Φθηνή τροφή για τα αδέσποτα γατάκια

zouzou71

Νεοφερμένο μέλος

Η zouzou71 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλκίδα (Εύβοια). Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα!:)
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια οικονομική κροκέτα για τα κακόμοιρα τα αδέσποτα γατάκια.
Προσπάθησα να τα ταΐσω με την κροκέτα του καρφούρ αλλά δεν τους άρεσε καθόλου. Ο.υτε που την αγγίξανε! Από την άλλη, τους αρέσει πολύ η κονσέρβα του ίδιου σούπερ μάρκετ αλλά μου είναι δύσκολο να τους την σερβίρω γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιώ μπωλ το οποίο και να ανεβοκατεβάζω γιατί η γειτονιά δεν είναι καθόλου γατόφιλη..... Δυστυχώς έχουν δηλητηριαστεί αρκετά γατάκια....:cry:
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!:hello:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικά οι κονσέρβες είναι καλό να αποφεύγονται...Ειδικά το καλοκαίρι με την ζέστη, χαλάνε γρήγορα, μαζεύουν μυρμήγκια και μύγες, αλλά είναι και υπεύθυνες να χαλάνε γρήγορα τα δόντια των γατιών. Ήδη τρώνε έτσι και αλλιώς σκουπίδια και κάθε λογής αποφάγια....

Υπάρχουν πολλές οικονομικές κροκέτες, σε πολλά σουπερ μάρκετ, αλλιώς θα βρείς σίγουρα σε πετ σοπ. Και να θυμάσαι, ότι πάντα, η μεγάλη συσκευασία είναι και πιο οικονομική.;)

Φυσικά με τις κροκέτες είναι απαραίτητο, και το μπόλικο νεράκι, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ειδικά το καλοκαίρι.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξηρά τροφή στις αδέσποτες

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη συμβουλή όσων γατομαμάδων και γατομπαμπάδων ταίζουν και αδέσποτες γατούλες. Καλά η δικιά μου δεν το συζητώ ούτε να τις δει τις κροκέτες ό,τι μάρκα και να είναι. Προσπαθώ τώρα μετά από ένα χρόνο και αφου διάβασα τι έκαναν και άλλοι ομοιοπαθείς να ανακατεύω κονσέρβα και κροκέτες μειώνοντας σιγά σιγά την πσότητα της κονσέρβας. Έχω παρατηρήσει πως με τις κονσέρβες των σούπερ μάρκετ όχι μόνο ξαναπεινάει αμέσως, αλλά της προκαλείται και εκνευρισμός, με δαγκώνει δυνατά για να φάει! Το πρόβλημα είναι ότι έχω κακομάθει και τις αδ'εσποτες με κονσέρβες και δεν πλησιάζουν την ξηρά καθόλου. Τι να κάνω; Να βάλω δυο τρεις μέρες μόνο ξηρά ώστε να πεινάσουν και να αναγκαστούν να τη φάνε; Εκεί δεν έχω τη δυνατότητα να αναμειγνύω τροφές γιατί είναι περίπου είκοσι γάτες. Δε βρίσκω τη δύναμη να βάλω μόνο ξηρά γιατί τρίβονται στα πόδια μου και νιαουρίζουν. Θα είναι εντάξει μόνο με ξηρά; Τι λέτε;:hmm:

Εννοείται πως θα είναι εντάξει με την ξηρά τροφή, και μάλιστα καλύτερα, αφού θα βοηθάει και στα δοντάκια τους. Εγώ για τα αδεσποτάκια παίρνω χύμα Whiskas από τα Pet City σε διάφορες γεύσεις και την εξαφανίζουν.

Βαλε στις γατουλες για κανα δυο μερες μονο ξηρη τροφη.Λογικα,θα φανε γιατι θα πεινασουν.;)Μην τους δινεις μονο κονσερβα γιατι κανει κακο στα δοντια τους.Εγω δινω σε κατι αδεσποτα breckies η΄ χυμα friskies η' whiskas.

Φυσικά και είναι καλύτερα οι αδεσποτούλες σου να τρώνε ξηρά τροφή.:)
Είναι και καλύτερο και για αυτές από άποψη ότι παίρνουν πιό σωστά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται αλλά και από άποψη υγιεινής γιατί η κονσέρβα αλλοιώνεται πολύ πιό εύκολα.:)
Αλλά οπωσδήποτε μην παραλείψεις μαζί με την ξηρά τροφή, ΝΕΡΟ σε ξεχωριστό μπολάκι!!!:)

:)Σας ευχαριστώ θα το κάνω και ελπίζω να την φάνε.

:)Σας ευχαριστώ θα το κάνω και ελπίζω να την φάνε.
Γειτόνισσα καλώς ήρθες στην μεγάλη γατοοικογένεια..Ταίζω κι εγώ 3 αδεσποτάκια και επειδή είχαν κακομάθει με τις κονσέρβες αναγκάστηκα και τους δίνω ξηρή τροφή..πάρε τους λίγο καλύτερη ποιότητα καλύτερη από τα friskies είναι η Active fit active που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ και την τρώνε πολύ ευχάριστα (δεν έχει και χρώματα)όπως και η purina one ενώ οι άλλες είναι γεμάτες χρωστικές και δεν χορταίνουν κιόλας.:):):):)

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη συμβουλή όσων γατομαμάδων και γατομπαμπάδων ταίζουν και αδέσποτες γατούλες. Καλά η δικιά μου δεν το συζητώ ούτε να τις δει τις κροκέτες ό,τι μάρκα και να είναι. Προσπαθώ τώρα μετά από ένα χρόνο και αφου διάβασα τι έκαναν και άλλοι ομοιοπαθείς να ανακατεύω κονσέρβα και κροκέτες μειώνοντας σιγά σιγά την πσότητα της κονσέρβας. Έχω παρατηρήσει πως με τις κονσέρβες των σούπερ μάρκετ όχι μόνο ξαναπεινάει αμέσως, αλλά της προκαλείται και εκνευρισμός, με δαγκώνει δυνατά για να φάει! Το πρόβλημα είναι ότι έχω κακομάθει και τις αδ'εσποτες με κονσέρβες και δεν πλησιάζουν την ξηρά καθόλου. Τι να κάνω; Να βάλω δυο τρεις μέρες μόνο ξηρά ώστε να πεινάσουν και να αναγκαστούν να τη φάνε; Εκεί δεν έχω τη δυνατότητα να αναμειγνύω τροφές γιατί είναι περίπου είκοσι γάτες. Δε βρίσκω τη δύναμη να βάλω μόνο ξηρά γιατί τρίβονται στα πόδια μου και νιαουρίζουν. Θα είναι εντάξει μόνο με ξηρά; Τι λέτε;:hmm:
Καλή σου μέρα,
Μια χαρά θα είναι και με την ξηρά, φρόντισε μόνο να έχουν πάντα επαρκή ποσότητα νερού!!!

breed special care (urinary)

καλησπέρα,

εδώ και αρκετό καιρό ταΐζω τα αδεσποτάκια της γειτονιάς μου και της γειτονιάς του πατρικού της κοπέλας μου. Πότε τους δίνουμε friskies 20kg, πότε tonus 15kg ή forpals 15kg. Αν και οι πρώτες είναι αρκετά πιο οικονομικές από τις τελευταίες, ποιοτικά μου έχουν πει ότι είναι η νύχτα με τη μέρα. Τελευταία κατάλαβα από πρώτο χέρι τι παίζει με την ουρολιθίαση ( https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=36205 ), και φοβάμαι ότι με μη κατάλληλη τροφή πιθανόν να κάνω και κακό. Η κτηνίατρος που πήγα τον μικρό που αναφέρω στο παραπάνω post ( Νιτσοτόλη Ελένη, Μουδανιά, ένας άριστος άνθρωπος - μας έκανε ειδική τιμή για τον μικρό αδεσποτούλη και ενδιαφέρθηκε προσωπικά - και άριστη γιατρός - PhD - ), μετά από κουβέντα που είχαμε για το θέμα μας πρότεινε Breed Line Cat special care ( https://www.omega.com.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=103 ) την οποία στο ιατρείο της την είχε (αν θυμάμαι καλά) 32 ευρώ (20 κιλά), ώς οικονομική και urinary. Δηλαδή πιο φθηνή και από τη friskies, urinary και 20 κιλά . Τη μάρκα αυτή νομίζω μου είπε ότι ίσως τη βρώ σε ένα petshop κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ. Έχει κανείς εμπειρία με αυτή την τροφή; Σκέφτομαι να την παραγγείλω από στο petshop της γειτονιάς ώστε να γεμίζουν πιο πολύ τα στομάχια των μικρών φίλων.

Γιάννης

Στα αδέσποτα τι τροφή να δίνουμε;

γεια σας.... αφού ακύρωσα την παραγγελία της friskies διαβάζοντας τις απόψεις σας, έκανα μια διαφορετική για το hills για γατάκια μικρά μέχρι 12 μηνών

και αναρωτιέμαι, μια και με την αδερφή μου ταϊζουμε αδέσποτες γάτες:
τί τροφή οικονομική μπορούμε να πάρουμε για τα αδέσποτα γατιά;
όχι ότι δε νοιαζόμαστε αλλά μας είναι δύσκολο να παίρνουμε την ίδια από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλα έξοδα στη μέση..

στηρίζομαι στις απαντήσεις σας

επίσης η μουσταρδούλα που έκανε στείρωση στους 6 μήνες της, μπορεί να τρώει την τροφή για γάτες μέχρι 12 μηνών;

ευχαριστώ για μια ακόμα φορά..

μια καλη και οικονομικη προταση για αδεσποτακια και οχι μονο ειναι η tonus της purina. βγαινει και σε 15κιλα γυρω στα 35ευρω:)
δεν ειμαι σιγουρη αλλα νομιζω να της δινεις τροφη για γατακια μεχρι 12 μηνων καλης ποιοτητας και μετα να της την αλλαξεις:D

σε ευχαριστώ πολύ evelyn... πάμε για purina... όταν έρθει ο καιρός, θα της την αλλάξω...:)

καμια εναλλακτικη προταση για στειρωμενα γατια εκτος απο την tonus ??? για οικονομικη λυση μιλαμε για γατια που ζουν εξω...

Eγώ τους δίνω μία(που δεν θυμάμαι πως την λένε:redface:) χύμα, που την παίρνω γύρω στα 2,50-3 ευρώ το κιλό. Θα δω μόλις ξαναπάω να αγοράσω και θα σου πω;)

βασικα θελουμε κατι που να κανει για στειρωμενα..τωρα τρωνε brekkies excel που λεει οτι κανει για το ουροποιητικο τους(αν και δεν ειναι σπουδαια ποιοτητα), αλλα η μαμα μου μου ειπε οτι παχυναν πολύ:redface: ειναι 6 γατες ..

Ναι για στειρωμένα είναι αυτή που τους παίρνω;)

ωραια, οταν μπορεσεις πες μου το ονομα και ελπιζω να την βρουμε κυπρο..η tonus που συμφερει δεν υπαρχει εκει:(

Εβελυν τους μετραει την ποσοτητα και τα γευματα;

Εβελυν τους μετραει την ποσοτητα και τα γευματα;
οχι:( ειναι δυσκολο εως αδυνατο να το κανει αυτο. τα 5 εχουν διαφορετικη ηλικια και βαρος...και βαζει και για αλλα που ερχονται κατα καιρους στην αυλη μας και τρωνε..μου κανει εντυπωση που παχυναν(δεν τα εχω δει, αποσα μου ειπε) γιατι ζουν σε αυλή με δεντρα και η τροφη ειναι χαμηλη σε λιπαρα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back