην Κατερίνα ως μια πιθανή λύση.
Α και εξακολουθώ να συμφωνώ 10000% με Σεχρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφου παρεξηγείς!!!
Δεν λέω καθόλου το ίδιο πράγμα και νομίζω οτι είναι σαφές!:(

και στο κάτω κάτω το να πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε οικογένεια και καριέρα είναι άδικο από μόνο του!!! :mad:
και είναι άδικο γιατί οι άντρες δεν είναι ανίκανοι να βοηθήσουν απλά έχουν διδαχθει οτι κατι τέτοιο είναι υποβιβασμός!!! :redface:

Και όχι μόνο αυτό!
Σκέψου οτι ο συνειρμός που κάνουν οι περισσότεροι όταν ακούνε άνδρα επιτυχημένο είναι οτι έχει απο πίσω του και οικογένεια και παιδιά. Ο συνειρμός που κάνουν οι περισσότεροι όταν ακούνε γυναίκα επιτυχημένη είναι οτι είναι στρίγγλα και μόνη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και είναι άδικο γιατί οι άντρες δεν είναι ανίκανοι να βοηθήσουν απλά έχουν διδαχθει οτι κατι τέτοιο είναι υποβιβασμός!!! :redface:
Πρέπει να πω οτι αισθανομαι πολυ εκπληκτη με αυτα που διαβαζω εδω...
Δηλαδή το μπαμπα μου (500 γενιές πιο πισω), που βοηθουσε στο ξεσ...α, μας πηγαινε βολτες, Σιδερωνει, σφουγγαριζει, τα κανει ολα και συμφερει(τη μαμα μου) πρεπει να τον βαλουν στο μουσειο φυσικης ιστοριας!:/:

"Anyway, αν είπα ότι όλοι οι άντρες είναι σκάρτοι και λάθος μου, γιατί δεν τους ξέρω όλους, απλά αυτοί που γνωρίζω εγώ είναι. Κι αν όχι σκάρτοι, τουλάχιστον αντιμετωπίζουν προβλήματα σαν αυτά που προανέφερα"lightpath μήπως αντί να κατηγοριοποιείς έτσι τα είδη θα έπρεπε λίγο να ξαναδείς για ποιο λόγο έλκεσαι απο τέτοιου είδους άντρες και γυναίκες; Εννοώ γνωστές και φίλες απατημένες και γνωστοί και φίλοι που το μόνο που κάνουν είναι να απατούν; Πρώτη φορά γνωρίζω άνθρωπο με τέτοια συλλογή "σκάρτων" και απο τα δύο είδη. Γιατί για μένα όπως "σκάρτος"" είναι ένα άντρας με μια τέτοια συμπεριφορά που περιγράφεις άλλο τόσο "σκάρτη" είναι και μια γυναίκα που το ανέχεται για όποιο λόγο και να το κάνει.
Μα εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εκτός από τους οικονομικούς λόγους, όπως προανέφερε και ο Thanasis46, που είναι ένας λόγος εξάρτησης, υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Ο ένας πιο σοβαρός είναι ότι οι γυναίκες μαθαίνουν να υποβιβάζουν τον εαυτό τους και ο άλλος ότι οι άντρες (κάποιοι) είναι φαλλοκράτες. Όσο και να λέμε ότι αυτό έχει εκλείψει, εγώ πιστεύω ότι απλά το κρύβουν μερικοί και είναι πολλές οι περιπτώσεις μη ικανών για σχέση. Δεν ξέρω αν τους το μάθανε ή όχι, όμως όπως εμάς είναι ευθύνη μας να κάνουμε τόσα πράγματα και να ωριμάζουμε νωρίτερα, ας πάρουνε κι αυτοί την ευθύνη ν'αλλάξουνε λίγο τα πράγματα.;) :mad:
Εκτός από τη σχέση, υπάρχουν παραδείγματα αντρών που έχω γνωρίσει, που λένε πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που αναφέρει ο Thanasis46. Και όσο για το ότι εγώ γνωρίζω τέτοιους, η δικιά μου θεωρία είναι ότι υπάρχουν κυρίως τέτοιοι, και αν όχι, σαν γυναίκα που σέβομαι το φύλο μου, προσπαθώ να το αποτρέψω αυτό, γι' αυτό δεν απομακρύνομαι από τέτοιους ανθρώπους.;)

Και όχι μόνο αυτό!
Σκέψου οτι ο συνειρμός που κάνουν οι περισσότεροι όταν ακούνε άνδρα επιτυχημένο είναι οτι έχει απο πίσω του και οικογένεια και παιδιά. Ο συνειρμός που κάνουν οι περισσότεροι όταν ακούνε γυναίκα επιτυχημένη είναι οτι είναι στρίγγλα και μόνη!
Βεβαια οπως τον Κουγια προσφατα... Ελεγε και ξαναελεγε "ειμαι καλος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ".....:lol: :lol: (τι απαισια λεξη....)
Η αληθεια ειναι οτι καλη "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΙΣΑ" δεν λεγεται:/: .
Αληθεια κανουν αυτο το συνειρμο για τις επιτυχημενες γυναικες?
Τι παει να πει "επιτυχημενος"?

lightpath όντως πολλοί (γυναίκες και άνδρες) είναι φαλλοκράτες και το κρύβουν (κι απο τον εαυτό τους ακόμα). Μπορείς όμως χαλαρά να τους τεστάρεις και να τους κάνεις να εκδηλωθούν πολύ πριν κάνεις σχέση μαζί τους. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα και στον φίλο μου πριν κάνουμε σχέση, και σε απλούς φίλους μου (μιας και δεν μπορώ να κάνω ούτε παρέα με τέτοιο άτομο). ;)

Παιδιά, δεν διάβασα όλα τα post, αυτό που συμπεραίνω εγώ όμως, εκτός από κάποιες συζητήσεις, είναι ότι μας έχουνε βάλει στο "τρυπάκι" (συγγνώμη για την έκφραση) να διαλέξουμε μεταξύ της ζωής μας (προσωπικής) και οικογενειακής. Και αυτό, γιατί όλο το βάρος της οικογένειας το κρατάει η γυναίκα. Έχετε δει ποτέ άντρα να κρατάει τα παιδιά; Συγγνώμη, αν δεν με προβληματίσουνε τώρα αυτά σε αυτή την ηλικία, πότε θα με προβληματίσουνε; Που έχω και μία άποψη.. Πόσο πιο ευτυχισμένες θα είμαστε αν ο άντρας που θα είχαμε επιλέξει, καθόταν στο σπίτι με τα παιδιά και εμείς πηγαίναμε για ένα καφέ; Αυτή είναι η ολοκληρωτική απελευθέρωση. Όπως και να γινόταν και τ'αντίθετο, ίσες φορές.. Anyway, όσο για την τωρινή κατάσταση, πιστεύω για αρχή μία γυναίκα πρέπει να διαλέξει μία δουλειά, αν είναι κατάλληλη γι'αυτή να προχωρήσει μπροστά και αργότερα να κάνει οικογένεια. Αλλά όπως θέλει αυτή είναι το καλύτερο. Είναι επιλογή της;)

Το θεμα ειναι ποσο ξεκαθαρος ειναι ο καθεας με αυτο που θλει και γιατι το θελει και κατα ποσο μπορει νατο υποστηριξει οτι κι ν ειναι αυτο..ειμαστε διαφορετικοι κι ο καθενας εχει δκαιωμα να ζει τη ζωη του οπως θελει ακομη και καταπιεσμενος αν δεν τολμαει να την αλλαξει.

lightpath όντως πολλοί (γυναίκες και άνδρες) είναι φαλλοκράτες και το κρύβουν (κι απο τον εαυτό τους ακόμα). Μπορείς όμως χαλαρά να τους τεστάρεις και να τους κάνεις να εκδηλωθούν πολύ πριν κάνεις σχέση μαζί τους. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα και στον φίλο μου πριν κάνουμε σχέση, και σε απλούς φίλους μου (μιας και δεν μπορώ να κάνω ούτε παρέα με τέτοιο άτομο). ;)
Δεν ξέρω, δεν έχω γνωρίσει τέτοιες γυναίκες που να θέλουν να κάνουν κακό στους άντρες (το πιο δυνατό που έχω ακούσει είναι "με πλήγωσε, άρα θα πληγώσω"). Αντίθετα, έχω ακούσει αγόρι το οποίο συνεχίζει να πληγώνει πολλές κοπέλες, να λέει "αγαπάω τις γυναίκες!":confused: Και κάτι άλλα, στα οποία δεν θέλω ν'αναφερθώ.
Ένα αγόρι πολύ καλό (ίσως η μόνη εξαίρεση όχι 100% όμως), είχα ακούσει να λέει, ότι αν ενώνονταν όλες οι γυναίκες, θα αποκτούσαν τα δικαιώματά τους:hmm:
Και κάτι άλλο. Αυτό που απεχθάνομαι περισσότερο, δεν είναι (φυσικά) οι γυναίκες που τις έχουν μάθει να υποτάσσουν τον εαυτό τους και παίζουν πολύ καλά το ρόλο τους, αλλά αυτές που δεν βλέπουν τι έχουν μπροστά τους και τους υποστηρίζουν.
Ναι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει την ζωή του όπως θέλει, αλλά χρειάζεται μία καθοδήγηση, όπως το παιδάκι όταν του μαθαίνεις να περπατάει

lightpath όταν λέω για γυναίκες φαλλοκράτισες προφανώς και δεν εννοώ οτι θέλουν να κάνουν κακό στους άνδρες. Φαλλοκράτης δεν είναι αυτός που μισεί το άλλο φύλο, είναι αυτός που θεωρεί ανώτερο το ανδρικό φύλο (φαλλός = πέος).

Οκ, συμφωνώ τότε!;) Και οι γυναίκες αντίστοιχες είναι καταδικαστέες! Κοίτα, δε μιλάω για περιπτώσεις που έχουν υποστεί από μικρές πλύση εγκεφάλου (γιατί αυτό δε νομίζω να είναι από τη φύση μας:blink: ), αλλά γι'αυτές που υποστηρίζουν και συνεχίζουν αυτή τη διαδικασία:down: :down: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο που να μας πηγαίνει πίσω:down:

Συμφωνώ. Και είναι περισσότερες απ'ότι φαντάζεσαι ;)
Διάβασε μόνο αυτό το θέμα απο την αρχή και θα βρεις ακόμα κι εδώ ;)

Αυτό εννοούσα;)

Πρέπει να πω οτι αισθανομαι πολυ εκπληκτη με αυτα που διαβαζω εδω...
Δηλαδή το μπαμπα μου (500 γενιές πιο πισω), που βοηθουσε στο ξεσ...α, μας πηγαινε βολτες, Σιδερωνει, σφουγγαριζει, τα κανει ολα και συμφερει(τη μαμα μου) πρεπει να τον βαλουν στο μουσειο φυσικης ιστοριας!:/:
Άσε Ισμήνη! Μάλλον ο πατέρας σου είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών!!! Πριν, υπήρχε και ο πατέρας μου που έκανε τα πάντα στο σπίτι από μαγείρεμα και σφουγγάρισμα (και καλύτερα από τη μητέρα μου) μέχρι ηλεκτρολογικά και τον κήπο! Μη πω που βοήθησε στο μεγάλωμα εμένα και της αδελφής μου συν δυο εγγόνια! Και όλα αυτά ενώ είχε ξυλουργικό εγοστάσιο στο οποίο πήγαινε στις 6:00 το πρωί και γυρνούσε στις 18:00 το απόγευμα! Η μητέρα μου δε δούλευε.Μας μεγάλωσε χωρίς να λείψει μια μέρα από δίπλα μας και το εκτιμώ όσο τίποτα. Δούλευε από μικρή στην οικογενειακή επιχείρηση του παππού μου και αν ήθελε μπορούσε να συνεχίσει αλλά επέλεξε την οικογένειά της χωρίς να την πιέσει ο πατέρας μου σε αυτό, ο οποίος βοηθούσε ούτως ή αλλώς στο σπίτι. Όσο για εμάς, ο πατέρας μου επέμενε ότι οι γυναίκες πρέπει να σπουδάζουν, να έχουν δικό τους "πορτοφόλι" και να είναι οικονομικά ανεξάρτητες, για να μην έχουν κανένα μλκ στο κεφάλι τους! :up:
Τώρα που το σκέφτομαι, είχα πολύ προοδευτικό για την εποχή του μπαμπά, αν σκεφτείτε ότι αν ζούσε, τώρα θα ήταν 76-77 ετών, ότι δεν είχε τελειώσει παρά μόνο δημοτικό και ότι είχε μεγαλώσει σε νησί (Κεφαλλονιά) από πολύ αυστηρή οικογένεια :hmm:

«Τις γυναίκες οι άνδρες τις βλέπουν μόνο σαν μητέρες ή σαν πόρνες», έγραψε μια Σουηδή ποιήτρια, η Elisabet Hermodsson, στο ποίημά της «Φανερώσου», όπου έλεγε ότι οι γυναίκες πρέπει επιτέλους να φανερώσουν ποιες πράγματι είναι κ να σταματήσουν να βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια των ανδρών.
Θα προσπαθήσω να σας το μεταφράσω κάποια στιγμή, γιατί πράγματι έχει πολύ ενδιαφέρον. Αυτό το θυμήθηκα μετά από μια συζήτηση που είχαν μ’ ένα φίλο, ο οποίος έλεγε ότι ένιωθε μόνος κ ανολοκλήρωτος κ ήθελε να βρει μια σύντροφο. Μου είπε ότι θέλει να βρει μια γυναίκα για να τον ακούει όταν μιλάει, για να σκέφτεται όταν αυτός έχει ένα πρόβλημα κ να κάνει βέβαια καλό κρεβάτι. Αυτός μάλλον τα ήθελε κ τα δύο, κ μητέρα κ πόρνη! Τι έχετε να πείτε πάνω σ’ αυτό;

Δηλαδή εσύ πιστευεις οτι μόνο αν κλειστεί μαι γυναίκα στο σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά της και καθαρίζοντας το, μπορεί να μεγαλώσει σωστά παιδιά; Τι ιδανικά θα τους περάσει μια τέτοια γυναίκα; Τι αξίες; Τι όνειρα; Τι φιλοδοξίες; Ειδικά αν είναι κορίτσια. Γιατί να προσπαθήσουν να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να έχουν καλή δουλειά αν πιστευουν οτι κάπου στα 30 θα τα παρατήσουν όλα για να μεγαλώνουν κουτσούβελα;
Και γιατί θεωρείς οτι για να κάνει καριέρα κάποια πρέπει να απαρανηθεί τα παιδιά και το γάμο; Αν εσύ δεν μπορείς να τα κάνεις παράλληλα δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί κανεις :mad:
Εγω μεγαλωσα απο μια μητερα η οποια παρατησε το επαγγελμα της για να μεγαλωσει τα παιδια της, εφτιαχνε τελειο παστιτσιο ειχε ενα σπιτι πεντακαθαρο και ηταν μια τελεια μανα και συζηγος....
εγω απο την αλλη μεγαλωσα με ιδανικα εντελως διαφορετικα και διολου δεν επειρεαστηκα απο το γεγονος... ειμαι ενας ανθρωπος που πανω απ ολα βαζω την καριερα, εχω εναν συντροφο απο τον οποιο δεν περιμενω ουτε απαιτω να με ζησει και ξερω οτι μια μερα στο μακρινο μελλον, και οσο με παιρνει ακομη, θα ερθει η μερα που θα παραμερισω για λιγο το επαγγελμα μου για να δωσω θεση στον ρολο της μητερας που διαλεξα να εχω... θεωρω και εγω πολυ σημαντικο οπως η σαρδελα το να μεγαλωσω τα παιδια μου σωστα και να ειμαι διπλα τους τα πρωτα τουλαχιστον χρονια... υστερα σιγουρα θα επανελθω στο επαγγελμα μου αλλα ειμαι σιγουρη οτι πλεον θα ειναι σε δευτερη μοιρα γιατι για μια μανα δεν υπαρχει τιποτα πιο σημαντικο απο τα παιδια της... ο συντροφος αν θελει ακολουθει και αν παλι οχι καλως.το μονο που θα απαιτησω απο αυτον και ως καθηκον του σαν πατερας ειναι να ειναι σωστος απεναντι στα παιδια του και να στηριξει οποιαδηποτε αποφαση μου.

δηλαδη κι η δικια μου μητερα που παρατησε τη δουλεια της για να μας μεγαλωσει δεν ειχε αξιοπρεπεια:down: ?ο πατερας μου ειναι ναυτικος κι αν δεν παραταγε τη δουλεια της,θα ημαστε ολοι μερα μονα μας με τη μπειμπυ-σιττερ(γιαγιαδες κτλ κοντα δεν υπηρχαν).εκτιμω αφανταστα το γεγονος οτι ηταν παντα διπλα μου,να συζηταμε,να μου μεταδωσει τις ηθικες αξιες της και καθολου δε με μεγαλωσε με τη λογικη της γυναικας που μενει στο σπιτι.παντα μου ελεγε ποσο σημαντικο ειναι να δουλευεις και αν εισαι ανεξαρτητος.κι εβλεπα τις φιλες μου ποσο "ζηλευανε" που οι δικες τους μητερες ηταν διαρκως απουσες,και συνεχεια ερχονταν σπιτι μου για να βρουν μια γυναικα που θα μπορουσε να ειναι η μητερα τους.

ο φιλος μου τωρα ειναι υπερ του η γυναικα να ειναι οικονομικα ανεξαρτητη,να δουλευει και φυσικα ο αντρας,οταν η γυναικα δουλευει,να βοηθαει και στο μαγειρεμα και στις υπολοιπες δουλειες του σπιτιου αλλα και στο μεγαλωμα του μωρου(ακομα και στο ξεσκατισμα που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι μια "βρωμερη δουλεια"που πρεπει να αναθεσουμε σε καποιον ασχετο,αλλα μια ακομα στιγμη που περναμε με το μωρο.ελεος!!εδω τις γατες ξεσκατιζουμε,το δικο μας μωρο θα σιχαθουμε??)

εγω θελω φυσικα να δουλεψω,αλλα προτιμω πιο part-time δουλειες.θελω να αισθανομαι οτι δουλευω,βγαζω μονη μου τα λεφτα μου,ειμαι δημιουργικη,αλλα σε καμια περιπτωση δε θελω να περναω ολη μου τη μερα στη δουλεια και γυρνωντας το βραδυ σπιτι να αναρωτιεμαι τι εκανα παλι σημερα.ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη αυτη βεβαια.θελω να εχω το χρονο να ειμαι με την οικογενεια μου,να βλεπω τους συγγενεις,φιλους μου,να πηγαινω π.χ. το γυμναστηριο μου και ολα οσα κανω και τωρα.κι οταν με το καλο κανω ενα μωρακι,δε θα με πειραζε καθολου,με καθαρα δικη μου επιλογη,τον πρωτο χρονο να παρατησω τελειως τη δουλεια μου.

Για Μισέλ:Σαφέστατα το παιδί χρειάζεται τα σωστά πρότυπα για να μεγαλώσει, αλλά θα τα εκτιμήσει όταν μεγαλώσει, δυστυχώς. Εάν και δεν δουλεύω έξω από το σπίτι, πράγμα που το θεωρώ λάθος για άλλους όμως λόγους από αυτούς που φαντάζεσαι, μιας και ανήκω στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι είναι πιο "ξεκούραστο" κάποιες φορές να δουλεύεις και να μεγαλώνεις παιδιά, όσο και να φαίνεται περίεργο, από το να μην δουλέυεις. Οι περισσότερες φίλες μου δουλεύουν. Έτσι λοιπόν έχω δει δύο κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων: Η πρώτη κατηγορία κάνει καριέρα και δεν εννοεί να την αφήσει με τίποτα, η δεύτερη κατηγορία δουλεύει για λόγους καθαρά βιοποριστικούς. Και οι δύο έχουν την δουλειά σαν άλλοθι για το πραγματικό γεγονός ότι δεν περνάνε χρόνο με τα παιδιά τους και επίσης έχουν αναπτύξει και μια οπτική περί παραγωγικού χρόνου που μεταφράζεται συνήθως ή σε πληθώρα αγαθών ή τα Σαββατοκύριακα να τρέχουν σαν τις άδικες κατάρες από δραστηριότητα σε δραστηριότητα για να εξασφαλίσουν τον λεγόμενο ποιοτικό χρόνο, όταν τα παιδιά τις περισσότερες φορές το μόνο που θέλουν είναι να έχουν τη μαμά τους όταν έχουν πυρετό, όταν προσπαθούν να καταλάβουν το ρημάδι το κρατούμενο, όταν θέλουν να μπορούν να παίξουν όπου θέλουν μέσα στο σπίτι αλλά δεν μπορούν είτε γιατί η μανούλα δουλεύει και πρέπει να ξεκουραστεί το μεσημέρι, είτε γιατί η μανούλα δουλεύει και δεν μπορεί να μαζεύει τα παιχνίδια, είτε γιατί η μανούλα θέλει και λίγο χρόνο για τον εαυτό της για να ισορροπήσει.Έχουμε μπερδέψει δύο πράγματα. Η δουλειά δεν είναι ευχαρίστηση, ακόμα και εάν είναι η δουλειά που σου αρέσει. Για να φτάσουμε στο επίπεδο να μπορέσουμε εάν μπορέσουμε να βάλουμε τους όρους στη δουλειά μας θα πληρωθούμε 600, 700 ευρώ, θα φάμε στη μάπα ένα σωρό ηλίθιους, θα παλέψουμε άνισα με ένα σωρό άλλους χειρότερους από εμάς για να πούμε στο τέλος τα καταφέραμε. Μπράβο στη μαμά σου που την έβγαλε καθαρή ανεβαίνοντας στη σκαλωσιά στον 9ο μήνα, φίλη μου αρχιτέκτονας έχασε το παιδί εξαιτίας μιας σκαλωσιάς στον έκτο μήνα.Ας έρθει κάποιος να εξηγήσει στα παιδιά της κολλητής μου ότι έχουν δεν έχουν πρόβλημα πρέπει να πάνε σχολείο γιατί η μαμά έχει ιατρείο και δεν έχει που να τα αφήσει. Ας πει κάποιος στη κολλητή της κόρης μου ότι πρέπει να κάνει ησυχία από τις 2:00 μέχρι τις 5:30 το απόγευμα και από τις 8:00 μέχρι το πρωί γιατί η μανούλα ή είναι κουρασμένη ή έχει φέρει δουλειά στο σπίτι και θέλει ησυχία. Όταν πρωτοήρθε σπίτι μου έπαθε υπαρξιακό. Δεν είναι πρότυπο Μισέλ μου είναι το μόνο που ξέρεις. Και εμένα δούλευε η μητέρα μου συνέχεια και εάν δεν υπήρχε η γιαγιά μου σίγουρα αυτή θα ήταν το πρότυπο μου.Θα μου πεις να μην δουλεύουν; ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ πρώτα πρώτα γιατί κάνει καλό στη δική τους ηρεμία, αλλά σε καμία περίπτωση γιατί δημιουργούν πρότυπο. Είναι μια φράση που την σιχαινόμουνα αλλά μετά τα παιδιά την έχω μότο "όταν γίνεις μάνα θα καταλάβεις". όχι το γιατί δεν πρέπει να δουλεύεις, αλλά τους αληθινούς λόγους που επιλέγεις μια στάση ζωής συγκεκριμένη όσον αφορά το μεγάλωμα των παιδιών σου.Επάγγελμα είναι αυτό που πληρώνεται. Μήπως έχει και ένσημα η νοικοκυρά;Προσωπικά πιστεύω ότι όταν δεν δουλεύει η γυναίκα δεν μπορεί να έχει αξιοπρέπεια, κι ας πέσετε να με φάτε.Το να είσαι νοικοκυρά και μάνα χαρά μου είναι φουλ τάιμ δουλειά. Μέσα στα αιτήματα των κινημάτων ανά τον κόσμο είναι η καθιέρωση σύνταξης για τις νοικοκυρές. Γιατί αναγνωρίζουν ότι είναι από τα πιο σκληρά επαγγέλματα.Από την άλλη αυτό με τα λεφτά και την αξιοπρέπεια πρέπει να το προσέξεις. Δεν σε πληρώνει κανείς για να είσαι αξιοπρεπής αλλά για να του πουλήσεις το χρόνο σου, το μυαλό σου και το σώμα σου. Γραμμένη την έχει την αξιοπρέπεια σου, αυτή που θεωρείς ότι έχεις κατακτήσει επειδή δουλεύεις. Σε συνθήκες καπιταλισμού ζούμε.Κάποτε οι μαμάδες μου με το μηδέν επίπεδο γνώσεων κατορθώνανε και βγάζανε παιδιά που τουλάχιστον ξέρανε τα βασικά. Τώρα εξαιτίας του παραγωγικού χρόνου, διαπαιδαγωγήσαμε μια σειρά εκπαιδευτικών που κάνουν ότι και εμείς απλά δουλεύουν και μας δουλεύουν γιατί είναι και εύκολο. Γύρνα εσύ στις 5, 6 στο σπίτι σου, με τόσα στο κεφάλι σου, να έχεις και τα δρομολόγια μέσα και θα κάτσεις να καταλάβεις που το πάει το σκασμένο με την πρόσθεση, τα βασικά κάνεις χαρά μου γιατί μόνο αυτό προλαβαίνεις. Και τα παιδιά μεγαλώνουν και πριν το καταλάβεις και μέχρι να έρθει η ώρα τους να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να σε κάνουν πρότυπο, εσύ θα υποστείς τις συνέπειες των επιλογών σου. Είτε δουλεύεις είτε όχι.Λύση δεν ξέρω εάν υπάρχει. Εγώ σέβομαι και τις δύο επιλογές, όσο για το πια θεωρώ πιο ξεκούραστη το δήλωσα. Δεν μιλάω με όρους συνεπούς στάσης ζωής αξιοπρέπειας κ.λ.π. και οι δύο κατηγορίες μάνες είναι και πολλά πράγματα για να μπορέσεις να τα σηκώσεις πρέπει να τους βρεις περίβλημα για να ισορροπείς. Εάν εσένα σε κάνει να νοιώθεις καλά ότι το παιδί μεγαλώνει καλύτερα με μια μάνα που δουλεύει, αυτό είναι καλό, εάν πάλι κάποιον άλλο το αντίθετο καλά κάνει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν γίνεται ο ένας καλύτερος γονιός από τον άλλο. Αντικειμενικά και οι δύο λειψοί είναι.

Μια μαμά έχει ένα γιο γύρο στα 20 και μια κόρη γύρω στα 18. όταν ο γιος ετοιμάζεται να βγει από το σπίτι, τον σταματάει η μαμά και αρχίζει να του ισιάζει το γιακά, να του κουμπώνει τα δήθεν ξεκούμπωτα κουμπιά και να του διώχνει αόρατα και ανύπαρκτα σκουπιδάκια από το σακάκι στους ώμους. Και μάλιστα όλα αυτά πάντα μπροστά στην κόρη. Όταν ο γιος τελειώνει το φαΐ του, του λέει άσε το πιάτο θα το πλύνω εγώ. Όταν η κόρη τελειώνει το φαΐ της, της λέει πλύνε το πιάτο σου παιδάκι μου τι το αφήνεις έτσι; Τι λέτε γι αυτό;

εμενα η μητερα μου δεν μου ειπε ποτε να πλυνω το πιατο μου, (ειχαμε πλυντηριο;) ) παρολα αυτα ο αδερφος μου δεν μαζεψε ποτε το δικο του!(και οχι γιατι το εκανε η μητερα μου αλλα γιατι απλα αδιαφορουσε!) εγω το εκανα γιατι δεν ηθελα με τιποτα η μητερα μου να το κανει... ο αδερφος μου παραμενει ενας αχρηστος που ποτε δεν εμαθε να κανει τιποτα γιατι ποτε δεν ενδιαφερθηκε με αποτελεσμα καμια γυναικα να τον θελει χιχι:D :D προσωπικα ουτε και εγω θα ηθελα εναν τετοιο αντρα...νομιζω ειναι θεμα χαρακτηρα...
ο συντροφος μου μεγαλωσε σε ενα σπιτι οπου η μητερα του δουλευε συνεχεια και σπανια την βλεπανε τα 4 παιδια της.. του εχει μεινει τραυμα... αλλα απο δουλειες κανει τα παντα αν χρειαστει!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back