skai-animals
Δραστήριο μέλος
γνωριζεις ομως οτι καθε συστατικο απο καποιο προιον (ακομα και απο αυτα που δεν εχουν δοκιμαστει σε ζωα) πρεπει να περασει/εχει περασει απο τοξικολογικο τεστ; Τελος παντων, δεν θα σου πω τι να αγοραζεις και τι οχι. Το σταματαω εδω γιατι ξεφυγαμε απο το θεμα.
Θεμα ηθικης ομως δεν ειναι και τα πειραματα στα ζωα; Επισης το φαρμακο που θα χρειαστεις εχει δοκιμαστει σε πολυ περισσοτερα ζωα απο οτι ενα σαμπουαν. Τα μονο προιοντα που κανουν καλο σε κατι ειναι αυτα που ειναι βιοδιασπωμενα και δεν καταστρεφουν το περιβαλλον (αληθεια για να μαθεις αν ενα προιον καταστρεφει το περιβαλλον δεν πρεπει να κανεις πειραμα στην χλωριδα και την πανιδα
Eπισης αν δινεις στην γατα σου σκορδα για αποπαρασιτωση, της κανεις μεγαλυτερο κακο απο τα παρασιτα.
To οτι καποια προιοντα ειναι φυσικα δε σημαινει οτι ειναι και αβλαβη![]()
ολα θεμα ηθηκησ ειναι... εξαρταται καθε φορα σε τι θεση βρισκομαστε και τι εχουμε να αντιμετωπισουμε!!! όποσ κι να εχει ασ κανει καθενασ οτι μπορει, αναλογα με το τι θελει και τα πιστευω του παντα... οχι, παντωσ σκορδα δεν τησ δεινω, αλλα τησ δενω στο λαιμο λουρακι οπου εχει βουτιχτει σε citronela σκορδο και καποια αλλα υλικα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Eσυ δηλαδη δεν παιρνεις φαρμακα?? Οταν εμεις οι ανθρωποι λεμε οτι ειμαστε κατα των πειραματων σε ζωα εννοουμε για αυτα που ειναι εφικτα..Γιατι πρεπει ολα να ειναι ασπρο ή μαυρο????Δεν γινεται να μην παιρνουμε φαρμακα αν παθουμε κατι!Εγω προσωπικα στους πονους περιοδου μου ΔΕΝ αντεχω να κατσω ετσι!Ουτε φυσικα να γεννησω διχως επισκληριδιο! Πες μου,κυκλοφορουν φαρμακα μη δοκιμασμενα σε ζωα??ε?? Αν υπηρχαν σιγουρα θα αγοραζα αυτα! Η κοινωνια δεν μας εχει αφησει αλλη επιλογη...Προσωπικα πιστευω πως θα μπορουσαν να βγαλουν φαρμακα μη δοκιμασμενα σε ζωα,να τα ελεγξουν με αλλους τροπους,οπως τα καλλυντικα!γνωριζεις ομως οτι καθε συστατικο απο καποιο προιον (ακομα και απο αυτα που δεν εχουν δοκιμαστει σε ζωα) πρεπει να περασει/εχει περασει απο τοξικολογικο τεστ; Τελος παντων, δεν θα σου πω τι να αγοραζεις και τι οχι. Το σταματαω εδω γιατι ξεφυγαμε απο το θεμα.
Θεμα ηθικης ομως δεν ειναι και τα πειραματα στα ζωα; Επισης το φαρμακο που θα χρειαστεις εχει δοκιμαστει σε πολυ περισσοτερα ζωα απο οτι ενα σαμπουαν. Τα μονο προιοντα που κανουν καλο σε κατι ειναι αυτα που ειναι βιοδιασπωμενα και δεν καταστρεφουν το περιβαλλον (αληθεια για να μαθεις αν ενα προιον καταστρεφει το περιβαλλον δεν πρεπει να κανεις πειραμα στην χλωριδα και την πανιδα
Eπισης αν δινεις στην γατα σου σκορδα για αποπαρασιτωση, της κανεις μεγαλυτερο κακο απο τα παρασιτα.
To οτι καποια προιοντα ειναι φυσικα δε σημαινει οτι ειναι και αβλαβη![]()
Επειδη ομως υπαρχουν μονο καλλυντικα cruelty free,ας προσπαθησουμε να αγοραζουμε αυτα και θα σωσουμε πολλα ζωα ετσι! Και οντως πολλα καλυντικα γραφουν μη δοκιμασμενα αλλα με καποιο τροπο εχουν δοκιμαστει...αλλα..οταν θα αγοραζουμε αυτα τα προιοντα,και οι πωλησεις αυξηθουν αυτο δε λεει κατι στην εταιρια και στις αλλες εταιριες?Να ξερεις πως οτι πουλαει μας δινουνε!Μεχρι τωρα κανεις δεν αγοραζε μη δοκιμασμενα καλυντικα γιατι ισως φοβοντουσαν.Αν ομως δουν οτι αυτα τα προιοντα "πουλανε" θα σπευσουν και αλλες εταιριες να φτιαξουν τετοια προιοντα! Δε λεω πως οολες που θα εχουν cruelty free θα ειναι και σιγουρο,αλλα δεν ειναι μια αρχη αυτο? Ο κοσμος απο εμας φτιαχνετε και τις επιλογες μας! Και αν εμεις οι φιλοζωοι-οι πραγματικοι δεν ημασταν μειοψηφια,ισως να υπηρχαν και φαρμακα μη δοκιμασμενα σε ζωα στην αγορα! Αλλα αν τωρα μια εταιρια κανει κατι τετοιο..τοσο προχωρημενο,ποιος θα αγορασει το φαρμακο??Ολοι θα φοβουντε!Απλα γιατι μας εχουν περασει αυτη τη νοοτροπια... Ασε που μπορει να κλεισουν και την εταιρια με τη μια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Για να δώσω ένα παράδειγμα τα μοσχεύματα καρδιακών βαλβίδων μπορεί να είναι ή από χοίρο ή τεχνητά (αν και νομίζω ότι τώρα πια τα τελευταία είναι πιο συνηθισμένα). Αυτή είναι μια περίπτωση όπου κάποιος έχει επιλογή, αν είναι χορτοφάγος, Εβραίος ή μουσουλμάνος.
Τέλος, τα προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού με πιστοποίηση της BUAV δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα ούτε τα ίδια, αλλά ούτε και οι πρώτες ύλες τους. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Εδώ θα συμφωνήσω με το κουνελάκι. Μπορούμε να κάνουμε μόνο ό,τι είναι πρακτικά εφικτό. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φάρμακα μη δοκιμασμένα σε ζώα δεν σημαίνει ότι είναι υποκρισία να χρησιμοποιεί κανείς άλλα προϊόντα που είναι cruelty free. Αν υπήρχαν φάρμακα ή άλλα ιατρικά προϊόντα χωρίς πειράματα θα χρησιμοποιούσαμε αυτά.
Για να δώσω ένα παράδειγμα τα μοσχεύματα καρδιακών βαλβίδων μπορεί να είναι ή από χοίρο ή τεχνητά (αν και νομίζω ότι τώρα πια τα τελευταία είναι πιο συνηθισμένα). Αυτή είναι μια περίπτωση όπου κάποιος έχει επιλογή, αν είναι χορτοφάγος, Εβραίος ή μουσουλμάνος.
Τέλος, τα προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού με πιστοποίηση της BUAV δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα ούτε τα ίδια, αλλά ούτε και οι πρώτες ύλες τους. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.
σχετικα με τα προιοντα μη δοκιμασμενα σε ζωα δειτε κι εναν μεγαλο καταλογο εδω
https://skai.ws/peiramatozva/index.html
ασ κάνει ο καθένας ότι μπορεί ώστε να μην συνεχιστεί το κακό που λέγεται πειραματόζωα - όσο τουλάχιστον γίνεται!!!
Συνημμένα
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
σχετικα με τα προιοντα μη δοκιμασμενα σε ζωα δειτε κι εναν μεγαλο καταλογο εδω
https://skai.ws/peiramatozva/index.html
ασ κάνει ο καθένας ότι μπορεί ώστε να μην συνεχιστεί το κακό που λέγεται πειραματόζωα - όσο τουλάχιστον γίνεται!!!
ειδα την λιστα και αυτο που μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση ειναι για τους οικους Missoni και Stella McCartney. χαιρομαι που εστω 2 ονοματα μεγαλα της μοδας ειναι σε αυτη την λιστα, και ευχομαι και ολο και περισσοτεροι μεγαλοι οικοι να μπουνε σ αυτην!!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
ειδα την λιστα και αυτο που μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση ειναι για τους οικους Missoni και Stella McCartney. χαιρομαι που εστω 2 ονοματα μεγαλα της μοδας ειναι σε αυτη την λιστα, και ευχομαι και ολο και περισσοτεροι μεγαλοι οικοι να μπουνε σ αυτην!!
ετσι ειναι η παγκοσμιοποιηση θελοι τουσ περισσοτερουσ στο ιδιο τσουβαλι!!!
καποιεσ εταιριεσ μου εκαναν πολυ μεγαλη εντιποση κι εμενα!αλλα περα αυτου ολεσ αυτεσ εχουν το σημα με το λαγουδακι...

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Εκτός από τον "Αργος" υπάρχουν άλλα φιλοζωικά σωματία στην Θεσσαλονίκη?
Μιλάω για περίθαλψη σκύλων.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
). Τα τελευταια χρονια ομως που κατεβαινω ελλαδα παρατηρησα οτι εσεις εκει κατω κανετε καταχρηση καλλυντικων. 1 κιλο makeup σε καθε μαγουλο, ελεος βρε κοριτσια. Ολα αυτα τα χημικα περνανε στο αιμα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ειμαστε Ελληνιδες και μεγαλωνουμε με ανασφαλειες!εγω δεν χρησιμοποιω πολλα καλλυντικα (αλλεργια στην μασκαρα) και γενικα δεν ειμαι ανθρωπος που βαφεται συχνα (εχουμε φυσικη ομορφια). Τα τελευταια χρονια ομως που κατεβαινω ελλαδα παρατηρησα οτι εσεις εκει κατω κανετε καταχρηση καλλυντικων. 1 κιλο makeup σε καθε μαγουλο, ελεος βρε κοριτσια. Ολα αυτα τα χημικα περνανε στο αιμα.

ruko
Διάσημο μέλος
Ειμαστε Ελληνιδες και μεγαλωνουμε με ανασφαλειες!![]()
Έτσι είναι. Και είναι τραγικό...

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό όταν γύρισα, αλλά τέλος πάντων, να μην το βγάλουμε off-topic.
εγω,τα καλυντικα που παιρνω ειναι μονο απο καταστηματα βιολογικων προιοντων,που οχι μονο δεν δοκιμαζονται στα ζωα,αλλα εχουν 100%100 φυσικα συστατικα
Δυστυχώς, πουπουλίνα μου, αν το προϊόν δεν το λέει ρητά, τότε είναι δοκιμασμένο σε ζώα, είτε είχε φυτικά συστατικά είτε όχι. Φυσικά, υπάρχουν και πολλά προϊόντα που βρίσκεις σε βιολογικά, τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Αλλά πρέπει να το λέει επάνω.
Εκτός αν εννοούσες κάτι άλλο και παρεξήγησα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Έτσι είναι. Και είναι τραγικό...
Κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό όταν γύρισα, αλλά τέλος πάντων, να μην το βγάλουμε off-topic.
Δυστυχώς, πουπουλίνα μου, αν το προϊόν δεν το λέει ρητά, τότε είναι δοκιμασμένο σε ζώα, είτε είχε φυτικά συστατικά είτε όχι. Φυσικά, υπάρχουν και πολλά προϊόντα που βρίσκεις σε βιολογικά, τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Αλλά πρέπει να το λέει επάνω.
Εκτός αν εννοούσες κάτι άλλο και παρεξήγησα.
και βεβαια πρεπει να το γραφει επανω οτι δεν ειναι δοκιμασμενο σε ζωα...το ξερω οτι υπαρχουν καποια βιολογικα που δοκιμαζονται σε ζωα...

........οντως δεν το διατυπωσα ολοκληρωμενα........Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool