Φιλοζωία υπό...προϋποθέσεις;

Σπύρο "έγραψες" για μία ακόμα φορά! Το ερώτημα το οποίο θέτεις πιστεύω όλοι λίγο πολύ το έχουμε σκεφτεί. Εγώ τη Μένια την βρήκα σε νεκροταφείο, ενός μηνός σκατουλάκι (σόρυ για τη λέξη), να τρέχει και να σκαρφαλώνει στο πόδι μου νιαουρίζοντας. Ηταν σε πολύ χάλια κατάσταση, κούτσαινε, γεμάτη ψώρα, πετσί και κόκκαλο. Δεν το σκέφτηκα πολύ, πήρα μια κούτα και την πήγα σπίτι. Οταν την είδαν οι δικοί μου έπαθαν σοκ, όμως παραδόξως τη λυπήθηκαν τόσο χάλια που ήταν και δεν γκρίνιαξαν πολύ. Είναι το πρώτο μας μη ανθρώπινο μέλος της οικογένειας! Δυστυχώς τη μεγαλώσαμε χωρίς την παρέα κάποιου άλλου γατιού, με αποτέλεσμα να μην δέχεται με τίποτα την παρουσία αιλουροειδούς στο σπίτι. Οσες φορές και να προσπάθησα δεν είχα αποτέλεσμα.
Τόσα και τόσα ανάπηρα και τυφλά γατάκια έχω δει εδώ μέσα κι αλλού, πόσες φορές έχω ευχηθεί να την είχαμε μεγαλώσει αλλιώς ώστε να μπορούσα να πάρω ένα από αυτά... Η εμφάνιση είναι κάτι το σχετικό, για μένα τα ομορφότερα είναι τα του δρόμου, τα οποία αν τα περιποιηθείς και τα παχύνεις γίνονται όπως η Μένια μου...:inlove::inlove::inlove: Οσοι σκέφτονται καθαρά την εμφάνιση και το πώς θα επιδεικνύουν το ζωάκι τους στους φίλους τους δεν είναι αληθινοί ζωόφιλοι. Επιδειξιομανείς ναι. Και σίγουρα έχουν "κόλλημα" με τα επώνυμα ρούχα, τις ακριβές τσάντες και στις 20 του μήνα το πορτοφόλι μένει άδειο... Αλλά τι να λέμε τώρα? Ειδικά ο Ελληνας σε αυτον τον τομέα είναι και ο πρώτος. Γι' αυτό και τα δάνεια και οι πιστωτικές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.
Οσον αφορά τα ανάπηρα ζωάκια, ο άνθρωπος ξεχνάει ότι υπάρχουν και ανάπηροι συνάνθρωποί μας, θα σκεφτεί τα ανάπηρα ζωάκια? Εδώ πάνε και παρκάρουν πάνω στις ειδικές ράμπες και στις ειδικές διαγραμμίσεις για τυφλούς...:down::down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ένα ζώο είναι όμορφο, γλυκό τρυφερό άσχετα από το αν είναι ράτσας ή όχι... χμ επιπλέον η ράτσα δεν σου λέει απαραίτητα ότι το ζωντανό είναι όμορφο (για παράδειγμα η Ρέινα... η μητέρα μου λέει ότι είναι η πιο άσχημη γάτα που έχει δει ποτέ της. κακομούτσουνη, ξυνισμένη, στρίγγλα τη λέει...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξισου ειναι και το θεμα των οριων, ο καθε ανθρωπος εχει τα προσωπικα του ορια αναλογα με την εμπειρία του και τα οικονομικα του στο ποσα ζωα μπορει να φιλοξενησει η υιοθετησει.

Εμεις στη Γατοομάδα και την Ομάδα αγαπης πχ στις φιλοξενειες δινουμε απο οποιον βρει το γατακι συνηθως αμο και τροφη ετσι ωστε να μπορει να φιλοξενησει κανεις πιο ευκολα.

Χαρη στις προσφατες δωρεες τη προηγουμενη εβδομαδα πηρα σε δυο φοιτητριες μπωλακια φαγητου και ονυχοτριφτες, παιχνιδακια, φτυαρακια συν τις τροφες κα καλη αμμοπου εδωσαν αυτοι που βρηκαν το γατακι και με μια δικη τους λεκανίτσα απλα φιλοξενουν τωρα η μια τη παπαρουνίτσα που στην αρχη της ειχε φανει δυσκολο αλλα μετα συνηθισε νααλλαζει τις γαζες καθε μερα, και η αλλη τον βελουδενιο που εχει και μαι ευκαιρια να την κατακτησει και για μαμα αν καταλαβα καλά..
Θεψρψ οτι πρεπει να βοηθαμε τετοια ατομα και γι αυτο εκανα οτι μπορεσα και για να στειρωθει η τιγρουλινα και ο Πανθηρας αρης που ηταν μεγαλύτερος εδω ετσι ωστε να μην υπαρχουν επιπλέον εξοδα για οποιον προτιμαει μεγαλυτερο η με καποια ααπηρια ζωακι ετσι ωστε να δινονται και καποιες διευκολύνσεις εαν μπορουμε και περισσοτεροι ανθρωποι να τα υιοθετουν σαν εξτρα ζωακια η να τα φιλοξενουν.

Yasmin μου..οι προσπαθειες ολης της κοινοτητας ειναι αξιολογες και μη αμφισβητησιμες...μερικες φορες ειναι και παραπανω απ τις δυνατοτητες ενος 'ελληνα',ειδικα με τις συνθηκες και με το αγχος που ειμαστε αναγκασμενοι να ζουμε...

..πλεον εχω καταλαβει οτι και το χρωμα ειναι ιδιαιτεροτητα..

Σ'αυτό δε συμφωνώ. Αν βρεις ένα γατάκι στο δρόμο ή άρρωστο ή πολύ μικρό και θέλει βοήθεια, δε νομίζω κανείς να κοιτάξει το χρώμα..αν είναι να βοηθήσει, θα βοηθήσει..και μπορεί και να το κρατήσει ο ίδιος στο τέλος (πόσες φορές δεν έχει γίνει αυτό!).
Αν όμως κάποιος θέλει συνειδητά να πάρει ένα γατάκι, δεν είναι κακό να έχει μια προτίμηση στο χρώμα, εγώ τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι.

Βασικά πριν πάρει κάποιος ένα ζώο στο σπίτι του πρέπει να έχει κατά νου τα παρακάτω:
1. Μενει μόνος ή με γονείς, σύντροφο κλπ κλπ?
2. Αν δεν μένει μόνος οι υπόλοιποι κάτοικοι του σπιτιού αγαπούν τα ζώα και μέχρι ποιανού σημείου μπορούν να τα ανεχτούν?
3. Οικονομικά μπορεί να αναταπεξέλθει? Το ζωάκι θέλει εμβόλια και τροφή...
4. Το σπίτι είναι δικό του ή μένει στο ενοίκιο? Ποια η άποψη της σπιτονοικοκυράς για τα ζώα?
5. Τέλος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα το έχει το ζωάκι μαζί του για πάντα? Π.χ. αν κάποιος είναι φοιτητής θα πρέπει να σκεφτεί τι θα το κάνει όταν θα τελειώσουν οι σπουδές, αν πρέπει να επιστρέψει στο πατρικό του ή αν θα συνεχίσει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό...
Αν δεν μπορείς να απαντήσεις σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα, τότε σκέψου λίγο καλύτερα για το αν πρέπει να υιοθετήσεις κάποιο ζωάκι...

Πόσο φιλόζωοι είμαστε;;

Αναζητώντας το αληθινό νόημα μιας παρεξηγημένης έννοιας, με αφορμή την χθεσινή(προχθεσινή), Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

(Του Γιώργου Φραντζεσκάκη - Κ της Καθημερινής 05-10-08)
και σε συνεργασία με την niki:)

Τα κείμενα θα τα βρείτε στα κάτω λινκς. (με ενα κλικ κανει και αλλο ΖΟΥΜ):)
https://i294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/_.jpg
https://i294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/_-1.jpg
https://i294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/_-2-1.jpg
https://i294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/_-3.jpg

Οι δικές μου φώτο δεν είναι στημένες. Απλά έτυχε να κλαίει και τον πήρα μαζί μου, για να σκάσει...:redface:
Είπα να της βάλω...νομίζω ότι είναι γλύκα.:redface:

Συνημμένα

• Εισαγωγη.jpg
    Εισαγωγη.jpg
    258,6 KB · Εμφανίσεις: 38
  • σελ 2.jpg
    σελ 2.jpg
    239,3 KB · Εμφανίσεις: 35
  • σελ 3.jpg
    σελ 3.jpg
    132,6 KB · Εμφανίσεις: 37
  • Αντίγραφο από PA070006.jpg
    Αντίγραφο από PA070006.jpg
    191,9 KB · Εμφανίσεις: 43
  • Αντίγραφο από PA070001111.jpg
    Αντίγραφο από PA070001111.jpg
    192,8 KB · Εμφανίσεις: 39
Julia χαιρομαι που επιτελους ανεβηκε αυτο το αρθρο.Οι φωτογραφιες καλες βγηκαν αλλα κριμα που το κειμενο διαβαζεται λιγο δυσκολα.:hmm:
Αλλα οι φωτο του σκυλου και του θεου Κικη πανω στο αρθρο ειναι φυσικα "ολα τα λεφτα" :up::up::up:

Ευχαριστώ... τελικά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..
ΙΣΩΣ ο θείος, αγαπήσει τελικά τα σκυλιά, γιατί τις γάτες δεν...:hmm::P

Διόρθωσα τα λινκς, νομίζω είναι καλύτερα!!!:)

Μπραβο Julia, τωρα ειναι πολυ καλυτερο, διαβαζεται κανονικα.:up:
Κατι μου λεει οτι ο μαγος Κικης εκανε καποια αλχημεια.:blink::lol::lol::lol:;)

δεν ξερω για εσας αλλα ολλα τα ζωακια αξιζουν να τα αγαπαμε το ειδιο:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back