mimikaki
Διάσημο μέλος
![]()
![]()
υπαρχουν κατι ποδιες που λενε Kiss the cook, οχι Kill the cook![]()
![]()
![]()
....but first eat the food!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mika
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Η πεθερά που είναι και στη γειτονιά δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση έστω και προσωρινά?Αυριο παω (δυστυχως) για καινουργιο πλυντηριο....
Κι αλλες δοσεις!![]()
Δεν θα μπορουσα να στειλω στους γονεις μου τα απλυτα μας. (Τα λερωμενα, τ' απλυτα....που λεει και το τραγουδι!)

lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ καλό!
Μόνο σε αυτό το site το έχω δει!!

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, ο άνθρωπος δεν εργάζεται για να ζει, αλλά ζει για να δουλεύει."Στη σύχρονη καπιταλιστική κοινωνία, ο άνθρωπος δεν εργάζεται για να ζει, αλλά ζει για να εργάζεται". (Κοινωνιολογια, 4ης δέσμης, 3η Λυκείου)
Τι…λέει τέτοια πράγματα το σχολείο;!!!! Δεν το ήξερα….ΑΑαααααα Αλήθεια λέει αλήθεια παιδιάαααα!!!!!!!!!! Αλλά πως γίνεται και λέει τέτοια; Αααααα θα ήθελα να είμαι να ακούω κι εγώ.
Όμως όχι μόνο στη σύγχρονη κοινωνία, αναντάν μπαμπαντάν στην κοινωνία έτσι είναι.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Ουδέποτε ένιωσα τη μητέρα μου απούσα. Ίσως διότι ως ελεύθερος επαγγελματίας αυτή καθόριζε τους όρους της δουλειάς της. Και δεν σκοπεύω να γίνω ούτε εγώ μισθωτός, εκτός αν βρεθώ σε μεγάλη οικονομική ανάγκη.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Και γιατί να τίθεται θέμα ρίσκου; Να μην υπάρχει ρίσκο για κανέναν δεν είναι πιο καλά;Στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, θύματα είναι οι μισθωτοί, όχι οι εργοδότες και τους αξίζει γιατί δεν ρισκάρουν.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Γειτόνισσα, εργαζόμενη, με 2 παιδια μικρα. Την ατένιζα στις 2 το πρωί να απλώνει ρουχα και την άκουγα να ξυπνά στις 6 να σιδερώσει. Και τον αντρα της έβλεπα να συχνά όταν πήγαινε για ποτάκι

Τρία αδέρφια, παντρεμένα.Ο πρώτος έχει γυναικα καθημερινα (δουλεύουν και οι 2). Ο δευτερος πιο φιλότιμος αλλά η γυναικα του που επίσης δουλεύει φέρει τη βασική ευθυνη κι εχουν και γυναικα. Ο τρίτος με νεογέννητο εχει τη γυναικα του σπίτι αλλά πάλι δεν μπορω να τον φανταστω να σκουπίζει......
Δεν εχω δει αντρα ακόμη να φερει τη βασικη ευθυνη σπιτιού. Το να μαγειρεψει μια φορα το μήνα (και πισω το χάος) δεν λέει κάτι.
Ειμαι βέβαιη πως υπάρχουν και όλο και θα αυξάνονται για πολλούς λόγους, πράγμα γενικά καλό.
Για την αυτοθυματοποίηση και το φαύλο κύκλο. Αν ο αντρας μου ξεκινούσε να καθαρίσει θα ενιωθα "κακή" νοικοκυρά και ανεπαρκής γυναικα και δεν θα μου άρεσε. Δεν το εχω συνηθισει σαν εικόνα απλα. Βεβαια ειναι τέτοιοι οι ρυθμοι μιας εργαζόμενης που δεν υπάρχουν πολλά περιθωρια αν δεν εχει βοήθεια. Στη θεωρία δηλώνω υπέρμαχος λοιπόν και το βρίσκω απόλυτα δίκαιο και λογικά. Αλλά..... θα ένιωθα λίγη!
Τουλάχιστον ο άντρας μου δεν πάει για ποτάκι όταν εγω κάνω δουλειές και δεν κοιμάται μακαρίως όταν εγω κουράζομαι. Θα μου την έδινε...

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
παντως για το θεμα του ρισκου,αν εχεις πισω σου οικογενειας και χρειαζεσαι τα χρηματα δε νομιζω οτι σε πολυπαιρνει ακομα κι αν θες να παρεις ρισκο και να δεις αν θα σου βγει.γιατι αν δε σου βγει τι κανεις?οποτε καλως η κακως παραμενεις σε κατι που θεωρεις πιο σιγουρο ασχετως αν σου αρεσει η οχι![]()
H μητέρα μου καταγόταν απο οικογένεια που αν και πολύ πλούσια πριν γεννηθεί, απο λάθος χειρισμούς του πατέρα της είχαν μείνει πάμφτωχοι και η μητέρα μου μεγάλωσε μέσα στη φτώχια με μόνο "καλό" της οικογένειας το καλό της όνομα (το οποίο στην εν λόγω περίπτωση έγινε κατάρα, γιατί δεν μπορούσαν οι γονείς της να κάνουν κάποια "υποτιμητική" δουλειά για να μην χαλάσει). Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να διαβάσει, να σπουδάσει με στερήσεις και υποτροφίες, να αποφοιτήσει πρώτη απο τη σχολή της και να κάνει μεταπτυχιακό στο MIT (με δάνειο απο τη σχολή, το οποίο ξεπλήρωνε με ερευνητική εργασία).
Το ρίσκο όταν έχεις μυαλό και σύνεση είναι σχετικά μικρό. Απο κει και πέρα, αν δεν μπορείς να το πάρεις, γίνε θύμα του καπιταλισμού. Εγώ είμαι υπέρ του καπιταλισμού διότι τον θεωρώ αξιοκρατικότερο. Δεν είναι δίκαιο να έχουν όλοι τα ίδια. Αυτός που έχει μυαλό, μπορεί να πάρει ρίσκα, δουλεύει πολύ και με ενθουσιασμό, κερδίζει απο το σύστημα. Αυτός που δεν διαθέτει κάποιο απο τα παραπάνω, απλώς επιβιώνει. Fair enough.
Τη στάση ζωής σου τη βρίσκω ιδιαίτερα μίζερη αν μου επιτρέπεις. Αν σκεφτονταν όλοι έτσι δεν θα είχαμε καμία πρόοδο ως ανθρωπότητα. Και μη μου πεις οτι όσοι συνετέλεσαν στην πρόοδο της ανθρωπότητας (είτε πνευματική είτε οικονομική είτε απο απόψεως ανέσεων) ήταν πλούσιοι. Ο Howard Schultz (ιδρυτής της Starbucks) ήταν απο οικογένεια πάμφτωχη.
(νομίζω βγήκαμε εκτός θέματος και κάτι μου λέει ότι θα αρχίσω να δέχομαι πυρά αριστερών
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
οσο για τους ανθρωπους που πλουτισαν ξεκινωντας απο το μηδεν,πολυ ωραιες ειναι αυτες οι ιστοριες,αλλα δεν ξερω ποσο εφικτες ειναι.ο αδερφος της μητερας μου ηταν απιστευτος μαθητης,τρομερα μελετηρος και πολυ εξυπνος.ειχε σα στοχο να σπουδασει για να κανει κατι καλυτερο απο τους γονεις τους(γεωργοι).οταν ηταν Γυμνασιο ο πατερας του επαθε διατρειση στομαχου και επρεπε να μεινει για πολυ καιρο μακρυα απο τα χωραφια.τα οικονομικα της οικογενειας ηταν χαλια,τα βιβλια τα πληρωνανε και το σχολειο σε μεγαλη σποσταση.ηταν το μονο αγορι στην οικογενεια και απο την τρυφερη ηλικια των 14-15 αναγκαστηκε να παρατησει το σχολειο για να βοηθησει να εξακολουθει να εχει η οικογενεια τα απολυτως απαραιτητα.ξυπναγε απο τα χαραματα και γυρναγε το βραδυ μετα τη δυση του ηλιου απο το χωραφι.μηπως του ειπε το μυαλο η η συνεση?η μηπως πρεπει να παραδεχτεις οτι υπαρχουν οντως καταστασεις που οση καλη διαθεση και να υπαρχει τα ονειρα σου και οι στοχοι σου μενουν σε δευτερη μοιρα?οταν δεν εχεις να φας,δε σκεφτεσαι πια πως θα "ανεβεις" σε μια καπιταλιστικη κοινωνια αλλα πως θα φροντισεις για μια ακομη μερα να εχεις να φας,τη στιγμη που βλεπεις τους συμμαθητες σου που επειδη οι γονεις τους ειχαν λεφτα συνεχιζουν το σχολειο χωρις καμια εγνοια στο κεφαλι τους.
κι οσο για το ποσο καλο ειναι το καπιταλιστικο συστημα,δες το σε ολες τις οικογενειες που "τρωγοντας" απο τον εθνικο πλουτο εχουν πλουτισει,ζουν πλουσιοπαροχα χωρις να χρειαστει να κουνησουν ουτε καν το δαχτυλακι τους,ενω καποιος αλλος που ξεκιναει απο το μηδεν,αν ποτε καταφερει να φτασει καπου θα εχει περασει μεχρι τοτε τα πανδεινα.και φυσικα κινδυνευει ποτε να μη βρεθει στην ιδια θεση με τον γιο της πλουσιας οικογενειας.
απο την αλλη,φυσικα και τα αριστερα καθεστωτα εχουν τα πολλα μειον τους και θεωρουνται και αυτα μια μορφη απολυταρχιας στα οποια νομιζω οτι δε θα ηθελα ποτε να ζησω,αλλα δεν μπορω να μην τους αναγνωρισω τουλαχιστον την προνοια προς τον καθε πολιτη,την παιδεια που προσεφεραν(καμια σχεση με τη δικη μας υποτυπωδη)και την ιατρικη περιθαλψη.στο καπιταλιστικο συστημα αν δεν εχει λεφτα,εισαι και ξεγραμμενος.ουτε δικαιωμα στην υγεια δεν εχεις.συμφωνεις και με αυτο??
Subject to change
e-steki.gr Founder
Υποτίθεται οτι όταν ξεκινάς κάτι δικό σου δεν το κάνεις στα 30-40 που κάνεις οικογένεια, το ξεκινάς πολύ πιο νωρίς και τότε έχει σταθεροποιηθεί πια. Αν κάποιος ήταν μια ζωή υπάλληλος και ξύπνησε κάπου στα 40, δεν του φταίει το σύστημα. Και μη μου πεις για ανθρώπους που κάνουν παιδιά στα 20, γιατί ούτε αυτό δείχνει σύνεση.καταρχην αυτο που ειπα δεν το ανεφερα σαν δικη μου νοοτροπια αλλα μετεφερα αυτα που ακουω απο ανθρωπους(φιλους οικογενειακους,συγγενεις)μεγαλυτερης ηλικιας που εχουν οικογενεια να θρεψουν.οταν λοιπον εχεις τα εξοδα να τρεχουν καθε μηνα με παιδια σε σχολεια,φροντιστηρια,αγγλικα,γαλλικα και ολα τα υπολοιπα μου μιλας για ρισκα?κι αν δε σου βγει το ρισκο εχεις τουλαχιστον την ικανοποιηση οτι αυτο που εκανες συμφωνα με τα τοτε κριτηρια ηταν το συνετο,και το οτι δε βγηκε οπως περιμενες δεν πειραζει βρε αδερφε,θα ταισεις τα παιδια σου με αερα κοπανιστο.λυπαμαι,αλλα αυτο για μενα ειναι ανευθυνοτητα.και προσεξε,δε μιλαω για ανθρωπους ελευθερους που εχουν καθε περιθωριο να ρισκαρουν και στην τελικη να σπασουν τα μουτρα τους μαθαινοντας απο αυτα.οταν ομως πισω απο εσενα βρισκονται κι αλλα ατομα που εξαρτωνται απο σενα.αλλαζει και ο τροπος σκεψης σου.
Αυτές οι περιπτώσεις είναι ακόμα πιο σπάνιες και απο αυτών που πλούτισαν απο το μηδέν.οσο για τους ανθρωπους που πλουτισαν ξεκινωντας απο το μηδεν,πολυ ωραιες ειναι αυτες οι ιστοριες,αλλα δεν ξερω ποσο εφικτες ειναι.ο αδερφος της μητερας μου ηταν απιστευτος μαθητης,τρομερα μελετηρος και πολυ εξυπνος.ειχε σα στοχο να σπουδασει για να κανει κατι καλυτερο απο τους γονεις τους(γεωργοι).οταν ηταν Γυμνασιο ο πατερας του επαθε διατρειση στομαχου και επρεπε να μεινει για πολυ καιρο μακρυα απο τα χωραφια.τα οικονομικα της οικογενειας ηταν χαλια,τα βιβλια τα πληρωνανε και το σχολειο σε μεγαλη σποσταση.ηταν το μονο αγορι στην οικογενεια και απο την τρυφερη ηλικια των 14-15 αναγκαστηκε να παρατησει το σχολειο για να βοηθησει να εξακολουθει να εχει η οικογενεια τα απολυτως απαραιτητα.ξυπναγε απο τα χαραματα και γυρναγε το βραδυ μετα τη δυση του ηλιου απο το χωραφι.μηπως του ειπε το μυαλο η η συνεση?η μηπως πρεπει να παραδεχτεις οτι υπαρχουν οντως καταστασεις που οση καλη διαθεση και να υπαρχει τα ονειρα σου και οι στοχοι σου μενουν σε δευτερη μοιρα?οταν δεν εχεις να φας,δε σκεφτεσαι πια πως θα "ανεβεις" σε μια καπιταλιστικη κοινωνια αλλα πως θα φροντισεις για μια ακομη μερα να εχεις να φας,τη στιγμη που βλεπεις τους συμμαθητες σου που επειδη οι γονεις τους ειχαν λεφτα συνεχιζουν το σχολειο χωρις καμια εγνοια στο κεφαλι τους.
Αυτές είναι οι πληγές του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν είναι μέσα στην ιδεολογία του. Είναι μια ασθένεια του, όπως έχει πολλές και το κομμουνιστικό-σοσιαλιστικό οικονομικό σύστημα.κι οσο για το ποσο καλο ειναι το καπιταλιστικο συστημα,δες το σε ολες τις οικογενειες που "τρωγοντας" απο τον εθνικο πλουτο εχουν πλουτισει,ζουν πλουσιοπαροχα χωρις να χρειαστει να κουνησουν ουτε καν το δαχτυλακι τους,ενω καποιος αλλος που ξεκιναει απο το μηδεν,αν ποτε καταφερει να φτασει καπου θα εχει περασει μεχρι τοτε τα πανδεινα.και φυσικα κινδυνευει ποτε να μη βρεθει στην ιδια θεση με τον γιο της πλουσιας οικογενειας.
Σε ένα ιδανικό καπιταλιστικό σύστημα, γιατί να μην έχει κάποιος καθόλου χρήματα (πέρα απο τεμπελιά ή βλακεία); Επίσης, στις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες αν παρατηρήσεις, υπάρχουν πολύ περισσότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις και παροχές στους αδύναμους (στην Αυστρία μια γυναίκα που μόλις γέννησε μπορεί να μην δουλευει για 2 χρόνια ενω πληρώνεται).απο την αλλη,φυσικα και τα αριστερα καθεστωτα εχουν τα πολλα μειον τους και θεωρουνται και αυτα μια μορφη απολυταρχιας στα οποια νομιζω οτι δε θα ηθελα ποτε να ζησω,αλλα δεν μπορω να μην τους αναγνωρισω τουλαχιστον την προνοια προς τον καθε πολιτη,την παιδεια που προσεφεραν(καμια σχεση με τη δικη μας υποτυπωδη)και την ιατρικη περιθαλψη.στο καπιταλιστικο συστημα αν δεν εχει λεφτα,εισαι και ξεγραμμενος.ουτε δικαιωμα στην υγεια δεν εχεις.συμφωνεις και με αυτο??
rotonda
Δραστήριο μέλος
(στην Αυστρία μια γυναίκα που μόλις γέννησε μπορεί να μην δουλευει για 2 χρόνια ενω πληρώνεται).
Κατά έναν περίεργο τρόπο, αυτό επιτυγχάνεται συχνά και στο ελληνικό δημόσιο

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
οσο για αυτα που αναφερεις για την Αυστρια π.χ.συμφωνω κι εγω οτι σε πολλες ευρωπαικες χωρες οι παροχες προς τους πολιτες ειναι κατι που εδω φανταζει ονειρο επιστημονικης φαντασιας,εμενα ομως με ενδιαφερει τι γινεται στη χωρα μου,γιατι εδω ζω,εδω θα δουλεψω.το μονο που βλεπω λοιπον ειναι οι πλουσιοι να γινονται πλουσιοτεροι κι οι φτωχοι φτωχοτεροι.το μεσο Ελληνα να αγωνιζεται να μεγαλωσει τα παιδια του,παιδια με προσοντα να ειναι ανεργα για μεγαλα χρονικα διαστηματα ζητωντας αυτο που στην ευρωπη ειναι αυτονοητο,δουλεια ανταξια των προσοντων τους(βεβαια θα μου πεις εκει δεν σπουδαζουν 3 στους 4).αυτοι βεβαια ειναι οι "ατυχοι".οι τυχεροι ειναι αυτοι που λογω διασυνδεσεων οικογενειακων χωνονται σε θεσεις δημοσιες,καθονται και εχουν εναν μισθο αξιοζηλευτο.δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι της ελλαδας με τον πληθυσμο που εχει ειναι περισσοτεροι απο χωρες οπως η Γαλλια!!και ολοι ξερουμε τα προνομια που εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι(ενα απο αυτα ανεφερε και η ροτοντα).και φυσικα για Κρατος Προνοιας ουτε λογος.και δεν εννοουσα καποιος να μην εχει δραχμη(πλεον ευρω)στην τσεπη του.εννοω για το μεσο Ελληνα που αν δε δωσει φακελακι προκοπι δε βλεπει.που αν δε βαλει βαθια το χερι στην τσεπη(αραγε θα βρει κατι εκει?)δεν μπορει να εχει ουτε μια αξιοπρεπη νοσηλεια.προσφατα πρωτος ξαδερφος του πατερα μου αρρωστησε απο μυελογενη λευχαιμια.ευτυχως ο ανθρωπος ειχε λεφτα,μπηκε σε ιδιωτικο νοσοκομειο,εκανε θεραπεια,και εδω και μηνες παει μια φορα στο τοσο για επαναληπτικη θεραπεια.απο ο,τι λενε οι γιατροι ολα πηγαν καλα κι εχει μεγαλες πιθανοτητες πληρους αναρρωσης.ξερεις ποσα χρηματα εδινε σε καθε του εισαγωγη στο νοσοκομειο?(μιλαμε για εκατομμυρια).η αδερφη του πατερα μου παλι μπηκε σε κρατικο νοσοκομειο.τελικα πεθανε(κατα τη γνωμη μου αν ηταν σε ιδιωτικο και ειχαν ενδιαφερθει οι γιατροι θα ειχε ζησει περισσοτερο,αλλα το κυριοτερο ποιο ποιοτικα.δε θα την ειχαν σα ζωο στο διαδρομο διπλα απο τις τουλατες που χαλαγαν ενιοτε και πλημμυριζε ο διαδρομος).
οσο για τους μισθωτους που τοσο περιφρονεις(αληθεια,το καπιταλιστικο συστημα που υποστηριζεις πως φανταζεσαι να λειτουργει χωρις μισθωτους?εκτος αν αυτες οι θεσεις θεωρεις οτι ειναι για τους ανθρωπους-θυματα-μιζερους),αν καποιος αυτο που εχει σπουδασει δεν του επιτρεπει να ειναι ελευθερος επαγγελματιας(γιατι απο ο,τι καταλαβα αυτο θεωρεις σαν ιδανικη δουλεια)τοτε τι πρεπει να κανει??
ladycat
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Παντως οι αποψεις που εκφραζονται ειναι προσωπικες εδω... εξισου η δυνατοτητα ρισκου ειναι και πραγματικη αλλα και ψυχικη, και συνηθως τα παιδια ελευθερων επαγγελματιων το θεωρουν πιο ευκολο αυτο ενω ατων με επαγγελμα στο δημοσιο συνηθως διαλεγουν κι αυτα το ιδιο ειναι και θεμα φιλοσοφιας της οικογενειας και θεμα ψυχικων φοβων και γενικοτερης αισθησης ανασφαλειας. Υπαρχουν κι ανθρωποι που ειναι πλουσιοι αλλα μιζεροι σαν σκρουτζ παλι απο ψυχικη ανασφαλεια κι αλλοι φτωχοι αλλα πολυ ικανοποιημενοι με τα λιγα που εχουν , υπαρχουω απ ολα ακομα και αστεγοι που αν πας να τους βοηθησεις σε στελνουν στο διαολο γιατι θεωρουν τον εαυτο τους πιο ελευθερο η ορφανα παιδια σαν τη μαντοννα που κανουν τα παντα για να φτασουν ψηλα και να τους αποδεχονται ολοι. Υπαρχουν τα παντα σε μια κοινωνια καθως και οι διαφωνιες .
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν είχαμε όλοι τις ίδιες ακριβώς ικανότητες, ήμασταν όλοι το ίδιο ικανά μυαλά, πως θα ήταν άραγε; Πως θα γινόταν η επιλογή για το ποιοι θα είναι οι αφέντες και ποιοι οι δούλοι;
Αν ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν μπορεί να γίνει πλούσιος βαδίζοντας καθαρός, με το σταυρό στο χέρι;
Τι σημαίνει ικανό μυαλό και έξυπνος, προσόντα για να γίνει κάποιος πλούσιος;
Είναι θέμα εξυπνάδας ή θέμα συνείδησης;
Είναι ικανό δυνατό μυαλό κάποιος που εκμεταλλεύεται ευκαιρίες; Αν σπεύσουν να τις εκμεταλλευτούν όλοι ταυτόχρονα τι θα συμβεί;
Μπορεί να μείνει ο ανταγωνισμός υγιής ή είναι αναπόφευκτο να νοσήσει κάποια στιγμή;
Είναι στην ανθρώπινη φύση η ευγενής άμιλλα;
Υπάρχει διαφορά μεταξύ ανταγωνισμού και ευγενούς άμιλλας; κι αν ναι ποια είναι;
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα που τους κάνει να νιώθουν αδικημένοι. Νομίζουν οτι επειδή έχουν τυπικά προσόντα, είναι και άξιοι γενικώς. Επειδή έχουν ένα πτυχίο νομίζουν οτι οκ, τελείωσε το θέμα, πρέπει να βρουν δουλειά και αν δεν βρουν φταίει το σύστημα. Κι αν προσλάβουν κάποιον με λιγότερα τυπικά προσόντα "είχε μέσο" (μιλάω για ιδιωτικό τομέα). Δεν λεω οτι δεν υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις, αλλά πολλες φορές ένα άτομο μπορεί να διαθέτει και άλλα προσόντα, πέραν του πτυχίου. Πχ η μητέρα μου αν είναι να προλάβει κάπιοιον, πολύ περισσότερο θα μετρήσει την τιμιότητα, την αφοσίωση και την καλοσύνη, παρά οποιοδήποτε πτυχίο (νταξ δεν λέω να είναι άσχετος ο άλλος).οσο για αυτα που αναφερεις για την Αυστρια π.χ.συμφωνω κι εγω οτι σε πολλες ευρωπαικες χωρες οι παροχες προς τους πολιτες ειναι κατι που εδω φανταζει ονειρο επιστημονικης φαντασιας,εμενα ομως με ενδιαφερει τι γινεται στη χωρα μου,γιατι εδω ζω,εδω θα δουλεψω.το μονο που βλεπω λοιπον ειναι οι πλουσιοι να γινονται πλουσιοτεροι κι οι φτωχοι φτωχοτεροι.το μεσο Ελληνα να αγωνιζεται να μεγαλωσει τα παιδια του,παιδια με προσοντα να ειναι ανεργα για μεγαλα χρονικα διαστηματα ζητωντας αυτο που στην ευρωπη ειναι αυτονοητο,δουλεια ανταξια των προσοντων τους(βεβαια θα μου πεις εκει δεν σπουδαζουν 3 στους 4).αυτοι βεβαια ειναι οι "ατυχοι".
Αυτό είναι πρόβλημα του καπιταλιστικού συστήματος ή της διαφθοράς του νεοέλληνα;οι τυχεροι ειναι αυτοι που λογω διασυνδεσεων οικογενειακων χωνονται σε θεσεις δημοσιες,καθονται και εχουν εναν μισθο αξιοζηλευτο.δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι της ελλαδας με τον πληθυσμο που εχει ειναι περισσοτεροι απο χωρες οπως η Γαλλια!!και ολοι ξερουμε τα προνομια που εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι(ενα απο αυτα ανεφερε και η ροτοντα).και φυσικα για Κρατος Προνοιας ουτε λογος.και δεν εννοουσα καποιος να μην εχει δραχμη(πλεον ευρω)στην τσεπη του.εννοω για το μεσο Ελληνα που αν δε δωσει φακελακι προκοπι δε βλεπει.που αν δε βαλει βαθια το χερι στην τσεπη(αραγε θα βρει κατι εκει?)δεν μπορει να εχει ουτε μια αξιοπρεπη νοσηλεια.προσφατα πρωτος ξαδερφος του πατερα μου αρρωστησε απο μυελογενη λευχαιμια.ευτυχως ο ανθρωπος ειχε λεφτα,μπηκε σε ιδιωτικο νοσοκομειο,εκανε θεραπεια,και εδω και μηνες παει μια φορα στο τοσο για επαναληπτικη θεραπεια.απο ο,τι λενε οι γιατροι ολα πηγαν καλα κι εχει μεγαλες πιθανοτητες πληρους αναρρωσης.ξερεις ποσα χρηματα εδινε σε καθε του εισαγωγη στο νοσοκομειο?(μιλαμε για εκατομμυρια).η αδερφη του πατερα μου παλι μπηκε σε κρατικο νοσοκομειο.τελικα πεθανε(κατα τη γνωμη μου αν ηταν σε ιδιωτικο και ειχαν ενδιαφερθει οι γιατροι θα ειχε ζησει περισσοτερο,αλλα το κυριοτερο ποιο ποιοτικα.δε θα την ειχαν σα ζωο στο διαδρομο διπλα απο τις τουλατες που χαλαγαν ενιοτε και πλημμυριζε ο διαδρομος).
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάψουν να υπάρχουν μισθωτοί, γιατί πάντα θα υπάρχουν δειλοί άνθρωποι (ή έστω, άνθρωποι που πέρασαν δυσκολίες, αν και αυτούς που πραγματικα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τους θεωρώ μικρή μειοψηφία). Αλλά ας μην κάθονται να κατηγορούν το σύστημα. Τα χρήματα που κερδίζει ο εργοδότης μέσω της υπεραξίας του εργαζόμενου είναι για το ρίσκο και τις ευθύνες που παίρνει. Και πίστεψε με, το αξίζει και με το παραπάνω, το έχω ζήσει απο κοντά.οσο για τους μισθωτους που τοσο περιφρονεις(αληθεια,το καπιταλιστικο συστημα που υποστηριζεις πως φανταζεσαι να λειτουργει χωρις μισθωτους?εκτος αν αυτες οι θεσεις θεωρεις οτι ειναι για τους ανθρωπους-θυματα-μιζερους),αν καποιος αυτο που εχει σπουδασει δεν του επιτρεπει να ειναι ελευθερος επαγγελματιας(γιατι απο ο,τι καταλαβα αυτο θεωρεις σαν ιδανικη δουλεια)τοτε τι πρεπει να κανει??
Πες μου ένα παράδειγμα σπουδών που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ως ελεύθερο επάγγελμα.
Παρεπιπτόντως, ναι μεν οι μσιθωτοί είναι απαραίτητοι για το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά αν αυξάνονταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, το σύστημα θα γινόταν πολύ πιο ανθρώπινο. Το πρόβλημα δεν είναι οτι δεν υπάρχουν μισθωτοί, είναι οτι υπάρχει υπερπληθώρα μισθωτών. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, και δεν πιάνει θέση εργασίας, και συχνά δημιουργεί επιπλέον θέσεις εργασίας. Οπότε η αύξηση των ελεύθερων επαγγελματιών θα ήταν μια καλή λύση και για τους μισθωτούς, μιας και θα μειωνόταν η ανεργία.
(έχουμε ξεφύγει τελείως, προτείνετε θέμα για σπλίτ)
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάψουν να υπάρχουν μισθωτοί, γιατί πάντα θα υπάρχουν δειλοί άνθρωποι (ή έστω, άνθρωποι που πέρασαν δυσκολίες, αν και αυτούς που πραγματικα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τους θεωρώ μικρή μειοψηφία).
Κι αν δεν υπήρχαν δειλοί για να γίνουν μισθωτοί πως θα ήταν η κατάσταση;Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, και δεν πιάνει θέση εργασίας, και συχνά δημιουργεί επιπλέον θέσεις εργασίας.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool