Φιλοζωία

Ωστε γι'αυτο εχω αδυναμια στον Μπομπ Σφουγγαρακη:lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:.........ναι...ναι.ειδες????????? "μιλαει" η.......κληρονομικοτητα!!!!!!!!!!!:blink::blink::blink::blink::lol::lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή βλέπω ότι η συζήτηση έχει πάρει άγρια τροπή, απλά για άλλη μία φορά θα ήθελα να καταθέσω την ταπεινή μου γνώμη και θα μιλήσω γενικά. Η λέξη «ζώο» προέρχεται από τη λέξη «ζωή» δηλαδή αντιπροσωπεύει οτιδήποτε έχει ζωή. Ο άνθρωπος έχει κατατάξει τα πάντα σε σχέση με την δική του ύπαρξη, «λάθος;» ίσως αλλά κάπως έπρεπε να οριοθετήσει όλα αυτά που υπήρχαν γύρω του και για τα οποία δεν είχε ιδέα του λόγου ύπαρξης τους. Πιστεύω ότι μόνο αυτό φτάνει για να κατανοήσουμε την σημερινή κατάσταση… γιατί αν πιστεύουμε ότι μόνο και μόνο επειδή καταφέραμε να πάμε στο διάστημα κάναμε κάτι δυστυχώς έχουμε χάσει το παιχνίδι και αυτό το βιώνουμε όλοι καθημερινά.

Και πάλι συγνώμη για την «ίσως» άτοπη παρέμβαση.

:up::up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε εκανα ποτε εγω ή προσπαθησα να σε κανω να νιωσεις ενοχες;:confused:

Στο τελευταιο σου ποστ συμφωνω μιας και τα ιδια ελεγα σε δικα μου προηγουμενα, συνεχιζω απλα να ειμαι αντιθετη στη σειρα "προτεραιοτητας"ζωων για φαγωμα.
Φυσικα θα σωζονταν πολλα παιδια μονο που ειναι λαθος οτι η αγελαδα καταναλωνει ελαχιστα, η κτηνοτροφια ειναι σημαντικη αιτια για το φαινομενο του θερμοκηπιου. Αρα σιγουρα οχι μια αγελαδα αλλα κοπαδια!

Οι αντιθετες αποψεις ειναι κατι καλο, αν ειχαμε ολες-ολοι την ιδια, ποιος ο λογος να συζητουσαμε;!:)
Καταναλωνει πολλα σε σχεση με αυτο που θα παραγει αυτο ειπα αλλα δεν το εξεφρασα σωστα

Αν καταλαβα καλα...αυτη που ειχε προ καιρου ψησει ζωντανο ενα γατακι στο φουρνο μικροκυματων.....τωρα πηρε σκυλο?την αθοωσανε?Δεν καταδικαστηκε?

https://www.youtube.com/watch?v=drD_lAo2Eo4&feature=fvw

Μονο για 3 χρονια να μην εχει κατοικιδιο??? Μονο 1 χρονος φυλακης???:down::down::down::down: Που ζουμε ρε γμτ!:down:

δε λες παλι καλα; Σε καποιες αλλες χωρες, ονοματα δεν λεμε, δεν πεφτει ουτε καν προστιμο, ποσο μαλλον φυλακιση.

παντως παραλογο μου φαινεται.......το θεωρουσα δεδομενο οτι θα της απαγορευσουν να εχει ξανα ζωο..ισοβιως.........αφου συνεβει κατι τοσο φρικτο μια φορα,ειναι δυνατον να περιμενουμε οτι δεν θα υπαρξει κακοποιηση???????

ισως το σκυλι να μην ειναι στο ονομα της. Αν ειναι του αδερφου της μπορει να μην μπορουν να της κανουν κατι.

ισως το σκυλι να μην ειναι στο ονομα της. Αν ειναι του αδερφου της μπορει να μην μπορουν να της κανουν κατι.

θα επρεπε να τους το απαγορευουν...οικογενειακως....:mad:

και ομως αγοραζεις. Να ξεκινησω την λιστα μου απο φαρμακα και εμβολια και να καταληξω σε γατοτροφες και καλλυντικα; Γιατι ομως στα φαρμακα τεινουμε να κανουμε εξαιρεσεις και να τα χρησιμοποιουμε; Και αυτα δοκιμασμενα σε ζωα ειναι.[/quote]

επεσες σε περιπτωση!καλυντικα, ειδη ειγηηνης κλπ ειναι μη δοκιμασμενα στα ζωα, φαρμακα δεν χρησιμοποιω ποτε, δεν ταιζω γατοτροφες τα ζωα μου, κλπ...αλλα εχεις δικαιο γενικοτερα διοτι αυτο που λες ειναι αληθεια για πολυ κοσμο!

δηλαδη εννοεις πως ουτε εμβολια εχεις κανει τις γατες σου και τον εαυτο σου, ουτε ασπιρινη εχεις παρει, ουτε betadine εχεις χρησιμοποιησει, ουτε βουρτσιζεις τα δοντια σου;

το ξερεις επισης οτι ταιζοντας τα ζωα σου μαγειρεμενο φαγητο τους στερεις πολυτιμες βιταμινες και ιχνοστοιχεια. Μη πω για την ταυρινη που ειναι ΖΩΤΙΚΗΣ σημασιας στις γατες.

να σε δω τι θα κανεις οταν συμβει καμια πανδημια γριπης πιο θανατηφορα απο αυτην που κυκλοφορει τωρα. Να δεις τι ωραια που θα το κανεις το εμβολιο και ουτε που θα σκεφτεις τα 3 εμβρυα κοτοπουλου που πεθαναν για να κανεις εσυ το εμβολιο σου.

μηπως τελικα εισαι εσυ αυτη που πειραματιζεται με ζωα; Γιατι με τα φαγητα που τους δινεις πειραματα κανεις να δεις ποσο καιρο θα επιβιωσουν με αρακα και ψωμι.

ναι, εχεις επικεντρωθει στα αδεσποτα και δεν διαφωνω. Τι θα κανεις ομως οταν αποφασισεις να κανεις οικογενεια και παιδια; Γιατι οι περισσοτεροι αν οχι ολοι, προτιμουν τα δικα τους παιδια και οχι ενα παιδακι του ορφανοτροφειου; Το να υιοθετησεις ενα παιδακι οπως υιοθετεις ενα γατακι δεν το βρισκεις ωραιο και προτιμας το παιδι σου να εχει δικο σου αιμα. Αυτο το βρισκω τραγικο. Και ναι, αν με ρωτησεις αν σκεφτομαι να υιοθετησω παιδακι, θα το κανω οταν αποφασισω να κανω οικογενεια. Επισης ξερεις ποσα παιδακια αρρωσταινουν (και πεθαινουν) ετησιως απο dengue, WNV, HIV, malaria, και αλλες ασθενειες; Μιλαμε για εκατομμυρια.
Δεν διαφωνω στο να επιλεξεις να βοηθησεις ενα αδεσποτο. Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι πιο ευκολα βοηθαμε ενα γατακι στον δρομο παρα ενα παιδακι στην αφρικη. Οταν καποιος ειναι φιλοζωος αγαπαει τα παντα και οχι μονο τα αδεσποτα. Το τι θα βοηθησει ειναι δικη του επιλογη. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι πιο δυσκολα βοηθαμε καποιο παιδακι που εχει αναγκη.

Γιατι να μην ιυοθετησω?Δεν εχω γραψει πουθενα την αποψη μου γιαυτο.Φυσικα και το θελω και θελω να ειναι και μαυρακι,να ξεχωριζει!:up: Αλλα θελω και 1 δικο μου.Τωρα αν δεν μπορω να κανω κξαθολου δικα μου παιδια σιγα μην καταφυγω σε εξωσωματικες που κανουν πολλες τρελες!:down: Ποτε δε χωνεψα αυτη την τακτικη.Και ειναι και πολλααααα τα λευτα!
Πιστευω οτι σε αυτο παιζει ρολο η κοινωνια και η πιεση που δεχονται τα ζευγαριοα να κανουν"δικα" τους παιδια!

καποιες φορες δεν πρεπει να ενεργουμε με τα συναισθηματα μονο αλλα και με την λογικη. Οπως λεμε οτι δεν πρεπει να αγοραζουμε τα γατακια της βιτρινας γιατι ενθαρρυνουμε το εμποριο τους, αλλο τοσο πρεπει να σκεφτομαστε και το ταισμα των αδεσποτων (αστειρωτων). Εχεις σκεφτει οτι το να ταιζεις οσο μπορεις περισσοτερα συμβαλλεις στην αυξηση του πληθυσμου τους; Αν πεθανει απο ασυτια ή αν πειναει και δεν ειναι fit να ζευγαρωσει, λιγοτερα γατακια θα βρεθουν στον δρομο. Αν ομως τα ταιζεις, τα βοηθας να ειναι πιο fit, να ζευγαρωνουν και να γεννοβολανε. Απο την αλλη αν επικεντρωθεις στις στειρωσεις τους κανεις μεγαλυτερο καλο. Αν ταιζεις στειρωμενα γατια τα βοηθας. Αν ομως ταιζεις αστειρωτα δεν το βρισκω και πολυ καλη ιδεα. Οσο υπαρχει τροφη θα γεννανε και θα πολλαπλασιαζονται. Ειναι φορες που δεν πρεπει να επεμβαινουμε στην φυση. Οπως γνωριζεις τα χρηματα δεν φτανουν για να στειρωσεις ολα τα αδεσποτα. Καλυτερα ομως ειναι να στειρωσεις 100 και να μη ταισεις αλλα τοσα, παρα να στειρωσεις 5 και να ταιζεις 100 αστειρωτα.

στην θεση σου θα κρατουσα τα χρηματα μου να στειρωσω μερικα παρα να τα ταιζω και να ενθαρρυνω την αναπαραγωγη τους.
Αν τα μαζευεις και τα κρατας σπιτι σου και τους βρισκεις σπιτι ειναι μια καλη εναλλακτικη. Αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να παρουμε ολα τα αδεσποτα σπιτι μας.
Και τι να κανω?Να τα αφησω να πεθανουν απο πεινα?Δυστυχως σπανια βρισκεις γατακι στο δρομο να σε πλησιασει ωστε να το στειρωσεις και να του βρεις σπιτακι.Ολα τα αλλα που δεν πλησιαζουν να τα καταδικασω σε θανατο?
Αν εχεις παρατηρησει δεν υπαρχουν αδεσποτα υπερβαρα,το αντιθετο μαλιστα οποτε δεν ισχυει αυτο που λες,οτι ζευγαρωνουν πιο πολυ!Νομιζω οτι αν σταματησουμε να τα ταιζουμε απλως θα τα σκοτωσουμε,και αυτο δε διαφερει απο μια κοινη φολα.:/:

η θανατωση του ζωου δεν ειναι παντα λυση για να γλιτωσεις απο αυτο. Αν σε δαγκωσει η οχια γιατι να την σκοτωσεις; Για αντιποινα;
Οχι βεβαια.Δεν ειπα αν με δαγκωσει!Ειπα αν βρεθω κατω απο σοβαρη απειλη που σημαινει ο θανατος σου η ζωη μου!

και ομως αγοραζεις. Να ξεκινησω την λιστα μου απο φαρμακα και εμβολια και να καταληξω σε γατοτροφες και καλλυντικα; Γιατι ομως στα φαρμακα τεινουμε να κανουμε εξαιρεσεις και να τα χρησιμοποιουμε; Και αυτα δοκιμασμενα σε ζωα ειναι.
Λεμε τουλαχιστον να μην αγοραζουμε τα περιττα.Εφοσον η κοινωνια δεν εχει βγαλει cruelty free φαρμακα,δεν εχουμε αλλη επιλογη.
Τα καλλυντικα ομως που υπαρχουν μη δοκιμασμενα σε ζωα,μπορουμε να τα αγοραζουμε!

το ξερεις επισης οτι ταιζοντας τα ζωα σου μαγειρεμενο φαγητο τους στερεις πολυτιμες βιταμινες και ιχνοστοιχεια. Μη πω για την ταυρινη που ειναι ΖΩΤΙΚΗΣ σημασιας στις γατες.
Μηπως τα ταιζει με κονσερβες?Δεν ειπε οτι δεινει μαγειρευτο φαγητο...

να σε δω τι θα κανεις οταν συμβει καμια πανδημια γριπης πιο θανατηφορα απο αυτην που κυκλοφορει τωρα. Να δεις τι ωραια που θα το κανεις το εμβολιο και ουτε που θα σκεφτεις τα 3 εμβρυα κοτοπουλου που πεθαναν για να κανεις εσυ το εμβολιο σου.
Ε ναι ρε συ οταν ειναι ο θανατος σου-η ζωη μου τη δικη σου ζωη θα κοιταξεις! Αν γινει πανδημια και κινδυνευεις να κολλησεις και να πεθανεις(λεμε τωρα γιατι μια γριπη ειναι) θα προτιμησεις να πεθανεις? Στην τελικη αμα ζησεις εσυ που εισαι ανθρωπος και εχεις γνωσεις θα σωσεις πολλα ζωα στη ζωη σου,οποτε καλυτερα εσυ παρα τα 2 κοτοπουλα που ειναι ανημπορα!

ειπε οτι δεν δινει γατοτροφες. Οι κονσερβες τι ειναι;

Ε ναι ρε συ οταν ειναι ο θανατος σου-η ζωη μου τη δικη σου ζωη θα κοιταξεις! Αν γινει πανδημια και κινδυνευεις να κολλησεις και να πεθανεις(λεμε τωρα γιατι μια γριπη ειναι) θα προτιμησεις να πεθανεις? Στην τελικη αμα ζησεις εσυ που εισαι ανθρωπος και εχεις γνωσεις θα σωσεις πολλα ζωα στη ζωη σου,οποτε καλυτερα εσυ παρα τα 2 κοτοπουλα που ειναι ανημπορα!

υποβιβαζεις τα κοτοπουλα :P

Και τι να κανω?Να τα αφησω να πεθανουν απο πεινα?Δυστυχως σπανια βρισκεις γατακι στο δρομο να σε πλησιασει ωστε να το στειρωσεις και να του βρεις σπιτακι.Ολα τα αλλα που δεν πλησιαζουν να τα καταδικασω σε θανατο?
Αν εχεις παρατηρησει δεν υπαρχουν αδεσποτα υπερβαρα,το αντιθετο μαλιστα οποτε δεν ισχυει αυτο που λες,οτι ζευγαρωνουν πιο πολυ!Νομιζω οτι αν σταματησουμε να τα ταιζουμε απλως θα τα σκοτωσουμε,και αυτο δε διαφερει απο μια κοινη φολα.:/:

ναι, οσα δεν αντεξουν να πεθανουν απο την πεινα. Καλυτερα να πεθανει ενα απο την πεινα παρα να βρεθουν αλλα 6 στον δρομο τα οποια θα πεθανουν απο αυτοκινητα, φολες, αρρωστιες. Ακουγεται πολυ σκληρο το ξερω. Και τα αγρια ζωα πεθαινουν απο την πεινα, δεν παμε ομως να τα ταισουμε. Εχεις δει πολλους να ταιζουν πολικα αρκουδακια που πεθαινουν απο ασυτια (και ειναι πολλα αυτα που πεθαινουν με τετοιο τροπο); Δεν χρειαζεται ενα ζωο να ειναι υπερβαρο για να αναπαραχθει. Αντιθετα μαλιστα τα υπερβαρα ειναι λιγοτερο πετυχημενα. Απο την στιγμη ομως που τους παρεχεις μια μονιμη πηγη τροφης αυτα θα πολλαπλασιαζονται. Για να το θεσω αλλιως... φαντασου πως εχεις μια αποθηκη με σιταρι και μια αδεια αποθηκη. Αν αφησεις στην αποθηκη με το σιταρι 1 ζευγαρι ποντικιων θα αναπαραχθουν ταχυτατα. Αν αφησεις ομως 1 ζευγαρι στην αδεια αποθηκη δεν θα αναπαραχθουν με τον ιδιο ρυθμο. Αν ταιζεις στειρωμενα τα βοηθας. Αν ταιζεις αστειρωτα καταδικαζεις περισσοτερα γατακια. Αν υπηρχαν χρηματα να στειρωθουν ολα, θα ημουν υπερ στο να τα ταιζεις. Αλλα η κατασταση που επικρατει επιτρεπει πολυ λιγα γατια να στειρωνονται.

μηπως τελικα εισαι εσυ αυτη που πειραματιζεται με ζωα; Γιατι με τα φαγητα που τους δινεις πειραματα κανεις να δεις ποσο καιρο θα επιβιωσουν με αρακα και ψωμι.

Καλός κακός όλοι έχουμε κάνει χρήση προϊόντων δοκιμασμένων σε ζώα, θέλοντας και μη… από κει και πέρα το κατά δύναμη ο καθένας!!! Τις γάτες ταΐζω μόνο μαγειρευτό φαγητό, και μάλιστα είχα γάτα που έφυγε σε ηλικία 19 ετών και δεν είχε φάει ποτέ της κονσέρβα ή ξηρή τροφή! Είμαι κατά της ξηρής τροφής, από την πείρα μου! Καλλυντικά, καθαριστικά, είδη υγιεινής και τα σχετικά προμηθεύομαι γνωρίζοντας πως δεν είναι δοκιμασμένα στα ζώα. Δυστυχώς πολλές φορές παίρνω προϊόντα μη δοκιμασμένε σε ζωα, τα οποία όμως προέρχονται από εταιρίες που έχουν κάνει πειράματα σε ζώα, σε αλλά προϊόντα τους… αλλά και πάλι δυστυχώς είναι δύσκολο να τα προμυθευοομαι διότι πολλά φέρνω κατόπιν παραγγελίας κλπ…
Σχετικά με τα εμβόλια κλπ εχω κανει χρήση για τα ζώα μου αλλα επειδη δεν ειμαι κτηνίατρος δεν μπορώ να έχω κρίση σχετικά με το αν έπρεπε η όχι… η λογική με οσα ακουω μου ειπε να τα κάνω. Αλλά εγώ δεν κάνω χρήση κανενός φάρμακου, ούτε καν ασπιρίνης ή ντεπον. Και εμβόλιο γρίπης δεν θα έκανα ποτέ σίγουρα – γιατι εχω διαφορετικη αντίληψη στο θεμα… με λίγα λόγια θεωρώ πως ειμαι από τους ανθρωπους που κανουν την λιγοτερη χρηση προιοπντων οπου εχουν πειραματιστει πανω σε ζωα, στον πλανητη!!! Αυτό για τα τελευταια 5 χρονια όπου και ασχολουμε με το θέμα…. Πριν έκανα καταχρηση τεοιω προιοντων, αλλα δεν ειχα την ενημερωση οπου εχω τωρα!!!

[FONT=&quot]Το θεμα είναι ακριβως, να μην κανουμε καταχρήσεις… στα καλυντικα π.χ. ισως να μην εχουν την καλυτερη ποιοτητα σε θέμα διαρκειας όπος αυτά οπου εχουν πειραματιστει σε ζωα, αλλα δεν εχει και τοση σημασια, όταν γνωριζουμε πως εμεις τουλαχιστον δεν συντελουμε στον βαναυσοο θανατο ζωων για τον καλοπισμο μας!!![/FONT]

[FONT=&quot]Σχετικα με την τροφη, πιστεψε με δεν είναι πειραματισμος αλλα πραγματικοτητα!!! Οι γατες στο φυσικο τους περιβαλον τρωνε κονσερβες και ξηρα τροφη???? Μην τρελαθουμε!!![/FONT]:):):)

Καλός κακός όλοι έχουμε κάνει χρήση προϊόντων δοκιμασμένων σε ζώα, θέλοντας και μη… από κει και πέρα το κατά δύναμη ο καθένας!!! Τις γάτες ταΐζω μόνο μαγειρευτό φαγητό, και μάλιστα είχα γάτα που έφυγε σε ηλικία 19 ετών και δεν είχε φάει ποτέ της κονσέρβα ή ξηρή τροφή! Είμαι κατά της ξηρής τροφής, από την πείρα μου! Καλλυντικά, καθαριστικά, είδη υγιεινής και τα σχετικά προμηθεύομαι γνωρίζοντας πως δεν είναι δοκιμασμένα στα ζώα. Δυστυχώς πολλές φορές παίρνω προϊόντα μη δοκιμασμένε σε ζωα, τα οποία όμως προέρχονται από εταιρίες που έχουν κάνει πειράματα σε ζώα, σε αλλά προϊόντα τους… αλλά και πάλι δυστυχώς είναι δύσκολο να τα προμυθευοομαι διότι πολλά φέρνω κατόπιν παραγγελίας κλπ…
Σχετικά με τα εμβόλια κλπ εχω κανει χρήση για τα ζώα μου αλλα επειδη δεν ειμαι κτηνίατρος δεν μπορώ να έχω κρίση σχετικά με το αν έπρεπε η όχι… η λογική με οσα ακουω μου ειπε να τα κάνω. Αλλά εγώ δεν κάνω χρήση κανενός φάρμακου, ούτε καν ασπιρίνης ή ντεπον. Και εμβόλιο γρίπης δεν θα έκανα ποτέ σίγουρα – γιατι εχω διαφορετικη αντίληψη στο θεμα… με λίγα λόγια θεωρώ πως ειμαι από τους ανθρωπους που κανουν την λιγοτερη χρηση προιοπντων οπου εχουν πειραματιστει πανω σε ζωα, στον πλανητη!!! Αυτό για τα τελευταια 5 χρονια όπου και ασχολουμε με το θέμα…. Πριν έκανα καταχρηση τεοιω προιοντων, αλλα δεν ειχα την ενημερωση οπου εχω τωρα!!!

[FONT=&quot]Το θεμα είναι ακριβως, να μην κανουμε καταχρήσεις… στα καλυντικα π.χ. ισως να μην εχουν την καλυτερη ποιοτητα σε θέμα διαρκειας όπος αυτά οπου εχουν πειραματιστει σε ζωα, αλλα δεν εχει και τοση σημασια, όταν γνωριζουμε πως εμεις τουλαχιστον δεν συντελουμε στον βαναυσοο θανατο ζωων για τον καλοπισμο μας!!![/FONT]

[FONT=&quot]Σχετικα με την τροφη, πιστεψε με δεν είναι πειραματισμος αλλα πραγματικοτητα!!! Οι γατες στο φυσικο τους περιβαλον τρωνε κονσερβες και ξηρα τροφη???? Μην τρελαθουμε!!![/FONT]:):):)

να σε ρωτησω.........αν τρυπηθεις απο σκουριασμενο σιδερο,η αν παθεις καποιο ατυχημα θα κανεις αντιτετανικο???? αν παθεις ( κουφια η ωρα..) καποια πολυ σοβαρη ασθενεια δεν θα κανεις θεραπεια??( ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ..) αν χρειαστει να κανεις εγχειρηση για τον οποιοδηποτε λογο ....δεν θα παρεις μετα αντιβιωση???
τα εχεις σκεφτει ολα αυτα....????

... καποιοι ειναι πολλοι ωραιοι στα λογια τα μεγαλα.....το θεμα δεν ειναι να το παιζουμε Δον κιχωτες....καποια πραγματα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..οπως το να μην παιρνουμε φαρμακα.....μπορουμε να επικεντρωθουμε σε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?????

να σε ρωτησω.........αν τρυπηθεις απο σκουριασμενο σιδερο,η αν παθεις καποιο ατυχημα θα κανεις αντιτετανικο???? αν παθεις ( κουφια η ωρα..) καποια πολυ σοβαρη ασθενεια δεν θα κανεις θεραπεια??( ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ..) αν χρειαστει να κανεις εγχειρηση για τον οποιοδηποτε λογο ....δεν θα παρεις μετα αντιβιωση???
τα εχεις σκεφτει ολα αυτα....????

... καποιοι ειναι πολλοι ωραιοι στα λογια τα μεγαλα.....το θεμα δεν ειναι να το παιζουμε Δον κιχωτες....καποια πραγματα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..οπως το να μην παιρνουμε φαρμακα.....μπορουμε να επικεντρωθουμε σε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?????

ε, καλά αν τυχει κατι τοσο κακο και φοβερο μαλον θα αναγκαστω...αλλα νομιζω πωσ η προσοχη σε τετοια θεματα με διακρυνει...απο κει κι περα βλεποντασ και κανοντασ... τι να πω!!!:(:(:(

μα αγαπητη μου στη θεωρεια ολοι καλοι ειμαστε...το θεμα ειναι τι εφαρμοζουμε στην πραξη και το τι μπορουμε να εφαρμοσουμε...τα αλλα,μαλλον αερολογιες ειναι....

εγω παλι αναρωτιεμαι με τι βουρτσιζεις τα δοντια σου αφου λες πως δεν χρησιμοποιεις προιοντα δοκιμασμενα σε ζωα :confused:. Αληθεια στις γατες σου αποπαρασιτωσεις δεν κανεις;
Ειναι υποκρισια να λες οτι εισαι κατα των πειραματων στα ζωα, μπλα μπλα μπλα και απο την αλλη οταν χρειαστεις ιατρικοφαρμακευτικη βοηθεια δεν δισταζεις καθολου να την χρησιμοποιησεις. Απο την μια ειστε κατα των πειραματων και απο την αλλη υποστηριζετε την ερευνα κατα του καρκινου, του HIV, κα. Τα πειραματα που γινονται πανω στα ζωα για καλλυντικα δεν ειναι τιποτα μπροστα σ' αυτα που γινονται για την επιστημη. Θελω να σε δω να λες μπροστα σε ενα παιδακι που πασχει απο λευχαιμια οτι εισαι κατα των πειραματων στα ζωα για την ερευνα για καρκινο.

εγω παλι αναρωτιεμαι με τι βουρτσιζεις τα δοντια σου αφου λες πως δεν χρησιμοποιεις προιοντα δοκιμασμενα σε ζωα :confused:. Αληθεια στις γατες σου αποπαρασιτωσεις δεν κανεις;
Ειναι υποκρισια να λες οτι εισαι κατα των πειραματων στα ζωα, μπλα μπλα μπλα και απο την αλλη οταν χρειαστεις ιατρικοφαρμακευτικη βοηθεια δεν δισταζεις καθολου να την χρησιμοποιησεις. Απο την μια ειστε κατα των πειραματων και απο την αλλη υποστηριζετε την ερευνα κατα του καρκινου, του HIV, κα. Τα πειραματα που γινονται πανω στα ζωα για καλλυντικα δεν ειναι τιποτα μπροστα σ' αυτα που γινονται για την επιστημη. Θελω να σε δω να λες μπροστα σε ενα παιδακι που πασχει απο λευχαιμια οτι εισαι κατα των πειραματων στα ζωα για την ερευνα για καρκινο.

Χρησιμοποιώ οδοντόκρεμα της sante με γευση μεντα, απόλυτα φυσική και χωρίς να έχει δοκιμαστεί σε ζώα, με την σφραγγίδα της bdih. Παιδιά, μην τρελενομαστε τωρα!!! όποιος ενδιαφέρετε μαθαίνει και χρησιμοποιεί ότι θεωρεί σωστό και πρέπον!
Και στις γάτες μου κάνω αποπαρασυτωσεις με φυσικές μεθόδους. Σχετικά με το παιδάκι με την λευχαιμία μπαίνετε σε θεματα ηθικης, και ουτε εγω ουτε κανεις δεν μπορει να πει τιποτα, ουτε να κρινει. Σε τετοιες περιπτωσεις μιλανε αλλα πραγματα κι όχι τα δικα μας λογια.

Αν ο σκυλος μου, η το παιδι μου, η δικος μου ανθρωπος παθαινε κατι αναλογο θα του εκανα θεραπαια. Αλλα ξαναλεω ότι εχει να κανει με την ηθικη.

[FONT=&quot]Κι όταν η ζωη μου είναι απαλαγμενη από πολλα που εχουν να κανουν με τον βασανισμο των ζωων, κοιμαμαι ησιχη, ακομη κι αν χρειαστικε καποτε να κανω μια «παρασπονδια» για ηθικους λογους.[/FONT]

γνωριζεις ομως οτι καθε συστατικο απο καποιο προιον (ακομα και απο αυτα που δεν εχουν δοκιμαστει σε ζωα) πρεπει να περασει/εχει περασει απο τοξικολογικο τεστ; Τελος παντων, δεν θα σου πω τι να αγοραζεις και τι οχι. Το σταματαω εδω γιατι ξεφυγαμε απο το θεμα.

Θεμα ηθικης ομως δεν ειναι και τα πειραματα στα ζωα; Επισης το φαρμακο που θα χρειαστεις εχει δοκιμαστει σε πολυ περισσοτερα ζωα απο οτι ενα σαμπουαν. Τα μονο προιοντα που κανουν καλο σε κατι ειναι αυτα που ειναι βιοδιασπωμενα και δεν καταστρεφουν το περιβαλλον (αληθεια για να μαθεις αν ενα προιον καταστρεφει το περιβαλλον δεν πρεπει να κανεις πειραμα στην χλωριδα και την πανιδα;)
Eπισης αν δινεις στην γατα σου σκορδα για αποπαρασιτωση, της κανεις μεγαλυτερο κακο απο τα παρασιτα.
To οτι καποια προιοντα ειναι φυσικα δε σημαινει οτι ειναι και αβλαβη :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back