Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Πχ. κάποιος που θέλει μια γατούλα αλλά τη θέλει μικρή, ή ράτσας ή χρώμα μαύρο είναι λιγότερο (ή και καθόλου) φιλόζωος από αυτόν που λέει θέλω μια γατούλα και θα πάρω όποια να ναι, όποια δω πρώτη να χαρίζεται?
Τα δικά μου φιλοζωικά αισθήματα θίχτηκαν από τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Πήρα 2 γατους πριν λίγο καιρό και εξ αρχής έψαχνα για μικρά γατάκια, δεν ήθελα να πάρω γατες μεγαλύτερες από 4 μηνών. Επίσης ήθελα το ένα από τα δύο να έχει συγκεκριμένο χρώμα. Αν έβρισκα πεταμένο στο δρόμο κάποιο γατάκι θα το μάζευα όπως κι αν ήταν. Όταν μπαίνω όμως στη διαδικασία να υιοθετήσω γατάκι θέλω να είναι ακριβώς έτσι όπως το θέλω.
Αδέσποτα ή και γατάκια από σπίτι που χαρίζονται υπάρχουν πολλά. Το ποιο θα διαλέξω και με ποια κριτήρια γιατί να με κατατάσει σε μια κατηγορία πχ μη ζωόφιλος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
. Αλλά αυτό δεν με κάνει περισσότερο φιλόζωη από κάποιον που θέλει μια σταχτί πρασινομάτα γάτα αγκύρας..... Απλά με κάνει διαφορετικό ανθρωπο.Κι εγώ τα λυπάμαι όσα δεν βρίσκουν νωρίς σπίτι. Δεν θα με πείραζε καθόλου να πάρω μια γατούλα μεγάλη. Απλά δεν ετυχε και πλέον δεν με παίρνει να πάρω κι αλλη. Αλλά δεν θα με προβλημάτιζε. Ομως έτσι είμαι εγώ
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Όμως ναι, θεωρώ περισσότερο φιλόζωο απο μένα κάποιον που θα πει "εγώ θα πάρω αυτό, γιατί είναι πιο δύσκολο να βρει σπιτι επειδή είναι μεγάλο/άσχημο/άρρωστο/ανάπηρο/κλπ". Όταν βάζεις κριτήρια, τα βάζεις για τον εαυτό σου, όχι για το ζωάκι. Οπότε θεωρώ οτι κάποιος που θα το πει αυτό έχει φτάσει σε ένα επίπεδο αλτρουισμού και φιλοζωίας που εγώ δεν έχω αγγίξει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι εγώ ή όσοι βάζουν κάποια κριτήρια δεν είμαστε φιλόζωοι, αλλά οτι υπάρχουν και άτομα πολύ πιο φιλόζωα απο εμάς. Μπράβο τους (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά), αλλά προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ τόσο αλτρουιστικά.
rotonda
Δραστήριο μέλος
H αλήθεια είναι οτι ο περισσότερος κόσμος «προτιμάει» τα μικρά![]()
Κοίτα να δεις βίτσιο που το 'χω: εγώ λοιπόν προτιμάω τα μεγάλα!
Μου αρέσει που έχουν ήδη διαμορφώσει προσωπικότητα την οποία ανακαλύπτεις σιγά-σιγά. Αν ξανάπαιρνα ποτέ γάτα (τώρα έχω δύο, 11 και 8 ετών, που μισιούνται θανάσιμα εδώ και ένα χρόνο οπότε αποκλείεται να μπει άλλο ζώο στο σπίτι - για τη δική μου ψυχική ηρεμία πλέον...) θα προτιμούσα μεγάλη, ακόμα και ηλικιωμένη. Τα ενήλικα ζώα που δέχονται να τα υιοθετήσεις έχουν "κάτι", μια αξιοπρέπεια συχνά συγκινητική...Όσο για το θέμα που έθεσε η Κατερίνα, την καταλαβαίνω απόλυτα. Όταν προγραμματίζεις να πάρεις ένα ζωάκι (πράγμα που το βρίσκω πολύ θετικό, γιατί συνειδητά έχεις αποφασίσει να βάλεις ένα ζώο στη ζωή σου - τα έχεις ζυγίζει τα πράγματα και δεν είναι η παρόρμηση της στιγμής) δεν βλέπω το λόγο να μην επιλέξεις αυτό που σου αρέσει και σου ταιριάζει. Στο κάτω-κάτω, ειδικά στα γατιά υπάρχει "υπερπροσφορά" και όσο καλή διάθεση και να έχουμε δεν μπορούμε να τα "σώσουμε" όλα. Γιατί λοιπόν κανείς να μην διαλέξει ανάμεσα σε αυτά που έχουν ανάγκη εκείνο που του ταιριάζει και του αρέσει περισσότερο;

memy
Νεοφερμένο μέλος
Πόσοι επιλέγουν τα χρώματα, τη φυλή κ.λ.π. ακόμα κι όταν μιλάμε ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;;;
Στις γάτες κολλήσατε εσείς τώρα; Μεγαλείο ψυχής απαιτεί, τίποτε άλλο...
ma_rian
Νεοφερμένο μέλος

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
τωρα για το θεμα των κριτηριων,με καλυψαν η Μισελ και η Μεμυ.βγαζω το καπελο μου σε οσους διαλεγουν ζωακι χωρις κανενα κριτηριο,δεν ξερω αν θα ημουν τοσο αλτρουιστρια για να το κανω κι εγω σε αναλογη περιπτωση.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φιλοζωϊα όπως λέμε φιλανθρωπία. Όμως αυτόν που θα παντρευτείς τον διαλέγεις δεν είναι? Το τι κριτήρια βάζουμε για την επιλογή μιας πιο μόνιμης σχέσης χαρακτηρίζει εμάς. Ωστόσο ένας υπόγειος κριμένος "ρατσισμός" φοβάμαι πως πάντα υφέρπει.Με αφορμή κάποιες αγγελίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο σαιτ και οι οποίες αμφισβητούσαν τη φιλοζωία κάποιων που μπορεί να θέλουν μεν γατούλα, αλλά τη θέλουν μικρή, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Θεωρείτε ή όχι φιλόζωο κάποιον που θέλει μεν ένα ζωάκι, αλλά το θέλει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά?
Πχ. κάποιος που θέλει μια γατούλα αλλά τη θέλει μικρή, ή ράτσας ή χρώμα μαύρο είναι λιγότερο (ή και καθόλου) φιλόζωος από αυτόν που λέει θέλω μια γατούλα και θα πάρω όποια να ναι, όποια δω πρώτη να χαρίζεται?
Τα δικά μου φιλοζωικά αισθήματα θίχτηκαν από τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Πήρα 2 γατους πριν λίγο καιρό και εξ αρχής έψαχνα για μικρά γατάκια, δεν ήθελα να πάρω γατες μεγαλύτερες από 4 μηνών. Επίσης ήθελα το ένα από τα δύο να έχει συγκεκριμένο χρώμα. Αν έβρισκα πεταμένο στο δρόμο κάποιο γατάκι θα το μάζευα όπως κι αν ήταν. Όταν μπαίνω όμως στη διαδικασία να υιοθετήσω γατάκι θέλω να είναι ακριβώς έτσι όπως το θέλω.
Αδέσποτα ή και γατάκια από σπίτι που χαρίζονται υπάρχουν πολλά. Το ποιο θα διαλέξω και με ποια κριτήρια γιατί να με κατατάσει σε μια κατηγορία πχ μη ζωόφιλος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Κι εγώ όταν έψαχνα γατάκι να υιοθετήσω δεν με ενδιέφερε η ηλικία (τον Vector όταν τον πήρα ήταν περίπου 5-6 μηνών σύμφωνα με τον κτηνίατρο) αλλά ήθελα ντε και καλά γκρίζο. Θεωρώ ότι υπάρχουν τόσο πολλά γατάκια που ψάχνουν σπίτι, που και κριτήρια να βάλεις, πάλι καλό κάνεις που θα σώσεις μια ζωοούλα.
Όμως ναι, θεωρώ περισσότερο φιλόζωο απο μένα κάποιον που θα πει "εγώ θα πάρω αυτό, γιατί είναι πιο δύσκολο να βρει σπιτι επειδή είναι μεγάλο/άσχημο/άρρωστο/ανάπηρο/κλπ". Όταν βάζεις κριτήρια, τα βάζεις για τον εαυτό σου, όχι για το ζωάκι. Οπότε θεωρώ οτι κάποιος που θα το πει αυτό έχει φτάσει σε ένα επίπεδο αλτρουισμού και φιλοζωίας που εγώ δεν έχω αγγίξει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι εγώ ή όσοι βάζουν κάποια κριτήρια δεν είμαστε φιλόζωοι, αλλά οτι υπάρχουν και άτομα πολύ πιο φιλόζωα απο εμάς. Μπράβο τους (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά), αλλά προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ τόσο αλτρουιστικά.
Michelle τα είπες όλα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Αλλά εμένα η μοίρα μου ήταν να έχω πάντα "κοινές ευρωπαικές"
Ειδικά όταν βρήκα τον φρουνάκι μου σκεφτόμουν πόσο "κοινο" χρώμα έχει και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι είναι ο πιό σπάνιος χαρακτήρας που είχα ποτέ σε γατάκι !!
Οτι βρεθεί στον δρόμο μου λοιπόν! και την άλλη φορά ας είναι sphynx!!
(από δύσκολο μέχρι απίθανο)!!πάντως αν είχα την ευκαιρία θα ήθελα να διαλέξω μια φορα για αλλαγή!!
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Δε νομίζω πως θα διάλεγα να πάρω κάποιο ζώο ράτσας, εκτός ίσως από έναν μολοσσό αρλεκίνο που είναι τα αγαπημένα μου σκυλιά και σίγουρα δεν τα βρίσκεις στο δρόμο.... Πάντως είμαι εντελώς κατά
anabou
Διάσημο μέλος
Τώρα για την φιλοζωία συμφωνώ με την Μισέλ. Αλλά στην τελική ότι μπορεί κάνει ο καθένας. Άλλος λίγο άλλος πολύ αρκεί να μην τους κάνει κακό. Έτσι όπως είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα μόνο το να μην τα κακοποιούν μου φτάνει. Ακόμα κι αυτό ως θετικό το λαμβάνω.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Τελικά έχει κάποια σημασία η ταμπέλα "φιλόζωος"; Αν κάποιος αγαπάει ένα ζώο και το φροντίζει, έχει σημασία πώς θα τον πούμε;
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Ζωόφιλοι είναι για μένα οι άνθρωποι που νοιάζονται για όλα τα ζώα ανεξαρτήτως είδους. Αυτοί που νοιάζονται μόνο για τα κατοικίδια τους δεν είναι. Τα διάφορα κριτήρια που έχει ο καθένας μας πιστεύω πως δεν παίζουν ρόλο. Δεν μου αρέσουν όμως οι άνθρωποι που έχουν εμμονή με τα "καθαρόαιμα". Δεν μπορείς να είσαι ζωόφιλος, όταν βλέπεις ένα ζωάκι στο δρόμο που έχει την ανάγκη σου και το προσπερνάς και την επόμενη μέρα αγοράζεις ένα ράτσας.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Παρ αυτα αυτο το προσχεδιασμενο το θελω ετσι κι ετσι με εξονυχιστικη λεπτομερεια εμενα μου θυμιζει κατι ναρκισσιστικα πολυ υποπτο.. αλλο να λες "μ αρεσουν τα ξανθα η η ταδε ρατσα πιο πολυ" κι αλλο να λες "το θελω μαυρο με ασπρη κοιλιτσα κι ενα αυτακι πορτοκαλι " κι αλλο " την θελω κορατ αλλα γκριζα στην αποχρωση του καπνου.. ααα οχι αυτη που φερατε ειναι γκρι ανοιχτη δεν τη θελω" κι αλλο παλι εκεινο το "το θελω πορτοκαλι τιγρε με πρασινα ματια γιατι ετσι ηταν ακριβως αυτο που μου πεθανε πριν ενα μηνα..." Δεν ξερω για σας αλλα εμενα μου φαινονται πολυ πιο ανοιχτες οι πρωτες δηλωσεις απο τις δευτερες.. αλλωστε και στους ανδρες αλλο να λες γενικα "μ αρεσουν οι μελαχροινοι καλωσυνατοι να ναι καλο παιδι και ανεξαρτητος" κι αλλο να λες "τον θελω να φοραει αρμανι, να οδηγει βεεμβε, να με πηγαινει σε κεντρα και να το εχει τοσα εκατοστα"...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool